emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa javatar »

beardie napísal: 04 mar 2025, 10:33ak nasilne trestne ciny stupaju a nenasilne ciny klesaju, nebudem sa z toho prehnane radovat, kedze tie nasilne tresne ciny ako znasilnenia su nasobne horsie ako nejaky poistny podvod
Urcite sa neradujem, len zase poukazujem na to, ze robis cherry-picking dat a hladas len tie ktore ti sadnu do narativu. Mas na viac.
beardie napísal: 04 mar 2025, 10:33sekularizacia a vzdelanie spolocnosti, nabozenstvo ma zostat doma, nie na verejnosti
Zbozne prianie :D Bohuzial podporujuce obmedzenie osobnych slobod. Ktore mozu byt obmedzene len ak porusuju ine osobne slobody.
beardie napísal: 04 mar 2025, 10:33to ale nie je mozne v oblastiach s neustale sa zvacsujucou moslimskou populaciou, ktorej inherentnou sucastou je sirit islam (nielen mecom)
Viacero nabozenstiev ma inherentnu sucast ho sirit. Nejak nepocitujem sirenie islamu viac ako sirenie krestanstva. Podla mna to bude tym, ze vacsina veriacich nema nabozenstvo vo svojom zivote na prvom mieste. Celkom by ma zaujmalo preco si myslis, ze u moslimov je to inak.
beardie napísal: 04 mar 2025, 10:33naozaj mame tolerovat polygamiu, detske obriezky, vrazdy zo cti, ritualne zabijanie zvierat a dalsie stredoveke praktiky?
Nerobil som research ale ktora zapadna krajina toleruje polygamiu alebo vrazdy zo cti? Pripadne aj dalsie stredoveke praktiky.
beardie napísal: 04 mar 2025, 10:33ziadame to od ciganov storocia, ale u priselcov to mame ignorovat, lebo "ved to je ich kultura"?
Daj konkretny priklad ako neziadame prisposobenie, nech viem o com presne rozpravas a mozme to rozobrat.
beardie napísal: 04 mar 2025, 10:33sme na polceste, uprimne napis, smerujeme tam?
ak nie, opat uprimne, co je primarny faktorom?
A ktore ukazovatele si mam podla teba pozriet? Ja som ochotny sa na data pozriet komplexnejsie ale pride mi to trosku zbytocne ak ich jednoducho budes ignorovat.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Guardian o tom co tu uzivatel nazval "potkany v stajni" - teda ci mozu byt ludia narodeni v Anglicku Anglicanmi a ako sa sami vyhadzuju aj Tories.
https://www.theguardian.com/commentisfr ... 1741209810
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

What defines Englishness: blood and soil, birth and culture, heritage and ethnicity, who you support during a cricket match or the ability to score a World Cup-winning penalty?
birth and culture mi príde ako vhodná kombinácia, to je moja 'opinion', aj keď nie je otlačená v novinách
jackb
Redeemer
Redeemer

Takze ak niekto ziskal pas, teda ma culture, tak nikdy nebude Anglican, ani ked bude chodit v merch miestneho futbaloveho klubu, budu pit len caj a najoblubenejsie jedlo budu fazule z konzervy na hrianke?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 06 mar 2025, 8:10 Takze ak niekto ziskal pas, teda ma culture
nie, že niekto získal britsky pas neznamená, že má britsku culture
so you're saying.jpg
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

To ze ziskal pas znamena, ze je podla prava rovnaky obcan ako niekto kto sa v danej krajine narodil a ma odtial predkov poslednych 1000 rokov. Ak chces zadefinovat ako sa ma spravat clovek podla kultury danej krajiny tak mas problem kedze najdes individua ktore by si zadefinoval ako (anti)kulturne napriec spektrom bez ohladu na to ako a kedy ziskali obcianstvo.

Pri ziskani Britskeho obciansva slubujes (alebo prisahas) vernost kralovi (cize teoreticky uz nemozem podporovat akekolvek hnutie proti monarchii) a potom slub vernosti demokratickym hodnotam. (Presne znenia tu).

Kedze sa meni demografia tak to ovplyvnuje kulturu demokraticky, z toho co vidim sa Beardiemu jednoducho tento trend nepaci a nafukuje zlyhania statu vo veciach spojenych s imigrantami. A aj ked sa s tymto sentimetom nestotoznujem, chapem ho (pokojne ma oprav Beardie).
beardie
Redeemer
Redeemer

kultura je spektrum a aj napriek niektorym excesivnym jedincom by sme vedeli +- zhodnotit, co britska kultura je a co nie je
predovsetkym z historickeho pohladu je zalozena na krestansko-zidovskych moralnych hodnotach

so zvysujucim sa mnozstvom obyvatelov nebritskeho povodu sa Britania stava menej britskou, teoreticky mozeme konstatovat, ze sa britskost meni, prakticky by som povedal, ze upada

ak pridem do UK, zjednodusene a zhyperbolizovane, ocakavam "ludi so skaredymi zubami chlastajucich pivo pred pubom zerucich fish & chips spievajucich God save the Q/K"

to sa meni, mam na vyber od kreolskej cez thajsku (atd) az po arabsku kulturu
naozaj ich potrebujem mat v UK, ak si mozem ich autentickost bez negativnych vplyvov (okrem ineho demokracie, heh) uzit v krajine povodu?
fakt je ta novodoba zmeska lepsia ako vylepsena povodna verzia?
ze sa niektore oblasti premenia na neroznanie od povodnych domovov obyvatelov z shithole countries, mam sa tomu tesit, ked je to objektivny degress?

je zaujimave, ze tento upadok ocakavame len od Zapadu, asi som teda nepostrehol, ze kdesi v Burundi protestuju, ze nemaju kvoty na dostatok "bielych" pracovnikov v nejakej oblasti, lebo naopak je to celkom bezne (zdravim woke a DEI magorov)

vidime to na Svedsku, chceli vsetkym rasistom ukazat, ako sa mylia a importovali si statisice ludi z nekompatibilnych kultur, co vyustilo k tomu, ze z vyspelej demokracie sa stala ich vlastna parodia a vseobecna bezpecnost sa prepadla strmo nadol, tym im urcite ukazali

potom tu mame kdeakych idiotov spravajucich sa ako stelesnenie argumentacnych faulov, ktori sice poukazuju na ine krajiny ako vzor zvladania migracie, ale ich praktiky (demolacia blokov domov, konfiskacia majetku, nasilna asimilacia) by smahom ruky oznacili za fasisticke
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

1. Ano, kultura je spektrum a nie je nemenna, ak nebudes mat krajinu uzavretu tak budes mat vzdy externe vplyvy, a co mozes oznacovat za britske alebo nie je vecou nazoru kde sa viac ludi zhodne len pri extremoch
2. Britskost sa meni ale to plati o kazdej kulture, ono je naivne predpokladat, ze na imigrantov (najme 2hej a dalsich generacii) sa "povodna" bristska kultura nedotkne
3. Dobry stereotyp :rofl:
4. Ty ich v UK nepotrebujes, UK im z nejakeho dovodu umoznilo tam zit. To,ze sa ti to nepaci chapem a urcite suhlasim, ze imigraciu treba nastavit tak aby sa negativne dosledky minimalizovali ale celkovo je imigracia prinos. Treba sa na veci pozerat celkovo. Jasne, ze ked vypichnes negativa tak je to "objektivny degress" ale je to aj objektivny cherry picking.
5. Woke vplyvy su nieco s cim nesuhlasi ani velka cast povodneho obyvatelstva.
6. Opat - Data? Lebo ja verim tomu, ze sa tam deju aj nepekne veci ale zjednodusovanie velmi veciam neprospieva. Svedsko ma nieco cez 4% moslimskej populacie, Norsko cez 3%, Norsko by teda malo mat 3/4 takej zlej situacie ako Svedi, ale nespominas ich. Ideme sa pozriet na to z ktorej krajiny najviac prichadzaju najviac problemovy migranti a porovnat to?
7. Musis konkretnejsie, ja si nemyslim, ze existuje krajina dostatocne otvorena migrantom kde sa neprejavuju aj negativa. Ale to mozme potom debatovat o tom ci ma byt Rumunsko v Schengene a EU.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

EK v úterý představí „ambiciózní plán“ pro návraty migrantů, včetně evropského příkazu - Echo24.cz
https://www.echo24.cz/a/HJaPQ/zpravy-za ... .sznhp.box
jackb
Redeemer
Redeemer

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/doma ... ite-270703

Ked uz seznamspravy nehanobia utecencov, tak aj peklo zamrzne.
Ale isto to bude fejkňús, lebo "Slovaci su narod holubici a pachanie krminality maju v ..."
A ako "empiria" dokazuje, "najhorsi su vojnovi utecenci", "preto ich treba co najviac sikanovat"
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

M*slim*vi* sú proste problematickí, nech žijú kdekolvek. Zoberme si poslednych 50rokov na Blizkom vychode: veď to sa tam neustale zabíja jedna skupina M*sli*m*v s inou skupinou. V Syrii len nedavno skončila vojna a už zabijaju vo velkom Alavitov /ktorí patria pod šiítsku vetvu Islamu/ a ostatne nabozenske skupiny vratane Krestanov či Kurdov to tam maju dlhodobo tiež nedobré a pravdepodobne budu dalsi na rade.
Takýchto "opičiakov" v Europe určite nepotrebujeme.. Potom tí ludia tam čakajú že im Europa a vyspely svet bude neustale posielat humanitarnu pomoc, pritom sa dobre vie že z nej boli aj financovane napr zbrane pre Hamas.
jackb
Redeemer
Redeemer

Nazvat ludske bytosti "opiciakmi" lebo cielene sledujes len blbosti, to uz hej :)

Alavivti podporovali Mäsiara. A kedze maloktora spolocnost je taka ako slovenska, ktora po pade komunizmu ani len neodsudila ludi, ktori jej strpcovali zivoty celych 40 rokov, tak sa potom "cudujes", ze si doma robia poriadok.

Dalsi problem, na ktory vedome "zabudas" aj v suvislosti s Afrikou je v tom, ze snehobieli clovek ignoroval narodnostnostne a nabozenske zlozenie uzemi, ktore kontroloval a kreslil hranice od brucha. Takze ked prinutis na jednom uzemi zit odlisnych ludi, lebo teba ako privilegovanemu snehobielemu sa vsetci cudzi zdaju rovnaki, tak navaris solidny problem.

Zaujimave priamo od krestanov na pobrezi je, ze ich sa odboj A*sadovcom netyka a nikto ich nezabija. Ale ja viem, napisat to su "silnejsie karty".
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Ak teroristi robia poriadky v Sýrii zabíjaním aj detí, tak niečo nemôže byť v poriadku. :wink:
Tentokrát politické trenice v Sýrii https://www.topky.sk/cl/11/2992863/Nova ... ke-milicie
K téme emigracia - áno nie je dôvod prijímať každého, nie takých čo nemajú doklady - zväčša muži.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 13 mar 2025, 17:30Takze ked prinutis na jednom uzemi zit odlisnych ludi, lebo teba ako privilegovanemu snehobielemu sa vsetci cudzi zdaju rovnaki, tak navaris solidny problem.
plati to len pre Afriku a ME?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

jackb napísal: 13 mar 2025, 17:30 Nazvat ludske bytosti "opiciakmi" lebo cielene sledujes len blbosti, to uz hej :)

Alavivti podporovali Mäsiara. A kedze maloktora spolocnost je taka ako slovenska, ktora po pade komunizmu ani len neodsudila ludi, ktori jej strpcovali zivoty celych 40 rokov, tak sa potom "cudujes", ze si doma robia poriadok.

Dalsi problem, na ktory vedome "zabudas" aj v suvislosti s Afrikou je v tom, ze snehobieli clovek ignoroval narodnostnostne a nabozenske zlozenie uzemi, ktore kontroloval a kreslil hranice od brucha. Takze ked prinutis na jednom uzemi zit odlisnych ludi, lebo teba ako privilegovanemu snehobielemu sa vsetci cudzi zdaju rovnaki, tak navaris solidny problem.

Zaujimave priamo od krestanov na pobrezi je, ze ich sa odboj A*sadovcom netyka a nikto ich nezabija. Ale ja viem, napisat to su "silnejsie karty".
Ja to priznam sa nesledujem asi tak velmi ako vy, ale stale mi vrta v hlave preco sa aktualne hladaju sposobi ako ich dostat spat a krajiny sa im zacinaju branit ak su taki prinos ako tvrdis napriklad ty. Pretoze sa to evidentne deje a nemyslim, ze je to tym, ze by uz vyriesili problemy so zamestnanostou.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 17 mar 2025, 11:11 plati to len pre Afriku a ME?
Nie. Vsade, kde sa ignoruje prirodzene fungovanie a jedno etnikum sa povysi nad druhe vonkajsimi silami.
Johnnny napísal: 17 mar 2025, 12:05 Ja to priznam sa nesledujem asi tak velmi ako vy, ale stale mi vrta v hlave preco sa aktualne hladaju sposobi ako ich dostat spat a krajiny sa im zacinaju branit ak su taki prinos ako tvrdis napriklad ty. Pretoze sa to evidentne deje a nemyslim, ze je to tym, ze by uz vyriesili problemy so zamestnanostou.
Ked skoncila obcianska vojna, tak prisli o status vojnovych utecencov.
Ak nesplnali podmienky pre ziskanie azylu, tak bola prekerka vratit ich do krajiny, kde im za ich odchod hrozilo zabitie zo strany vlady. Uz nehrozi.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 17 mar 2025, 18:59 Nie. Vsade, kde sa ignoruje prirodzene fungovanie a jedno etnikum sa povysi nad druhe vonkajsimi silami.
krásne, teraz si to daj do súvisu s ilegálnym importom z krajín MENA do Európy ;-)

Keď sa pomýliš, aj pravdu povieš
jackb
Redeemer
Redeemer

Ilegalny import? Jeden ma ludi za opiciakov, dalsi za tovar.

Ako su ludia z MENA povyseni nad majoritu? Zakazal sa alkohol? Pocas Ramadanu maju restauracie zatvorene do zapadu Slnka? Zeny musia byt zahalene od hlavy po paty a domy musia mat zamurovane okna, aby sa nepozerali vonku?

Uvedomujes si rozdiel medzi utekom pred vojnou a tym, ked region rozdeli cudzi biely clovek, ktory ma jeho vnutorne fungovanie na salame?
Inak, nemal by si protirecit svojmu kamaratovi, ktory veri, ze vsetci moslimovia su jedna masa a preto je nutne donutit celu miliardu zit na jednom uzemi.
beardie
Redeemer
Redeemer

ano, ilegalny import, neviem ako inak nazvat ilegalne zvazanie plavacikov spoza libyjskej namornej hranice stovky km od europskeho pobrezia

povysenie sa moze diat aj inak, two-tier Kier by vedel rozpravat

kto presne je moj kamarat? ja ich mam vela, ale o ziadnom z nich neviem, ze by tvrdil, ze su moslimovia 1 masa
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

* líbyjskej s mäkkým "i", zrejme mňa znovu spomenie ako toho kamaráta.
K téme - EU komisia a azylové konania https://dennikn.sk/minuta/tema/3586/utecenci
Napísať odpoveď