WiFi repeater/extender s LAN portom

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

WiFi repeater/extender s LAN portom

Príspevok od používateľa Brahmin »

ahojte, na TV mi blbne wifi, nahodne odpaja a musim vypnut zapnut wifi aby opat islo, kedze tahat kabel z routra neni mozne tak ma napadlo kupit nejaky zastrckovy extender/repeater pichnut ho ku telke a z neho natiahnut LAN, no len teraz by som potreboval poradit aky kupit? ci na tento ucel bude postacovat nejaky najlacnejsi napr. Mercusys ME10, alebo popozerat sa po niecom lepsom resp. drahsom? a ked ano tak podla coho mam vyberat?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: WiFi repeater/extender s LAN portom

Príspevok od používateľa hojko »

Odpaja ta preco??? Lebo mas slaby signal, lebo blbne wifi router alebo preco??? Od extenderu velke zazraky necakaj. Skor pouvazuj nad vymenou wifi routra.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Skúsiť môžeš aj powerline napr. :https://www.alza.sk/tp-link-tl-pa7017-k ... 98.htm?o=4
A aký vlastne máš router ?
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

neodpaja ziadne ine zariadenie a signal je tam ok ci uz na mobile alebo notebooku, preto predpokladam chybu wifi v TV, jedna sa o Xiaomi TV hladal som aj po zahranicnych forach, hlavne 4pda, ci dakomu to nerobi, nasiel som tam aj nejaky fix na wifi, ale nepomohlo, alebo mi to zle prelozil prekladac... (https://4pda.to/forum/index.php?showtop ... ry98710169) podla prekladaca v skratke treba len nastavit cas manualne spravne a potom nastavit nech si berie automaticky zo siete
TV som uz aj resetoval do tovarenskych nastaveni, skusil som viac menej vsetko

ono ja hlavne od toho extendera chcem len to aby som pripojil TV kablom, wifi nepotrebujem rozsirovat, dokonca idealne, ked by sa dalo, by som vypol celkovo wifi na extenderi...

ono bavime sa tu o byte a router od TV je do 15m cez 2 steny s drevenymi dverami

@4040: powerline je drahe riesenie, to radsej a natiahnem kabel od routra :D chcel by som to poriesit do 20€, ked by to malo byt drahsie tak radsej si najdem den volna a rozoberem skrine pri stene natiahnem kabel priamo z routra a zlozim skrine nazad
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Ten router je ?
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

od UPC Compal CH7465LG
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Pripája sa TV na wifi 2,4GHz ?
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

pisal som ti SS a som fakt vdacny ze sa pokusas pomoct ale nechcel by som aby tema mala 5 stran jednoduchyh otazok a odpovedi typu ano/nie a nic sa nedoriesilo :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tam neni co riesit, kupit druhy router, zapojit ho za ten UPC router a ten prehodit do bridge modu.
hento je este aj stary modem ale ani tie nove od UPC nebudu mat taky dosah ako poriadny router so 4 a viac antenami.
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nemyslim si ze je chyba v sieti, ale predpokladam chybu v TV, teda wifi cipe (ako pisem vyssie ine zariadenia tam problem so signalom nemaju), preto ho chcem dat na kabel a vyskusat, ono ked to nepomoze a naozaj by bol problem v kvalite signalu, ze by ten repater/extender tiez odpajalo alebo by hlasil slaby signal tak zariadenie do 14dni vratim a budem riesit inak...

preto sa tu pytam v teme ci to zaiadenie bude postacujuce aby som nahodou nekupil smejd a teda mylne vyhodnotil situaciu :)
Napísať odpoveď