Bikepacking
Re: Bikepacking
Momentálne po 6 dňoch dávam deň pauzu v Ita alpach. Najťažšia tretina ma práve čaká. Prejsť Pádsku nížinu, vybehnúť Apeniny, uvidieť more, cez Apeniny naspäť a zas Pádska nížina. Z tej mam najviac obavy, keďže vlhko a teplo.
Veľa šťastia na cestách prajem 
Práve v Slovinsku a myslím, že krajšiu a pre cykloturistu vhodnejšiu krajinu, som nevidel. Príroda veľmi podobná našej, akurát tu majú cyklocesty a šoférov ako v Nemecku. A samozrejme Alpy.
Aj by som sem dal pár fotiek, ale Má Edge sa nejako dodrbal v poslednej dobe a na žiadne forum neviem dostať fotku
Aj by som sem dal pár fotiek, ale Má Edge sa nejako dodrbal v poslednej dobe a na žiadne forum neviem dostať fotku
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
V Slovinsku som bol na bicykli v lete 2024, za mna pekna lokalita na bicykel, aj ked to nie je ako Taliansko. Boli sme v Kranjskej Gore, odtial sme boli Bled, Vrsic, Mangart... Jednu etapu sme mali do rakuskeho Villachu, nasledne cyklochodnikom do talianskeho Tarvisia a odtial spat cyklochodnikom do Kranjskej Gory.
Vtedy ked som isiel tymi cyklochodnikmi, tak som rozmyslal, ze preco to v Slovinsku vedia stavat v desiatkach kilometroch kade tade za obcami, cez obce, cez lesy a na Slovensku to nejde.
Vtedy ked som isiel tymi cyklochodnikmi, tak som rozmyslal, ze preco to v Slovinsku vedia stavat v desiatkach kilometroch kade tade za obcami, cez obce, cez lesy a na Slovensku to nejde.
Taliansko je za mňa definitívne najhoršia krajina pre bikepacking. Aspoň teda severné. Ty si bol možno v horách, ja som v horách strávil tak desatinu času, tam je to fajn. Inak to je absolútny hnus. Vlhko, teplo, komáre a absolútne nudná a bažine podobná krajina.
Možno to bude aj tým teplom, teraz dávali, že tam majú pomali cez 40C, to musí byť pre bickepacking alebo aj pre hocijaký biking uplný zážitok.
Áno, ale o teplotu až tak nejde, skôr o vlhkosť. To ti tu teplotu pekné znásobí fyziologický. Kuk Mokrý teplomer.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ja chodim do kopcov, takze Alpy a Dolomiti na tom nie su az tak zle. Aj ked tie vykyvy pocasia su niekedy hrozne. Chodime prevazne v juli, tusim 2x sme boli na zaciatku augusta a stalo sa uz, ze rano bolo v dedine 7 stupnov a na kopci nula. Alebo ked sme isli Passo dello Stelvio, tak na zaciatku stupania v Prato allo Stelvio bolo 28 stupnov cez obed, dali sme si colu, kavicku, kolacik, no hore na Stelviu nas cakalo 10 stupnov, fucalo, neskor sa pustil dazd.