Globalne oteplovanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
agud
Spammer
Spammer

Re: Globalne oteplovanie

Príspevok od používateľa agud »

Viete ako funguje skleník? Čím kvalitnejšie zasklenie, tým pomalší pokles teploty. Kvalitnejšie zasklenie zmenšuje rozdiely teploty. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, zmenšovali by sa rozdiely teploty na zemskom povrchu a preto by sa mali zmenšovať aj extrémy počasia, lebo rýchlosť vetra je závislá od rozdielov teploty.
Rýchly pohyb vzduchu je iba v deravom skleníku a ten má slabší skleníkový efekt ako správne fungujúci skleník. Aby sa mohli zväčšovať extrémy počasia, muselo prísť k zoslabeniu skleníkového efektu atmosféry Zeme. Ste ochotný uvažovať o možnosti, že znižovanie emisií klimatické zmeny ešte zrýchľuje?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

Zem nie je sklennik.
Oteplovanie je fakt.
Aky podiel ma na nom ludska cinnost je otazne.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

agud napísal: 10 dec 2025, 10:16Ste ochotný uvažovať o možnosti, že znižovanie emisií klimatické zmeny ešte zrýchľuje?
jasne ze som ochotny o takej moznosti uvazovat. uvazovat treba nad vsetkym. lenze vsetky studie a vyskumy hovoria ze cim viac emisii tym viac stupa teplota, nie naopak.
pokial by som chcel byt velmi tvrdohlavy tak by som mohol uvazovat nad moznostou ze 99% vedcov studujucich klimaticke zmeny sa myli alebo nas nebodaj cielene klame a to uz mi veru pride ako dost nerealisticka predstava. zijeme vo svete kde unik tajnych informacii je na kazdodennom poriadku a udrzat taketo "tajomstvo" pred verejnostou je totalne nerealne.
agud
Spammer
Spammer

Príspevok od používateľa agud »

Sponzorstvo = legálna korupcia. O vplyve CO2 na klimatické zmeny rozhodla malá skupinka vedcov a tí ostatní im iba slepo veria.
V dnešnej dobe sa už nehovorí o globálnom otepľovaní, ale o klimatických zmenách, lebo nedochádza iba k nárastu teploty, ale aj k náhlym poklesom teploty a to nieje možné pri silnejšom skleníkovom efekte atmosféry.
Viete ako fungujú atmosféry susedných planét? Vďaka silnejšiemu skleníkovému efektu atmosféry Venuše sú na Venuši menšie rozdiely medzi dennou a nočnou teplotou ako na zemskom povrchu a vietor na povrchu Venuše dosahuje rýchlosť iba 4 – 7 km/h, čo je podstatne menej ako na zemskom povrchu. Ak by naozaj dochádzalo k zosilňovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme, mali by sa na zemskom povrchu zmenšovať rozdiely teploty a zároveň by mala klesať rýchlosť i ničivá sila vetra.
Vďaka slabšiemu skleníkovému efektu atmosféry Marsu sú na Marse väčšie rozdiely medzi dennou a nočnou teplotou ako na zemskom povrchu a vietor na Marse dosahuje rýchlosť 200 – 400 km/h čo je podstatne viacej ako na zemskom povrchu. Aby sa mohli zväčšovať extrémy počasia, musí dochádzať k zoslabovaniu skleníkového efektu atmosféry Zeme.
Všetky zmeny v atmosférických javoch sú prejavom slabšieho skleníkového efektu atmosféry Zeme a je úplne jedno či ich porovnávam z fungovaním skleníka, alebo z fungovaním atmosfér susedných planét.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Takže sa chystáš na dovolenku na Venušu? Síce ti slnečník a deka okamžite začnú horieť, ale aspoň ti ich neodfúkne vetrík. :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Kto by tu potom odhaľoval klimatické a iné sprisahania? :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Cesky minister Micinka hned v prvej prestavke od chrumania granul vyhlasil: "klimaticka kriza skoncila".
Britsky statny meteorologicky ustav (Met Office) oznamil, ze rok 2025 bol aj najeteplejsi aj na slnecnejsi od zaciaku merani.
https://www.metoffice.gov.uk/about-us/n ... -on-record
Verim, ze Micinka si velvyslanca Fielda za to, ze Britania robi z macicky tupe hovado
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Dnesna Historia.cs o kimatickej zmene.
Co ma potesilo najviac bolo, ze porovnavali (o.i.) aj situaciu na vrchole poslednej medziladovej doby. Teda dobu, pre ktoru som vytvoril model pre porovnanie s aktualnou (ku roku 2016)
https://www.ceskatelevize.cz/porady/101 ... 100051001/
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Napísať odpoveď