Elektromobil co si o nom myslite?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

oplatí sa podľa vás kúpiť elektromobil?

áno
28
26%
nie
41
39%
viac sa oplatí normálne
21
20%
neviem
16
15%

Celkom hlasov: 106

daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Re: Elektromobil co si o nom myslite?

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

vzdy sa mi pacia tie promo texty kde...startovacie ceny su z krajiny mimo EU...a maximalny dojazd z najvyssej verzie
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

beardie napísal: 30 apr 2025, 10:41 to si mozes rovno kupit Fiat 500e alebo novy VW Every1
akurat ze 500e je tak zle auto ze ho v kanade prenajimaju za 19 dolarov za mesiac lebo ho nikto nechce.
a VW Every1 je zatial len v stadiu konceptu. no a ked si zoberiem ako dlho je uz v stadiu konceptu VW id.2 tak tento slavny every1 neocakavam skor nez za 5 rokov.
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Z dvojkovej octavie rovno do Juniperu. Auto mam mesiac a zatial najazdenych 2500km.
IMG20250403115658.jpg
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Nice, ako ho zatiaľ vnímaš? Nabíjaš doma alebo len na verejných miestach?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Tento Juniper sa mi popravde uz celkom paci. Stale mi to zpredu pripada ako vtakopysk, ale inak to ma celkom vydarenu siluetu a aj komfortom sa to vraj hodne posunulo.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Je to sympatické auto pre moje staré oči - nie ako mnohé iné :)
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Zatial som velmi spokojny, auto som si doviezol zo Zahrebu. Cast cesty prebehla v noci, pustil som adaptivny tempomat a drzal sa auta predomnou. Ked som prisiel domov bol som uplne omnoho viac oddychnuty ako kolega ktoreho som sa drzal. Za prve dva dni som spravil 1000km, kde som vyskusal viacere verejne nabijacky, nech viem ako to funguje. V minule ma prekvapilo ze v Demenovej je lacnejsie nabijanie na E-joine ako na tesla supercharger. Inac nabijam doma na wallboxe a pri tej cene 0,14 €/kWh, jazdim viac ako obvykle :D. Efektivita je super okresky davam na 15kWh/100km. Samozrejme ak sa zacnes blaznit tak spotreba ide hore. One pedal je velmi navykova vec, najprv som jazdil na chill mod..ale uz mam stale rezim Standard a radsej mam vykon dostupny okamzite. Auto strasne klame rychlost, 130 tam mas hned..a vobec necitis ze ides rychlejsie. Prve dni som si mal stale pocit, ze mam prazdne vrecka a ci mam kluce od auta :D. Velmi navykova vec je ze sadnes do auta, zapnes pas, stlacis brzdu, auto same zaradi a vyrazas hned prec. A po zaparkovani odopinam pas otvaram dvere a odchadzam..ziadna rucna, parkovacia poloha ci kluce. Obcas som sa pozabudol a zacal som to praktizovat aj na dodavke :D
lukas9206
Addict
Addict

Jop súhlasím, tie veci si ozaj návykové.
Akú máš verziu? Mam zadnokolku pred facelift a dá sa aj za 11 ak sa snažíš :D
Screenshot_2025-05-05-21-26-39-763_io.tessie.app.jpg
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

chcel som stvorkolku, vykonejsie auto ale zaroven nepretankovat par stoviek mesacne. Takze LR AWD. Ked sa snazim tak 25km usek s miernym klesanim davam za 8, ale naspet sa vobec nesnazim :D A ty nabijas doma?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

daniel.daniel napísal: 05 máj 2025, 21:17 Zatial som velmi spokojny, auto som si doviezol zo Zahrebu. Cast cesty prebehla v noci, pustil som adaptivny tempomat a drzal sa auta predomnou. Ked som prisiel domov bol som uplne omnoho viac oddychnuty ako kolega ktoreho som sa drzal. Za prve dva dni som spravil 1000km, kde som vyskusal viacere verejne nabijacky, nech viem ako to funguje. V minule ma prekvapilo ze v Demenovej je lacnejsie nabijanie na E-joine ako na tesla supercharger. Inac nabijam doma na wallboxe a pri tej cene 0,14 €/kWh, jazdim viac ako obvykle :D. Efektivita je super okresky davam na 15kWh/100km. Samozrejme ak sa zacnes blaznit tak spotreba ide hore. One pedal je velmi navykova vec, najprv som jazdil na chill mod..ale uz mam stale rezim Standard a radsej mam vykon dostupny okamzite. Auto strasne klame rychlost, 130 tam mas hned..a vobec necitis ze ides rychlejsie. Prve dni som si mal stale pocit, ze mam prazdne vrecka a ci mam kluce od auta :D. Velmi navykova vec je ze sadnes do auta, zapnes pas, stlacis brzdu, auto same zaradi a vyrazas hned prec. A po zaparkovani odopinam pas otvaram dvere a odchadzam..ziadna rucna, parkovacia poloha ci kluce. Obcas som sa pozabudol a zacal som to praktizovat aj na dodavke :D
Skusal si aj spotrebu pri povedzme 150km/h ?
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

nato aby som ti spravne odpovedal, by som mal zmerat v 150km/h dany usek oboma smermi. Zatial co som zistil tak tachometer premeriava len o 1km/h, co je dost presne oproti inym autam. Ale absolvoval som jeden 300km vylet kde bola dialnica 50% LM- na ktorej som par krat vyskusal maximalku, zvysne tempo okolo 145, na okreske som sa neobmezdoval. Potom 4 hodky zapnuty sentry mod. A prisiel som domov s 20% baterky
lukas9206
Addict
Addict

daniel.daniel napísal: 05 máj 2025, 21:52 chcel som stvorkolku, vykonejsie auto ale zaroven nepretankovat par stoviek mesacne. Takze LR AWD. Ked sa snazim tak 25km usek s miernym klesanim davam za 8, ale naspet sa vobec nesnazim :D A ty nabijas doma?
Pekne, tiež som rozmýšľal nad stvorkolkou, ale nakoniec som vzal len zadnokolku keďže by som v podstate pre 4x4 nemal využitie. Nabíjam
zatiaľ len na verejných.
Johnnny napísal: 06 máj 2025, 5:11 Skusal si aj spotrebu pri povedzme 150km/h ?
Síce nemam nikde nejak meraných konštantných 150km/h ale pri priemerke 110 a maximálne cez 180, predhrevom batérie na supercharger a celoročnými pneumatikami mi to vyšlo na niečo okolo 28 kw
Screenshot_2025-05-06-06-39-40-212_io.tessie.app.jpg
Pri priemernej 130km/h v Januári to bolo cca. 25kw
Screenshot_2025-05-06-07-03-05-210_io.tessie.app.jpg
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No to na SUV vyzera celkom v pohode. S tym by som snad LM -> BA bez prestavky urobil :)
lukas9206
Addict
Addict

V lete na našich SK cestách, by to malo vyjsť. V zime to ale bude tesné. V Januári som dal s 93% na 21% 220km po diaľnici
Screenshot_2025-05-06-08-19-05-720_io.tessie.app.jpg
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ono je to skor taky benchmark spokojnosti. Ak by som niekde musel zastavit na 10 minut pocas jazdy, asi sa z toho nezblaznim, specialne ak by to mohla byt OMV v Tekovskych Nemcoch kde si chodim po bagety, no nabijat sa tam pokial viem zatial neda :-D

Na Tesle ma hnevaju ine veci, ale mozno su to veci ktore by ma po tyzdni presli. Na DriveTesla mali teraz akciu, tieto dva "sviatkove" vikendy sa dala pozicat Tesla na 4 dni za cenu 2 a nemat program, tak to skusim. Rad by som si niekedy pozical Highland, alebo Juniper na par dni, tak snad sa podobna moznost este objavi. 100vka na den mi pride uz trochu dost.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

sice SUV nechcem ale toto nove MG vypada dost zaujimavo:

(napriklad na rozdiel od tesly) konecne posluchli co ludia chcu, viac tlacidiel, lahsie vypinanie asistencnych systemov a sviznejsi system. cenu na slovensku este nevieme ale pokial by mala byt podobna tej UK (do 30k) tak velmi zaujimave auto.

vcera som si kukol recenziu na juniper a veru stale ma nezaujalo. ziadne tlacidla, priehradka sa otvara cez obrazovku... toto skratka nezvladam. tento vikend som jazdil na novom superbe, tie obrazovky su hroza, necudujem sa ze nehod z nepozornosti je stale viac a viac, doteraz nechapem ako ked tu mame zakon ze nemozes telefonovat za jazdy si niekto mohol mysliet ze hrat sa za jazdy s obrovskym tabletom je ok.
auto je pekne, pohodlne aj vykonne, nie je ale zabavne. ale to SUV ani nema byt.
lukas9206
Addict
Addict

aacid napísal: 06 máj 2025, 9:10 vcera som si kukol recenziu na juniper a veru stale ma nezaujalo. ziadne tlacidla, priehradka sa otvara cez obrazovku.
Priehradku si vieš nastaviť ako rýchlu voľbu na tlačítko na volante.

Inak skúšal si niekedy vôbec Teslu? Lebo napríklad ten Infotainment je podľa mňa úplne že s inej galaxie oproti iným automobilkam. Je to ozaj návykové a v podstate ti časom aj prestane vadiť, že na všetko máš len display lebo to funguje okamžite.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

aacid napísal: 06 máj 2025, 9:10 sice SUV nechcem ale toto nove MG vypada dost zaujimavo:

(napriklad na rozdiel od tesly) konecne posluchli co ludia chcu, viac tlacidiel, lahsie vypinanie asistencnych systemov a sviznejsi system. cenu na slovensku este nevieme ale pokial by mala byt podobna tej UK (do 30k) tak velmi zaujimave auto.

vcera som si kukol recenziu na juniper a veru stale ma nezaujalo. ziadne tlacidla, priehradka sa otvara cez obrazovku... toto skratka nezvladam. tento vikend som jazdil na novom superbe, tie obrazovky su hroza, necudujem sa ze nehod z nepozornosti je stale viac a viac, doteraz nechapem ako ked tu mame zakon ze nemozes telefonovat za jazdy si niekto mohol mysliet ze hrat sa za jazdy s obrovskym tabletom je ok.
auto je pekne, pohodlne aj vykonne, nie je ale zabavne. ale to SUV ani nema byt.
Jo, jedna z veci co ma trapi, ale fuck it. Nema ich ani ta nova Mazda 6 a priznam sa, ze sice som na nu pizukal, ale dostal som to do stavu, ze mi na nej asi vadi uz len ta technika :-D

Chyba mi displej pred vodicom, neviem ci by som veril kameram miesto senzorov, nepaci sa mi sedacky vlastne celkovo dizajn auta je pre mna trochu kompromis. Model S by som zobral skoro bez vyhrad, tie mensie ... chce to jazdu :)

Zase ta dynamika ma celkom laka, hracicky mam rad a dost chvalia audio co tiez mozem. A Juniper je vraj luxusne odhlucnena, co je tiez velke plus. A ked teraz hrozi, ze Tesla pride do SR, tak to je len plus a nie male.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ale chces mat nastavene otvaranie priehradky na rychlom tlacidle? kolko je tam tych rychlych tlacidiel? nepotrebujes tam ine veci nastavit. pritom by stacilo uplne obycajne tlacidlo na priehradke tak ako maju vsetky auta desiatky rokov...

teslu som skusal, len jazda, nie dlhodobo. clovek si zvykne na vsetko, nijak to nemeni ze je to bezpecnostne riziko.
mozno je to staromodne, mozno skostnatele uvazovanie ale mne skratka vyhovuje ze auto ovladam ja, ze to auto robi to co ja chcem ked ja chcem.
a nie je to iba MG ktore sa uvedomilo, VW slubil ze nove auta budu mat viac tlacidiel, hyundai to uz praktikuje a najnovsie EU to chce zase nariadit ze to tak skratka byt musi. skratka bol to kratkodoby trend ktory uz umiera, nikto ho nemal rad a treba na neho co najrychlejsie zabudnut.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Napísať odpoveď