Elektromobil co si o nom myslite?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...

oplatí sa podľa vás kúpiť elektromobil?

áno
28
26%
nie
41
39%
viac sa oplatí normálne
21
20%
neviem
16
15%

Celkom hlasov: 106

Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Elektromobil co si o nom myslite?

Príspevok od používateľa Johnnny »

No tie predfaceliftove by som osobne nebral, na tej software sa nadavalo fakt ze intenzivne. Ale inak sa mne osobne IDcka pacia, specialne 4 a 5, ale nie som na SUV a specialne u EV to navyse ovplyvnuje dojazd. Vadia mi akurat interiery, ale clovek uz asi nemoze mat vsetko :)
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Ano tie nemaju verziu 4, tusim len 3.7 - ale zas ako uplna tragedia mi to nepride. Zit sa s tym da.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

Johnnny napísal: 04 okt 2025, 6:44 Ist do autosalonu a skusat si si imho nekonkuruje so studiom, ale doplna sa to. Z vozenia ziskam nejake dojmy, ale za pol hodinu tazko odhalim ci mi auto pri Dcku cuvne, alebo ako sa zachova v roznych situaciach.
Ano to je pravda, ale mal som par modelov ktore boli papierovi favoriti a po testovacke ihned odpisane (napr MB EQB, Ford Explorer alebo BMW i4)
najvacsia istota je asi proste nekupovat nove auta. minimalne nie nove modely. kazdeho prirodzene laka ked uz investuje do auta tak dostat to najmodernejsie ale ked je software dnes taky dolezity tak radsej 3 rocny model co ma vyladeny software uz ako najvacsiu novinku s "early access" verziou.
No a ja doplnim, ze kupovat nove EV na Slovensku sa vo vacsine pripadov neoplati vobec, na zapad od nas je uplna ina cenova politika a s tym spojene zlavy... a to uz vobec nehovorim ze ak ti nevadi predvadzacka alebo nejaka rocna leasingovka, tak vies usetrit desiatky percent z ceny...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Co Ti vadilo na i4 ? A preco si vlastne skoncil s Teslou ? Mne pride, ze Tesla ma stale najlepsie vyrieseny nielen infotainment, ale aj infrastrukturu a veci okolo toho co je imho hodne velke plus, ale zaroven prave jedna z tych veci, ktore na skusobnej jazde neodhalis.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Johnnny napísal: 06 okt 2025, 13:31 Co Ti vadilo na i4 ?
Pri I4 mi vadilo malo mieste, na zadnych sadadlach az extremne malo. Pre single osobu pripadne bezdetny par ok, ale vsetko nad nie...
Druha mi co mi extremne vadila pri BMW (a ale tyka sa to viacero znaciek), ze zakladna vybava je naozaj uplne hola, ked som bol v autosalone a dal som si robit cenov ponuku na ix2, tak kym to vyskladali aspon do ako tak dobrej vybavy a vykonu, tak cena bola +50%
A preco si vlastne skoncil s Teslou ? Mne pride, ze Tesla ma stale najlepsie vyrieseny nielen infotainment, ale aj infrastrukturu a veci okolo toho co je imho hodne velke plus, ale zaroven prave jedna z tych veci, ktore na skusobnej jazde neodhalis.
Tesla Infrastruktura ti moze byt na Slovensku uplne jedno, superchargerov mas na slovensku zopar a existuju lacnejsie aj rychlejsie alternativy. V mojom pripade 95% pripadov nabijam aj tak doma. Minus je, ze v SK nemas autorizovany servis, zaroven vyhodou je, ze bezne ho ale ani nepotrebujes, lebo Tesla nema garancky...

A preco som skoncil s Teslou? Lebo uprimne za tu cenu nic lepsie nenajdes a to co mi vadilo pri BMW s vybavou, tak to Tesla nema. Jedna vybava = full vybava. Jedine co si mozes priplatit je softwareovy accelaration boost (mam, pecka), Lepsi autopilot (tiez mam, oplati sa), tazne zariadenie (nemam, nepotrebujem) a priplatkovu farbu laku a calunenia (vec vkusu).

Takto mam rodinne SUV, ktore ma 4x4, zrychlenie 0-100 za 4.3s (naozaj to je radost soferovat), jednu z najlepsich spotrieb v triede (ak nie najlepsia), tak vela miesta ze minuly tyzden som nalozil do neho 5 kufrov + 2 krabice + zenu + dieta a mam (full) vybavu ktora neni bezna v takej cene (panoramaticka strecha, elektricke sedadla, elektricky volant, keyless system, umela koza, matrix svetla, 360' automaticke parkovanie, premiovy zvuk, rozpoznanie soferov)
Toto vsetko za 40k za 11-mesacne auto s najadom 16k kilometrov....
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Miesto vzadu by mi nevadilo, ta vybava o dost viac, ale to je vec s ktorou by som pocital. To ma od i4 odradza tiez, hoci nepotrebujem plnku a realne je vlastne asi len par veci ktore chcem. Toma vlastne bavi an ID.7 a sice, ze vsetky verzie maju vsetko co chcem s vynimkou DCC bez ktoreho sa asi da zit :)

Nabijat doma mozem tiez, ide mi skor o to ako to funguje v zahranici. Navyse sa hovori, ze Tesla by uz coskoro mala prist aj sem. Tesla vraj podava lepsie info o dojazde, lepsie info o nabijackach a lepsie planuje, hoci planovanie by som si asi radsej riadil sam, resp idealne to nerobil vobec.

Odradza ma hlavne interier a na highlande aj absencia nejakych senzorov.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Nový Higland má prísť naspať s páčkou na smerovky s kamerou v nárazníku a s dojazdom 750km podla WLTP.

Po roku s Teslou Y musím povedať, že aj keď není dokonalá, tak kombinácia navigácie a ich superchargov je na nezaplatenie. Ak nebudú iné značky a nabíjačky fungovať, ako Tesla tak aj keby som chcel vymeniť auto, tak táto jednoduchosť nabíjania je pre mňa jednoducho veľké plus, hlavne ak nemôžem nabíjať doma.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nezvažujem no ak by - Tesla by bola prvá voľba.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

lukas9206 napísal: 08 okt 2025, 11:05 Nový Higland má prísť naspať s páčkou na smerovky s kamerou v nárazníku a s dojazdom 750km podla WLTP.

Po roku s Teslou Y musím povedať, že aj keď není dokonalá, tak kombinácia navigácie a ich superchargov je na nezaplatenie. Ak nebudú iné značky a nabíjačky fungovať, ako Tesla tak aj keby som chcel vymeniť auto, tak táto jednoduchosť nabíjania je pre mňa jednoducho veľké plus, hlavne ak nemôžem nabíjať doma.
Jo, to sa z pocutia paci aj mne aj ked ... radsej jazdim spontanne co ma na elektromobilite trochu vyrusuje. Zase to zrychlenie a dojazdy ma beru. V rozumnej cene to okrem nich maju len Cinania, ale neviem ci by som si do nich trufol :-) Tych aut je proste an vyber malo :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

tak tak, teraz sa tu nedavno oficialne objavil Leapmotor, tiez ja maju celkom konkurencne ceny.
T03 stoji len o 5 tisic viac nez som dal za 4 rocny e-up a papierovo je vo vsetkom lepsie :D ale zase u mna nejde ani tak o to ze je to cina a o to ze to je nove auto. celkovo ma nove auta proste neberu uz.

a C10 pre tych co maju radi SUVcka asi bude tiez zaujimave. kedze je to stellantis tak so servisom problem asi tiez nebude.
je to proste len v tej dovere/nedovere... ruku na srdce, elektromobily su take jednoduche ze sa celkovo moc nekazia, najvacsia riziko je vzdy software, ci uz senzory alebo infotainment a ten dokazu pokazit aj v cine aj europe :D
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Mne je fuk ze je to cina, skor mi vadi, ze je to neodskusane a proste neviem v akom stave to bude o 5 rokov. Ako som pisal napriklad moje dojmy zo Sealu, mne ten interier nijak zvlast kvalitny neprisiel. Ano, bol makceny, ale kvalita tej koze mi prisla taka, ze sa za 5 rokov rozsype aj ked sa jej nechytim, ale nie som expert na materialy. Extra kvalitne mi to proste neprislo, ale inak sa v tom aute sedelo vyborne. A aj na Carvagu som uz videl 1-2 Sealy kde sa mi zdalo, ze mali dost vydrety volant a pritom mali do 50k km. Inak by som pokojne pozeral aj Xpeng a NIO, len proste neviem.

A ze je tam toho malo co sa moze pokazit ... ono je tam toho naopak sialene vela aj bez motora.

Ty uz teda mas toho eUP-a ? :) Kolko Ta to stalo ?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak BYD nie je zrovna nova znacka, len u nas na trhu, podla predchadzajucich modelov a recenzii by sa malo dat vediet zhodnotit ako ich auta starnu. ale samozrejme zalezi aj model od modelu, preto nove auta proste nekupovat :D len stare stariny overene.

no este ho nemam, uz som zaplatil, este sa riesia papierovacky., so stastim bude este tento tyzden. dal som za neho 14, co je dost vzhladom na to ze ich najdes v nemecku aj za polovicu tak hadam neolutujem :)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Jo, je pravda, ze k Sealu sa uz toho asi popisalo dost :)

Super, tesim sa na skusenosti aj ked ja by som za tie peniaze asi hladal i3 ktore mi stale pride strasne cool :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

i3 som pozeral celkom dlho. idealne auto, hned by som ho bral keby nemal tie suicide doors... to je nezlucitelne s detmi.

ale toto nebude auto na zabavu. ja som si povedal ze radsej ako dat 25-30 tisic do noveho auta ktore by vzdy bolo kompromis tak si kupim radsej dve jazdenky. jedna je ta racionalna, vw e-up, na to aby som spolahlivo, bezpecne a lacno vozil deti do skoly a spat.
no a druhe bude to na zabavu, na 95% bmw e46...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Jo, nieco na zabavu by som chcel tiez, lebo sa uprimne dost bojim, ze EV ma bude nudit. Pozdaval by sa mi nejaky Civic Type R, tam pred tym ufonskym dizajnom (uz si nepamatam ktora to bola generacia), alebo potom 350Z, pripadne jo, nejaky sestvalcovy trojkovy bavorak. Ale ceny tam hodne rastu, takze asi ostanem pri snivani.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Johnnny napísal: 08 okt 2025, 14:35uprimne dost bojim, ze EV ma bude nudit. alebo potom 350Z, pripadne jo, nejaky sestvalcovy trojkovy bavorak. Ale ceny tam hodne rastu, takze asi ostanem pri snivani.
Skor naopak, ak si vezmes nejake trochu vykonnejsie EV, tak spalovaky ta zacnu nudit :D Par tyzdnov dozadu som bol v USA a bral som z pozicovne spralovaci Chevrolet Equinox, po 10 dnoch jazdenia mi poriadne chybala Tesla... A to som v minulosti mal velmi vykonne spalovaky... Ale ten okamzity odpich + zrychlenie je navykove a neporovnatelne, jedine teda s autami typu Bmw M, Audi S/RS, Lambo a podobne ktore su cenovo uplne inde ;)
ide mi skor o to ako to funguje v zahranici.
Tesla superchargre v zahranici su super, ale podla tohto by som sa neriadil pri kupe EV, uz len preto ze Tesla supercharger moze v Europe pouzivat kazdy, staci si stiahnut tesla appku..
Odradza ma hlavne interier a na highlande aj absencia nejakych senzorov.
Senzory ti nemaju ake chybat, to som ti uz pisal... Ked prsi, stierace idu same, ked je tma, svetla idu automaticky vratane matrixu, 360' parkovanie funguje tiez...
Interier suhlasim, je to vec vkusu, ale urcite by som ho nenazyval lacnym,skor minimalisticky...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No, to zrychlenie bez debaty ... zrovna nedavno som v praxi videl ako sa s Y prebieha a je to fakt katapult. Ale beriem to skor ako prakticku vlastnost a vyhodu, ale z pohladu zabavy sa bojim, ze sa s tym clovek chvilu pohra a potom to bude vyuzivat uz len ked to bude naozaj potrebovat. Mna uprimne este stale bavi manual a jedenz dovodov preco som zacal uvazovat nad EV je aj ten, ze ziadne zo spalovacich alternativ ho uz vlastne mat ani nemoze a tym padom je to skoro jedno :-) Ale na svoju sancu skusit si an par dni EV este stale cakam kedze zijeme v debilnej krajine kde nemame sluzby ako inde.

Zaujimava je inak EV6 GT ktora ak som to pochopil spravne ma tu virtualnu prevodovku z Ioniq 5 N, ale zaroven nevyzera ako taska do sprchy. Akurat ta cena no ...

Sedel som v Juniper a ten interier mi lacny neprisiel, to bez debaty. Akurat sa mi tam sedelo citelne horsie nez v Tavascane. Ale odradza ma ten az prehnany minimalizmus. Z praktickeho hladiska je to jedno, ale ... proste pozeram aj an ten vizual :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Johnnny napísal: 08 okt 2025, 14:35Ale ceny tam hodne rastu, takze asi ostanem pri snivani.
ak ti stacia aj dve dvere a dve sedadla tak mazda MX-5 je ideal lacne zabavne auto. vykon a zrychlenie nie je vsetko, hlavne ked dnes kadejake cinske elektro da 0-100km/h pod 4 sekundy. dolezitejsie je vyvazenie, podvozok a vaha. nie nadarmo sa kazdy rok konaju celosvetove zavody vyhradne pre mx-5tky. kazdy kto na tom jazdil ti povie ze lepsi pocit z jazdy zazijes az pri nasobne drahsich supersportoch.

a je uplne jedno ci kupis najnovsi model alebo starucku NA-cku, tie jazdne vlastnosti su stale tam. a take NC-cky ktore sa nikomu nepacia sa daju kupit za 5-6 tisic stale.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

To zrychlenie je fakt šialené. Už pred rokmi som sa viezol v Tesle ktora mala v tej dobe najlepsie zrychlenie /z Tesiel/, skusali sme z 0-100km/h a mal som z toho žalúdok v plúcach..
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Zo dva roky dozadu sme boli povození "na doraz" jedným pánom v Tesle Y. Nie len zrýchlenie - aj brzdenie a ostrý prejazd zákrut je v tom zážitok :) Mne sa aj dizajnovo páči z EV najviac.
Napísať odpoveď