Velmi tazko odstranitelna vynimka vo Win Defender, virus?

Informácie o software, ankety...
Googler1
Star
Star

Velmi tazko odstranitelna vynimka vo Win Defender, virus?

Príspevok od používateľa Googler1 »

Caute, riesil som teraz taky specificky pripad, ze uzivatel Windows 11 pouziva ako antivirus Windows Defender, v ktorom bola pridana ako vynimka zo scanu cela systemova particia a nebolo ju mozne beznym sposobom odstranit cez CLI ani GUI (reset a repair appky Win Security bol bez efektu). Dotycny si nepamata ci schvalne / docasne v ramci nejakeho "experimentu" pridal vynimku on a potom na to zabudol alebo ci to bolo bez jeho vedomia (napr. virus). Takze cez rescue iso som najprv pustil Kaspersky, ten tam zopar skodlivin nasiel, ale vacsinou to boli asi cracky, takze mohlo ist aj o falosne pozitiva. Kazdopadne som vsetko co bolo detekovane vymazal, ale ani potom sa nedala ta vynimka odstranit beznymi sposobmi. Takze som ju odstranil vymazanim prislusneho zaznamu v registroch. Zda sa, ze vynimka uz je nadobro prec, ale pride mi zvlastne, ze reset appky Windows Security nie len ze nevymazal tu vynimku, ale ani nevratil (a nevracia ani teraz) ziadne nastavenia tej appky do defaultu.

Moja otazka teda je, aky dalsi postup by ste zvolili Vy? Povazovat situaciu za vyriesenu ci to prehnat este nejakym AV alebo skor predpokladate, ze to moze byt podstatne vaznejsi skodca a teda radsej cisty reinstall?
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Velmi tazko odstranitelna vynimka vo Win Defender, virus?

Príspevok od používateľa heker »

Ta vynimka bola na co, aky program alebo o co islo? Vsak skus to prebehnut cez NOD32, Malwarebytes Antimalware, pripadne skus aj BitDefender. Potom uvidis.

Ale ak mas pochybnosti, tak naformatovat disk a spravit cistu instalaciu.
Googler1
Star
Star

Príspevok od používateľa Googler1 »

ta vynimka bola na root folder systemovej particie, teda na vsetok jej obsah, subory a priecinky
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pripadne skus ESET Online Scanner
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nebudú tam pošahané "práva" k priečinkom, súborom?
Napísať odpoveď