4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa beardie »

z rodiny viem, ze sa stava, ze ide na rannu, potom sluzba az do rana, zase ranna a az potom ide domov
nie pravidelne, ale za pol roka ma papierovo odrobenych tolko hodin ako bezny clovek za rok
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

beardie - áno. Od viacerých som počul že k čomu sú mu peniaze keď si ich nemá kedy užiť.

heker - tentokrát si mimo no dá sa to pochopiť.
Bežný lekár v nejakom zdravotnom stredisku si odrobí svoje a padla. Lekári v nemocniciach mnohí fungujú ako je v tom článku. Si ten článok prečítaj - ráno ambulancia, poobede oddelenie, v noci tiež (alebo pohotovosť), ráno ambulancia - teda 4 smeny v kuse. Verejnosť má ilúzie.
Cez koronu moja pani (nie ako lekárka) robila 24-hodinové smeny a tiež sa nájdu múdri čo všade boli a všetko vedia že "nemohla lebo to nie je dovolené" :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Hadam sa nebavime o casoch covidu, ked to bolo prikazom a nikoho nezaujimali hodiny pocas nudzoveho stavu ci mimoriadnej situacie.

Co znamena ambulancia poobede oddelenie, v noci pohotovost a rano ambulancia? Nuze to upresni a definuj.

Od marca 2025 je pracovny cas 37,5 hodiny tyzdenne (nie pocas dvoch dni), niektore zmluvy su este 40 hodin tyzdenne.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nechápeš alebo nechceš chápať. Opýtaj sa niekde v (štátnej) nemocnici ako fungujú.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

heker napísal: 18 mar 2025, 18:13 Hadam sa nebavime o casoch covidu, ked to bolo prikazom a nikoho nezaujimali hodiny pocas nudzoveho stavu ci mimoriadnej situacie.

Co znamena ambulancia poobede oddelenie, v noci pohotovost a rano ambulancia? Nuze to upresni a definuj.

Od marca 2025 je pracovny cas 37,5 hodiny tyzdenne (nie pocas dvoch dni), niektore zmluvy su este 40 hodin tyzdenne.
heker, znami mi robi v nemocnici, teraz vdaka podstavu ma dvakrat do tyzdna 24-ku a ked nevyjde v piatok tak robi aj cez vykend. V Slovenskych nemocniciach zakonnik prace vedenie moc netrapi. To je 24*2+8*3 hodin, niekedy este dalsich 8.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Mohol by som dr*ať hoc aj 10 tisic eurový plat ak by som mal byť stále v práci. 24 hod a ešte aj bez spánku to rozhodne nie.
Áno je to hlavná chyba Ficových vlád ale situáciu zhoršil aj Matovič s Kollarom ich prístupom pri covide (jedine covid príplatky ok).
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit - ako by si to vyriesil cez Covid? To by ma zaujimalo. Ako Matovica nemusim ani jeho charizmatickych ministrov. Ale ani taketo vykriky do tmy.

Inac tie Sutajove polokosely z kavovych zrn nas budu stat 20 milionov - pocas konsolidacie, vec, ktoru nepotrebujeme a da sa vyriesit lacnejsie, v dobe, ked je v policii vyrazny podstav, lebo kvoli setreniu povyhadzovali policajtov. V dobe, ked sa zatvaraju muzea, lebo nie su peniaze. V dobe, ked isli zabit lekarov kvoli platom, ucitelov tiez (sice vyhlasili, ze dostanu nove bonusy a zvysia plat, ale vo vyslednej kalulacii dostali o 80€ mesacne menej ako doteraz).
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ich prístup pri covide - 1.momky, 2.robili rozhodnutia nie na základe odborníkov, 3.trnavská firma, 4.sputnik, 5.každý deň meniace "opatrenia", 6.takticky nezvládnuté hromadné testovanie, 7.zvýšil sa výskyt covidu a zvýšili tým nápor na zdrav. personál a pod., 8.očkovacia lotéria, 9.Kollar sa vyjadril vtedy že nebude počúvať odborníkov a nedovolí aby mu skrachovali Donovaly a jeho ďalšie nemiestne reči + jeho situácie,10.zlý výsledok tohto všetkého.

Riešil by som to presne opačne - 1.momky civilov by neboli, 2.odbornici sú platený za riešenia, 3.trnavská firma krach a nie biznis pre vtedajšiu vládu a jeho kamoša, 4.sputnik a všetko okolo toho by tu nebol, 5.nemenili by sa opatrenia z večera do rána a z rána do večera, 6.hromadné testovanie rozdelené na viac dní, 7.počúvať aj potreby zdrav. personálu, 8.očkovacia lotéria by nebola - naozaj nebolo nutné takto spolupomáhať vtedajšej opozícii k polarizácii, 9.za tieto vyhlásenia Kollára by mu vtedy média mali dávať menej priestoru na šírenie ďalšej polarizácie,10.opačný výsledok tohto všetkeho.
Že si vtedajšia opozícia na tom robila marketing, hoaxy, polarizácia spoločnosti, šírili dezinformácie aj strach je zase na ďalšiu dlhšiu diskusiu.

Tí policajti aj sami odišli počas tejto vlády, nebolo to len o vyhadzovaní. Čo sa týka učiteľov platiť ich podľa ich výkonu a výsledkov ich žiakov.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit napísal: 19 mar 2025, 7:20 Ich prístup pri covide - 1.momky, robili rozhodnutia nie na základe odborníkov, 2.trnavská firma, sputnik, 3.každý deň meniace "opatrenia", 4.takticky nezvládnuté hromadné testovanie, 5.zvýšil sa výskyt covidu a zvýšili tým nápor na zdrav. personál a pod., 6.očkovacia lotéria, 7.Kollar sa vyjadril vtedy že nebude počúvať odborníkov a nedovolí aby mu skrachovali Donovaly a jeho ďalšie nemiestne reči + jeho situácie.
Riešil by som to presne opačne - 1.momky civilov by neboli, 2.odbornici sú platený za riešenia, 3.trnavská firma krach a nie biznis pre vtedajšiu vládu a jeho kamoša, 4. sputnik a všetko okolo toho by tu nebol, 5.nemenili by sa opatrenia z večera do rána a z rána do večera, 6.hromadné testovanie rozdelené na viac dní, počúvať aj potreby zdrav. personálu, očkovacia lotéria by nebola - naozaj nebolo nutné takto spolupomáhať vtedajšej opozícii k polarizácii, 7.za tieto vyhlásenia Kollára by mu vtedy média mali dávať menej priestoru na šírenie ďalšej polarizácie.
Že si vtedajšia opozícia na tom robila marketing, hoaxy, polarizácia spoločnosti, šírili dezinformácie aj strach je zase na ďalšiu dlhšiu diskusiu.
Na to som sa nypatal. Diskusia sa tykala nadcasov zdtravotnikov pocas Covidu.
A hlavne po bytke je kazdy general.
Blastbit napísal: 19 mar 2025, 7:20 Tí policajti aj sami odišli počas tejto vlády, nebolo to len o vyhadzovaní. Čo sa týka učiteľov platiť ich podľa ich výkonu a výsledkov ich žiakov.
Taky napad tu uz mal Druker, dokonca nedavno. Problem je, ze potom by sme mali samych jednotkarov.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

No a ja som písal o ich celkovom prístupe pri covide voči zdravotníckemu personálu.
Nadčasy počas covidu pre zdrav personál bol výrazne ovplyvnený 10 bodmi vyššie uvedenými.
Nevidím dôvod aby mal rovnaký plat učitel čo má obľúbencov a nenaučí, stým učitelom čo má iný prístup.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Este raz - ako by si vyriesil zabezpecenie zdravotnej stralostlivosti pocas covidu a nadcasy zdravotnikov pri tej situacia aka na Slovenska bola?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

harrison314 napísal: 19 mar 2025, 7:24 Taky napad tu uz mal Druker, dokonca nedavno. Problem je, ze potom by sme mali samych jednotkarov.
Ono tých problémov by bolo viac. Mal by si extrémny problém zohnať učiteľov pre SOŠ alebo ZŠ, kde chodia deti zo sociálne znevýhodnených komunít. Všetci by sa tlačili na gymnázia. Ono si treba naliať čistého vína. Ľudia sa nerodia rovnakí. Všetci nemajú IQ nad 130. Nemôže byť z každého vedec. Rovnako ako zo mňa nebude športovec olympíjskeho rangu alebo klavírny virtuóz, lebo na to nemám gény.

Za normálnej situácie by sa to dalo riešiť na školách. Keď máš 5 učiteľov matematiky a z testov vidíš, že triedy ktoré učí učiteľ XY sa prepadli vo výsledkoch, tak toho učiteľa na konci školského roku vyhodíš a nájdeš lepšieho. Len teraz si rád, že si aspoň niekoho našiel, kto bude učiť.

Baviť sa o odmeňovaní učiteľov za výkon žiakov mi príde absurdné. Ja neviem, či viete, aké majú platy. V BA kraji je to čistá katastrofa. Keď si k platu prirátaš všetky benefity, tak to vychádza tak, že predavač v DMke berie mesačne o 500€ viac než mladý učiteľ. A to nehovorím o tom, že na chod školy potrebuješ aj nepedagogických zamestnancov, kde tie platy sú ešte katastrofálnejšie.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nadčasy a covid príplatky je snáď zrozumiteľná časť situácii. Nadčasy podľa ZP a všetky náležitosti, covid príplatky pri riziku.
A aj vidíte rozdiel medzi odmeňovaním učiteľov na základe ich pracovného výkonu a odmeňovanie na základe výkonu žiakov hej ?
Tak priemerný plat učitela v BA je 1400 v hrubom, to samozrejme nie je žiadne terno, ved som písal že to je výsledok vlád najmä Ficových.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Blastbit napísal: 19 mar 2025, 11:47 Nadčasy a covid príplatky je snáď zrozumiteľná časť situácii.
Nie stale si nepovedal, ako by si ich vyriesil.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

harrison314 napísal: 19 mar 2025, 12:23 Nie stale si nepovedal, ako by si ich vyriesil.
Aby nemuseli robiť tolké nadčasy som písal v 10 bodoch z 10 ktoré významne ovplyvnili zvýšené nadčasy zdrav. personálu.
Ked už teda nastala tá situácia tak sa postupuje podľa ZP, no a ako vieme ten sa prekračoval, covid rizikový príplatok bol ok.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Ako s nadčasmi zdravotníkov súvisia napr. body 1,3,4,5?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak sa stále bavíme nadčasy za covid čias + nutnosti nadčasov ako takých tak nasledovne : (snád rozumieme lebo inak téma by patrila do Korony)
1. momky civilov by neboli = znížený nárast ludí pri testovaní a menej polarizácie, menšie riziko nákazy, menej práce pre zdrav. personál na nadčasoch.
3. trnavská firma = antigenové testy by sa nekupovali cez trnavsku firmu ako sprostredkovatela ale na priamo = rýchlejšia možnosť testovania a tým pádom zníženie možnosti nákazy zvýšeneho počtu pozitívne infikovaných = menej práce pre zdravotnícky personál na nadčasoch.
4. sputnik = reči o tom ako sa chce státisíce ludí očkovať len ruskou neregistrovanou a netestovanou vakcinou bolo len Matovičove zbožné prianie tým pádom prišla dalšia polarizácia skupín ludí a aj tí čo sa chceli pôvodne očkovať sa nedali ani tými registrovanými a otestovanými. Takže sa zvýšil nárast pozitívnych ludí čo kašlali už aj na opatrenia a viac práce pre zdravotnícky personál na nadčasoch.
5. menenie opatrení = koronakrizu reálne riadila vtedajšia vláda konkrétne hlavné mená som vyššie uviedol. Opäť ludia mali z toho guláš nevedeli či majú nosiť rúška alebo nie, či je očkovanie sloboda alebo či majú neustále chodiť na antigenové testy alebo na tie presnejšie testy, či zamestnavatelia majú púštať ludí do firiem s testami alebo bez nich, venčenie psov od domu do určitej vzdialenosti a pod. Z toho neustáleho sa meniaceho chaosu si opäť mnoho ludí povedalo, že budú robiť podla seba, tak sa zvýšili nárasty pozitívnych a znovu mal zdravotnícky personál viac práce a vo väčšom riziku aj na nadčasoch.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit - pohľadaj mladých schopných vyštudovať za lekárov, zdravotníkov. Je ich kritický podstav. Preto mnohí robia aj 32-hodinové šnúry.
A nie len Ty si pozri koľko robila moja a či sa toľko "smie" - robili na striedačku 12 a 24 hodinovky náhodne vybrané mesiace:
202103.jpg
202112.jpg
202201.jpg
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

A máš niekde pocit že som v niektorom príspevku spochybňoval nadčasy zdrav. personálu teraz a pri covidových rokoch ? Ak hej najdi mi to.
Ficova vláda - som zvedavý ako reporter Migal bude chcieť robiť dôležité ministerstvo https://domov.sme.sk/c/23465639/migalov ... ml?ref=mnt
Napísať odpoveď