Je toto v zamestnaní normálne?
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Je toto v zamestnaní normálne?
Pravdepodobne budú. AI bude "strojovo presná" no bez názoru. Ako píšeš - fóra sú platforma výmeny názorov.
Ani živá hudba nezanikla príchodom "syntetickej".
-
Vyjednávač
Amateur
Zvláštne, ako sa potom u vás na halách udržia tie tisíce zamestnancov, keď dnešným požiadavkám zamestnávateľov je ťažké vyhovieť a pracovné tempo je vysoké? Oni sa tiež stále dookola sťažujú a každý z nich má za sebou 50 zamestnaní ako ty? A o akej snahe to ty hovoríš? Ty sa snažíš byť len zamestnaný, lebo nemáš peniaze a nikto z rodiny nemá už nervy na teba aby za teba platili prúsery a už vôbec nie byt v ktorom bývaš. Mesiac, dva bez príjmu a letíš na ulicu. Ty nemáš žiadnu snahu, lebo nikdy si na sebe nepracoval aby si bol lepší. Ty sa chceš len niekam zašiť, "plaťte mi aby som mal na nájom a žrádlo a nič iné nepotrebujem". Keby tebe nejakým zázrakom padlo do lona 50 000, tak celý rok nezdvihneš riť z gauča, len by si sa váľal pred TV a žral dovtedy pokým by si celú sumu neprežral. Riť z gauča by si zdvihol len keby sa ti mnuli všetky peniaze, potom by si sa akože začal snažiť znovu a hľadal si zamestnanie (pozor nie prácu, zamestnanie). Vieš to ty a vedia to všetci čo ťa poznajú a už zlomili nad tebou palicu. Ale vyhovárať sa na všetko možné vždy bolo jednoduchšie ako pracovať na sebe. Preto už 20 rokov fňukáš na internete aký si ty strašne chudobný.chudoba napísal: 22 júl 2025, 13:48 Áno je ťažké vyhovieť dnešným požiadavkám zamestnávateľov, pracovné tempo je vysoké, a v kapitalizme západného typu sú vyhoretia bežné aj u zdravej populácie. Ale to prečo nikto nevidí že ja neotravujem na stanici ludí aby mi dalu pár centov, ale idem su zbierať kovošrot a (Z)-tká, ze tých pár eur zarobím vlastným úsilím. A že mám 50 zamestnaní za sebou to je len snaha že to nevzdávam.
Každý si má právo myslieť čo chce. Ja som v tej robote stíhal. Však o tom se raz bavili na inom fóre že vrátnika vie robiť každý, ale nenazýval by som to tak že vrátnici nechcú pracovať. Aj tú robotu niekto robiť musí, a keď to inde nezvládam tak aspoň idem robiť to. A zamestnávatelia nemajú radi ak vrátnik len tak vysedáva, väčšinou im nariadi aby pozametali, starali sa o zeleň, cez deň pomáhali s prácami v areáli atď. Takže stále je to lepšie ako nerobiť absolútne nič. A väčšina populácie je zamestnaná preto že musia z niečoho ziť. Nechodia do práce pre zábavu. Jediní ludia ktorých bávi práca sú dobrovoľníci.
No názor práveže už má, čo človeka odrádza je že vie, že je to len fikcia. Horšie by bolo keby do toho išiel s tým, že to nevie.starysomar napísal: 23 júl 2025, 6:42 Pravdepodobne budú. AI bude "strojovo presná" no bez názoru. Ako píšeš - fóra sú platforma výmeny názorov.
Ak je to pravda, že chudobu vyjednávač naozaj pozná, tak mi to príde skôr na rodinného príslušníka
Fglx - áno je to tak, vtedy som to neupresnil o aký stupeň sa jedná ale to som sa ho ani ja nepýtal, zrejme ten nižší.
chudoba -
" Jediní ludia ktorých bávi práca sú dobrovoľníci. " - robia zadarmo a hodina dozadu info ako slovenský dobrovoľník v Grécku zahynul v horách.
No a ďalších ľudí ktorá ich práca baví sú tí, ktorí naozaj ovládajú svoju prácu, majú ju zároveň aj ako záľubu a pokiaľ si pomerne dobre zarobia.
Príklady - športovci, zabávači, niektorí učitelia/ky ak sú spoko aj s platom, modelky, nezvyčajné povolania ako ochutnávači jedla, profi spáči atd.
Najmä rieš seba, čo teba aspoň ako tak bude napĺňať, ako vedieť riešiť možné výmeny názorov v práci, hlavne menej jesť, viac ušetriť a vydržať.
chudoba -
" Jediní ludia ktorých bávi práca sú dobrovoľníci. " - robia zadarmo a hodina dozadu info ako slovenský dobrovoľník v Grécku zahynul v horách.
No a ďalších ľudí ktorá ich práca baví sú tí, ktorí naozaj ovládajú svoju prácu, majú ju zároveň aj ako záľubu a pokiaľ si pomerne dobre zarobia.
Príklady - športovci, zabávači, niektorí učitelia/ky ak sú spoko aj s platom, modelky, nezvyčajné povolania ako ochutnávači jedla, profi spáči atd.
Najmä rieš seba, čo teba aspoň ako tak bude napĺňať, ako vedieť riešiť možné výmeny názorov v práci, hlavne menej jesť, viac ušetriť a vydržať.
Z iného fóra. Chodil som na viaceré fóra. Na ich fóre som bol najdlhšie. Väčšinou ma odvšadial vyhnali, lebo ako ste aj tu postrehli, mne sa dejú také veci že mnoho ludí ani neverí a myslia si že ide o trolling.retkvic napísal: 23 júl 2025, 9:59 Ak je to pravda, že chudobu vyjednávač naozaj pozná, tak mi to príde skôr na rodinného príslušníkahave fun.
Ale nech to znie akokoľvek neuveritelne. Mne sa tie veci dejú.
-
Vyjednávač
Amateur
Na Modrom koníkovi mu admin zmazal témy hodinu po založení a rovno mu fasol ban, že on tam také hovadiny nemieni čítať 
Na sk reddite by mal úspech
Chodím aj na reddit. Ale zatial som málo aktívny. Ak ma odtialto vyrazia tak sa tam sťahujem. Hádajte kde práve som v tejto chvíli. Hlavne vyjednávač možno uhádne. Nemyslím fórumovo ale fyzicky a kvôli čomu.
Takže rodina, alebo tá istá osoba, ale to by bolo naozaj schyzo.
Z rodiny mi nikto na fóra nechodí. Aj brat diskutuje len v komentároch na sociálnej sieti. Na klasické fóra chodím iba ja. Len som už všade taký známy, že len čo sa objavím už mi nadávaju. Proste svet nieje miesto pre ludí ako ja. Tak musím trpieť.
chudoba - " Hádajte kde práve som v tejto chvíli " - kde si bol teda, čo si riešil ?
* tieto story a nielen tie (+ skapal pes), to už nie sú ok, o tom by tv informovali.
* tieto story a nielen tie (+ skapal pes), to už nie sú ok, o tom by tv informovali.
-
Vyjednávač
Amateur
V bufete bol, kde inde.
Dokonca v dvoch. Najprv v Nitre na autobusovej stanici je jedna vývarovňa. Ale 2 autobusy som zmeškal, tak som prešiel na vlakovú a šiel domov cez Trnavu a tam som mal 35 minút do prípoju tak jasné že som skončil v staničnom bistre.
No ale naspäť k zamestnaniu. Poviem vám príklad ako to je s tým že som nezamestnatelný a mnohí si to zamkeňajú lenivosťou. Ja som si našiel zase prácu. Zamestnal som sa v dedinskom bistre ako rozvozár. Teraz nerobím rozvov vo velkom pre predjne ako boli tie knedle. Ale len na doma čo si ludia objednajú po dedine. Ako vídavate tých cyklistov s tými kockatými ruxakmi Bolt alebo Wolt. Ten rozvoz je OK darí sa mi. Lenže dedinské firmy sú také že aj keď máte pracovné zaradenie, ajtak vám dajú kadečo iné navyše robiť a tam to už viazne. Napríklad kuchárky ma poslali na povalu pre nejakú surovinu, ja som ju tam pól hodinu hľadal a nevedel nájsť, tak som sa vrátil že to neviem nájsť, a kuchárka už prevracala oči že “dobre tak si preto pôjdem sama” tak čo myslíte čo asi povie šéfovi keď príde? Proste nemožný človek na čo tu je keď je v podstate nepoužitelný. Toto je môj problém. Ja nieže nechcem ísť pracovať ako spoluobčanoa v osadách. Ale ja proste neviem splniť pracovné úlohy. Keby boli talé zamestnania že len jednoduchá monotónna robota že by som musel robiť iba ten rozvoz, alebo len lopatovať, len zametať, chodiť na smetiarskom aute ako závozník a vysypávať koše. Ja som raz mal také že sa len chodilo klietkovým vozíkom po hale a zbieral som prázdne kartóny, vyhádzal do lisu a znova. Takéto roboty ja viem robiť. Len tam som nemal spoj, tak logicky som musel skončiť keďže som nemal ako dochádzať.
No ale naspäť k zamestnaniu. Poviem vám príklad ako to je s tým že som nezamestnatelný a mnohí si to zamkeňajú lenivosťou. Ja som si našiel zase prácu. Zamestnal som sa v dedinskom bistre ako rozvozár. Teraz nerobím rozvov vo velkom pre predjne ako boli tie knedle. Ale len na doma čo si ludia objednajú po dedine. Ako vídavate tých cyklistov s tými kockatými ruxakmi Bolt alebo Wolt. Ten rozvoz je OK darí sa mi. Lenže dedinské firmy sú také že aj keď máte pracovné zaradenie, ajtak vám dajú kadečo iné navyše robiť a tam to už viazne. Napríklad kuchárky ma poslali na povalu pre nejakú surovinu, ja som ju tam pól hodinu hľadal a nevedel nájsť, tak som sa vrátil že to neviem nájsť, a kuchárka už prevracala oči že “dobre tak si preto pôjdem sama” tak čo myslíte čo asi povie šéfovi keď príde? Proste nemožný človek na čo tu je keď je v podstate nepoužitelný. Toto je môj problém. Ja nieže nechcem ísť pracovať ako spoluobčanoa v osadách. Ale ja proste neviem splniť pracovné úlohy. Keby boli talé zamestnania že len jednoduchá monotónna robota že by som musel robiť iba ten rozvoz, alebo len lopatovať, len zametať, chodiť na smetiarskom aute ako závozník a vysypávať koše. Ja som raz mal také že sa len chodilo klietkovým vozíkom po hale a zbieral som prázdne kartóny, vyhádzal do lisu a znova. Takéto roboty ja viem robiť. Len tam som nemal spoj, tak logicky som musel skončiť keďže som nemal ako dochádzať.
-
Vyjednávač
Amateur
Monotónna robota? Však tebe keď dali palety prenášať z bodu A do bodu B, tak do konca zmeny si si našiel milión výhovoriek prečo to nejde rýchlejšie. Tuším v Amazone to tak bolo, že? 
-
starysomar
Hardcore addict
Mali sme podobnú susedu - z každej práce buď ušla alebo ju po krátkej dobe vyhodili. Niekde skúšala nasimulovať úraz - ešte si zavarila.
Ale ja sa aspoň vždy nanovo zamestnám. Že je tam snaha pracovať. Lebo je rozdiel medzi nezamestnaný a nezamestnateľný ja pracovať chcem len neviem. A niekto nechce aj keď vie. Výsledok je síce ten istý, ale aspoň z ľudského hľadiska mám snahu byť zamestnaný.
-
starysomar
Hardcore addict
Týmto sa téma ukončuje. Vyjednávač súhlasí?
-
Vyjednávač
Amateur
Ťahá ti na 45 či koľko to máš, tak ja nemám za teba čo súhlasiť. Aj tak by to bolo platné jak hadovi noha, lebo ty tieto témy na internete "ukončuješ" už 20 rokov a za mesiac rovnaké témy otvoríš na inom fóre, kde tá istá telenovela začína od začiatku. A stále si rovnaký lúzer ako pred 20 rokmi. Takže ukončené, áno?