Microsoft Edge

Informácie o software, ankety...
4040
King
King

Re: Microsoft Edge

Príspevok od používateľa 4040 »

Klasika ovládací panel-programy a súčasti...
OS mám Win11 SK.V NTB s OS Win10 v 1909 Viktoria chýba je iba Filip.
Dreamer
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Dreamer »

OK, tak som skusal dalsie veci:
- odobrat slovensky jazyk z Edge, restartovat a pridat znova
- zmenit hlavny jazyk vo Windows na slovencinu
- odobrat a pridat slovensky jazyk v nastaveniach Windows

Tu som narazil na dalsi problem, slovensky jazyk, vratane TTS - "speech" sa neda stiahnut, stale sa zobrazuje chyba, error code: 0x80070490.

Hladal som riesenie a nasiel som jedno, posledny bod je "Reset or reinstall Windows.", tak uz lutujem, ze som do toho vrtal, urcite sa mi nechce vsetko vo Windows nastavovat a este preinstalovat vsetky programy a hry, stovky GB.

Skusim este restart, ale este k Edge, pri slovenskom jazyku je pod [...] moznost "[v] Display Microsoft Edge in this language", je to uz zaskrtnute, ale Edge je stale v anglictine, zrejme bug, toto sa mi podarilo vyriesit, zaskrtol som anglictinu a potom slovencinu a uz je Edge v slovencine, ale stale je tam jediny slovensky hlas Filip.

Autoeditácia príspevku po 7 min 1 sek:
4040 - takze vo Windows 11 mas aj Viktoria, ale vo Windows 10 len Filip?

Ten iny uzivatel ma Windows 10 Home 20H2 a hlas Viktoria Online ma tiez, takze neviem kde je chyba.

Este by ma celkom zaujimalo, ak mate hlas Viktoria Online, zobrazuje sa aj v inych programoch, napr. Balabolka, PotPlayer, alebo ReadAloud addone vo Firefox?

Tie programy maju aj portable verzie, Balabolka zrejme potrebuje upravu registrov alebo patch, ale PotPlayer by mal zobrazovat vsetky hlasy.

Prip. este vo Windows nastaveniach mate hlas Viktoria?

Autoeditácia príspevku po 19 min 29 sek:
Po restarte PC sa uz slovencina nainstalovala bez problemov, aj TTS hlas, ale stale je tam len Filip, vo Windows nastaveniach aj v Edge.
4040
King
King

Príspevok od používateľa 4040 »

V 11 mám Viktoria aj Filip v 10 verzia 1909 len Filip.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

Presiel niekto v poslednej dobe na Edge? Dost pozitivnych reakcii som uz cital. Na Chrome mi uz vadi par veci.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

wladas napísal: 15 nov 2023, 18:52 Presiel niekto v poslednej dobe na Edge? Dost pozitivnych reakcii som uz cital. Na Chrome mi uz vadi par veci.
Ja som Chrome opustil asi pred 4-mi rokmi, odvtedy pouzivam Firefox a Edge 50/50.
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

wladas napísal: 15 nov 2023, 18:52 Na Chrome mi uz vadi par veci.
ake?
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Mierne spomalenie. Pri prvom spusteni velmi dlhe vykreslenie otvorenych strankov. Zerie vela ram a citelne aj CPU. Na twitch-i dlhy delay.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja som od chromu isiel tak davno ze uz si ani nepamatam preco. pouzival som dlho edge a teraz uz mozno pol roka pouzivam brave.
pre mna su na edge tie vertikalne taby uplna zavyslost, neviem bez toho byt.
firefox je fajn ako uplna alternativa chromia ale je vidno ze je to mensinovy browser a obcas niektore web stranky s tym ako keby neratali a nezobrazovali sa ci nefungovali najlepsie.
brave konecne implementoval vertical taby (aj ked stale mam radsej tie z edgeu) a aj mu dobre funguje sync otvorenych tabov medzi roznymi zariadeniami (s tym myslim firefox tiez problem, na edgei to urcite blblo viac).
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Niektore stranky povazuju Firefox za adbloker a nezobrazia ti nic. Preto cim viac prechadzam na Edge, lebo ma dostuplne vsteky pluginy co treba, je to richle, stranky si myslia, ze je to chrome a ma to rovnake nastavenia sukromia ako Firefox.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Na ktorych strankach sa tak stava Firefox? Zo zaujimasti sa pytam, lebo uz zo 2-3x mi ostala prazdna stranka a neviem dovod, nepozeral som vsak konzolu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To ti z hlavy nepoviem, nebolo ich vela, ale zda sa mi, ze minuly tyzden mi to spravilo https://vtm.zive.cz/, ale nie ze mi zobrazi prazdnu stranku, ale stranka zobrazi upozornenie aby som si vypol adbloker.
Dreamer
Addict
Addict

Mne https://vtm.zive.cz/ vo Firefoxe funguje dobre, tusim pred tyzdnom som bol nuteny vypnut uBlock a chvilu sa mi nezobrazovali reklamy, aj bez uBlock, ale po par dnoch sa uz reklamy zobrazuju. Stranky na zive.cz vseobecne hlasili adblock iba pri zapnutom uBlock.

Vlastne som si uvedomil, ze par tyzdnov pouzivam trik, aby mi vo Firefox-e fungoval Bing AI chat, mozno aj preto nemam problemy a moze to pomoct aj pri zobrazovani inych stranok, tak vyskusajte:
- Otvorte Firefox.
- Do adresného riadku zadajte príkaz about:config a stlačte Enter.
- Kliknite na tlačidlo “Accept the Risk and Continue”.
- Vyhľadajte general.useragent.override a kliknite na možnosť String.
- Kliknite na tlačidlo Plus
- Skopírujte a vložte nasledujúci reťazec user agenta, aby ste mohli pristupovať k Bing Chatu z Firefoxu a kliknite na tlačidlo Save:

Kód: Vybrať všetko

Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/111.0.0.0 Safari/537.36 Edg/111.0.100.0
Ja pouzivam ako hlavny Firefox portable, inde mi chyba ta prisposobitelnost, ako vedlajsie pouzivam hlavne Edge a tiez Chrome, ale prave Chrome sa zapina dlho, niekedy aj desiatky sekund je biela obrazovka.

Inak prave Edge ma nove vylepsene TTS hlasy, ceske a slovenske:

- Microsoft Antonin Online (Natural) - Czech (Czech)
- Microsoft Vlasta Online (Natural) - Czech (Czech)
- Microsoft Lukas Online (Natural) - Slovak (Slovakia)
- Microsoft Viktoria Online (Natural) - Slovak (Slovakia)

Nechte si od prohlížeče přečíst článek. Nové hlasy zní neuvěřitelně, sotva je poznáte od skutečného člověka – Živě.cz

Pokial viete, ako by bolo mozne tieto hlasy dostat do Firefox, napiste, ten trik vyssie nefunguje.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak som ho teda skusil. Importoval som zalozky a hesla z chrome asi na dva kliky. Zatial spokojnost.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Dreamer napísal: 16 nov 2023, 21:23 Mne https://vtm.zive.cz/ vo Firefoxe funguje dobre, tusim pred tyzdnom som bol nuteny vypnut uBlock a chvilu sa mi nezobrazovali reklamy, aj bez uBlock, ale po par dnoch sa uz reklamy zobrazuju. Stranky na zive.cz vseobecne hlasili adblock iba pri zapnutom uBlock.
Ano uz funguje aj mne, ale matne sa mi zda, ze pred tyzdnom ma nechcel vo FF pustit.
Dreamer
Addict
Addict

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »