Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa wladas »

Nejaka anomalia pri strihani. V originale to tam nie je.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

ano
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

co je pricinou takehoto brucha? (clarkson, uplne vlavo)
ten clovek nie je vyslovene obezny, ruky, nohy, zadok aj tvar ma uplne normalnu, len to brucho ma obrovske, vypucene. je vidno ze to nie je povrchovy tuk, je to vnutrotelovy tuk?
je to "pivne brucho"?

viem taku postavu dosiahnut cielene? ja ked priberam tak do brucha a do bokov ale to cisty tuk podkozny. ako dosiahnem takyto paradny naraznik? :D
Prílohy
481470831_122205450206243321_4889177979200712226_n.jpg
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Len môj názor, kto má iné rady sem s nimi.
Tuk, nahromadená voda a vyliezanie brušnej steny. Priberať tuk na bruchu je vďaka sladkostiam a jedlá obsahujúce veľa tuku, smažené a vyprážané jedlá, nedostatok pohybu, sladké nápoje, atď. Týmto dosiahneš ten parádny nárazník (tipujem ironia), ale robí to záťaž na vnútorné orgány (žalúdok, záťaž na obličky, srdce, črevá) a z iných častí tela najmä nohy, chrbát pri určitých pohyboch.
Zhodiť tuk z brucha = pohyb na spálenie tuku = napr. vytrvalostný beh a diétna strava, čistá voda, menej stresu, spánok.
Cvičením brucha (brušáky) sa tuk nespaľuje ! Brucho je sval tela ako hociktorý iný formuje ho vhodná strava a vhodný pohyb a ešte by som dodal z vlastnej skúsenosti aj brušná chrípka, za 3 dni šlo 14 kg dole vďaka vracaniu a hnačkám takže brucho ostalo bez nárazníku.

Autoeditácia príspevku po 9 min 28 sek:
aacid napísal: 05 mar 2025, 9:40 co je pricinou takehoto brucha? (clarkson, uplne vlavo)
ten clovek nie je vyslovene obezny, ruky, nohy, zadok aj tvar ma uplne normalnu, len to brucho ma obrovske, vypucene. je vidno ze to nie je povrchovy tuk, je to vnutrotelovy tuk?
je to "pivne brucho"?

viem taku postavu dosiahnut cielene? ja ked priberam tak do brucha a do bokov ale to cisty tuk podkozny. ako dosiahnem takyto paradny naraznik? :D
Kto sú vlastne tí chlapi a ten Clarkson ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zijes v jaskyni?
Top Gear / Grand Tour
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 05 mar 2025, 9:56 zijes v jaskyni?
Top Gear / Grand Tour
Nepozerám to hoci názov Top Gear poznám z počutia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

aacid napísal: 05 mar 2025, 9:40 co je pricinou takehoto brucha? (clarkson, uplne vlavo)
je to "pivne brucho"?

ukladanie tuku je individualne a zavisi hlavne od genetiky. Je bežné u mužov že maju tenke ruky a nohy a velke brucho. To co je vidiet na obrazku ale moze byt aj nieco ine napr kýla.
Apropo zo zdravotneho hladiska je ukladanie tuku v brusnej dutine velký zdravotný problém, takže nie je moc rozumné si takuto "okrasu" cielene pestovať. :)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

aacid napísal: 05 mar 2025, 9:40 viem taku postavu dosiahnut cielene? ja ked priberam tak do brucha a do bokov ale to cisty tuk podkozny. ako dosiahnem takyto paradny naraznik? :D
Vyzerá to ako typické "pivné brucho". Čo je taká "featura" mužského tela a pravdepodobne sa k tomu dopracuješ vekom. :D

Ukladanie tuku na bruchu ovplyvňuje:
- genetika, niekto má genetiku ako pavúk (tenké ruky/nohy a veľké brucho)
- klesajúce hladiny testosterónu
- stres, kortizol nás pripravuje na horšiu dobu
- niektoré metabolické ochorenia, ako cukrovka typu 2
- alkohol, telo sa sústredí na udbúranie alkoholu a tuk si ukladá, navyše opití ľudia majú tendenciu prijať viac "mastnej" stravy ako normálne

Ale podľa mňa je to aj o strave. Keby si Jeremy dal na pár dní diétku. Viac zeleniny, viac vlákniny, menšie porcie, minimum mastnoty a zbytočných cukrov. Žiaden alkohol a nič kvasené. Pravdepodobne by bol menej "zdutý" a lepšie sa vyprázdňoval. % tuku by sa za pár dní nezmenilo, ale opticky by to vyzeralo lepšie a mal by menšie brucho.
gogo956 napísal: 05 mar 2025, 10:07 Apropo zo zdravotneho hladiska je ukladanie tuku v brusnej dutine velký zdravotný problém, takže nie je moc rozumné si takuto "okrasu" cielene pestovať. :)
Môj dedko mal také brušisko asi odkedy si ho pamätám. Dožil sa 86 rokov. Ale hej, mal 2 infarkty už v 50ke. Potom prestal fajčiť. V neskoršom veku mal problémy najmä s nohami. Paradoxne nie kvôli kĺbom, ale kvôli srdcu. Nohy mu opúchali, boleli ho. Bral lieky na riedenie krvi proti zrazeninám. Napriek tomu zomrel na cievnu mozgovú príhodu. Čo je dôsledok toho brucha... Mal sedavú prácu, ale jeho generácia išla do dôchodku v 60ke (ženy ešte skôr) a na dôchodku každý deň pracoval na záhrade. Tá záhrada bolo skôr pole ako záhrada. A keby žil v paneláku, tak sa asi nedožije ani 70ky.
beardie napísal: 05 mar 2025, 9:56 zijes v jaskyni?
Ja som si dlho myslel, že James May a Brian May je tá istá jedna osoba, len má občas trvalú a inokedy má rovné vlasy :D gitarista z queenu, fyzik a ešte aj do aut sa vyzná...koľko ten toho stíha...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

jasne, viac menej som to myslel ako vtip ale aj ma to realne zaujima.
ja totizto som podobny, ruky mam chude ani do tvare nevidno ze by som mal nadvahu, tuk mi ide hlavne do brucha a zadku. ale je to len podkozny tuk, ktory visi smerom dole, clarksonove brucho vypada byt take to pivne, ktore je na dotyk pevne a smeruje dopredu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

ephramko
pravidelny fyzicky pohyb je dolezity. Nevadi až tak ked ma clovek miernu nadvahu, ak to do znacnej miery kompenzuje fyzickou aktivitou. Ale tak akurat: ani sa nezničiť, ale zase pravidelne.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Take brucho má veľa pričiň. Najzjavnejsia je vnútorný tuk. V najhoršom prípade zväčšená pečeň a voda v brušnej dutine.

Ja inak Top Gear tiez nepozerám. Resp. nie všetkých také veci zaujímajú.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

A dávať pozor na jojo efekt - " Jojo efekt je opětovné zvýšení tělesné hmotnosti po její předchozí cílené redukci. "
Mám rád autá, študoval som to, ale už mi to šlo na nervy vkuse len okolo nich niečo riešiť, tak mám aj iné záujmy.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Fglx napísal: 05 mar 2025, 12:46Ja inak Top Gear tiez nepozerám. Resp. nie všetkých také veci zaujímajú.
ano, koho auta nezaujimaju ten nema moc dovodov poznat Clarksona, este k tomu ak ani z UK nie je.
ale uz nerobi len na Top Geare (ci ako sa to teraz vola) ale ma aj vlastnu show o farmarceni :D
https://www.imdb.com/name/nm0165087/
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Filmy nepozerám, mená hercov mi moc nehovoria - aj ja žijem v jaskyni?
Viscerálny tuk je problém.
gogo956
Redeemer
Redeemer

nadbytočný tuk je jednoznačne PRO-zápalový faktor. A zápalom začína v podstate každá choroba. A u mužov je to ešte io niečo horšie ako u žien, lebo tie pomerne dobre chráni prirodzene vysoká hladina estrogenu.
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Blastbit napísal: 05 mar 2025, 9:54 Kto sú vlastne tí chlapi a ten Clarkson ?
starysomar napísal: 05 mar 2025, 13:21 Filmy nepozerám, mená hercov mi moc nehovoria - aj ja žijem v jaskyni?
Áno, žiješ. To je ako nepoznať napríklad Doctor Who - nikdy som to nevidel ale viem že to existuje a je to populárne.
Šou videlo 350 miliónov ľudí, čo bolo v tom čase 5% celej populácie sveta.
Dostali sa do Guinessovej knihy rekordov ako "Najsledovanejší faktografický televízny program" (link).
Podľa wikipédie si až 12 krajín spravilo svoj vlastný "Top Gear".
Vyhrali aj Emmy a nejaké britské ocenenia...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak ja to chapem, pokial ta nieco nezaujima tak to neriesis. tak ako chapem ze niekto netusi kto je charli xcx napriek tomu ze ma hromadu oceneni a v tych spravnych socialnych skupinach je to jedna z top spevaciek.
ono ani toho dr who nepozna kazdy, hlavne tu na slovensku ludi nad 40 bude mensina co by poznali doctor who.
gogo956
Redeemer
Redeemer

zavisi to od toho co cloveka baví, co je jeho okruh zaujmov. Napr. pocuvam hlavne starsiu hudbu a novu minimalne, takze poslednych 10rokov v tejto sfere v mam iba obmedzeny prehlad.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Dal som inzerát na Bazoš - chodítko (...)
Prichádzajú podľa mňa pochybné reakcie a dve s pochybných mailových adries:

- Aké sú konkrétne rozmery tohto konkrétneho modelu chodítka AT51014, vrátane jeho výšky, šírky a hmotnosti? ([email protected]) - to by ešte možno ušlo.

- Čauko, stále platí tvoj inzerát? ([email protected]) - to pomenej.

- Dobrý večer, chcel by som sa opýtať, či je váš inzerát stále platný. Mám záujem o kúpu. ([email protected]) - hmmm...
Mne to pripadá, že len zberajú "živé" mailové adresy...?

Zvažujem či vôbec reagovať.
Napísať odpoveď