Politika
Re: Politika
Protesty rozumnejších Palestínčanov proti Hamasu https://dennikn.sk/minuta/tema/7352/izr ... y-konflikt
" Stovky Palestínčanov demonštrovali na severe Pásma Gazy proti Hamasu a za ukončenie vojny.
Podľa Reuters išlo o vzácny prejav nesúhlasu s militantnou skupinou, ktorá v enkláve vládne. "
" Stovky Palestínčanov demonštrovali na severe Pásma Gazy proti Hamasu a za ukončenie vojny.
Podľa Reuters išlo o vzácny prejav nesúhlasu s militantnou skupinou, ktorá v enkláve vládne. "
tie clá su vysoké, takže zahr. firmy reálne skutočne musia riesit co s tým, lebo Us trh je obrovský a neda sa igornovat.M142 napísal: 26 mar 2025, 19:42 nie je to prva ohlasena investicia tohoto charakteru. ale vsetky maju spolocne, ze su slubene okolo terminu buducich prezidentskych volieb. jasne, su to velke projekty a nemoze to byt zainvestovane hned, ale kludne to moze skoncit ako s foxconnom pocas prveho trumpovho prezidentskeho mandatu, kedy z bombastickej investicie prisiel zlomok.
A Trump zjavne co sa tyka ciel tak v tomto volebnom obdobi nezartuje..
Kto vie či zavedie clá aj na UK. Zatiaľ ich berie ako spojencov.
vsak v poriadku, ale investicia je naplanovana na rok 2028, za tu dobu sa toho moze zmenit..gogo956 napísal: 26 mar 2025, 20:24 tie clá su vysoké, takže zahr. firmy reálne skutočne musia riesit co s tým, lebo Us trh je obrovský a neda sa igornovat.
A Trump zjavne co sa tyka ciel tak v tomto volebnom obdobi nezartuje..
Curta, ved tvoji vrazdili vedcov a palili vedecka spisy. Bez vas by sme uz zili aj na Plute. Tak sa pekne ospravedln, za kazdeho zavrazdeneho vedca a za kazdy jeden spaleny vedecky spis. Dakujem.
Americka fasisticka krava vulgarne douraza britsku novinarku... lebo je britska novinarka
https://www.independent.co.uk/tv/news/m ... 22183.html
Americka fasisticka krava vulgarne douraza britsku novinarku... lebo je britska novinarka
https://www.independent.co.uk/tv/news/m ... 22183.html
skôr to bude tak, že Hyundai ešte svoju investiciu urychli /a pridaju sa dalsie znacky/.M142 napísal: 26 mar 2025, 22:25 vsak v poriadku, ale investicia je naplanovana na rok 2028, za tu dobu sa toho moze zmenit..
Trump oznamil dnes vecer 25perc clo na vsetky auta vyrobene mimo Usa. Tych 25perc sa pripocitava k už existujucim clam a je snaha vysku cla na auta este dalej zvysit. To znamena, ze zahranicne auta sa stanu na Us trhu v podstate nepredajnymi, čo bude mat znacny dopad aj Eu vyrobcov, tj vratane Svk.
Trump planuje buduci tyzden pridat k tomu baliku este 20percent na dovoz z Eu. Proste da take cla, ze zahranicny tovar nebude v Usa skoro nikto kupovat, pokial bude existovat Us substitut. A dnesne oznamenie Durable Orders ukazuje pekné oživenie.
curta
Europa v spickovych technologiach stale viacej zaostava za Cinou a Usa, to je pravda.
A nielen v špičkových technológiách, ale celkovo nevidno žiadne myslenie dopredu. Akoby Európania len čakali na smrť.
jackb - ty si sa už ospravedlnil, čo vyrábali tvoji v 20.stor.? Ateistický režim u nás a v Sovietskom zväze bol ďaleko horší ako 1 500 rokov vlády katolíckej cirkvi, ktorej sa za 1 500 rokov vyčíta niekoľko mŕtvych "čarodejníc" a dvaja vedci.
harrison, nie sú to len viečka, ale aj LGBTPZN propaganda, pokrytectvo a hysterickosť okolo Ruska, a pod.
Tato banda Europskych chudakov najprv dokopala Rusko k Cine a Indii, aby sa posilnilo a teraz ta ista banda dokopava USA k Rusku, aby to pre EU bolo este horsie
jackb - ty si sa už ospravedlnil, čo vyrábali tvoji v 20.stor.? Ateistický režim u nás a v Sovietskom zväze bol ďaleko horší ako 1 500 rokov vlády katolíckej cirkvi, ktorej sa za 1 500 rokov vyčíta niekoľko mŕtvych "čarodejníc" a dvaja vedci.
harrison, nie sú to len viečka, ale aj LGBTPZN propaganda, pokrytectvo a hysterickosť okolo Ruska, a pod.
Tato banda Europskych chudakov najprv dokopala Rusko k Cine a Indii, aby sa posilnilo a teraz ta ista banda dokopava USA k Rusku, aby to pre EU bolo este horsie
-
starysomar
Hardcore addict
"Pre náboženské spory, ako sú križiacke výpravy, zomrelo množstvo významných osobností a obyčajných ľudí. Presný počet obetí sa ťažko určuje, ale tu sú niektoré historické kontexty:
Križiacke výpravy: Počas prvej križiackej výpravy (1096-1099) sa odhaduje, že zomrelo milióny ľudí, vrátane vojakov a civilistov.
Holokaust: V rámci holokaustu, ktorý sa odohral počas druhej svetovej vojny, bolo vyvraždených okolo 6 miliónov Židov.
Iné konflikty: Rôzne náboženské konflikty a genocídy v histórii, ako napríklad v Arménsku, si vyžiadali ďalšie milióny obetí."
(AI)
Križiacke výpravy: Počas prvej križiackej výpravy (1096-1099) sa odhaduje, že zomrelo milióny ľudí, vrátane vojakov a civilistov.
Holokaust: V rámci holokaustu, ktorý sa odohral počas druhej svetovej vojny, bolo vyvraždených okolo 6 miliónov Židov.
Iné konflikty: Rôzne náboženské konflikty a genocídy v histórii, ako napríklad v Arménsku, si vyžiadali ďalšie milióny obetí."
(AI)
Križiacke výpravy by neboli, ak by prvé neboli moslimské vpády a to nielen do Svätej zeme.
Holokaust bol ako aj v nemeckých vyhladzovacích táboroch, tak aj spáchaný Turkami na Arménoch.
Holokaust bol ako aj v nemeckých vyhladzovacích táboroch, tak aj spáchaný Turkami na Arménoch.
Moji ateisticurta napísal: 27 mar 2025, 0:47 jackb - ty si sa už ospravedlnil, čo vyrábali tvoji v 20.stor.? Ateistický režim u nás a v Sovietskom zväze bol ďaleko horší ako 1 500 rokov vlády katolíckej cirkvi, ktorej sa za 1 500 rokov vyčíta niekoľko mŕtvych "čarodejníc" a dvaja vedci.
Dvaja vedci? Naozaj?
V Sovietskom Zvaze bol tvoj rezim - komunisti. A oni boli vo vesmire prvi. Ateisti.
V Cine je statny ateizmus a v USA sa odkazuju na boha, ale urcite nie na katolickeho, lebo toho si vulgarne napadal.
Si len cisty hnoj a je super, ze za toto vsetko budes horiet v pekle celu Vecnost, lebo aj podla Pisma nie je nic horsie ako falosny krestan. A to si ty. Klames, schvalujes kradnutie, vrazdenie (ci uz jednotlivcov alebo celych narodov), znasilnovanie deti... celkovo ignorujes vsetko co Kristus zanechal svojim veriacim a pritom klames, ze si krestan.
A este to priklincuj tym, ze chces ludom odoberat prava a schvalovat ruske vojnove zlociny.
"Ziadne myslenie dopredu, cakanie na smrt". Ved slovenski katolici odmietaju posun dopredu. Aj papez pripusta zvazky rovnakopohlavych parov a ty by si ich strielal. A cakanie na smrt? Keby si bol aspon raz v kostole a pocuval by si, co sa tam hovori, tak vies, ze cely katolicizmus je len o cakani na smrt.
A chod z tejto temy do certa, na propagandu svojho fanatizmu mas svoju temu.
" schvalujes kradnutie, vrazdenie (ci uz jednotlivcov alebo celych narodov), znasilnovanie deti. " - toto on písal ? ak hej tak doložené citácie.
" Aj papez pripusta zvazky rovnakopohlavych parov a ty by si ich strielal " - vážne označenie s odkazom na vraždenie, aj toto sa dá odcitovať.
" Aj papez pripusta zvazky rovnakopohlavych parov a ty by si ich strielal " - vážne označenie s odkazom na vraždenie, aj toto sa dá odcitovať.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Jean_Tirole„Evropa nemá v top dvacítce ani jedinou technologickou firmu a stejně tak ani mezi dvaceti top start-up. EU v závodech inovací zaostala. To neznamená jen dopad na ekonomickou prosperitu, ale i na geopolitiku.“ (Jean Tirole, nositel Nobelovy ceny za ekonomii).
ak sa to nestalo, tak by si sa nemal odkazovat na clanky, kde presne to pisu
tieto projekcie hovoria viac o tebe ako o mne
mozes mi to znova pripomenut, nech sa opat zasmejem?ved si chcel vyhostit aj mna.
K téme - https://www.sme.sk/minuta/tema/787888/politika
"Hnutie Slovensko predložilo do parlamentu návrh na zmrazenie platov politikov"
"Za tento čas podľa nich každý poslanec zarobil v čistom približne 20-tisíc eur."
Keď niečo chcú tak nemá to byť "podľa nich", ale s riadnym dôkazom že parlament tak zarábal.
"Od apríla sa majú platy poslancov navyšovať o ďalších približne 300 eur mesačne." - to bude dôkaz.
"Hnutie Slovensko predložilo do parlamentu návrh na zmrazenie platov politikov"
"Za tento čas podľa nich každý poslanec zarobil v čistom približne 20-tisíc eur."
Keď niečo chcú tak nemá to byť "podľa nich", ale s riadnym dôkazom že parlament tak zarábal.
"Od apríla sa majú platy poslancov navyšovať o ďalších približne 300 eur mesačne." - to bude dôkaz.
preeesne. sice ziadnych "venezuelskych gangstrov" nevyhostili, ale tebe to nakuvikal tvoj oranzovy hrdina, tak to je pravdabeardie napísal: 27 mar 2025, 15:02 ak sa to nestalo, tak by si sa nemal odkazovat na clanky, kde presne to pisu
obhajujes niekoho zlociny a nie je tvoj hrdina? to sa mi nezdatieto projekcie hovoria viac o tebe ako o mne
vyhladaj simozes mi to znova pripomenut, nech sa opat zasmejem?
daj si vlastnej mediciny.
ak s obsahom odkazovaneho clanku nesuhlasis, doporucim ti:
- napisat dovody preco nesuhlasis, ak ho uz teda musis pridat
- nepridavat ho
odkazoval si sa na clanok na Nku, kde to pisu, takze s tym asi suhlasis
ze suhlasim s nejakou jeho ciastkovou agendou este neznamena, ze s nim suhlasim plne a vo vsetkom, ale to som ti tiez uz viackrat pisal, bez akehokolvek dopadu
opat to tvoje binarne vnimanie sveta, bud je to moj hrdina, alebo nepriatel, nic medzi, si prilis jednoduchy
si mi ukradnuty, pre mna za mna nech si ta tam aj nechaju
- napisat dovody preco nesuhlasis, ak ho uz teda musis pridat
- nepridavat ho
odkazoval si sa na clanok na Nku, kde to pisu, takze s tym asi suhlasis
ze suhlasim s nejakou jeho ciastkovou agendou este neznamena, ze s nim suhlasim plne a vo vsetkom, ale to som ti tiez uz viackrat pisal, bez akehokolvek dopadu
opat to tvoje binarne vnimanie sveta, bud je to moj hrdina, alebo nepriatel, nic medzi, si prilis jednoduchy
si mi ukradnuty, pre mna za mna nech si ta tam aj nechaju
Tiez to vidim na jackbove binarne vnimanie sveta. Sice vacsinou pise logicky ale...
Ked uz tu bol spomenuty oranzovy hrdina tak ja by som asi nevolil vobec. Nedokazal by som si vo svedomi obhajit volbu marxistky Klamali.
A to je presne dovod preco nevyhrala. Oranzovy nemal vacsiu podporu. Len vela demokratov neslo volit.
Ked uz tu bol spomenuty oranzovy hrdina tak ja by som asi nevolil vobec. Nedokazal by som si vo svedomi obhajit volbu marxistky Klamali.
A to je presne dovod preco nevyhrala. Oranzovy nemal vacsiu podporu. Len vela demokratov neslo volit.
Nepíše logicky, inak by nevyvádzal to čo ukazuje pri beardiem a nedávno pri curtovi s poriadnymi podlosťami.
USA voličom je jedno kto im tam vládne, nemajú tam okrem "preferovaných", nejaké iné rozumnejšie alternatívy.
USA voličom je jedno kto im tam vládne, nemajú tam okrem "preferovaných", nejaké iné rozumnejšie alternatívy.
Ved nevolili by ste ani jeden, len kazdu jeho blbost oslavujete.
Ked som si ja dovolil kritizovat jeden napad EU, bolo mi vynadane, ze aj ked profitujem z clenstva v EU, tak cely zivot na nu len pidnam. Nikto nebol proti.
Ked som 9 rokov skor zdielal kritiku pripravenosti europskych clenov NATO na konvecnu vojnu s Ruskom v roku 2014, tak mi v roku 2023 uzivatel nadaval do rusofilov a nikto nebol proti.
Ak teda rovnake uplatnim na Oranzoveho, tak je zle-nedobre.
beardie, citanie ti neide
Clanok o tom, ako si Oraznovy robi co chce, napriek zakazu sudu a ty z toho urobis, ze vsetci boli daki gangstri, aj ked som zdielal Snydera, ktory dokazuje opak.
Mas vedomosti o tom, preco by ma mali vyhostit? Alebo "co imigrant to zlocinec, okrem mna, beardieho"?
Ked som si ja dovolil kritizovat jeden napad EU, bolo mi vynadane, ze aj ked profitujem z clenstva v EU, tak cely zivot na nu len pidnam. Nikto nebol proti.
Ked som 9 rokov skor zdielal kritiku pripravenosti europskych clenov NATO na konvecnu vojnu s Ruskom v roku 2014, tak mi v roku 2023 uzivatel nadaval do rusofilov a nikto nebol proti.
Ak teda rovnake uplatnim na Oranzoveho, tak je zle-nedobre.
beardie, citanie ti neide
Mas vedomosti o tom, preco by ma mali vyhostit? Alebo "co imigrant to zlocinec, okrem mna, beardieho"?
chudacik, polutuj sa, vsetci su na teba zli zli zli
tvoj clanok pise, ze:
tvoj clanok pise, ze:
bud si za tym stoj, alebo nan neodkazujV konkrétnej veci išlo o deportáciu zrejmých členov venezuelskej zločineckej organizácie Tren de Aragua do Salvádora.