Ahojte
Chcem sa spytat lebo velmi az tak sa do funkcii grafik nerozumiem ale vsimol som si ze ked mam nejaku novu hru a nezapnem v nej dlss tak bez toho dlss je ta grafika v hre ako keby na mensom rozliseni rozmazane hrany a tak o dost a ked uz zapnem to DLSS tak uz je to pekne preto sa chcem spytat ze nieje dlss iba na zlepsovanie FPS v hrach ale robi to aj krajsi obraz?
Upscaling v hrach
Re: Upscaling v hrach
DLSS (a pre AMD FSR), robi v zasade to ze scenu renderuje v nizsom rozliseni a nasledne ju prebehne cez "AI" model ktory obraz upscaluje na vyssie rozlisenie. novsie verzie dokazu doratavat framy, teda miesto toho aby bola scena renderovana v trebars 120 FPS tak sa renderuje iba 60x za sekundu a kazdy druhy frame zase dopocita AI.
ak vypnes DLSS a mas nizke rozlisenie tak si jednoducho musis nastavit vyssie.
ak vypnes DLSS a mas nizke rozlisenie tak si jednoducho musis nastavit vyssie.
akoze pokial sa nepouzivalo DLSS tak som grafiku mal peknu pri rozliseni na FULLHD a nastavaniach detailov na ultra ...no teraz ked to tak nastavim bez toho DLSS tak je ta grafika horsia ako mi ju robilo predtym... az ked nastavim DLSS tak je pekna je to v poriadku ci mam daco pokazene na grafike?
nic nie je pokazene, len to mas zle nastavene.
vypnutie DLSS ti nezhorsi rozlisenie, jedine ak ho mas nastavene moc nizke, tak pri zapnutom DLSS to bude upscalovat a pri vypnutom nebude, takze to bude vypadat horsie.
ako som pisal, staci si zmenit rozlisenie.
vypnutie DLSS ti nezhorsi rozlisenie, jedine ak ho mas nastavene moc nizke, tak pri zapnutom DLSS to bude upscalovat a pri vypnutom nebude, takze to bude vypadat horsie.
ako som pisal, staci si zmenit rozlisenie.
okey diky pekne za radu
Je to úplne normálne. DLSS nerobí len vyššie FPS, ale aj "krajší" obraz. Hra bez DLSS môže vyzerať viac rozmazane, lebo renderuje v nižšom rozlíšení a potom to dopočíta. DLSS ale používa lepší spôsob „dopočítania“ obrazu, takže hrany sú ostrejšie a celkový obraz pôsobí čistejšie.