Prefukovanie vzduchu pri A stĺpiku
Prefukovanie vzduchu pri A stĺpiku
Ahoj, mám VW Tiguan 2017 a pri rýchlosti cca od 60km/h počujem niekde z pravej strany pri A stĺpiku, akoby som mal niekde dieru a prefukoval mi tam vzduch.
Neviem ale presne určiť odkiaľ to ide. Prúdenie vdzuchu priložením ruky nikde necítiť, takže sa dosť ťažko identifikuje miesto problému. Žiadne sklo však nebolo menené, všetko je pôvodné od výroby. Mám však trochu podozrenie na pravé predné okno. Ak ho minimálne spustím, tak sa ten zvuk akoby trochu ešte zvýšil a ak ho spustím viac tak mám pocit, že to úplne prestane. Tesnenia na dverách vyzerajú v poriadku. Trošku sa mi akurát nezdá tesnenie na čelnom skle, ktoré je na ľavom boku. Príde mi, že je volnejšie než to na opačnej strane.
Nemáte niekto tip, ako identifikovať problém? Prípadne nie je to nejaký známy problém týchto áut? Našiel som pár príspevkov od ľudí, ktorí mali rovnaký problém. No žiadne relevantné riešenie tam už spomenuté nebolo. Ďakujem.
Neviem ale presne určiť odkiaľ to ide. Prúdenie vdzuchu priložením ruky nikde necítiť, takže sa dosť ťažko identifikuje miesto problému. Žiadne sklo však nebolo menené, všetko je pôvodné od výroby. Mám však trochu podozrenie na pravé predné okno. Ak ho minimálne spustím, tak sa ten zvuk akoby trochu ešte zvýšil a ak ho spustím viac tak mám pocit, že to úplne prestane. Tesnenia na dverách vyzerajú v poriadku. Trošku sa mi akurát nezdá tesnenie na čelnom skle, ktoré je na ľavom boku. Príde mi, že je volnejšie než to na opačnej strane.
Nemáte niekto tip, ako identifikovať problém? Prípadne nie je to nejaký známy problém týchto áut? Našiel som pár príspevkov od ľudí, ktorí mali rovnaký problém. No žiadne relevantné riešenie tam už spomenuté nebolo. Ďakujem.
Re: Prefukovanie vzduchu pri A stĺpiku
Skus to postupne poprelepovat lepiacou paskou. Ako spoj celneho okna so stlpikom/strechou, tak aj bocneho skla a ramu dveri, tiez aj dveri a stlpika/strechy (sed v aute a niekto nech ti to prelepi). Sprav skusobnu jazdu a uvidis. Ale robil by som to asi po castiach, nech sa da identifikovat problem.
Konecnce som si na to nasiel chvilu cas, kazdopadne som to prelepil len krycou paskou (ktora sa pouziva pri lesteni aut) a problem to nejak nevyriesilo. Musim zajst kupit nejaku izloacnu, ktora bude asi na toto vhodnejsia.
Kazdopadne vsimol som si, ze po oboch stranach predneho skla su nejake plastove listy. Ta na problemovej strane je taka trochu menej pevna a dost aj odstava. Strcim pod nu prsty. Na tej druhej strane je sice tiez medzera, ale prsty tam nedam, a drzi pevnejsie. Myslite si, ze by to mohlo teoreticky sposobovat problem? Nevie niekto ako sa tato lista meni? Prijde mi, ze je tam len nacvaknuta, ale nechcem nieco dobabrat.
Dakujem.
Kazdopadne vsimol som si, ze po oboch stranach predneho skla su nejake plastove listy. Ta na problemovej strane je taka trochu menej pevna a dost aj odstava. Strcim pod nu prsty. Na tej druhej strane je sice tiez medzera, ale prsty tam nedam, a drzi pevnejsie. Myslite si, ze by to mohlo teoreticky sposobovat problem? Nevie niekto ako sa tato lista meni? Prijde mi, ze je tam len nacvaknuta, ale nechcem nieco dobabrat.
Dakujem.
Prelepit to moze skusit aj normalnou sirokou lepiacou paskou. Ved sa jedna o pokus, aby si zistil, ze ci tadial nefuci. Nieco taketo - https://www.rajpapiera.sk/lepiaca-paska ... 0596sk217/
No dalo to zabrat, ale asi som sa posunul. Oblepil som predne, bocne sklo, no nemal som pocit, ze by som si nejak pomohol. Sklopil som zrkadla, a pride mi ze hluk sa stratil. Pride mi to vsak zvlastne, no je mozne, aby to robilo zrkadlo? Evidentne vsak bolo buchnute, pretoze mi sklapovani mi naraza do bocneho skla na dverach, a docital som sa, ze vo vnutri bude ohnuta zarazka, ktora sa musela poskodit pri nejakom naraze do zrkadla. Ale zrkadlo vyzera celkom v pohode.
Aj uplne nove spatne zrkadlo moze byt take, ze sa dotyka skla - ak je zle nasadene na zubkoch, pripadne motorcek s potenciometrom dava nespravne hodnoty. Toto by som neriesil. Skor mi pride zvlastne, aby cez spatak fukalo, kedze zadna strana zrkadla je cela a akurat do dveri ide kabel. Vsak skus oblepit zrkadlo obycajnou paskou, aj v tom zlome kde sa zaklapa, aj niekde v casti kde je smerovka. Tym zabranis prudeniu vzduchu do potencialnych otvorov v zrkadle. No a potom uvidis.
No ono ja necitim, aby to niekde prefukovalo dovnutra, zeby som vyslovene citil vzduch. Skor len ten hluk. Nasiel som nejaky bulletin, ale je to pre vw atlas, co bude asi nejaka azia.
https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2019/ ... 7-9999.pdf
https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2019/ ... 7-9999.pdf
-
Makovnik
Medium Professional - Príspevky: 1222
- Kontaktovať používateľa:
Neviem ci to este riesis po 3/4roku, ale fuka najcastejsie cez odchlipujuce sa vonkajsie tesnenie dveri, okolo horneho ramu. Tam staci 1mm fuga a uz to rezonuje v skare.
Tesnenie vekom tuhne a ostava v odchlipenej polohe a prestava doliehat.
Tesnenie vekom tuhne a ostava v odchlipenej polohe a prestava doliehat.
Áno riešim, stále som to nevyriešil. Mne práve príde, že to tesnenie je pekné a bezproblémov dolieha. Rád by som to vyriešil, no neviem ako.