Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
4%
3. Progresívne Slovensko
9
36%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
10
40%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
4%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
4%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
2
8%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
4%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 25

jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 12 feb 2025, 9:33 life's tough, get a helmet
je to tak odstrasujuce, ze su to statisice rocne
Billions And Billions And Billions. bez dokazu
znova opakujem, ze sa maju legalni migranti pravidelne kontrolovat a ak nie su vhodni, tak vyhostit, behom par dni uz druhykrat
ilegalni prec hned, ak nedostanu ochranu z vojnovych a podobnych dovodov, potom ponechat len na nevyhnutne kratku dobu
nepises nizsie, ze kontrolovat nestaci? :nono:
vysokoskolsky profesor z MENA asi nepojde na pltke cez more, ze...
ja si myslim, ze prave on ano. lebo ten ma mat zasady tak pevne, ze neohne chrbat pred diktatorom a on, tym ze je vzdelany, je pre diktatora najvacsi kamienok v topanke.
inak od takeho Dederona by sa ocakavala empatia. on nikam nemohol kym neohol chrbat pred zvrhlym rezimom, tak by mal byt na stane ludi, ktori z marazmu utekaju. on nie. chce ich sikanovat este viac, ako bolo on.
pekne drbnute rozhodnutie s tym brexitom, ze?
nikdy som netvrdil opak. a bolo to len par mesiacov co skonceni prechodneho obdobia, kedy si vsetci v Briti vyskusali, ze ked im odisli kamionisti certifikovani na prevoz paliv, tak zrazu nemaju co tankovat. strasne mrchava ta emigracia
asi by si sa mal prebrat a popremyslat, co je v zivote dolezite
mafia ovladajuca stat naozaj, znova opakujem naozaj, nie je nieco, pred cim by si mal ktokolvek zatvarat oci
hovori to totiz o nom samotnom velmi vela, zlocin treba potlacat, nie sa z neho vysmievat alebo ho marginalizovat
neposuvaj ihrisko. aky dopad na teba, ze v 90tych bol na Slovensku statom podporovany mafiansky stat? aky dopad to malo na dospelych v tvojom okoli? nemalo to ziadny dopad na deti pod Kralovou Holou, odklial bol Cernak. a ich rodicia sa vacsinou trapili tym, ze Len On nechal sprivatizovat tovaren, v ktorej robili a tak im bol cely Miki ukradnuty. deti maximalne tak ucitelia zobrali do penzionu pozriet sa na tigriky, co bolo blizisie, a rodicov to stalo menej, ako ist do Bojnic ci SNV do zoo.
takze, mame priklad toho, ako vojna gangov nema dopad na beznych ludi. aky ma mat teda dopad na bezneho Sveda, okrem toho, ze z jeho dani sa platia zasahy policie a zachrannych zloziek?
bude tych 30 utokov od svedskej policie? Chrome uz vie google lense na par kliknuti, takze original nie je problem
ani nie, ides si svoju teoriu, ze na IQ ma genetika pramaly vplyv, to je skratka blbost
uz len velkost crania a zlozenie jednotlivych casti mozgu je rozdielne, nemozes pri takej rozdielnosti mozgov ocakavat podobne IQ
rozdielnost mozgov :) ja sa pamatam na obreztek od LPR, kde rasisti mali ten mozog najmensi. ak by si chodil na stretnutia steampunkerov, tak chapem preco zijes v 19. storoci, ale inak na to nemam vysvetlenie.
genetika ma na IQ zanedbatelny dopad a rozdielne rasy nemaju rozdielne mozgy. ani zeny nemaju mozgy mensie ako zeny. se stim smiř
na letisku sa kontroluju podmienky pre vstup do cielovej krajiny, napriklad viza alebo E(S)TA
ja mam opacnu skusenost.
bol si v USA? bol si v Kanade?
lebo UKETA nie je pre Slovakov zatial potrebna, az od 2.4.2025, dovtedy na teba nema ETA vplyv, ak si sa teda medzitym nestal arabacom, obyvatelom ostrovov v Pacifiku, Karibiku, oboch Amerik, atd
pre obcanov EU a dalsich datum viz vyssie

ako sme si napisali vyssie, podmienky pre vstup sa kontroluju uz pri odlete
je teda z manifestu letu jasne, kto vsetko je na palube, ti bez viz/autorizacie sa na palubu nedostanu
dalej, ako som napisal v predchadzajucom poste, o vstupe do krajiny rozhoduje colnik
v skratke: pas, viza/autorizacia pre vstup do niektorych krajin a az nasledne kontrola colnikom, preskocit cokolvek z toho sa neda, ak to nie je domestic let, resp Schengen a podobne subory krajin

nepoucuj ludi o veciach, ktorym sa venuju roky
ano, nepoucuj ludi o veciach, ktorym sa venuju roky. ak nepotrebujem UKETA, preco mi 31. 12. 2024 o 12:02 prisiel email od UK Visas and Immigration, aby som skontroloval svoje udaje v systeme?
neviem ci si schopny spracovat take nieco, ale ci mozem do UK, alebo nie, je zapisane na cipe v mojom pase. a ked na priehradke letuske podam pas, nema moznost overit si co tam je. tak ta poprosim, nechaj si tie reci pre ludi, ktori skusenosti nemaju a veria ti. dakujem.
maju 2 moznosti, prist legalne alebo neprist vobec
vsetky blaboly okolo su irelevantne
ku tomu si skocil cez to, ze sa to financne neoplati, alebo ako?
si si isty, ze som proti kontrole? to mi je novinka
nebol si to ty, co pisal, ze ked nie je nikto v budke, tak ju maju obist?
cize ty by si zastal a cakal aj keby ti kyvali, ze mas ist, ze nemaju najmensi zaujem na kotrolovani ta?
fajn, vsetci von, suhlasis?
nope. skontrolujeme, ci neprisli robit zlo, ci sa nevotreli medzi ludi, ktori si utekom zachranuju hole zivoty. ak neprisli robit zlo, nechame si ich.
dal som ti ho uz 2x, ale ked tak pekne prosis: https://commonslibrary.parliament.uk/re ... s/sn06077/
skoda, ze si z toho nic neberies ani do paty. este aj ten migrant tam je definovany, sice by s tym na Slovensku na geografii obyvatelstva vyleteli zo skusky, ale stale lepsie ako hlody tu. no teba sa to nezachyti
Skilled work visas (formerly known as Tier 2) are the largest category of work
visas. In the year June 2024, skilled worker visas were issued to main
applicants (i.e. not including dependents), around 51,000 of which were for
workers in health and social care.
117 tisic. ak som pred rokom napisal, ze ak sa 1200 opakuje viac krat po seba, ide o tisice a skriekal si ako nepreciteny. podla tvojej vlastnej logiky, ich za prvy polrok 2024 dostali desiatky tisic. nie stovky tisic.
Temporary work (formerly Tier 5) visas are the second largest category, with
around 77,000 granted to main applicants in the year ending June 2024.
Tych temp bolo 77 tisic, ktorym sa oplatilo viac minut ako zarobit. opat, nie stovky tisic.
Inak bolo tu tvrdenie, ze "sa do Anglicka tlaci cela Afrika". ONS hovori, ze je to Azia. Takze aj keby v alternativnom vesmire mali ludia v Afrike mensie mozgy a nizke IQ, lebo su Africania, tak Britanii to az tak nevadi.
The
number of visas issued rose from 2021 onwards partly due to changes in the
UK’s immigration system, including a visa requirement for new EU migrants.
mas ciselka aj pekne vysvetlene. ani to nebolelo, aj ked nerozumiem preco si sa tym chcel naozaj zaoberat, tak sa ukazuje, ze nemas pravdu. ako pri kazdej britskej statistike.
ked budes mat nove pieskove kolaciky na zburanie, len pekne napis. rad ti ich zburam
urcite viac ako ty, vyssie som ti vysvetlil veci, ktore nepoznas
nabuduce by si mohol miesto blbych kecov radsej podakovat :smt006
ako sme si ukazali, veciam nerozumies, nemas s nimi skusenosti a aj tak chce mudrovat. ze sa nicitis trapne.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ten novy japonsky premier je celkom rozprávkár, ked sa u nás hovorí o Dankovi ako o riťolezovi, tak japonsky premier je excelentný riťoplavec.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Velka usluznost navonok je typickou crtou klasickej japonskej soolocnosti. Japonsko je od Usa ekonomicky aj vojensky znacne zavisle..

Autoeditácia príspevku po 7 min 37 sek:
Trump a Putin- stretnutie
https://www.politico.eu/article/donald- ... di-arabia/
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Fglx napísal: 12 feb 2025, 17:11 "Elon Musk humiliated President Donald Trump during Tuesday’s joint press conference in the Oval Office, which left Trump looking like the most powerless U.S. president ever caught on camera."

https://www.thedailybeast.com/lawrence- ... mage-ever/

lol
toto som videl aj ja. fakt je to divne ze Trump ktory zo seba vzdy robil najvacsiu alfu si toto necha. videli ste aj tie zabery kde maly X Musk hovori Trumpovi ze nie je skutocny prezident a ze ma vypadnut? alebo ze ho nenavidi? :D
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Trump tiež prehlásil, že US dali Ukrajine za celý konflikt 300 alebo kolko to miliárd dolárov a EU dala Ukrajine iba 100 miliárd a to ešte vo forme úveru, čo je podla neho neslýchané. Takže tak nejako vyzerá tá Trumpova pravda.

A na otázku ako je možné, že stále posielajú na UA zbrane odpovedal, že teraz to ale bude výmenou za nerastné zdroje a pôdu.
Otázke či pôjde na Ukrajinu sa chcel vyhnúť, vyzeralo to niečo na štýl rokovania Fica v Užhorode. Ale že samozrejme zbrane chcú dodávať aj nadalej, lebo nechcú mať víťaznú stranu, aké veľkodušné.
Len by ma zaujímalo ako chcel docieliť aby tá vojna na UA vôbec nezačala, lebo to vyhlasuje, že keby bol prezidentom on, tak by sa nič také nestalo, teda neviem či počítal s unesením UA prezidenta hneď na začiatku a s UA kapitulaciou, alebo mal v plane niečo ine.

Musk s tym svojim synom chcel zrejme len rozhodiť novinárov, vyzeralo to trochu ako keby chcel ukazať čo si myslí o ich názore, a aky je on užasny rodič, obmekčiť srdcia miliónov, s Trumpom do trojky pôsobili trochu ako dva a pol chlapa.

Trochu zo sudka prezentacie Slovenska na vonok v EU parlamente, tá Lašáková mi príde ako vystrihnutá z nejakej ríšskej scény, alebo možno prvý slovenský štát.
https://joj24.noviny.sk/europa-od-a-po- ... ske-vztahy
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 12 feb 2025, 18:50 Billions And Billions And Billions. bez dokazu
dole si vyratal cez 100k, za rok 2021 1,2M+ prijazd a asi 400k odjazd, net prirastok 800k
nepises nizsie, ze kontrolovat nestaci? :nono:
pisem to dokonca aj v tej vete, ktoru si odcitoval a na ktoru reagujes
ja si myslim, ze prave on ano. lebo ten ma mat zasady tak pevne, ze neohne chrbat pred diktatorom a on, tym ze je vzdelany
takze podla teba vzdelany vysokoskolsky profesor je natolko zasadovy, ze:
1. ujde pred tyranom
2. zaplati tisice eur prevadzacom, nasadne na vratku lodku, aby sa preplavil do Europy ako ilegalny migrant
3. (???)
4. profit

tak nejak?

nebolo by pre neho vhodnejsie prist do Europy legalne, kedze ma na to vsetky predpoklady?
neposuvaj ihrisko. aky dopad na teba, ze v 90tych bol na Slovensku statom podporovany mafiansky stat?
ihrisko si si vytvoril sam, ja odmietam co i len na sekundu pripustit, ze stat v poruci mafie nema na ludi vplyv
ak si myslis, ze nemal, nemam sa o com s tebou na tuto temu bavit, svoj nazor som uz napisal
bude tych 30 utokov od svedskej policie?
ked ti dam odkaz na svedsku policiu, uz sa potom stali?
rozdielnost mozgov :) ja sa pamatam na obreztek od LPR, kde rasisti mali ten mozog najmensi.
hej, zbezne si pamatam sa na ten obrazok, vsetky rasy mali rovnaku lebku, len rasisti mensiu
lenze realita je ina, su jasne rozdiely medzi tvarmi lebiek, existuje dokonca veda s nazvom kraniofacialna antropometria, ktora tie rozdiely sleduje
Observable craniofacial differences included: head shape (mesocephalic, brachycephalic, dolichocephalic) breadth of nasal aperture, nasal root height, sagittal crest appearance, jaw thickness, brow ridge size and forehead slope. The human skull was used as a way to justify the idea of races. The structure of the skull, especially the jaw formation and facial angles, revealed the position of various races on the evolutionary scale. The study of geographic variation and the racial affinities between populations is of central importance to systematics and evolutionary theory. The size and shape of the skull varies for different races..
https://www.jpsr.pharmainfo.in/Document ... 111407.pdf
lebky.jpg
lebky2.jpg
smiem sa ta spytat jednu osobnu otazku? si nevidiaci? lebo, ak ano, je to uplne jasne
ale ak nie a doteraz si si nevsimol, ze existuju rozdielne tvary lebiek medzi jednotlivymi rasami, obavam sa, ze mam pre teba jednu dobru a jednu zlu spravu
ta dobra je, ze si sa nieco naucil, ta zla, ze by si mal ist ocnemu
genetika ma na IQ zanedbatelny dopad a rozdielne rasy nemaju rozdielne mozgy.
well, viz vyssie
ani zeny nemaju mozgy mensie ako zeny
opat len predpokladam, ze si myslel zeny vs muzi, ked tak ma oprav
vzhladom na to, ze zeny su celkovo mensie, ak by mali rovnaku velkost, nevosiel by sa im tam
ak nepotrebujem UKETA, preco mi 31. 12. 2024 o 12:02 prisiel email od UK Visas and Immigration, aby som skontroloval svoje udaje v systeme?
mohol by si specifikovat, ktore udaje?
a dalej, si drzitelom work permitu v UK alebo UK pasu?

po tvojich odpovediach na tieto 2 otazky sa vyjadrim dalej, zatial to nema zmysel
ku tomu si skocil cez to, ze sa to financne neoplati, alebo ako?
na zaklade zakonov o vstupe do krajiny, pripadne nesuhlasis s tym, ze ilegalny* vstup do krajiny ilegalnym nie je? (*) okrem specifikovanych vynimiek, ktore sme x-krat preberali
cize ty by si zastal a cakal aj keby ti kyvali, ze mas ist, ze nemaju najmensi zaujem na kotrolovani ta?
kto bude kyvat, ked je budka prazdna?
nope. skontrolujeme, ci neprisli robit zlo, ci sa nevotreli medzi ludi, ktori si utekom zachranuju hole zivoty. ak neprisli robit zlo, nechame si ich.
akym sposobom si schopny skontrolovat statisice ludi? do Nemecka prisiel v roku 2015 asi milion neskontrolovanych ludi, nasledne im prudko vystrelila kriminalita
na akukolvek kontrolu tak velkeho mnozstva ludi nemaju zdroje
117 tisic.
skus teraz este pridat tie dalsie kategorie, aby si sa dostal na 800k za jediny rok ako net migration po roku 2021
gogo956
Redeemer
Redeemer

retkvic
Len by ma zaujímalo ako chcel docieliť aby tá vojna na UA vôbec nezačala, lebo to vyhlasuje, že keby bol prezidentom on, tak by sa nič také nestalo, teda neviem či počítal s unesením UA prezidenta hneď na začiatku a s UA kapitulaciou, alebo mal v plane niečo ine.
Trump je "rozprávkár".
Už aj teraz stihol povedat veci ktore hned na to velmi rychlo poprel.

Najprv povedal že keď Palestincania odídu z Gazy, tak že on zabezpečí aby im to tam všetko krásne obnovili a budu mať aj dosť pracovnych prilezitosti a vsetkeho.
A myslim na druhy den zrazu vyhlasil, že ked raz uz odtial odidu, tak sa nikdy nebudu moct vratit nazad.

Zároveň je tak trochu "slepý strelec". Niektoré jeho vyhlasenia sú z jeho strany myslené vážne, ale iné striela len tak na slepo aby "mútil mláku" a robil sa pre politickych súperov ťažko čitateľný. V skutočnosti pravdepodobne tymi vyhlaseniami ohladom Gazy len testoval reakciu arabskeho sveta.
tá Lašáková mi príde ako vystrihnutá z nejakej ríšskej scény
tvrdá ruka :D
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 13 feb 2025, 15:40 dole si vyratal cez 100k, za rok 2021 1,2M+ prijazd a asi 400k odjazd, net prirastok 800k
ty a realita ste uhlavni nepriatelia.
2021, diametralne ine pravidla ako 2024 a 2025. to len ty mozes porovnat.
pisem to dokonca aj v tej vete, ktoru si odcitoval a na ktoru reagujes
tak vidis.
takze podla teba vzdelany vysokoskolsky profesor je natolko zasadovy, ze:
1. ujde pred tyranom
2. zaplati tisice eur prevadzacom, nasadne na vratku lodku, aby sa preplavil do Europy ako ilegalny migrant
3. (???)
4. profit

tak nejak?

nebolo by pre neho vhodnejsie prist do Europy legalne, kedze ma na to vsetky predpoklady?
pan profesor sa do Europy legalne nedostane, lebo mu vlada neda pas.
politici, podnikatelia, profesori... ti vsetci po 1948 platili prevadzacom na Sumave, riskovali utopenie sa v mociaroch, zastrelenie pohranicnikmi, akciu Kamen, prevadzacov ako Hubert Pilick.. cize hej: tak sa to robi, dpm
ihrisko si si vytvoril sam, ja odmietam co i len na sekundu pripustit, ze stat v poruci mafie nema na ludi vplyv
ak si myslis, ze nemal, nemam sa o com s tebou na tuto temu bavit, svoj nazor som uz napisal
takze si vyrastol v 90tych rokoch, stat v poruci mafie na teba nemal ziadny dopad, ale tvrdis opak.
ked ti dam odkaz na svedsku policiu, uz sa potom stali?
stale si nedal. takze ani nedas :)
hej, zbezne si pamatam sa na ten obrazok, vsetky rasy mali rovnaku lebku, len rasisti mensiu
lenze realita je ina, su jasne rozdiely medzi tvarmi lebiek, existuje dokonca veda s nazvom kraniofacialna antropometria, ktora tie rozdiely sleduje
vies o tom, ze je to pseudoveda?
myslim, ze by to chcelo anatomiu, alebo neurologiu ak sa chces bavit o mozgu a nie farmaciu. ale aspon si skusil, no nevydalo.
smiem sa ta spytat jednu osobnu otazku? si nevidiaci? lebo, ak ano, je to uplne jasne
ale ak nie a doteraz si si nevsimol, ze existuju rozdielne tvary lebiek medzi jednotlivymi rasami, obavam sa, ze mam pre teba jednu dobru a jednu zlu spravu
ta dobra je, ze si sa nieco naucil, ta zla, ze by si mal ist ocnemu
na obrazku maju rozne ocne jamky. velkost lebky je volnym rovnaka, rozdiely zanedbatelne.
vies co sa stane, ak das do google obrazkov velkost lebiek podla ras? najde ti mapu, podla ktorej maju najceise lebky ludia v polarnych oblastiach a najmesie ako pramenov Nilu. ale to neni vsechno, Sebiku. Slovaci ich maju rovnako velke ako ludiav v MENA.
chce sa teda tej rasistickej pavede venovat dalej, ked ta aj ona zradila?
well, viz vyssie
opat len predpokladam, ze si myslel zeny vs muzi, ked tak ma oprav
vzhladom na to, ze zeny su celkovo mensie, ak by mali rovnaku velkost, nevosiel by sa im tam
tak ako je mozne, ze Afroamericanky pocitali algebru za bielych muzov? podla teba mali byt geneticky uplne tupe a mozgy mali mat uplne malicke.
nepozeraj toho skulaveho Roma zijuceho v Rumunsku. mas dost rokov na to, aby si vedel ze drista kraviny, no ty ho beries ako zdroj realnych informacii.
mohol by si specifikovat, ktore udaje?
a dalej, si drzitelom work permitu v UK alebo UK pasu?
Bezna kontrola udajov, ako pri migracii databaz. Ci vsetko sedi, ako ked som im to vyplanal prvy krat.
Vzhladom na to, ze v UK legalne pracujem, a moj zamestnavel si overoval ci mam right to work, a moja realitka aj ci mam right to rent, sa nazdavam, ze mam, aj ked pomenovane inak. Nemam ku tomu ziadnu karticku a overaju sa to v databaze po zadani mojich nacionalii a cisla pasu. Pasovaci potom maju citacku cipov.
britsky pas nemam. kedze si nezmenim meno a priezvisko, tak by som bol aj napriek investovanemu casu a peniazom subjektom diskriminacie. no slovenska vlada robi vsetko preto, aby som sa na to dal.
na zaklade zakonov o vstupe do krajiny, pripadne nesuhlasis s tym, ze ilegalny* vstup do krajiny ilegalnym nie je? (*) okrem specifikovanych vynimiek, ktore sme x-krat preberali
aky suvis ma tato otazka s tym, ze sa financne neoplati prist niekam na temp work visa, ked su vstupne naklady vyssie ako moznost zarobku.
vyzvedali si, ci som bol v USA. nebol. okrem prirody ma tam necaka. a kedze o legalnosti mojho vstupu aj tak rozhoduje pasovak, tak je to velky risk ci uz financii alebo casu na to papierovanie.
a to by som si rad pozrel ne Ellis Island zaznamy o clenoch vzdialenejsej rodiny a potom v state Ohio priniesol kvety na hrob mojej praprababke... ale kym je legalnost na subjektivnom posudeni jedinca, tak zatial nie :)

kto bude kyvat, ked je budka prazdna?
na mna kyvali pred budkou. ta bola prazdna.
akym sposobom si schopny skontrolovat statisice ludi? do Nemecka prisiel v roku 2015 asi milion neskontrolovanych ludi, nasledne im prudko vystrelila kriminalita
na akukolvek kontrolu tak velkeho mnozstva ludi nemaju zdroje
ake Nemecko, ked maju byt kontrolovani v Grecku a Taliansku :)
staty EU poslu policajtov a uradnikov. rano rozdaju ziadosti o azyl, tak ako to podla kvot vychadza na den, skontroluju, pokojne aj zamietnu a je vyriesene. do Nemecka nemusi ist milion, ale mozno len stotisice, ak nie menej. hladat sposob ako sa to da, nie vyhovorku ako sa to neda.
skus teraz este pridat tie dalsie kategorie, aby si sa dostal na 800k za jediny rok ako net migration po roku 2021
ale preco by som ich pridaval, ked si chcel statisice ludi, ktori dostali pracovne viza, no bolo ich len 117, resp 161k.

\\T*ump je taky prasivy rasista a tupy imbecil, ze otazku indeckeho novinara v angline s indickym prizvukom si musel dat tlmocit

a ministrom zdravotnictva, sa stal Cervik, napriek tomu ukazal, ze zdravy nie je. clovek, ktory sa zaviazal zrusit ockovanie deti a vyskum liecby roznych druhov rakoviny a chronickych chorob je minister zdravotnictva.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

Mam otazku ohladom vyhlasenia danskej vojenskej rozviedky ze za 5r bude Rusko schopne zautocit na nejaku krajinu NATO.
Ako je to mozne? Sice viem ze ruska ekonomika je uz teraz dost nastavena na vojensku vyrobu ale uz sa nejaku dobu hovori, ze rusom pomaly dochadza technika kvoli ukrajine.
To za 5r dokazu dovyrobit potrebnu techniku?
mLuks
Guru
Guru

Príspevok od používateľa mLuks »

"na nejakú krajinu NATO" - Estonsko, Lotyšsko sú malé krajiny, tam ti toho veľa netreba.
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 17 feb 2025, 22:42 Mam otazku ohladom vyhlasenia danskej vojenskej rozviedky ze za 5r bude Rusko schopne zautocit na nejaku krajinu NATO.
Ako je to mozne? Sice viem ze ruska ekonomika je uz teraz dost nastavena na vojensku vyrobu ale uz sa nejaku dobu hovori, ze rusom pomaly dochadza technika kvoli ukrajine.
Rusko ma obrovsky vojensky priemysel a nepochybne do 5rokov by dokazalo napadnut niektory z pobaltskych statov. Su to počtom obyvatelstva velmi male staty ktore maju aj malinke armady. Mohli by tam vytvorit politicky prevrat a potom už len "príst na pomoc".

Napr estonska armada nemá ani jeden tank /ale maju bojove vozidla pechoty/, ani jeden Mlrs system. Ostatne pobalstke staty nie su na tom o moc lepsie.
Pobaltie je sice sucastou Nato, ale je otazka ci by Nato dokazalo napr v pripade rychleho hybridneho utoku Ruska zareagovat včas.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nedokázalo.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

"Nepriateľ je zároveň silný aj slabý" je klasická propaganda technika ktorú prvý asi pozoroval Eco pri fašizme. Ruská armáda je zároveň druhá najslabšia na Ukrajine a ruskí vojaci sú opilci čo kradnú práčky. Zároveň je to hrozba pre Európu, kvoli ktorej musíme investovať stovky miliárd do obrany. A zasa z druhej strany, pre Rusov je Západ zákerná existenčná hrozba ktorá sa snaží obkľúčiť a zničiť samotný ruský štát. Zároveň je ale Západ dekadentný a na pokraji civilizačného kolapsu kvôli liberálnym šialencom. Na oboch stranách je to propaganda ktorá sa snaží v rôznych momentoch pracovať s rôznymi emóciami, napr so strachom.
jackb
Redeemer
Redeemer

To je skvele, ked niekto otvorene klame o vojnovych zlocinoch. Nove dno prerazene.
Voci Horde nie je nutne investovat stovky miliard na obranu pre jej vyspelost. Ale kvoli tomu, ze tych prepitych uchylakov a zlodejov zenu v meat waves ako v 1916, az kym sa obrancom nezaseknu zbrane a ti musia ustupit.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas napísal: 17 feb 2025, 22:42 Mam otazku ohladom vyhlasenia danskej vojenskej rozviedky ze za 5r bude Rusko schopne zautocit na nejaku krajinu NATO.
dnes uz vojna predsa nie je o vojenskej technike. si zober krajinu ako slovensko, dnes by sme nemuseli prist ani na tych tankoch ako 68 stacilo by proste prist a tuto nas fico, danko a spol by cakali s chranicmi na kolenach a jelenim lojom na perach pripraveny uspokojovat. ziadne boje, tych par protestov by zvladli potlacit aj nasi policajti ci vojska.
ruska hybridna vojna zda sa nijak nepolavuje a o 5 rokov mozno budu mat takto nalomenych viac krajin...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Vojna nie je o vojenskej technike ? A čim ako vojaci bojuju ? Do armády dávaju 40%.
Ved RF má aj svoje stále továrne https://hnonline.sk/svet/96113267-rusko ... tne-snimky
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 30 jan 2025, 20:56 je ti jasné, že sú tam od júna 2024 a od septembra 2024 sa vie, že naspäť poletia so SpaceX, že? ŽE?
podla toho co krakoril acting president tak to "nevedel" ani on :D
https://bsky.app/profile/techwordnews.b ... js5zxq5e2r
Spixy
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Elon Musk calls famed astronaut Andreas Mogensen an 'idiot' after being accused of 'lying' about stranded astronauts
Elon namiesto uznania že sa mýlil, zase ľudom nadáva.

Inak prečo je Soros taký pasívny? Celý svet na ňeho kydá a nikde som nevidel, že by sa obhajoval a bránil. Súdne alebo v médiách. Až mám z toho pocit že nie je taký čistý...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

soros ma 94 rokov, ten je rad ze prezije den, pokial si nepospini spodne pradlo tak to bol extra dobry den.
ale soros je podla mna uz nezaujimava osoba, on bol dolezity v casoch ked museli ukazovat na konkretneho nepriatela. teraz staci ukazat na ukrajinu, eu alebo progresivcov.

za mna sa amerika vyvija velmi zaujimavym smerom.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Spixy
Inak prečo je Soros taký pasívny? Celý svet na ňeho kydá a nikde som nevidel, že by sa obhajoval a bránil. Súdne alebo v médiách. Až mám z toho pocit že nie je taký čistý...
Soros zvykol občas reagovat na svoju kritiku cez médiá. Napr. v minulosti sa ohradil proti tvrdeniu Fica ze zasahoval do politickeho diania na Svk.
Prečo proti tomu nebojuje napr súdne?
Ako už bolo spomenute, ma velmi vysoký vek, tak už ma iné priority. Vysúdene peniaze by mu na živote, nakoľko je miliardar, nič nezmenili.

aacid
za mna sa amerika vyvija velmi zaujimavym smerom.
proste "divoký západ" sa nezaprie
Napísať odpoveď