Kolko sme nabehali na našich autách

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kolko sme nabehali na našich autách

Príspevok od používateľa dekarbon »

Ahojte,dlho som sem nič nepridal len by som chcel aby sme si tu napísali že pri kolkátich km ste svoje auto dávali rpeč je jedno aká značka,proste dvajme sem aké máme plány s nájazdmi na našich autách a pri kolkátich km sme ich dávali preč.

Začnem ja: Moje prve auto Seat Ibiza 6L 1.4 16V 55KW BBY,kod motora BBY,ročník 2004 (inak stale jazdi a lieta jak besné) som kupoval v roku 2011 kedy malo na tachometri 83 300 km. A plánujem to auto vyradiť keď budem mať na ňom nabehaných v mojom vlastníctve 500 000 km teda pri 583 300 km.

Druhe auto Škodu Rapid Spaceback 1.2TSI 66 KW,CJZC,ročník 2015 (stále jazdí) som kupoval v roku 2017 a chcxem na nej taktiež nabehať 500 000 km, a pri kupe mala nabehané rapúidka 18 400 km takže vyradzovať ju budem pri 518 400 km.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Kolko sme nabehali na našich autách

Príspevok od používateľa starysomar »

Optimista alebo si robíš prdel :D Hlavne s 1.2TSI 66 KW. I keď to niektoré staré autá možno dajú, tým dvom pol mega km nehrozí...
Nemám záznamy všetkých svojich áut (Wartburgom som pojazdil okolo 100000, Škodovkou o dosť menej - tiež získané ako staré) tak len posledné "veterány":
Benzínové Punto kúpené pri nejakých 30000, predané pri 142000 km.
Dieselové Punto kúpené pri cca 150000, predané pri cca 220000.
Dieselová Multipla 85kW kúpená pri 244850, teraz má 315460. Zožrala aj nemálo benzínu - manželkinych 140 km na takmer čistý...
Dieselová Alfa Romeo 156 85kW nákup so 189000, teraz má cez 229000 km.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

no uvidime este ako to bdue ale verim ze seat tych 500 000 km da na skode rapid no..niesom si uplne isty aj ked je to auto po repase hlavy kvoli tvoriacemu sa karbonu a aktulane ma nejako 326 000 km..do 400 000 to asi da ale ci aj dalej? neviem seat vyzera ze aj ked s polorozpodanutym motorom to nejako da lebo to je stara atmosfera ale..ano..pri TSI som už aj aj trocha skepticky ale pokusimsa o to
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Životnosť motorov, prevodoviek (manuálnych určite) sa dá zvýšiť aj niekoľkonásobne. Ak sa opatrenia urobia včas. (Na výroky typu - "výrobca zakázal" som už dlhé roky hluchý.)
Základ je meniť včas (nie po 30000) PREDPÍSANÉ (alebo rovnocenné nie len z hľadiska viskozity) oleje, náplne - nečakať až začnú problémy ale predchádzať im. Veľa rokov používam ešte "niečo". Viem presne prečo. Spomenul som v rámci týchto stránok - zdvihla sa vlna odporu "múdrych". Ich smola. Pri moderných motoroch, vyšponovaných na hranu lebo ekológia atd. je o dôvod viac riešiť životnosť - teda ak človek nemá na to, že si každých 5-6 rokov kúpi nové a konštruktérske průsery výrobcov hodí za krk novému majiteľovi.
Nejaké a zrejme nie malé skúsenosti s tým mám - hodne poznatkov od kamarátov automechanikov, z motoristických fór a tak.
Moje posledné tri ropácke haraburdy majú (jeden mal, zožrala ho hrdza karosérie) motory zvnútra čisté ako nové, vyšší výkon, zrýchlenie, o dosť nižšiu spotrebu aj hlučnosť motorov.
Kvôli veku a ročnému nájazdu už asi neotestujem, či "dajú milión". Môže iný. Nemusí.V prvom momente ako som zazrel Tvoj NICK ma napadlo - lepšie zakarbónovaniu predísť. Mne ani dvojtakt keysi dávno nedožil opakovane na zodraté valce, piesty ale na spodné ojničné oko na kľukovke, ťažké liatinové kované ojnice, slabý materiál a časté pretáčanie - dvojka do 90..., malo to podľa výrobcu maximálku 129 a jazdil mi vyše 150 (Wartburg) - výsledkom boli "rozvaľkané" spodné ojničné oká - ihličkové ložiská tým motorom síce pridali pár percent výkonu no hodne ubrali na životnosti. Dnes sú iné vtipy - pretočia sa vložky na kľukovke, rozpustí sa gumený rozvodový remeň v oleji, motor "zarastie" karbónom alebo lepkavou sračkou a podobne.
Dá sa aj s dnešnými - predchádzať mnohým problémom včasnou špičkovou diagnostikou ktorú nemá ani väčšina autorizákov - kam to povedie?
Napísať odpoveď