Aditíva METABOND

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aditíva METABOND

Príspevok od používateľa mLuks »

starysomar napísal: 20 feb 2025, 19:07 Ak by ten motor bol býval ošetrený (hoci tým Ekolube), s vysokou pravdepodobnosťou by bol vydržal. Pravda olejové vane sa často nerozbijú, no pár nie len pretekárov skúsenosť s prerazenými olejovými vaňami má.
Fakt veríš takýmto videám, kde urobia jeden test s jedným autom a to náhodou prežije? Chceš mi povedať, že keby som lial tvoj zázračný metabond lebo takúto podobnú vec, tak by turbodiesel PD prežil jazdu bez oleja bez jedinej škody? Ako fakt si naivný. Znovu ti na to len poviem, že je to jeden test, žiadna vzorka nič. V komentároch im to ľudia aj vyčítali.
Čo sú "nespochybniteľné dáta?" Komu a ktorým možno 100% veriť?
Opakovane tie isté výsledky, pri xyz testoch, xyz rôznych vozidlách, atď, atď.

Inak povedané, ak ty tvrdíš, že tvoj motor prežil raz benzín len vďaka výnimočnosti metabondu (ako si to nazval), tak keďže metabnod používaš pravidelne, tak by to tvoj motor mal prežiť znovu a bez ujmy. Čiže umyselne natankuj znovu benzín a vyjazdi ho. Keď to prežilo raz a ešte sám tvrdíš, že bez ujmy a všetko je v pohode, prežije to aj druhý krát. či nechceš riskovať, žeby náhodou už metabond nezafungpval a motor by kľakol?
Výrobcovia dokážu popísať nemálo slušne povedané neprávd.
To platí aj pre metabond
Na čo míňam ako dôchodca čas je naozaj moja vec a reagovať na niektoré naozaj neproduktívne námietky ako chcem je moje právo.
A načo my ako pracujúci ľudia mname svoj čas je takisto naša vec a teba to vôbec nemá čo rozčuľovať, že my reagujeme na niečo čo nepoužívame.
Spochybňovať niečo, s čím majú iní veľmi dobré dlhoročné skúsenosti je tiež každého právo. Otázne je, čo ho k tomu vedie a čo je vlastne väčšie somárstvo. :)
Takže spochybňovanie vieri je tiež somárstvo? Či vieru spochybňovať môžeš ale metabond už nie? Tvoja veta je veľmi vágne napísaná a dá sa otočiť aj proti tebe.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

O stvorení sveta (zas "argument") sa neviem presvedčiť ani by mi to nič nedalo, o poklese trenia, hlučnosti áno.

S natankovaním benzínu sme si doma robili srandu keď bol lacnejší. Zámerne to robiť nebudem. 2,5 hodiny / 140 km to dalo. 1000 km testovať neidem. Jazdíme už málo a naozaj nemám prečo aby som uspokojil nejakého vrtáka z nejakého fóra.

Tých testov, porovnávaní som kedysi robil hodne, pre vlastné zistenie ako to funguje a čo to robí.
Na zvyšok škoda reagovať - debatovať sa dá len s tým, kto by sa chcel niečo dozvedieť a nemá vysunutý zámer až nutkavú poruchu za každú cenu spochybňovať.
A kľudne sa posťažuj, že reagujem neprimerane.
mLuks
Addict
Addict

starysomar napísal: 20 feb 2025, 20:42 O stvorení sveta (zas "argument") sa neviem presvedčiť ani by mi to nič nedalo, o poklese trenia, hlučnosti áno.
ty si napísal takú hlúpu vetu, ktorej výnam sa dá prekrútiť načokoľvek, nie ja.
S natankovaním benzínu sme si doma robili srandu keď bol lacnejší. Zámerne to robiť nebudem. 2,5 hodiny / 140 km to dalo. 1000 km testovať neidem. Jazdíme už málo a naozaj nemám prečo aby som uspokojil nejakého vrtáka z nejakého fóra.
No vidíš a podľa mňa by to dalo aj bez nejakého metabondu a ja tvrdím, že s tým metabond nič nemá spoločné. Na nete je xyz prípadov, kedy to motor prežil aj kedy to motor neprežil. O čom je tvoja subjektívna skúsenosť, ktorú už nechceš znovu zopakovať ale dookola ju tu budeš omieľať a prezentovať ako svätú bibliu?
Tých testov, porovnávaní som kedysi robil hodne, pre vlastné zistenie ako to funguje a čo to robí.
Na zvyšok škoda reagovať - debatovať sa dá len s tým, kto by sa chcel niečo dozvedieť a nemá vysunutý zámer až nutkavú poruchu za každú cenu spochybňovať.
Tak zverejni tu svoje merania atď - to ti aj minule niekto navrhol a povedal si, že nie. Asi sa bojíš, že by ich ľudia mohli nejako relevantne spochybniť. No veď ja debatovať chcem, ale o faktoch. Nie o tvojich subjektívnych pocitoch, ty fakty nepredkladáš.

Autoeditácia príspevku po 6 min 14 sek:
starysomar napísal: 30 nov 2024, 7:05 Už je tu "dlho ticho" :)
Tá modrá krabica má od manželkinho omylu s benzínom najazdené vyše 11000 km a motor (trysky, vysokotlakové čerpadlo atd) sviňa jedna - drží a drží.
Nezmenený zvuk, nezmenená spotreba, nezmenená dynamika (...zrýchlenie).
Ale určite sa prevencia "neoplatí" (výrobcom)
starysomar napísal: 20 feb 2025, 9:17 14000 km od kixu s benzínom, 20 rokov, 315000 km na tachometri, emisná (aj TK) bez jediného problému. Motor tiež.
Asi to robím zle :)
Tieto tvoje dva posty sú ukážkou toho, že síce nemáš a nepredložil si jediný relevantný dôkaz o tom, že práve metabond pomáha ale stále sa sem prídeš pripomenúť a vŕtať do tejto témy a to aj napriek tomu, že vieš, že tu s tým veľmi nechopodíš a ľudia ti to tu spochybňujú. A potom sa samozrejme zavzdušníš, že ty nič nikomu dokazovať nemusíš a nič ty nebudeš skúšať znovu atď a že všetci to len spochybňujú.

V tomto presne vystupuješ ako taký typický zatrpknutý dôchodca čo má svoju pravdu lebo on prežil už veľa rokov a nikto mu nič nebude vyhovárať a "nedaj bože" spochybňovať a podkopávať jeho názor.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nedal si jediný argument že by to neprospievalo. Len kecy. Zatrpknutý si zrejme Ty ak máš potrebu dokola niečo obtoto.
mLuks
Addict
Addict

ako to vravíme v téme o bohu? dokazuje sa existencia niečoho, nie neexistencia? Teda dokazovať máš ty účinky metabondu, teda ža to funguje, prospieva, nie ja mám dokazovať neučinky, teda že to nefunguje, neprospieva.

Ja viem, že som ti šliapol na dôchodcovský otlak ale jediný kto tu "dookola niečo obtoto" si ty a ešte si vynucuješ našu pozornosť slovami "už je tu dlho ticho", tak teraz máš moju/našu pozornosť a už sa ti to nepáči, už si zdutý a nasrdený ako pravý dôchodca.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aby sme sa mohli bavit o spotrebe, tak by bolo fajn uviest najazd pred Metabondom a s Metabondom, ze aka bola spotreba na rovnakej trati v meste, aka mimo mesta. Tusim tu uz starysomar pisal, ze si to evidoval, tak by bolo fajn vidiet tie cisla, nech vieme porovnat.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

heker - dobrá pripomienka. Posledným trom autám som dal hneď po kúpe vymeniť olej s dodatkom, rozvody teda som porovnával len s tým, čo zaznamenali palubáky u predchádzajúcich majiteľov a porovnávam voči údajom Spritmonitor a dátam výrobcov. Nieje to použiteľné ako argument a nižšia spotreba nie je hlavný dôvod použitia niečoho navyše. Ten je iný - dlhšia životnosť, menšie trenie, opotrebenie.

mLux - každý robí, čo vie. Dochádzajú iné argumenty - tak vynucovanie si akýchsi dôkazov (načo by Ti boli), neakceptácia predložených faktov, argumenty Bohom, dôchodcovským vekom? Snaha za každú cenu spochybniť niekoho/niečo. KAždý robí, čo vie. Niekto pomáha, iný škodí. Ak Ti to robí dobre... Volám takých "traviči studní".
Pekný deň aj Tebe.
mLuks
Addict
Addict

áno každý robí čo vie - ty si nevies ani obhájiť vec o ktoprej tvrdíš , že má nejaké účinky
mne nedochádzajú iné argumenty, pretože ja si pýtam argumenty od teba, aby si vyvrátil moje pochybnosti, presne na to by mi boli dôkazy
neakceptácia predložených faktov - žiadne fakty si nepredložil
argumenty bohom - vysvetľujem ti na tom princíp, ten je rovnaký či sa jedna o boha, metabond, ružového slona alebo čokoľvek. Princíp.
dôchodcovský vek - ty si bol prvý kto napísal, že máš 30 ročné skúsenosti s niečim. To, že ja skonštatujem, že sa zavzdušňuješ ako skoro každý dôchodca, ktorému človek niečo vytkne je pravda.
ja nemám snahu za každým spochybňovať niečo - ale keď raz niečo o niečom tvrdíš, tak to musíš vedieť dokázať. Keď by som ja teraz tvrdil, že kuchynský repkový olej značky Tesco, ktorý lejem do motora mi výrazne znížil spotrebu a chráni môj motor, ty by si to nespochybňoval, že to je isto nejaká blbosť?
niekto pomáha, iný škodí - keď dokážeš, že metabond naozaj pomáha a nie je to len pacebo efekt
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Ja som pred dakym casom zacal pouzivat tekvicovy olej 1:1 a auto ide podla mna ovela lepsie. Myslim si, ze bez neho by auto uz davno klaklo, ma najazdenych neuveritelncyh 140k km. Kto neveri, tak nemusi, proste treba zazit ten pocit. Nieco ako Intel.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nemam co komu dokazovat, mate prilis vysoku mienku o vlastnej dolezitosti - niektori.
A niekto tekvicu namiesto hlavy ;)
Na zaciatku som spomenul zaujimavu technolodiu.
Na konci vidim ze je naozaj skoda hadzat perly sviniam.
Smutny zivot mate ak sa nemozete inak odbavit.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Každopádne je fakt vtipné, ako človek dokáže na jednej strane vieru spochybňovať, a na strane druhej obhajovať.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Stary somar, keby si investoval vsetok cas toho nezmyselneho komentovania vsetkeho, co sa tu na fore deje, do toho, aby si ten metabond v realnych kontrolovanych podmienkach otestoval, bolo by to lepsie. Uprimne, aj by ma to zaujimalo. Casu mas dost, buducnost Slovenska ta nezaujima, kedze neinvestujes cas tam(neodpovedaj na toto), tak sa mozes pustit do testovania. Na internete je milion videi, ako na to. Okruhy na Slovensku mame, letiska tiez, penazi z dochodku mas do aleluja.. Lebo bolo by to super, keby prides na to, ze to naozaj funguje. Tu to omielas ako naboznenstvo, pritom tvrdis ze kazdy je debil, ked to nepouziva alebo vyvracia tvoj nazor. Predstav si, ze s tym volnym casom urobis dobry skutok a otestujes to, das relevantne dokazy ludom, ktori si povedia, super, naozaj to funguje a pomoze im to! Lebo uprimne, clovek musi byt skeptik, doveruj, ale preveruj :) My mladi bohuzial nemame tolko casu momentalne. Tak budeme radi, ked pomozes nie len recami, ale aj naozaj nieco spravis :)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

JCM01 napísal: 21 feb 2025, 8:58 Každopádne je fakt vtipné, ako človek dokáže na jednej strane vieru spochybňovať, a na strane druhej obhajovať.
On je v tejto téme ako reinkarnovany metabondcurta 😅
Človek by až neveril ako je toto možné.
mLuks
Addict
Addict

starysomar napísal: 21 feb 2025, 8:57 Nemam co komu dokazovat, mate prilis vysoku mienku o vlastnej dolezitosti - niektori.
To si mozu povedat aj vyrobcovia, ze nemaju co komu dokazovat, bud uveris ich marketingu alebo nie.

Dokazovat nieco mas ak prides sem na forum a tvrdis, ze tato vec je zazracna, vynimocna, aha ake to ma vysledky u mna. Tak je predsa logicke, ze ludia sa zacnu pytat, zacnu mat otazky a pozadovat nejake podklady, dokazy k danym tvojim tvrdeniam.
Na zaciatku som spomenul zaujimavu technolodiu.
Na konci vidim ze je naozaj skoda hadzat perly sviniam.
Tak preco sa sem stale s tymto vracias a predhadzujes perly sviniam, este aj s dovetkami "uz tu je dlho ticho", "asi to robim zle".

Tvrdis, ze nam ty nemusis nic dokazovat, ale evidentne sam sebe takto verejne nieco vzdy potrebujes dokazat, ked sa sem vzdy vratis a vzdy sa ides pochvalit ako sa tvoje auta maju s touto vecou. No a potom ked my ziadame dokazy, ze je to prave vdaka tejto veci, tak uz sa urazas, zavzdusnujes, osocujes nas. Lebo my sme neuverili.
Smutny zivot mate ak sa nemozete inak odbavit.
ja mam stastny zivot, ale rovanko ako negujem curtove bludy, budem negovat aj tvoje. Rovnako ako od curtu ziadam fakty a dokazy, budem ziadat aj od teba. Toto forum moze citat xyz ludi, moze sa sem kludne dostat cez google po zadani "metabond" do vyhladavania a jedine co by sa tu docital by boli tvoje subjektivne pocity bez odozvy, tak sa rozhodne kupit si metabond a u neho to nebude mat taky efekt a bude sa citit oklamany a podvedeny, ze vyhodil prniaze za nic. A jedina tvoja odpoved su len prazdne reci, rovnako ako ma vzdy aj curta.
mLuks
Addict
Addict

Vidis aj takymto postami dokazujes svoju dochodcovsku zatrpknutost, musis, musis, musis poslat post s tromi bodkami aj ked nechces/nevies na to reagovat. Ale musis, presne jak aj toe vsetky tvoje "zmysluplne" komentare v inych temach, kde sice nemas co povedat k veci ale musis si nieco splechnut.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Hejt, hejt, hejt.
Svojimi postami dokazuješ, že sa nič dozvedieť nechceš len sa potrebuješ do niekoho navážať a zadrbávať.
Naozaj smutný život a tvrdiť že nie môžeš koľko len chceš. Prajem Ti ho.
mLuks
Addict
Addict

Ako uz si strasne smiesny, tak ty mi prajes smutny zivot len preto lebo neprijmem bez dokazov a bez faktov tvoje tvrdenia o nejakom aditivu do oleja? To fakt myslis toto?

Ja sa chcem dozvediet viac, preto som ti uz x krat navrhol aby si vysadil metabond na nejake obdobie a sledoval co sa bude diat s autom a nasledne to tu prisiel odprezentovat, vyzval som ta aby si vyskusal znovu si natankovat benzin, nech naozaj vies ci to nebola nahoda ci naozaj metabond mal na to vplyv. Iny user ta tu vyzval aby si robil nejake testy ved mas na to cas.

A ty mi tu prajes smutny zivot, lebo si dovolim spochybnit ucinnost nejakeho aditiva, ktoru ani ty sam nevies objektivne preukazat.
heker
Redeemer
Redeemer

Starysomar, spravas sa ako male decko. Bola tu vecna argumentacia, ale ked nemas argumenty, tak tu ides pisat o tom ako maju ludia nudny ci smutny zivot, ako nemusis nic dokazovat, ako citime dolezitost a tak dalej. Pritom su tieto reci uplne zbytocne a neviem na co to sem pises. Mal si moznost argumentovat a dokazat ucinnost Metabondu, miesto toho sa tu uhanas stale svojimi 30 rocnymi skusenostami, testom z vysokej skoly v Cesku, pretekarom Norom Kovacikom (ktoreho sponzoruje Metabond), natankovanim benzinu v aute tvojej zeny a mechanikom co predava Metabond.

Akoze toto su pre teba argumenty na urovni? Pre mna su tvoje 30 rocne skusenosti len cisto tvoj subjektivny pocit, ktory nie je vecne a argumentacne podlozeny. Tiez ten benzin v naftovom motore, tak to mohlo byt stastie, ze to auto prezilo. Mohol si sem ukazat tabulko z tankovania, ze aky ucinok ma Metabond na to a ci vobec ma, mohli sme tu mat tvoje fakty od ktorych by sme sa vedeli odrazit a porovnat to s inymi majitelmi Fiatu Multipla.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

"mohlo byt stastie, ze to auto prezilo" - rád sa o takom dozviem, nie len náš automechanik nič také za 40 rokov praxe nezažil a nepočul.
Keď som tú krabicu viezol domov od Bratislavy, spotreba vyšla vyše 6,4. A Dymilo to... Dlhodobú s prevahou krátkych jázd máme cca 6 a nedymí.

Výsledky testovania, výrazne nižšieho opotrebovania sú napríklad aj tu (aj inde):
https://www.metabondcz.com/VSCHT-Metabo ... Spirit.pdf
https://www.metabondcz.com/VSCHT_PRO.pdf
Pokiaľ niekto nevie čo ten test DOKAZUJE a čo znamená mešia plocha elipsy v tom teste, naozaj neporozumie.

Pre porovnanie s inými zhodnými Mulicami napríklad no je tam málo vozidiel:
obrázok_2025-02-22_095751356.png
Zdroj: https://www.spritmonitor.de/en/overview ... &gearing=1

Údaje výrobcu:
Spotreba v meste:8,0 l/100km
Spotreba mimo mesta:5,5 l/100km
Kombinovaná spotreba:6,4 l/100km

Náš dlhodobý priemer a krajnosti:
Screenshot_2025-02-22-07-57-13-390_com.maze.android.fuelcosts.noads.jpg
Pár posledných tankovaní (spotreby vrátane krátkych jázd no z celku bolo viac km na dlhších):
Screenshot_2025-02-22-07-55-33-976_com.maze.android.fuelcosts.noads.jpg
Manželkine merania (prv ma za to kritizovala) - neche sa mi ich pridávať po jednom obrázku tak odkaz:

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
find duplicates in list

Pre zaujímavosť - údaje z palubáku Alfy ani ja neberiem ako smerodatné, pretože tá na rozdiel od Mulice ignoruje voľnobežnú spotrebu. Prv v Mulici a posledné tri roky v Alfe pre svoje porovnania snímam cez TorquePRO - ten berie údaje z riadiačky a jeho výsledok neignoruje voľnobeh.

Neviem aké ešte "dôkazy" komu a načo. Popísal som skúsenosti, dal som dávnejšie odkazy - kto sa chcel, dozvedel sa (niekto v aj tu pozadí). Kto bude mať chuť a možnosti, môže si spraviť svoje testy, merania. Nepomôžem mu s tým. Už boli inde chytrí - skúsim ak mi to dáš zadarmo. Prečo by som mal? Nepredávam, nezarábam na tom.
Prílohy
20240516-PD-NR (4,3).jpeg
20240518-BA-NR (4,8).jpg
20240519-NR-PD (4,3).jpg
20240526-PD-NR (4,4).jpg
20240528-NR-PD (4,5).jpg
20240619-PD-NR (4,2).jpg
20240620-NR-BA (5,3).png
20240621-BA-NR (4,9) hodina v zápchach.png
20240707-PD-Zeleneč (4,4).jpg
20240707-Zeleneč-BA (4,6).jpg
20240708-BA-NR (4,5).jpg
20240708-NR-PD (4,2).png
heker
Redeemer
Redeemer

Od sameho zaciatku nam tu podsuvas tvob argument, ze tvoj mechanik este nieco take nevidel a snazis sa tu medzi riadkami uvadzat, ze tvoj mechanik ma prax 40 rokov s autami a ty 30 rokov s Metabondom. Ja mam tiez svojich mechanikov a chodim podla toho ako maju cas na auto a co treba. Jeden ma prax tiez 40 rokov a ma znamu autodielnu v mojom meste, dokonca sa specializuju na vstrekovace, ich servis a repas, maju na to origo stojich Bosch. Dalsi pracoval 12 rokov v autorizovanom servise znacky auta, ktore mam aj ja a chodia k nemu ludia z celeho Slovenska, obcas aj z Ceska, problem je, ze sa u neho dlho caka. Teraz ma vlastny servis zo 10 rokov. Ale ked trebalo riesit retazove rozvody, vzduchove tlmice, tak to islo k nemu a potom geometria+kalibracia adaptivneho tempomatu v autorizovanom servise. Tiez obcas navstivim aj autorizovany servis alebo potom garazoveho mechanika, ktory sa venuje oprave zo 15 rokov.

A vies preco to pisem? Pretoze mam viacerych mechanikov, dvaja doslova experti v tom co robia, jeden z nich specialista na vstreky a ani jeden z nich nikdy neodporucil aditiva ci Metabond. Akurat ked som sa pred zimou pisal, ze co afitiva, tak povedal, ze mozem kupit zimny, ale treba ho naliat este ked nemrzne, lebo inak da v nafte zrazi, spravia sa z neho tuhe gulicky/sople a mozu upchat obed paliva. Ze bud to liat ked je na nulou alebo vobec. Ale pisem to len informacne a nepouzivam to ako argument, ze nic take este nevideli.

Reichertov test bol uz spomenuty a aj som ho komentoval asi 2-3 strany dozadu - to je ten test na vysokej skole v Prahe.

Pises o tom ako auto nedymi a klesla spotreba. Davas aditivum do oleja, do nafty alebo kam? Jazdis nizke otacky, auto vytacas, mesto ci dialnica?
Napísať odpoveď