takze obrovska priepast nie je, ani co vztahu ku cudzincom, sexualnym mensinam, zamestnanosti...beardie napísal: ↑09 feb 2025, 20:35 v tom pripade ti doporucim, aby si to nerobil
co i len pomysliet na to, ze clovek z inej nie krajiny, ale dokonca kontinentu, s uplne inym materinskym jazykom, si je kulturne blizsie s Nemeckom, vdaka internetu, v porovnani s Vychodnym a Zapadnym Nemeckom, ktorych obyvatelia maju starocia spolocnej historie (nielen v ramci Nemecka a ris, ale aj Pruska a ostatnych historickych predchodcov) predelenej kratkym obdobim, pricom vedomosti boli sprostredovavane okolim a odboj bol silny, moze len, hnevaj sa za vyraz, debil
na jednej strane napises, ze sa vytvorila "obrovska kulturna priepast", na druhej kompletne ignorujes neexistenciu akehokolvek spojiva medzi 2 roznymi oblastami
na zaciatku odseku si "mu" povazoval za preklep "mi". tak som ta vyviedol z omylu, nech to nedavas na Cibulkovu.spytam sa ta na problemy sposobene migraciou ludi z MENA do FR, SE, UK, IR, DE, AT, BE, NL, ..., ty odpises na problemy migracie zo Slovenska
mam sa ta teda spytat na povodnu otazku opat alebo budes opat uhybat?
pri UK a RoI, kde som bol imigrant je otazka na mna naozaj mimo, kedze to dopadne ako v tom predbexitovom vtipe o dotazniku v Britanii.
ak ocakavas, ze sameho seba oznacim za problem Britanie ci Irskej republiky, tak sa mylis.
su obetami Svedi?ano, tie utoky a strelby maju vyznamny vplyv na domacu populaciu, lebo jej zdroje su minane na zasahy, nehovoriac o priamom vplyve na tych ludi v pracovnom, rodinnom a socialnom zivote
lebo pokial sa v dedine pobiju futbalovi fanusikovia a nenicia nic co platim z dani, tak vedi len to, ze sa ku tomu volaju policajti a santiky, a mohli by byt inde.
ja ju neignorujem. ja dokonca navrhujem jej riesenie. ty si proti a este ma obvinujes.ak sa niekto opakovane ignoruje problematiku ilegalnej migracie, tak ano
a ze si to ty, kto sa pre rokom zastaval cloveka, ktory uplne otvorene schvaloval vojnove zlociny a uchylaciny.
napriklad ja som nikdy nenapisal, ze Slovensko musi vsetkych prijat. 10 rokov vysvetlujem ako to bolo s kvotami, ktore su do dnes dezinterpretovane.
ja som celkom zvedavy s cim prides. UK ani RoI nie su v Schengene, takze aj tak Slovensko bolo, vzdy kontrolovali cele lietadlo.ocividne si uz davno na rodnej hrude nebol, lebo taku sprostost by si nenapisal
chces odomna vysvetlenie alebo to napises sam? pripadne to odignoruj a ja to sem s velkom pompou prilepim a vysmejem ta
Takze ak si letel z Maldiv do Viedne cez Londyn a zapacil by sa ti dazd a uz by si neletel posledny usek, tak vlastne za tvoj "import" moze letecka spolocnost?nepriamo ano
ano, je plno skilled jobs. ale kto uz tie podmienky realne splna.zavadzal si pri moznostiach legalneho prichodu do UK na pracu, co som ti dost jasne vysvetlil
takze ak tvrdis opak, zavadzas ty sam

Ale no tak![]()
298 libier je mzda, ktoru pri "standard" prijme zarobi za [38700 / (160*12)=] 20 hodin prace, cize 2,5 bezneho pracovneho dna
personal savings su samozrejme vyzadovane, pretoze si do krajiny nebudeme tahat ludi, ktori sa o seba nevedia postarat ani pocas prvych par mesiacov, kym zozenu pracu a zarobia prve libry

Ak by sa aj farmarovi chcelo natahovat, tak a) dostane uchadzac minimalku. co bude v novom danovom roku nasledovne: 18-20r £10, 21+ £12.21. Takze slovensky vysokoskolak, ktory si chce zberom berries, ak dostane 7.5h pracovny den zarobi £91.6.
b) Ak by robil menej hodin, moze sa zmestit do £12,570 z coho by "neplatil" dan a NI contribution.
c) Nas mily Slovak bol velmi statny a NINo dostal rychlo, takze bez prace bol len kratko, no kym je NINo zaregistorvane, plati emergency tax, ktora moze byt az 40%. O vratenie preplatku moze ziadat, ale len z UK
d) vybavovanie NINo ale realne trva mesiac. takze z troch planovanych tretinu nic nezarobi, ale musi platit najom a jest.
Takze ako sa mu oplatilo dat 298, vstupny poplatok, zalohu na najom a najom, stravovat sa a platit dan z prijmu a mat na ucte X tisice libier pre prichodom?
predpokladam, ze to nebolo kvoli zberu cucoriedok. a ja som sa na to pozeral, ked bolo na spadnutie stahovanie za pracou v odbore vo Vancuveri.inak, sam som si niecim podobnym presiel, ked som sa planoval presunut do Kanady, tiez vyzadovali zdroje na asi 2,5 mesiaca zivota v krajine a musel som to dokladat vypisom z uctu
najskor tisice, uz statisice. mate, dajme tomu tyzden a budu to stovky miliardkedze su to rocne statisice ludi

takze sa nechat zavriet namiesto prechodu hranice do EU ilegalne a ziadost o politcky azyl?BLR: maju dodrziavat platne zakony vztahujuce sa na migraciu