Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
4%
3. Progresívne Slovensko
9
36%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
10
40%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
4%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
4%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
2
8%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
4%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 25

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 09 feb 2025, 20:35 v tom pripade ti doporucim, aby si to nerobil
co i len pomysliet na to, ze clovek z inej nie krajiny, ale dokonca kontinentu, s uplne inym materinskym jazykom, si je kulturne blizsie s Nemeckom, vdaka internetu, v porovnani s Vychodnym a Zapadnym Nemeckom, ktorych obyvatelia maju starocia spolocnej historie (nielen v ramci Nemecka a ris, ale aj Pruska a ostatnych historickych predchodcov) predelenej kratkym obdobim, pricom vedomosti boli sprostredovavane okolim a odboj bol silny, moze len, hnevaj sa za vyraz, debil
na jednej strane napises, ze sa vytvorila "obrovska kulturna priepast", na druhej kompletne ignorujes neexistenciu akehokolvek spojiva medzi 2 roznymi oblastami
takze obrovska priepast nie je, ani co vztahu ku cudzincom, sexualnym mensinam, zamestnanosti...
spytam sa ta na problemy sposobene migraciou ludi z MENA do FR, SE, UK, IR, DE, AT, BE, NL, ..., ty odpises na problemy migracie zo Slovenska
mam sa ta teda spytat na povodnu otazku opat alebo budes opat uhybat?
na zaciatku odseku si "mu" povazoval za preklep "mi". tak som ta vyviedol z omylu, nech to nedavas na Cibulkovu.
pri UK a RoI, kde som bol imigrant je otazka na mna naozaj mimo, kedze to dopadne ako v tom predbexitovom vtipe o dotazniku v Britanii.
ak ocakavas, ze sameho seba oznacim za problem Britanie ci Irskej republiky, tak sa mylis.
ano, tie utoky a strelby maju vyznamny vplyv na domacu populaciu, lebo jej zdroje su minane na zasahy, nehovoriac o priamom vplyve na tych ludi v pracovnom, rodinnom a socialnom zivote
su obetami Svedi?
lebo pokial sa v dedine pobiju futbalovi fanusikovia a nenicia nic co platim z dani, tak vedi len to, ze sa ku tomu volaju policajti a santiky, a mohli by byt inde.
ak sa niekto opakovane ignoruje problematiku ilegalnej migracie, tak ano
ja ju neignorujem. ja dokonca navrhujem jej riesenie. ty si proti a este ma obvinujes.
a ze si to ty, kto sa pre rokom zastaval cloveka, ktory uplne otvorene schvaloval vojnove zlociny a uchylaciny.
napriklad ja som nikdy nenapisal, ze Slovensko musi vsetkych prijat. 10 rokov vysvetlujem ako to bolo s kvotami, ktore su do dnes dezinterpretovane.
ocividne si uz davno na rodnej hrude nebol, lebo taku sprostost by si nenapisal
chces odomna vysvetlenie alebo to napises sam? pripadne to odignoruj a ja to sem s velkom pompou prilepim a vysmejem ta
ja som celkom zvedavy s cim prides. UK ani RoI nie su v Schengene, takze aj tak Slovensko bolo, vzdy kontrolovali cele lietadlo.
nepriamo ano
Takze ak si letel z Maldiv do Viedne cez Londyn a zapacil by sa ti dazd a uz by si neletel posledny usek, tak vlastne za tvoj "import" moze letecka spolocnost?
zavadzal si pri moznostiach legalneho prichodu do UK na pracu, co som ti dost jasne vysvetlil
ano, je plno skilled jobs. ale kto uz tie podmienky realne splna.
takze ak tvrdis opak, zavadzas ty sam :)
:lol:
298 libier je mzda, ktoru pri "standard" prijme zarobi za [38700 / (160*12)=] 20 hodin prace, cize 2,5 bezneho pracovneho dna
personal savings su samozrejme vyzadovane, pretoze si do krajiny nebudeme tahat ludi, ktori sa o seba nevedia postarat ani pocas prvych par mesiacov, kym zozenu pracu a zarobia prve libry
Ale no tak :) Bavime sa o temporary job na farme s jahodami a ty vytiahnes taketo housenumera :D
Ak by sa aj farmarovi chcelo natahovat, tak a) dostane uchadzac minimalku. co bude v novom danovom roku nasledovne: 18-20r £10, 21+ £12.21. Takze slovensky vysokoskolak, ktory si chce zberom berries, ak dostane 7.5h pracovny den zarobi £91.6.
b) Ak by robil menej hodin, moze sa zmestit do £12,570 z coho by "neplatil" dan a NI contribution.
c) Nas mily Slovak bol velmi statny a NINo dostal rychlo, takze bez prace bol len kratko, no kym je NINo zaregistorvane, plati emergency tax, ktora moze byt az 40%. O vratenie preplatku moze ziadat, ale len z UK
d) vybavovanie NINo ale realne trva mesiac. takze z troch planovanych tretinu nic nezarobi, ale musi platit najom a jest.
Takze ako sa mu oplatilo dat 298, vstupny poplatok, zalohu na najom a najom, stravovat sa a platit dan z prijmu a mat na ucte X tisice libier pre prichodom?
inak, sam som si niecim podobnym presiel, ked som sa planoval presunut do Kanady, tiez vyzadovali zdroje na asi 2,5 mesiaca zivota v krajine a musel som to dokladat vypisom z uctu
predpokladam, ze to nebolo kvoli zberu cucoriedok. a ja som sa na to pozeral, ked bolo na spadnutie stahovanie za pracou v odbore vo Vancuveri.
kedze su to rocne statisice ludi
najskor tisice, uz statisice. mate, dajme tomu tyzden a budu to stovky miliard :cookies:
BLR: maju dodrziavat platne zakony vztahujuce sa na migraciu
takze sa nechat zavriet namiesto prechodu hranice do EU ilegalne a ziadost o politcky azyl?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

harrison314

Čo sa týka toho čo sa deje aktualne vo vrcholnej politike Usa:

nikto z nás nevie či skutočne maju Trump s Muskom svoje kroky dobre dopredu premyslené. Vyhadzovanie statnych uradnikov je samozrejme pre rodiny tych ludi smutne a velmi neprijemne. Rovnako to plati pre ukoncenie rôznych humanitarnych a inych programov.

Ale.

Doteraz nikto skutočne neriešil tak závažnú vec, že Usa jednoznačne smerujú k bankrotu. Zadlženie je astronomicke a neustale rastie.
Jeho hospodarstvo stale viacej zaostava za činskym. Takž je trochu nespravodlive ukazovat na Trumpa ze robí "čudné veci" ale to že nikto doteraz neriešil zakladny problem Usa - skoro nikomu to nevadi. A treba si uvedomit, že bankrot Usa by velmi negativne ovplyvnil aj všetky ostatné ekonomiky sveta.

Ak sa trajektoria zadlžovania v Usa nezmení, tak dopadne rovnako ako Argentína, ktorá bola doteraz nutena pravidelne kazdych par rokov rapidne devalvovat svoju menu a jej hospodarstvo a verejne fiancie boli dlhodobo vo velmi zlom stave. Pritom potencial ma obrovský.
Zmenil to až v poslednej dobe Javier Milei ktory "naordinoval" síce radikalnu ale účinnú "ozdravnu kuru" ktora už ale priniesla prve pozitivne vysledky.
Tu je napr vidno ako zosekal inflaciu https://tradingeconomics.com/argentina/inflation-cpi a to je dobre pripomenut ze vela projektov ktore planoval mu parlament neschvalil.

**
Trump zastavuje ražbu jednocentových mincí a zavádí vysoká cla na dovoz oceli - Novinky
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz

**
Byznys českých Nočních vlků: prostituce, lichva a státní dotace
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audi ... .seznam.cz
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 09 feb 2025, 23:26 takze obrovska priepast nie je, ani co vztahu ku cudzincom, sexualnym mensinam, zamestnanosti...
ako som spomenul vyssie, pekna sprostost :D
ak ocakavas, ze sameho seba oznacim za problem Britanie ci Irskej republiky, tak sa mylis.
ak by si bol jedinymi migrantom, tak by to bolo celkom jasne, ale migrantov je v UK miliony
ziadne problemy?
a co ine krajiny, ktore som vymenoval, tiez ziadne problemy?
pozri, obaja vieme ako to dopadne, bud napises pravdu, ale sa odmlcis
su obetami Svedi?
ano a nielen oni, ale aj ini migranti, ktori by sa mozno mohli plne integrovat, ale ak im vybuchne bomba na priedomi, su z toho minimalne znepokojeni
ja ju neignorujem. ja dokonca navrhujem jej riesenie.
mozes to riesenie zopakovat? teda okrem toho vyhanania imamov?
ja som celkom zvedavy s cim prides. UK ani RoI nie su v Schengene, takze aj tak Slovensko bolo, vzdy kontrolovali cele lietadlo.
vidis, ani to nebolelo
dovol mi este dopisat, ze pri odchode zo Schengenu sa kontroly robia aj pri vystupe = este v Bratislave, Viedni ci inom letisku, pred odletom

takze napisat, ze"detto ked poletis do Anglicka, tak az do pristatia a pasovej kontorly nebude jasne, kto sme chce vstupit bez splnenia podmienok." je klamstvo, tvoje obvykle
Takze ak si letel z Maldiv do Viedne cez Londyn a zapacil by sa ti dazd a uz by si neletel posledny usek, tak vlastne za tvoj "import" moze letecka spolocnost?
letecke spolocnosti maju za povinnost zistit si, ci maju jej prepravovani zakaznici povoleny vstup do krajiny, ak ich aj tak do krajiny, kde nemaju povoleny vstup, dovezu, maju za povinnost ich na vlastne naklady presunut naspat
ano, je plno skilled jobs. ale kto uz tie podmienky realne splna.
takze ak tvrdis opak, zavadzas ty sam :)
ahaaa, takze najskor to bolo tak, ze sa to vlastne nikomu neoplati, teraz uz zapasime s tym, kto tie podmienky splna :D
zase si si nasral do huby
no splnaju to tie statisice ludi rocne Kubko
Ale no tak :) Bavime sa o temporary job na farme s jahodami a ty vytiahnes taketo housenumera :D
ale tie podmienky su uplne jasne a ludia ich ocividne splnaju, takze prestan zahovarat
Takze ako sa mu oplatilo dat 298, vstupny poplatok, zalohu na najom a najom, stravovat sa a platit dan z prijmu a mat na ucte X tisice libier pre prichodom?
irelevantne, deje sa to a nie v malych poctoch
opat miesto priznania toho, ze si napisal blbost, spekulujes
predpokladam, ze to nebolo kvoli zberu cucoriedok. a ja som sa na to pozeral, ked bolo na spadnutie stahovanie za pracou v odbore vo Vancuveri.
opat irelevantne, podmienky platili pre vsetkych Slovakov rovnako
niekto pracoval na manazerskej pozicii v banke, niekto zberal cucoriedky, za asi 12,5 CAD na hodinu v cistom
najskor tisice, uz statisice. mate, dajme tomu tyzden a budu to stovky miliard :cookies:
ano, oficialne cisla su cez 800k net immigration pre vsetky kategorie za 2023
ked v tom mojom poste pozries vsetky ciarky, budes tam mat dokonca aj odkaz na parliament.uk
takze sa nechat zavriet namiesto prechodu hranice do EU ilegalne a ziadost o politcky azyl?
aj ziadost o politicky azyl je jedna z moznosti ;-)
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 10 feb 2025, 13:49 ako som spomenul vyssie, pekna sprostost :D
nemozem len suhlasit. ignoracia reality je pekna sprostost.
ak by si bol jedinymi migrantom, tak by to bolo celkom jasne, ale migrantov je v UK miliony
ziadne problemy?
a co ine krajiny, ktore som vymenoval, tiez ziadne problemy?
ty by si isto ako problem prezentoval, ze oproti off licence je mesita, ze v sobotu veceru ide v MHD do retail parku moslimska matka s detmi, alebo ze sofer Uberu je moslim.
ano a nielen oni, ale aj ini migranti, ktori by sa mozno mohli plne integrovat, ale ak im vybuchne bomba na priedomi, su z toho minimalne znepokojeni
mas hodnoverne informacie o tom, ze su cielom utokov random Svedi? nie len ako collateral?
lebo ak si niekde v Brne rozbijaju auta huby Romovia, a ty zijes uplne inde, tak to velmi tvoj, ani domacich problem nie je. problemy sa nemaju riesit nasilne, ale ku tomu sa uchyluju aj snehobieli, takze tak ako pri vyske IQ, ani pri sklone k nasiliu nie je problem vo farbe koze.
mozes to riesenie zopakovat? teda okrem toho vyhanania imamov?

kontrolovat, kontrolovat, kontrolovat. hned po prichode. plnit tie kvoty ako boli dohodnute: rozdavat ziadosti o azyl kontrolovat na vstupe do EU, nie u seba doma. a znovu skontrolovat kazdeho kto uz viza dostal, lebo objektivne ich maju ludia, ktori sa nechcu integrovat a radikalizuju inych
vidis, ani to nebolelo
dovol mi este dopisat, ze pri odchode zo Schengenu sa kontroly robia aj pri vystupe = este v Bratislave, Viedni ci inom letisku, pred odletom
takze pasovak v Bratislave ci vo Viedni skontroluje, ci mas ETA?
ahaaa, takze najskor to bolo tak, ze sa to vlastne nikomu neoplati, teraz uz zapasime s tym, kto tie podmienky splna :D
zase si si nasral do huby
no splnaju to tie statisice ludi rocne Kubko

ale tie podmienky su uplne jasne a ludia ich ocividne splnaju, takze prestan zahovarat

irelevantne, deje sa to a nie v malych poctoch
opat miesto priznania toho, ze si napisal blbost, spekulujes
Inak toto je este vtipnejsie ako to bolo vcera.
Minimalka pre skilled workera, ktory dostane sponzoring na viza je £38,700 (zdravotnici 30k). Ked si pozries priemerne platy v regionoch, tak ich vela neostane. Takze tie sponzorovane viza dostane len malo kto. Takze ziadne statisice, Sebik, tie tisice su celkom triezvy odhad. A zase tie zamena, kedze do pusinky si si nakakusal sam.
opat irelevantne, podmienky platili pre vsetkych Slovakov rovnako
niekto pracoval na manazerskej pozicii v banke, niekto zberal cucoriedky, za asi 12,5 CAD na hodinu v cistom
na akej planete sa oplati investovat tisice do otrocenia na farme? iba ak by jeden pocital s tym, ze si pobyt "predlzi"
ano, oficialne cisla su cez 800k net immigration pre vsetky kategorie za 2023
ked v tom mojom poste pozries vsetky ciarky, budes tam mat dokonca aj odkaz na parliament.uk
to sa ani neoplati otvarat, lebo tam bude nieco uplne ine ako tvrdis.
aj ziadost o politicky azyl je jedna z moznosti ;-)
ale to sa neda na dialku. a bez pasu (a so smartfonom!) je najohavnejsim zlocinom prekrocenie hranice.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 10 feb 2025, 17:51ignoracia reality je pekna sprostost.
no v tejto ignoracii reality sa priam vyzivas :lol:
ty by si isto ako problem prezentoval, ze oproti off licence je mesita, ze v sobotu veceru ide v MHD do retail parku moslimska matka s detmi, alebo ze sofer Uberu je moslim.
toto je reakcia na moju otazku, ci dalsi migranti sposobuju problemy?
btw argumentacny klam
mas hodnoverne informacie o tom, ze su cielom utokov random Svedi?
napisem, ze to negativne ovplyvnuje aj dalsich migrantov a ty sa spytas, ci su cielom utokov random Svedi, ma to uplny suvis
dalsi, odvracanie diskusie na inu temu
pri vyske IQ
a od coho vyska IQ zavisi?
kontrolovat, kontrolovat, kontrolovat. hned po prichode.
kolko uradnikov a policajtov je podla teba potrebnych na dostatocnu kontrolu milionov migrantov?
takze pasovak v Bratislave ci vo Viedni skontroluje, ci mas ETA?
na checkine, mozno by si naozaj mal zdvihnut rit a niekam odcestovat, rozsiruje to obzory
Takze ziadne statisice
zacali sme s "sa to vlastne nikomu neoplati", nasledne riesime podmienky a teraz su to uz tisice, postupne sa tam dostavame ;-)
na akej planete sa oplati investovat tisice do otrocenia na farme? iba ak by jeden pocital s tym, ze si pobyt "predlzi"
mas trochu pomylene hodnoty, mamonar ;-)
to sa ani neoplati otvarat, lebo tam bude nieco uplne ine ako tvrdis.
diky, uplne si ma rozbil protiargumentami :D
ale to sa neda na dialku. a bez pasu (a so smartfonom!) je najohavnejsim zlocinom prekrocenie hranice.
tak urcite

diky za diskusiu, dopadlo to ako obvykle, bud odignorujes realitu alebo oficialne statistiky, pripadne radsej otazku odignorujes
btw, kde som pri Svedsku klamal? :smt006
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 10 feb 2025, 19:37 no v tejto ignoracii reality sa priam vyzivas :lol:
zase tie zamena? ano vyzivas sa v ignoracii rozidelov medzi DDR a BRD, ktore pretrvavaju aj 34 rokov po zjednoteni.
toto je reakcia na moju otazku, ci dalsi migranti sposobuju problemy?
btw argumentacny klam
tak daj realne problemy. nie take, ktore si vymysli Russian Trash, alebo Space Karen a ockuju to plankotnu, ktory potom podpaluje kniznice, alebo hadza kamene po kocikoch.
napisem, ze to negativne ovplyvnuje aj dalsich migrantov a ty sa spytas, ci su cielom utokov random Svedi, ma to uplny suvis
dalsi, odvracanie diskusie na inu temu
ved prave. je dolezite ci utocia na Svedov. ved ti si vo svojej krajine ti najdolezitejsi. alebo nie?
negativne to ovplyvnuje dalsich migrantov len tom, ze rasisti v inych castiach Europy ich generalizuju a klamu o nich.
a od coho vyska IQ zavisi?
od enivronmentlanych a socioekonomickych faktorov. genetika je faktor minimalny.
kolko uradnikov a policajtov je podla teba potrebnych na dostatocnu kontrolu milionov migrantov?
je 2025. nie tak vela, ako sa ti zda.
na checkine, mozno by si naozaj mal zdvihnut rit a niekam odcestovat, rozsiruje to obzory
ano, tam kde ich zaujima moje meno a priezvisko si aj scannuju co je zapisane na chipe :D pan cestovatel, mozno niekoho oklames, ale tu opat hadzes sipky mimo
zacali sme s "sa to vlastne nikomu neoplati", nasledne riesime podmienky a teraz su to uz tisice, postupne sa tam dostavame ;-)
no neoplati :)
mas trochu pomylene hodnoty, mamonar ;-)
preeesne. ked sa stahujem, tak vzdy aby som tym co najviac finance stratil.
tak urcite
a ked teda mozu Bielorusi, preco nemohli Syrcania, ked utekali Assadovi? A ked niemu hrozi podobne ak nie horsie v subsaharskej Afrike, kde si vlady magorov udrziavaju zvysky ruskej Wanker group?
diky za diskusiu, dopadlo to ako obvykle, bud odignorujes realitu alebo oficialne statistiky, pripadne radsej otazku odignorujes
btw, kde som pri Svedsku klamal? :smt006
ze oficialne statistiky komentujes ty, kto sa na vsetky, ktore dam zvysoka vykasles, lebo do jednej ukazuju ako velmi klames a ake bludy tu podsuvas :)

o Svedsku si predsa pisal o desiatkach utokov. ziadny si nepodlozili a este si to cynicky napisal po tom co white trash vykonal utok na skolu, kde boli okrem inych aj syrski krestania. takze nielenze si klamal, ale este si sa aj cynicky vysmial rasovo motivovanej vrazde.
a nekokrhaj. mna si obvinil zo zabitia ludi v Stredozemnom mori.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Kto číta diskusiu pánov vyššie a chce vedieť ako to bolo vo Svedsku tak to bolo takto.

Slovenská verzia - https://www.cas.sk/clanok/3003561/velky ... -tam-deje/
" Od začiatku aktuálneho roka došlo vo Švédsku už k viac ako 30 výbuchom bômb. Ide o jeden zo spôsobov, akým si konkurenčné gangy medzi sebou vybavujú účty, rovnako ako v prípade prestreliek. "

Europska verzia - https://www.europarl.europa.eu/news/en/ ... -in-sweden
" In January 2025 alone, there were approximately 30 gang-related explosions reported in the country, often in residential areas and mostly concentrated in the capital Stockholm. "
Takže keď jeden užívateľ napíše o desiatkach bombových útokoch či prestrelkach vo Švédsku a druhý to neustále spochybňuje, nech si každý urobí záver kto teda píše pravdu a kto nie. :wink:
P.S. - ťažko písať s niekym kto nechápe slovám - pri dopade, legálne a ilegálne/nelegálne, priemerne IQ v (Europe, Blizky Východ, Afrika, atd).
jackb
Redeemer
Redeemer

Je fajn mat ta zablokovaneho :)
Ked o pohlavi alzirskej boxerky rozhodli degeni z Dennika S, siriaci len bludy a teraz o "utokoch" vo Svedsku, ktore su vojna gangov a nie utokmi imigrantov na Svedov, rozhodol bulvar Novy Cas :D

Cize, utokov na Svedov sa stalo 0 a niekto systematicky klame a ociernuje ludi, ktori imigruju.
Je vtipne, ked chce niekto pisat o rozumeni a neovlada ani materinsky jazyk a pise namiesto toho chape a v minulosti sme videli, ze ma celkom problem s realitou :)
Zablokovat ta bolo jedno z najlepsich rozhodnuti, lebo na takuto nepricetnu hlupost by som nemal nervy kazdy den. Raz za par mesiac je maximum co tomu mozem venovat.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nový Cas to prevzal práve ako informáciu z EU, ako jasné kludne som sem mohol dať aj iné linky najmä zo zahraničia.
Kedže ti beardie písal o desiatkach bombových útokoch a prestrelkach gangov na minulej strane, tak práve to som sem dodal.
Alžirska boxerka bola predsa na testoch a áno jednalo sa o muža ktorý v ringu mlátil ženy, zrazu ochrana práva žien ide bokom čo ?
https://reduxx.info/algerian-boxer-iman ... rt-admits/
" Males have XY sex chromosomes " - všeobecne známa vec.

Pri bombových utokoch a prestrelkach si bomby a gulky nevyberaju či chtiac nechtiac zasiahnu a zabijú aj uplne nevinné osoby súhlasiš ?
Ked už teda chces vedieť o smrti švedskych občanov tak napríklad toto https://www.bbc.com/news/articles/cy9l2424wrgo maju občianstvo hoci pôvod inde.
Gangy ktoré majú pôvod z moslimskych krajin a preto su tam aj no-go zony, o tom sa tiež daju pozrieť linky na nete ked nie slovenské tak iné.
Mne je divné prečo ti nevadí ilegálna/nelegálna migrácia, nakoľko aj voči samotným ilegálom sú páchané trestné činy zo strany prevádzačov.
Tak zrejme aj preto ti diskusný konkurent vytkol Stredozemie a viacnásobná smrť ilegálov v mori je trestný čin (ilegálny prechod a zodpovednosť za ich smrť ide na vrub prevádzačov), zároveň ti preto aj písal o legálnych možnostiach príchodu migrantov do krajín EU.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 10 feb 2025, 23:35 zase tie zamena? ano vyzivas sa v ignoracii rozidelov medzi DDR a BRD, ktore pretrvavaju aj 34 rokov po zjednoteni.
skvely argument
aj po 34 rokoch od zjednotenia su jasne badatelne rozdiely medzi oblastami, ktore maju spolocnu starocnu historiu, jazyk a zvyky
ale niekto z MENA, kto nema k nej krajine absolutne ziaden vztah, si je s nimi kulturne blizsi
damy a pani, Kubkova logika
tak daj realne problemy.
ja sa teba pytam, ci migranti sposobuju v novych krajinach problemy
je to otazka na odpoved ano/nie, zatial to vyzera tak, ze podla teba ziadne problemy nesposobuju
ved prave. je dolezite ci utocia na Svedov. ved ti si vo svojej krajine ti najdolezitejsi. alebo nie?
povedal by som, ze su doleziti vsetci, samozrejme hlavne ti, ktori sa spravaju ako Svedi, vratane migrantov
dopad to ma ale na celu spolocnost, lebo sa musia vynakladat zdroje na riesenie problemov
od enivronmentlanych a socioekonomickych faktorov. genetika je faktor minimalny.
skvele, uz je to minimalne faktor, postupne sa dostavame, kam treba
je 2025. nie tak vela, ako sa ti zda.
ked ich nie je potreba tak vela, ako je mozne, ze sa vobec nejake utoky konaju? a hlavne v takych poctoch?
ano, tam kde ich zaujima moje meno a priezvisko si aj scannuju co je zapisane na chipe :D pan cestovatel, mozno niekoho oklames, ale tu opat hadzes sipky mimo
napis ako si este nebol v krajine vyzadujucej ETA alebo ESTA bez toho, aby si to napisal :D
Kubko, opat, mylis sa, na checkine, pripadne na gate, resp pred gate sa kontroluje platnost viza
keby si aspon raz letel do USA alebo Kanady, vedel by si to

taktiez, pri vystupe zo Schengenu sa kontroluje pas, to by si uz mohol vediet, kontroly medzi UK a Schengenom uz nejaku tu dobu funguju
no neoplati :)
vysvetluj to tym tisicom az statisicom ludi rocne (pre UK, o dalsich krajinach sveta ani nehovoriac), robia to zle, len preto, lebo to Kubkovi nevychadza :D
preeesne. ked sa stahujem, tak vzdy aby som tym co najviac finance stratil.
nebudem ti zasahovat do tvojich mentalnych nastaveni, ale obcas ludia hladaju aj nieco viac ako peniaze
a ked teda mozu Bielorusi, preco nemohli Syrcania, ked utekali Assadovi?
ak utekali do prvej bezpecnej krajiny, resp do krajiny, ktora im vydala viza, nemam s tym problem
Nemecko veru nie je prva bezpecna krajina pre Syrcanov
A ked niemu hrozi podobne ak nie horsie v subsaharskej Afrike, kde si vlady magorov udrziavaju zvysky ruskej Wanker group?
opat by mali postupovat podla medzinarodneho prava, cize do prvej bezpecnej krajiny a nasledne dalej, ak im to ine krajiny umoznia
ze oficialne statistiky komentujes ty, kto sa na vsetky, ktore dam zvysoka vykasles, lebo do jednej ukazuju ako velmi klames a ake bludy tu podsuvas :)
napriklad o tych statisicoch migrantov do UK rocne? ktoru si ani len neotvoril? :D
opat sa tvoje predstavy mylia, realita je uplne ina
o Svedsku si predsa pisal o desiatkach utokov. ziadny si nepodlozili
ano a tie utoky sa stali, nepotrebujem podkladat vseobecne dostupne a preberane informacie, to nie je nieco co treba zdlhavo vyhladavat
znova sa pytam - kde presne som klamal?
uz ma konecne odcitujes?
si sa aj cynicky vysmial rasovo motivovanej vrazde.
mozes ten cynicky vysmech odcitovat?

clovek s tvojimi chabymi zivotnymi skusenostami by nemal bohorovne pisat o temach, ktorym vonkoncom nerozumie, bavi ma opakovane sa ti vysmievat na tvojich vlastnych slovach, prosim pokracuj, bavis ma :smt006
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 11 feb 2025, 9:19 skvely argument
aj po 34 rokoch od zjednotenia su jasne badatelne rozdiely medzi oblastami, ktore maju spolocnu starocnu historiu, jazyk a zvyky
ale niekto z MENA, kto nema k nej krajine absolutne ziaden vztah, si je s nimi kulturne blizsi
takze clovek z MENA, ktory chce zit sekularny zivot na zapade Nemecke a ma zaujem sa asimilovat, je uplne rozdielny od lenivej hnidy niekde na vychode Nemecka, ktora nie je ochotna robit a za jej posraty zivot vraj mozu cudzinci a preto voli Asociaciu Fasistov Nemecka a miluje Rusko. to teda ano, Sebi, to teda ano.
ja sa teba pytam, ci migranti sposobuju v novych krajinach problemy
je to otazka na odpoved ano/nie, zatial to vyzera tak, ze podla teba ziadne problemy nesposobuju
a ja sa ta pytam, ci si naozaj myslis, ze napisem, ze tym, ze som sa posnazil, aby som mal pracu, z ktorej aj platim dane a odvody som krajine sposobil problemy?
povedal by som, ze su doleziti vsetci, samozrejme hlavne ti, ktori sa spravaju ako Svedi, vratane migrantov
dopad to ma ale na celu spolocnost, lebo sa musia vynakladat zdroje na riesenie problemov
V 90 rokoch boli vojny gangov na Slovensku. rezali sa hlavy, stracali sa ludia, auta lietali vzduchom, diskoteky horeli a restiky sa vystrielali. boli tym cielene ohrozeni nezaintresovani? ano, vynakladali sa zdroje na riesenie (a vlada to sabotovala), ale na zivot bezneho cloveka to malo dopad len ako sprava na Markize ci v Plus 7 dni (co bol tyzdennik, ktory sa vtedy aspon dal citat)
takze ak medzi sebou bojuju gangy a nie su to utoky mierene beznych Svedov a asimilovanych imigrantov, tak je to problem svedskej policie nie konceptu imigracie.
skvele, uz je to minimalne faktor, postupne sa dostavame, kam treba
tak minimalny, az zanedbatelny.
ked ich nie je potreba tak vela, ako je mozne, ze sa vobec nejake utoky konaju? a hlavne v takych poctoch?
utoky? ake utoky? chcel si kontrolovat ludi v Stredomori a uz su utoky?
napis ako si este nebol v krajine vyzadujucej ETA alebo ESTA bez toho, aby si to napisal :D
Kubko, opat, mylis sa, na checkine, pripadne na gate, resp pred gate sa kontroluje platnost viza
keby si aspon raz letel do USA alebo Kanady, vedel by si to
podla mna som v krajine, ktora pozaduje ETA, ale tak Sebik vie najlepsie kde som :)
urcite sa "na checkine, na gate ci pred nim kontroluje platnost viza". podla mna to robia aj v duty free parfumerii. :lol:
ani ked Maroko este pozadovalo na vstup aj ockovanie aj negativne testy, nikoho az po Marocanov netrapilo, ci mam co pozaduju. a imigracny listocek detto. ten som mal vytlaceny so sebou na anglickom letisku bol kazdemu ukradnuty.
a cestou Mexika nam mohli dat papieriky ako z toho vtipu s jelenom pocas letu, no vypisovalo sa az na zemi, pred pasovkou. myslis, ze mam spat podat staznost, ze Anglicania nepostupovali podla zelanie Sebika?
taktiez, pri vystupe zo Schengenu sa kontroluje pas, to by si uz mohol vediet, kontroly medzi UK a Schengenom uz nejaku tu dobu funguju
ale debata akosi nie je o kontrole vystupu zo Schenegenu, ale pri vstupe do UK. co je velky rozdiel.
vysvetluj to tym tisicom az statisicom ludi rocne (pre UK, o dalsich krajinach sveta ani nehovoriac), robia to zle, len preto, lebo to Kubkovi nevychadza :D
su tie tisice az statisice s nami v jednej mietnosti?
nebudem ti zasahovat do tvojich mentalnych nastaveni, ale obcas ludia hladaju aj nieco viac ako peniaze
no, nie kazdy ma take statie, ze aj v dospelosti a doktorate dotuju ini. bezni clovek si potrebuje zarobit na svoje fungovanie.
ak utekali do prvej bezpecnej krajiny, resp do krajiny, ktora im vydala viza, nemam s tym problem
Nemecko veru nie je prva bezpecna krajina pre Syrcanov

opat by mali postupovat podla medzinarodneho prava, cize do prvej bezpecnej krajiny a nasledne dalej, ak im to ine krajiny umoznia
nikto nesposchybnuje, ze Nemecko nie je prva bezpecna krajina pre Syriu. mas pocit, ze by tych ludi v tej prvej bezpecnej krajine skontroloval? tak preco si tak kategoricky proti tomu?
ja len neviem, preco obhajujes Kubancov v USA, ktori su tam aj podla teba uplne ilegalne a nemali mat ziadne pravo na azyl, a uz vobec nie automaticke obcianstvo. aha, ja viem koho volili. preto tie nevadia.
napriklad o tych statisicoch migrantov do UK rocne? ktoru si ani len neotvoril? :D
opat sa tvoje predstavy mylia, realita je uplne ina
preco by som otvaral take bludy? ved daj zdroj a budeme sa bavit. nie tvoje utkvele predsavy.
ano a tie utoky sa stali, nepotrebujem podkladat vseobecne dostupne a preberane informacie, to nie je nieco co treba zdlhavo vyhladavat
znova sa pytam - kde presne som klamal?
uz ma konecne odcitujes?
mozes ten cynicky vysmech odcitovat?
nestali :D nie je na ne ziadny dokaz. takze opat klames.
este klames, ze "utokmi" ktore si vymyslel bulvar si sa nesnazil zakryt to, ze svedsky rasista vystrielal syrskych krestanov.
clovek s tvojimi chabymi zivotnymi skusenostami by nemal bohorovne pisat o temach, ktorym vonkoncom nerozumie, bavi ma opakovane sa ti vysmievat na tvojich vlastnych slovach, prosim pokracuj, bavis ma :smt006
moje "chabe zivotne skusenosti" komentuje debilko, ktory vsetko dostal na tacke a o realnom zivote vie hovno, lebo ho nevidel ani v telke. ano, ja sa bavim na tvojej ubohosti :D
ale ano, prestan sa vyjadrovat ku temam, o ktorych na svoje statie nic nemusis vediet. maj sa pekne.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 11 feb 2025, 21:59 takze clovek z MENA, ktory chce zit sekularny zivot na zapade Nemecke a ma zaujem sa asimilovat
1. ak tak velmi chce, moze prist do Nemecka legalne, podobne ako v UK je to mozne, vlastne do vacsiny krajin je mozne prist legalne
2. z kontextu je jasne, ze ide o priemerneho cloveka na jednej a druhej strane
ak budes posuvat ciaru, ja mozem pouzit rovnako drbnuty protiargument, ze chces porovnat extremne vzdelaneho Nemca s blbeckom z MENA
a ja sa ta pytam, ci si naozaj myslis, ze napisem, ze tym, ze som sa posnazil, aby som mal pracu, z ktorej aj platim dane a odvody som krajine sposobil problemy?
opat, druhykrat, ty si mi ukradnuty, pytam sa na inych ludi
V 90 rokoch boli vojny gangov na Slovensku. rezali sa hlavy, stracali sa ludia, auta lietali vzduchom, diskoteky horeli a restiky sa vystrielali. boli tym cielene ohrozeni nezaintresovani? ano, vynakladali sa zdroje na riesenie (a vlada to sabotovala), ale na zivot bezneho cloveka to malo dopad len ako sprava na Markize ci v Plus 7 dni
wtf, takze stovky mrtvych nemali na beznych ludi vplyv?
co vsetky tie rodiny zavrazdenych? nahodni okoloiduci? na tych serie pes?

doteraz sa hovori o 90kach ako odstrasujucom priklade, kedy mafia ovladala stat a nas Kubko tu zadrbe, ze to boli len spravy na Markize, heh
tak minimalny, az zanedbatelny.
tak to mozes teraz podlozit niecim relevantnym :)
utoky? ake utoky? chcel si kontrolovat ludi v Stredomori a uz su utoky?
ano, deju sa utoky, napriklad tie desiatky vo Svedsku len za januar
alebo ten tebou spomenuty Rwandan, ktory v UK zapichol 3 decka
alebo kazdy jeden den utoky nozmi v Nemecku: https://messerinzidenz.de/
tieto utoky myslim, su podla teba realne?
podla mna som v krajine, ktora pozaduje ETA
ocividne nevies, ako tie kontoly funguju, skus ist do Kanady alebo USA bez ETA/ESTA, ako daleko ta pustia
pripadne aj do UK po 2. aprili, ak nemas UK pas, pracovne/studijne povolenie alebo povolenie k pobytu a si obcanom EU a dalsich x krajin, vratane ME
btw, ETA nezarucuje vstup do krajiny, ten povoluje colnik, resp kontrola v e-gate, to som ti uz vysvetloval minule

dalej:
ani ked Maroko este pozadovalo na vstup aj ockovanie aj negativne testy
ockovanie a testy nie su viza ani elektronicka autorizacia pre vstup, drzitelia slovenskeho cestovneho pasu ani vizum ani autorizaciu nepotrebuju, detto pre Britov
pre Mexiko plati to iste pre drzitelov SK/UK pasov

UK uz nevyzaduje Landing card od roku 2019, to tiez nie je vizum ani autorizacia

mozno by si mal prestat blabotat a pouzit relevantny argument
ale debata akosi nie je o kontrole vystupu zo Schenegenu, ale pri vstupe do UK. co je velky rozdiel.
viz vyssie
su tie tisice az statisice s nami v jednej mietnosti?
su v UK, kazdorocne
no, nie kazdy ma take statie, ze aj v dospelosti a doktorate dotuju ini. bezni clovek si potrebuje zarobit na svoje fungovanie.
irelevantne, podmienky su jasne
trosku ti unika, ze prevadzaci stoja tisice eur, presne tie zdroje, ktore by mohli predlozit, ak by mohli prist legalne
lenze my vieme, ze legalne by ich nevpustili, preto sa uchyluju k nebezpecnym cestam cez more
nikto nesposchybnuje, ze Nemecko nie je prva bezpecna krajina pre Syriu. mas pocit, ze by tych ludi v tej prvej bezpecnej krajine skontroloval? tak preco si tak kategoricky proti tomu?
ak ich skontrolovali, tak si ich mohli nechat az na vynimky, kedy maju povoleny vstup do dalsej krajiny
ja len neviem, preco obhajujes Kubancov v USA, ktori su tam aj podla teba uplne ilegalne a nemali mat ziadne pravo na azyl, a uz vobec nie automaticke obcianstvo. aha, ja viem koho volili. preto tie nevadia.
ak tam nie su legalne, maju byt vyhosteni, do nohy
preco by som otvaral take bludy? ved daj zdroj a budeme sa bavit. nie tvoje utkvele predsavy.
ten zdroj je opat tam, ako minule, v ciarke
nestali
ked ti dam odkaz na svedsku policiu, uz sa potom stali?
moje "chabe zivotne skusenosti" komentuje debilko
este, daj mi :)
ta cast o cestovani ma velmi potesila, nulove skusenosti sa opat ukazali :smt006
gogo956
Redeemer
Redeemer

Obchodník sa nezaprie..
Trumpova administratíva plánuje pred možnými mierovými rozhovormi s Moskvou prinútiť európskych spojencov, aby pre Ukrajinu kúpili viac amerických zbraní
https://www.reuters.com/business/aerosp ... 025-02-11/
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ked už spominaju slovensku mafiu, tak v nej často posobili ludia čo mali povod z inej národnosti - romska, madarska, ukrajinska, albanska.
V prípade Svedska je jasné, že gangy tam veľmi často pôsobia z iných krajín - takže dávať si pozor koho si do krajiny pustiť po dokladnom preverení. No jo podla niekoho to nemalo vplyv a skutky sa nestali, hoci včera dostal niekolko dokazov.

Trump ako obchodník podvodník imperialnej západnej mocnosti si okrem EU môže tento rok pohnevať aj Velku Britaniu, nakoľko Kanada patrí do ich sféry. Ideálne odstavit USA s obchodovaním snimi, ked si zmyslia opät vytvoria krizu.
Teraz sa bude USA tváriť ako keby oni nič nemajú s EU a Ukrajinou, hoci majú polovičný podiel na tom čo sa udialo na Ukrajine.
Bud rokovania tak aby sa to USA hodilo a keď nie, tak určite sa prestanú namáhať nad rokovaniami s Moskvou o mieri a zameraju sa na ich vzájomnými profitmi, nechaju EU a celkovo Europu v štichu ked sa im to hodí. Preto aj taký Trump má desiatky milionov voličov, podporovatelov.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Aký a v čom má USA podiel na tom, čo sa udialo na Ukrajine?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 11 feb 2025, 23:16 1. ak tak velmi chce, moze prist do Nemecka legalne, podobne ako v UK je to mozne, vlastne do vacsiny krajin je mozne prist legalne
2. z kontextu je jasne, ze ide o priemerneho cloveka na jednej a druhej strane
ak budes posuvat ciaru, ja mozem pouzit rovnako drbnuty protiargument, ze chces porovnat extremne vzdelaneho Nemca s blbeckom z MENA
Ja som nikdy nepisal, ze do UK nie je mozne prist legalne. Len je to narocne, co je pre vacsinu ludi dost odstrasujuce, na to, aby to nerobili. A to je na strane UK. Ak vo svojej domacej krajine nedostanu doklady na cestovanie a nemozu slobodne ziadat o viza, tak prakticky prist legalne nemozu. Co ty ignorujes, lebo do EU a UK prudia na doklady a viza ludia, ktori tam nemaju co robit, lebo ich cielom je robit zlo.
Uz len kvoli tebe by som provnal vysokoskolskeho profesora z MENA s nemeckym white trash. Lebo Sebikova rasova teoria neveri ani na jedneho z nich. :smt006
opat, druhykrat, ty si mi ukradnuty, pytam sa na inych ludi
myslim, ze Anglicanom naramne vadi, ze odisli lekari a sestricky, aj ked dostali settled status ako uplne prva skupina. a tiez im chybaju ludia na opacnom konci, na miestach kde nie je potrebne vzdelanie a plat je preto mizerny.
wtf, takze stovky mrtvych nemali na beznych ludi vplyv?
co vsetky tie rodiny zavrazdenych? nahodni okoloiduci? na tych serie pes?

doteraz sa hovori o 90kach ako odstrasujucom priklade, kedy mafia ovladala stat a nas Kubko tu zadrbe, ze to boli len spravy na Markize, heh
ovladala stat. aky dopad to malo na tvoje chodenie do skoly? a dospelych v tvojom okoli na chodenie do prace? presne. ziadny.
tak to mozes teraz podlozit niecim relevantnym :)
tolko krat som zopakoval aj teba, aj gogovi, no obaja si idete rasisticke blbosti a lzi. tak naco. pravda sa vam nepaci, tak si trhnite nohou a zite si v utkvelych predstavach a tlapkajte sa po plecia za to, kto bojavi este vacsi a nicim nepodlozeny rasisticky blud.
ano, deju sa utoky, napriklad tie desiatky vo Svedsku len za januar
alebo ten tebou spomenuty Rwandan, ktory v UK zapichol 3 decka
alebo kazdy jeden den utoky nozmi v Nemecku: https://messerinzidenz.de/
tieto utoky myslim, su podla teba realne?
kontrolovat ludi v Grecku a Taliansku na Cuete. a zase utoky. uplne od veci.
a tie "utoky" vo Svedsku mas nizsie.
ocividne nevies, ako tie kontoly funguju, skus ist do Kanady alebo USA bez ETA/ESTA, ako daleko ta pustia
pripadne aj do UK po 2. aprili, ak nemas UK pas, pracovne/studijne povolenie alebo povolenie k pobytu a si obcanom EU a dalsich x krajin, vratane ME
btw, ETA nezarucuje vstup do krajiny, ten povoluje colnik, resp kontrola v e-gate, to som ti uz vysvetloval minule

dalej:
ockovanie a testy nie su viza ani elektronicka autorizacia pre vstup, drzitelia slovenskeho cestovneho pasu ani vizum ani autorizaciu nepotrebuju, detto pre Britov
pre Mexiko plati to iste pre drzitelov SK/UK pasov

UK uz nevyzaduje Landing card od roku 2019, to tiez nie je vizum ani autorizacia

mozno by si mal prestat blabotat a pouzit relevantny argument
tvrdis, ze leglnost vstupu do cielovej krajiny sa kontroluje na letisku. teraz sa uz nekontroluje :D
tvrdis, ze som nikdy nebol v krajine, kde sa pozduje ETA, aj ked v nej zijem.
jedne k veci je ten colnik. takze, ano mal som pravdu, ze az do kontroly v cieli letu nie je jasne, kolko je na palube ilegalov. dakujem.
su v UK, kazdorocne
irelevantne, podmienky su jasne
trosku ti unika, ze prevadzaci stoja tisice eur, presne tie zdroje, ktore by mohli predlozit, ak by mohli prist legalne
lenze my vieme, ze legalne by ich nevpustili, preto sa uchyluju k nebezpecnym cestam cez more
zase posuvas ihrisko? leganu imigraciu za jednoduchou pracou na kratkodobe viza do, ktora sa financne neoplati, lebo investicia prevysuje moznost zarobku, a kritizovanie toho, ze zarobok je nizsi ako investicia porovnas s ilegalnou imigraciou do UK? are you for sure?
ak ich skontrolovali, tak si ich mohli nechat az na vynimky, kedy maju povoleny vstup do dalsej krajiny
a kto ich skontroloval? ved si proti tomu.
ak tam nie su legalne, maju byt vyhosteni, do nohy
prisli tam ilegalne, kedze tak ako Bielorusom ci Syracnom za Assada a Africanom v krajinach, kde fakticky vladne Wanker Group, nemohli dostat doklady na vycestovanie a preto ani viza na vstup.
ten zdroj je opat tam, ako minule, v ciarke
ja ked ti chcem dat link, tam ho ako pricetna bytost. bud ho tak daj ty, alebo si nic nedal. jednoduche.
ked ti dam odkaz na svedsku policiu, uz sa potom stali?
to by pomohlo. lebo "30 utokov" spomina len bulbar. aj slovensky aj britsky. a svedsky po anglicky. ked som hladal co su to za svedske noviny, tak odpoved bola "tazko to nazvat novinami". cize ako Pohlavne Spravy ci Dennik S na Slovensku.
este, daj mi :)
ta cast o cestovani ma velmi potesila, nulove skusenosti sa opat ukazali :smt006
lebo ty mas :D prve triedy a luxusne hotely a este si myslis, ze mas dake skusenosti s realnym svetom a s cestovanim :D
kazdy post, vacsia hlbka sprostosti
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 12 feb 2025, 8:37 Ja som nikdy nepisal, ze do UK nie je mozne prist legalne. Len je to narocne, co je pre vacsinu ludi dost odstrasujuce, na to, aby to nerobili.
life's tough, get a helmet
je to tak odstrasujuce, ze su to statisice rocne
Co ty ignorujes, lebo do EU a UK prudia na doklady a viza ludia, ktori tam nemaju co robit, lebo ich cielom je robit zlo.
znova opakujem, ze sa maju legalni migranti pravidelne kontrolovat a ak nie su vhodni, tak vyhostit, behom par dni uz druhykrat
ilegalni prec hned, ak nedostanu ochranu z vojnovych a podobnych dovodov, potom ponechat len na nevyhnutne kratku dobu
Uz len kvoli tebe by som provnal vysokoskolskeho profesora z MENA s nemeckym white trash. Lebo Sebikova rasova teoria neveri ani na jedneho z nich.
vysokoskolsky profesor z MENA asi nepojde na pltke cez more, ze...
myslim, ze Anglicanom naramne vadi, ze odisli lekari a sestricky, aj ked dostali settled status ako uplne prva skupina. a tiez im chybaju ludia na opacnom konci, na miestach kde nie je potrebne vzdelanie a plat je preto mizerny.
pekne drbnute rozhodnutie s tym brexitom, ze?
ovladala stat. aky dopad to malo na tvoje chodenie do skoly? a dospelych v tvojom okoli na chodenie do prace? presne. ziadny.
asi by si sa mal prebrat a popremyslat, co je v zivote dolezite
mafia ovladajuca stat naozaj, znova opakujem naozaj, nie je nieco, pred cim by si mal ktokolvek zatvarat oci
hovori to totiz o nom samotnom velmi vela, zlocin treba potlacat, nie sa z neho vysmievat alebo ho marginalizovat
tolko krat som zopakoval aj teba, aj gogovi, no obaja si idete rasisticke blbosti a lzi.
ani nie, ides si svoju teoriu, ze na IQ ma genetika pramaly vplyv, to je skratka blbost
uz len velkost crania a zlozenie jednotlivych casti mozgu je rozdielne, nemozes pri takej rozdielnosti mozgov ocakavat podobne IQ
kontrolovat ludi v Grecku a Taliansku na Cuete.
kontrolovat nestaci, treba ich posielat naspat, nenechavat si ich na svojom uzemi a dotovat ich
tvrdis, ze leglnost vstupu do cielovej krajiny sa kontroluje na letisku. teraz sa uz nekontroluje :D
na letisku sa kontroluju podmienky pre vstup do cielovej krajiny, napriklad viza alebo E(S)TA
tvrdis, ze som nikdy nebol v krajine, kde sa pozduje ETA, aj ked v nej zijem.
bol si v USA? bol si v Kanade?
lebo UKETA nie je pre Slovakov zatial potrebna, az od 2.4.2025, dovtedy na teba nema ETA vplyv, ak si sa teda medzitym nestal arabacom, obyvatelom ostrovov v Pacifiku, Karibiku, oboch Amerik, atd
pre obcanov EU a dalsich datum viz vyssie
jedne k veci je ten colnik. takze, ano mal som pravdu, ze az do kontroly v cieli letu nie je jasne, kolko je na palube ilegalov. dakujem.
ako sme si napisali vyssie, podmienky pre vstup sa kontroluju uz pri odlete
je teda z manifestu letu jasne, kto vsetko je na palube, ti bez viz/autorizacie sa na palubu nedostanu
dalej, ako som napisal v predchadzajucom poste, o vstupe do krajiny rozhoduje colnik
v skratke: pas, viza/autorizacia pre vstup do niektorych krajin a az nasledne kontrola colnikom, preskocit cokolvek z toho sa neda, ak to nie je domestic let, resp Schengen a podobne subory krajin

nepoucuj ludi o veciach, ktorym sa venuju roky
leganu imigraciu za jednoduchou pracou na kratkodobe viza
maju 2 moznosti, prist legalne alebo neprist vobec
vsetky blaboly okolo su irelevantne
a kto ich skontroloval? ved si proti tomu.
si si isty, ze som proti kontrole? to mi je novinka
nebol si to ty, co pisal, ze ked nie je nikto v budke, tak ju maju obist?
prisli tam ilegalne, kedze tak ako Bielorusom ci Syracnom za Assada a Africanom v krajinach, kde fakticky vladne Wanker Group, nemohli dostat doklady na vycestovanie a preto ani viza na vstup.
fajn, vsetci von, suhlasis?
ja ked ti chcem dat link, tam ho ako pricetna bytost. bud ho tak daj ty, alebo si nic nedal. jednoduche.
dal som ti ho uz 2x, ale ked tak pekne prosis: https://commonslibrary.parliament.uk/re ... s/sn06077/
mas dake skusenosti s realnym svetom a s cestovanim
urcite viac ako ty, vyssie som ti vysvetlil veci, ktore nepoznas
nabuduce by si mohol miesto blbych kecov radsej podakovat :smt006
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Blastbit napísal: 12 feb 2025, 7:14 Teraz sa bude USA tváriť ako keby oni nič nemajú s EU a Ukrajinou, hoci majú polovičný podiel na tom čo sa udialo na Ukrajine.
Toto vieš aj nejak podložiť, už keď si to tak presne kvantifikoval?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Trump pozastavuje vymáhání zákazu podplácet zahraniční představitele | FXstreet.cz
https://www.fxstreet.cz/trump-pozastavu ... d=68333908
Fglx
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Fglx »

"Elon Musk humiliated President Donald Trump during Tuesday’s joint press conference in the Oval Office, which left Trump looking like the most powerless U.S. president ever caught on camera."

https://www.thedailybeast.com/lawrence- ... mage-ever/

lol
Napísať odpoveď