Samovolne vypnutie PC
-
Daniel9911
Professional
Samovolne vypnutie PC
Ahojte, dnes som si skladal nový PC, nabehlo všetko a už v biose mi začala lagovať myška, a PC sa začalo samovoľne vypínať. Bol tam starý bios z roku 2024 tak som ho updatol na najnovší z roku 2025, ale problém pretrváva, niekedy PC funguje cca 30 minut a potom sa vypne, ale niekedy aj pri zapínani bootovani do systemu hned vypne. Zostava je nová čo sa týka CPU,MB a Grafiky, ostatne Zdroj, Ram, HDD či DVD čitačka je zo starého PC. HDD som skusil vymeniť za Kingston SSD PC sa stále vypína, to by som vedel vylúčiť. Viete mi poradiť ? ešte niečo ak PC vypne chce sa znova zapnúť a preblíkavajú dve červene svetla na doske
zostava :
CPU:Intel i5 14400f
MB : Gigabyte B760M D3HP DDR4
GPU: GIGABYTE GeForce RTX 5060 WINDFORCE MAX OC 8G
RAM : Kingston FURY 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Beast Black KF432C16BBK2/16
PSU :Cooler Master RS-600-ACAB-B1 600W
HDD: Seagate Barracuda
zostava :
CPU:Intel i5 14400f
MB : Gigabyte B760M D3HP DDR4
GPU: GIGABYTE GeForce RTX 5060 WINDFORCE MAX OC 8G
RAM : Kingston FURY 16 GB KIT DDR4 3200 MHz CL16 Beast Black KF432C16BBK2/16
PSU :Cooler Master RS-600-ACAB-B1 600W
HDD: Seagate Barracuda
Re: Samovolne vypnutie PC
skus pozriet event viewer ci nepovie nieco:
https://learn.microsoft.com/en-us/defen ... rror-codes
https://learn.microsoft.com/en-us/defen ... rror-codes
-
Daniel9911
Professional
Skúsim pozriet, medzi casom som bymenil zdroj z mojho Pc 750W a spravil som stress test a stability test cca 5 minut a Pc fungoval nevypinal, zeby zdroj nestacil?
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Ked si otvoris bios a teploty, nevidis tam anomaliu? Ked ho nechas v biose pol hodinu, tiez sa vypne?
-
Daniel9911
Professional
v biose nevidim ziadnu anomaliu, okrem lagovania myši, ale napr. teraz som pripojil naspäť pôvodny zdroj a hned pri prvom štarte mi vypol respektivne resetol PC v okamihu ked mala vyskočiť hláška vitajte, potom sa zapol a skúsil som stress test, pri CPU+RAM nebol žiaden problém, ale ak som si nastavil vlastne CPU+RAM a 3Dakcelerácia tak mi po 4 sekundách resetol pc.
600W mi pride malo na tu zostavu, ja by som tam daval aspon 700W. Takze pokial po vymene zdroja ide, tak je to jasne. Ak to bude pretrvavat, tak by som to zabalil a vratil. A nasledne objednal opat, nech pride iny kus.
-
Daniel9911
Professional
Pri grafike píšu 550w odporucany zdroj, tento zdroj je už starší takze môže byt, že už odchádza alebo má zostava väčši oodber aký je je jeho limit. Moj druhý zdroj 750 W s tým to funguje takže kupujem nový zdroj výkonnajši. Celú zostavu by si vrátil? Alebo myslíš len zdroj? Lebo ten zdroj 600W som mal doma a bol používaní v staršej zostave.heker napísal: 09 dec 2025, 21:40 600W mi pride malo na tu zostavu, ja by som tam daval aspon 700W. Takze pokial po vymene zdroja ide, tak je to jasne. Ak to bude pretrvavat, tak by som to zabalil a vratil. A nasledne objednal opat, nech pride iny kus.
Pokial to ide s inym zdrojom, tak logicky postaci novy zdroj.
Ono ked ti to takto blbne ako pises, tak to nie je tym, ze zdroj nestaci, kedze pises ze sa to vypinanie PC niekedy deje aj pri bootovani a pri bootovani tam nie je ziadny velky odber zo zdroja. Moj nazor je, ze ten stary zdroj jednoducho zacina pomalicky odchadzat a takto sa to prejavuje. Kup si novy zdroj minimalne 550W (podla TDP procesora a grafiky co uvadzas by mal aj takyto stacit), idealne vykonejsi 650W ci 700W zdroj. Po jeho nainstalovani by sa mohlo vyriesit toto divne vypinanie PC.
-
Daniel9911
Professional
Objednal som nový zdroj hneď 750W aby to malo aj rezervu, takže problém vyriešení, každému ďakujem za pomoc.