Je toto v zamestnaní normálne?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Je toto v zamestnaní normálne?

Príspevok od používateľa starysomar »

Ja už som dôchodca. Roky som drel, niekedy riskoval život - robil čo som musel, nie čo som chcel - mám vyšší dôchodok než mnohí plat (manželka biedny no nevadí) - teraz máme z čoho žiť. Zatiaľ nemusíme spotrebúvať rezervy - stále po troche investujeme. Máme dve (staré no dobré) autá, štyri byty.

Čo máš Ty a čo budeš mať, ak niečo podstatné nezmeníš? Nemusíš - len potom nefňukaj. Alebo makaj a budeš neskôr rád, že si sa zmenil.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

chudoba napísal: 04 aug 2025, 10:08 Keďže nemám peniaze, tak budem mať prerušovaný pôst.
Unikol ti zmyslel prerusovaneho postu. Tam nejde o to prijat denne menej kalorii, ako prijmas normalne (toto si vacsina ludi mysli)
Co sa meni je len to, ako dlho pocas dna tie kalorie mozes prijamt. T.J. mozes jest len v urcitom casovom okne. Napr. prerusovany post typu 16:8 znamena, ze 16 hodin pocas dna nejes. Pocas zvysnych 8 hodin mozes jest ale normalne.
Podstata celeho IF je, ze nechas zacivaci trakt na dlhsiu domu oddychnut, tym sa zapnu rozne mechanizmy v tele, ako je napr. Autofagia a telo sa lepsie precisti, a zacne tiez lepsie hospodarit s zivinami.

V podstate jes rovnake mnozstvo jedla, len v kratsom casovom okne. Takze neusetris ani prd. :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

prerusovany post sa nerovna iba 16:8 alebo 20:4. prerusovany post moze byt ozaj aj obden alebo viac dni.
https://en.wikipedia.org/wiki/Intermitt ... ting#Types

pokial chces obden tak ten postovaci den nejes bud vobec nic alebo uplne minimum ale druhy den sa neocakava ze prijmes 2x tolko kalorii ako bezne, to by bol asi napor na telo dost slusny.
oplati sa to hlavne ak si obezny pretoze vtedy chces prave obmedzit mnozstvo kalorii, nie len dat oddychnut zaludku.

chudoba: neboj sa toho, zvyknes si, len treba vydrzat ten zaciatok. ja sice tiez (nie uplne strikne) dodrzujem tych 16:8 uz skoro 10 rokov a pomerne rychlo som si zvykol do takeho stadia ze mi tie ranajky vobec nechybaju a necitim hlad. celkovo aj ked citim hlad (nepodari sa mi najest sa v beznom case) tak je to pre mna skor nejaky pocit ktory sa da tolerovat (ako ked sa stipanes od komara svrbi) ako nejaka vystraha tela ze "rychlo rychlo, treba do seba dostat jedlo!!"

ved predsa ludske telo bez problemov vydrzi bez kalorii niekolko tyzdnov. pokial mas dostatok tukovych zasob tak kludne ovela dlhsie.
zdokumentovany pripad hovori o cloveku co nejedol skoro 400 dni. bol extremne obezny a za ten cas schudol 125 kil.
ale to je fakt extremny pripad a akekolvek dlhsie posty sa neodporucaju drzat bez dohladu lekara.

ja som si raz testovne hodil 3 dnovy post, nebolo to nic hrozne, prvy den vecer uz zaludok rezignoval a prestal sa stazovat a potom to bolo skor uz len o tom zvyku ze zrazu sa nemas na co tesit v polovici pracovneho dna :D
chudoba
Expert
Expert

Príspevok od používateľa chudoba »

To som zažil aj ja. Problém je že treba vydržať celý 1 deň, možno aj druhý s tým že ste hladní. A to je nepríjemné. Taka skleslosť, únava, vyčerpanosť. Ale tretí deň sa naozaj dostavil taký pocit že zrazu som začal mať energiu (telo preplo do ketózy) a už ani pocit hladu nebol. Len tie prvé dni je to ťažké aj psychicky vydržať. No a to by bol začiatok zmeny. Schudnutie je úplný základ, aby som sa potom vládal hýbať v tempe aký určil kapitalizmus, aby som bol zdravý lebo PN-ky kapitalisti nemajú radi… Úspech u žien štíhla postava nezaručí ale aspoň dosiahnem že budú musieť používať inú výhovorku miesto obezity. Autofágia je tiež benefit lebo telo zlikviduje zápalove časti.

Druhý krok k zmene je finančná gramotnosť. Aj to väčsine populácii chýba. Starýsomár poradí keď už má s tým skúsenosti. Investovať a vybudovať kapitál. Ale mať 4 byty je ajtak frajerina. To si môžu dovoliť iba bohatí ludia. To možno nejaké zlatokopky priláka ale skutočnú lásku nezaruči ani to že muž je zabezpečený a vedie usporiadaný život.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

S tým nesúhlasím. Na wiki si môže napísať kto chce čo chce. To čo tam opisuje je periodicky post, na ktorom sa ale vobec nedá fungovať dlhodobo, pokiaľ napr sportuješ, alebo fyzicky pracuješ.

Každopádne, pointa toho čo som písal bola, že tam nemáš mať kalorická deficit.
Samozrejme, 90% ludi ho pri IF má, lebo to robia kvôli chudnutiu a zle , a potom vznikajú takéto nezmysly.
chudoba
Expert
Expert

A kde by sa dali zohnať relevantné materiály? Aby ludia nečítali blogerské hoaxy o tom?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Pocitanie kalorii je nezmysel. Ani kolega v praci mi nechcel verit, az kym sam nezlyhal.
O zdravom stravovani tu mame inu temu, tu sme sa uz trochu odklonili...
Vyjednávač
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Vyjednávač »

chudoba napísal: 04 aug 2025, 15:58 Druhý krok k zmene je finančná gramotnosť. Aj to väčsine populácii chýba.
Hej to sa ozval ten pravý, čo celý život kecá o financiách a nie je schopný vyjsť ani do jednej výplaty.
chudoba
Expert
Expert

Bratovi s karnivúrom všetko podarilo. Rýchlo schudol, cíti sa lepšie, zmizli mu nejaké civilizačné choroby, má lepšie výsledky na preventívke. Nepočítal žiadne kalórie, len začal jesť delenú stravu, menšie porcie, neskôr prešiel na karnivor a prodal prerušovaný pôst.

A aby moderátori nenadávali že sme sa moc odklonili. Tak môžeme tému opustiť, alebo uzamknúť. Ten zamestnávateľ už je minulosťou. Mám iné zamestnanie kde sa mi také veci nedejú. Maximálne si zo mňa uťahujú slovne, robia zo mňa debilka, ale aspoň nerobia mi zle fyzicky, a šéf ma nechce každý deň vyhodiť. Proste šikanovanie sa nedá úplne zrušiť lebo to robia vždy a všade, ale aspoň v znesitelnej forme to pretrpím nejako.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Debilka zo seba robíš Ty sám.
No držím Ti palce aby si pochopil a zmenil sa - pomôžeš sebe a budeš sa cítiť lepšie.
chudoba
Expert
Expert

Ja nie. Oni ma začali šikanovať. Ja som ich o to vôbec neporsil. Oni sa začali ku mne správať tak že si zomňa uťahuju, posmievajú sa mi atď. Ja som neurobil nič. Proste takí sú ludia. Sú aj takí čo to nerobia, ale všade boli aj takí čo to robia. Na správanie iných ludí ja nemám vplyv. Je to ich vôla že sa tak správajú.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Správaním, komunikláciou, gestami môžeš ľudí dráždiť.
Proteus
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Proteus »

Len mu prosím Vás neraďte o pôste ani nič iné. On o sebe vyhlasuje, že je minimalistom a to len z toho dôvodu, že nemá peniaze na rozhadzovanie. Akonáhle prišiel k nejakým peniazom, tak v momente ruka hore a žúrka. Míňanie, rozhadzovanie. žijeme len raz tu a teraz. Teraz je dôležité čo je, nie potom. Potom nejak bude. To je jeho typická póza. On ide pôstovať iba preto, lebo nemá za čo nakúpiť kopu jedla. On pôstuje a dietuje už asi 10 rokov a stále len priberá. Nemá zmysel mu niečo hovoriť. Tak ako to je dnes pre neho veľmi dôležité, zajtra už nebude a na všetko zabudne.
chudoba
Expert
Expert

Čo mam míňať? Tých 74 centov? Výplata je až 15 a invalidný až 18. Z čoho mám akože priberat. Z vody?
Proteus
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Proteus »

Nehraj sa prosím ťa na chudáka, dobre? Poznáme tie tvoje výlevy. Ak by si bol taký preborník v chudnutí, ako stále pred výplatou vyplakávaš, tak máš systém, máš výsledky. Čo urobíš ako prvé, keď prídu peniaze? Magická sila ťa vcucne do kauflandu, billy a nakúpiš kopu vysokospracovaných potravín, sladkostí, udenín a hoduješ. Litre coly k tomu. Tvojou zásadnou chybou je, že sa nevieš kontrolovať, nevieš si zadeliť peniaze a že si luzer, čo sa vyhovára na iných miesto toho, aby si spravil poriadok vo svojom živote.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nechce.
Napísať odpoveď