Elektromobil co si o nom myslite?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

oplatí sa podľa vás kúpiť elektromobil?

áno
26
25%
nie
41
39%
viac sa oplatí normálne
21
20%
neviem
16
15%

Celkom hlasov: 104

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Elektromobil co si o nom myslite?

Príspevok od používateľa starysomar »

Súhlasím. No sú ľudia, ktorí majú na EV a nemajú čas na dlhých cestách čakať. Snáď to dačomu (okrem "našich ľudí") naozaj pomôže.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Ad dotacie, urcite by to bola ceresnicka na torte a mozno tipping point pre mnoho ludi co vaha... Ale zaroven si myslim 2 veci:
1, Dnesne ceny EV su uz take nizke, ze dotacie uz nie su potrebne....

2, A zaroven suhlasim co napisal starysomar, ze aj ked by si dostal EV uplne zadarmo, tak ak nebudes mat poriadnu nabijaciu siet, tak EV ti je aj tak nanic, co plati obzvlast pre tych co nenabijaju doma. (co samozrejme neznamena ze treba rozkradnut dotaciu, ale to je na inu debatu ;) )
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

otazka znie (skor na tych co EV uz maju, ja to posudit neviem) ci ta aktualna siet je alebo nie je dostatocna. ci ozaj treba tolko nabijaciek.
vzdy je to o nejakej rovnovahe, nema zmysel kupovat EV pokial nemas kde nabijat a zaroven nema zmysel budovat stovky nabijackaren ked ich nema kto vyuzivat.

s nizkymi cenami EV nesuhlasim, napriek tomu ze tu mas zopar (zvacsa cinskych) vynimiek tak EV porovnatelnej kategorie je aspon 30% drahsie nez spalovak. golf zacina na 21 tisic, id3 zacina na 31 tisic. mg4 zacina na 28 tisic... to je mrte. prave taka dotacia 30% by to vyrovnala.
juko158
Novice
Novice

Príspevok od používateľa juko158 »

Čo sa týka počtu nabíjacích staníc, asi OK.
Ale čo sa týka rozloženia, ani náhodou. V BA ich je hafo, ale keď idem na stredné Slovensko, tak mám poslednú v Čaradiciach, čo je po 100km zavčasu a potom až v Budči, kam i3 v zime po dialnici dojde ltt. Ak by náhodou nešla, mám problém.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ja s rozložením taktiež nesúhlasím. Keď som bol prvý krát na SK s Teslou, tak v BJ žiadna rychlonabijačka. Čo vie byť niekedy obmedzujúce. Najbližšie sú tuším dve niekde v centre PO. A len 4 tesla superchargere v KE.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

chlapec10 napísal: 20 jún 2025, 18:23 Ad dotacie, urcite by to bola ceresnicka na torte a mozno tipping point pre mnoho ludi co vaha... Ale zaroven si myslim 2 veci:
1, Dnesne ceny EV su uz take nizke, ze dotacie uz nie su potrebne....

2, A zaroven suhlasim co napisal starysomar, ze aj ked by si dostal EV uplne zadarmo, tak ak nebudes mat poriadnu nabijaciu siet, tak EV ti je aj tak nanic, co plati obzvlast pre tych co nenabijaju doma. (co samozrejme neznamena ze treba rozkradnut dotaciu, ale to je na inu debatu ;) )
ja som práve preto nekúpil EV, aj keď som nad tým veľmi uvažoval. Pretože väčšina mojich pracovných ciest alebo lokácii kde sa hýbem, nemá vôbec žiadne alebo len slabé a pomalé pokrytie nabíjačkami. Skončil som s pluginom, ktorý mi príde pre môj účel ďaleko praktickejší.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

juko158 napísal: 22 jún 2025, 17:13 Čo sa týka počtu nabíjacích staníc, asi OK.
Ale čo sa týka rozloženia, ani náhodou. V BA ich je hafo, ale keď idem na stredné Slovensko, tak mám poslednú v Čaradiciach, čo je po 100km zavčasu a potom až v Budči, kam i3 v zime po dialnici dojde ltt. Ak by náhodou nešla, mám problém.
Presne tak, V Bratislave ich je ako tak dost ale cim dalej od BA, tym horsie..
lukas9206 napísal: 22 jún 2025, 17:37 BJ žiadna rychlonabijačka
Tak, co sa tyka Tesla superchargerov, na celom Slovensku ich je 5, z coho v BA jeden (coskoro otvoria druhy pri Avione), ktory zvykne byt dost casto obsadeny.
s nizkymi cenami EV nesuhlasim, napriek tomu ze tu mas zopar (zvacsa cinskych) vynimiek tak EV porovnatelnej kategorie je aspon 30% drahsie nez spalovak. golf zacina na 21 tisic, id3 zacina na 31 tisic. mg4 zacina na 28 tisic... to je mrte. prave taka dotacia 30% by to vyrovnala.
nepovedal som ze EV stoja rovnako ako spalovaky, ale ze tie ceny uz natolko klesli, ze ked si naratas usporu, tak to dava zmysel priplatit si na zaciatku... 30% dotacia neviem ci vobec realna je, co som som pozeral susedne krajiny, tak zvycajne to boli pevne dotacie v sume niekde medzi 3-5k Eur (poliaci maju k tomu este nejake bonusy).
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

Kedze 95% nabijam doma, tak je to plne postacujuce. Celkom dobru siet robi aj Lidl a Kaufland, takze za cas streveny v obchode sa v pohode dobijes. Samozrejme zatial to nieje pre masy ludi.
lukas9206
Addict
Addict

Nikdy by som si nemyslel, že niekedy poviem, že by som si chcel kúpiť Čínske auto od Xiaomi.

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Mám(e) od Xiaomi viac vecí (auto nie) no ak funguje obdobne dobre - asi tiež. No Tesly sú mi dizajnovo sympatickejšie a televízor nepozerám ani doma :)

Iné k téme - dnes som sa dočítal o akumulátoroch (...batériách) ktoré sa dajú nabiť za 18 sekúnd. Dobre som sa pobavil.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

lukas9206 napísal: 26 jún 2025, 20:54 Nikdy by som si nemyslel, že niekedy poviem, že by som si chcel kúpiť Čínske auto od Xiaomi.

Sedel som v SU7, top spracovanie...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

(trochu som si z fotky najprv myslel ze to bude nieco mensie ako SU7 ale je to dalsie SUV)
ale vobec nevypada zle, velmi pekne tvary.

hentie uchyty niektore su fakt super, asi si sice nebudem pustat hudbu z repraku cez kufor auta ale uchyt na kameru a drziak telefonu (cokolvek ineho) je super. a pritom fakt ako hovori by to mala byt samozrejmost.
dnes ma palubnu kameru kadekto (ja chcem ale sa mi prave nepaci ze mam kabel niekde tahat) a automobilky to nepodporuju, skor vyuzivaju. do premiovejsich modelov da zabudovanu kameru priamo on a pokial nechces platit tak ho nezaujimas a rob si co chces. pritom fakt mat na zopar miestach nejaky univerzalny konektor do ktoreho kazdy zapoji co potrebuje by ich veru vela nestalo.

no a ta obrazovka... furt su vacsie a vacsie a furt rovnako zbytocne. akurat mozno viac a viac nebezpecne. ja mam v poslednom case velku antipatiu poci tymto obrazovkam v autach... len ma hnevaju. som jazdil teraz na novej corolle a myslel som ze sa s nou rozbehnem do dunaja...
ked sa zapne android auto tak uz nedokazem ovladat radio ale musim X tuknuti spravit... to su sekundy co miesto cesty pozeras na obrovsky monitor.
ak sa niekedy citim ako stary dedo tak prave ked vyplakavam za tlacitkami fyzickymi a na 2 riadkovy displej kde si sa kukol maximalne aby si vedel co za pesnicka ide. fnuk.

ale keby chcem nove a elektricke auto tak som seriozne velmi smutny ze xiaomi tu svoje auta nepredava. zakladna verzia len so zadnym nahonom a 235kw by bola akurat pre mna :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Pridám zaujímavosť - dojazd 5000 nieje potrebný no aku na 1000 bude 5-krát menšia (ak sa to dopracuje k reálnemu používaniu).

https://auto.pravda.sk/magazin/clanok/7 ... ako-na-to/
lukas9206
Addict
Addict

Predstava že si objednám nové auto a autonómne príde ku mne domov je veľmi cool.

https://evxl.co/2025/06/27/tesla-fully- ... perplexity
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Napísať odpoveď