Europska únia

Diskusie na politické témy...

Odkial viete informácie o EU

Hlasovanie ukončené 30 nov 2009, 10:21

Z vlastného úsilia kedže ma to zaujíma
5
23%
Vo všeobecnosti z TV, časopisov, atd
13
59%
vobec ma EU nezaujima
4
18%

Celkom hlasov: 22

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Europska únia

Príspevok od používateľa aacid »

mLuks napísal: 24 sep 2026, 7:05 a ty mas nejake dokazy, ze to tak nie je? Mas nejake dokazy o tom, ze chaty z whatsapp sa ukladaju na serveroch Mety a ta k nim ma plny pristup? Mas nejake dokazy o tom, ze spravy nie su sifrovane end-to-end?

To co ty tvrdis o Mete mozam ja tvrdit o ludoch vo stoja za Signalom, atd. Ved predsa aj vyvojari Signalu ti len mozu tvrdit ze je to end-to-end a bez stop na serveroch a pritom v relaite nozu mat pristup k tvojich chatom a informacie z nich predavat tretim stranam napr Mete na reklamne ucely. Preco by to nerobili?

Chapem ak mas averziu voci Mete, ale to nieje zaklad na racionalnu diskusiu.
neviem ci si zachytil tu ironiu ze ma tu osocujes o tom ze ja nieco "trdim" a pritom citujes moj prispevok ktory zacina "ja nic netvrdim" :D

ja mam averziu voci mete kvoli ich historii, ak nevies, pouzi google alebo akukolvek AI lebo Meta veru ma uz nie malo skandalov za sebou ohladom sukromia ich uzivatelov.

ty si maj averziu voci comu chces, mna do toho nic. kludne aj Signalu, co je open source projekt a teda ako bude pristupovat k tvojim datam a co s nimi bude robit si vie ktokolvek (kto vie precitat kod alebo pozna niekoho/nieco co vie precitat kod) overit sam.
pokial budes radsej verit nadnarodnej korporacii ktora nema zrovna cisty stit ohladom sukromia jeho uzivatelov a zaroven neumoznuje vierohodne overit ich tvrdenia, znova, tvoja vec.

ale inak mas pravdu v tom ze napriek tomu ze signal je opensource tak je tam stale centralny server cez ktore vsetky spravy tecu a ten je pod kontrolou "niekoho"... preto nepouzivam ani signal, snazim sa pouzivat matrix, kde aj ten server mam selfhostovany u seba takze mam slusnu istotu ze moje spravy su len moje a nikoho ineho.
harrison314 napísal: 24 sep 2026, 7:51 Takto o tom, ci su spravy sifrovane a ake metadata z komunikatora lezu ide zistit velmi lahko, pomocou debugovacej proxy ako je Fiddler alebo Burp Proxy.
ano, fiddlerom si vies overit ci su spravy sifrovane ale ako dokazes overit ze sifrovacie kluce mas ozaj len ty na svojom zariadeni a nema ich aj meta na svojich serveroch?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

aacid napísal: 24 sep 2026, 10:42 ano, fiddlerom si vies overit ci su spravy sifrovane ale ako dokazes overit ze sifrovacie kluce mas ozaj len ty na svojom zariadeni a nema ich aj meta na svojich serveroch?
Presuvam disusiu sem, aby sme neboli OT im-klienti-t206530.html
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mLuks »

aacid napísal: 24 sep 2026, 10:42 neviem ci si zachytil tu ironiu ze ma tu osocujes o tom ze ja nieco "trdim" a pritom citujes moj prispevok ktory zacina "ja nic netvrdim" :D

ja mam averziu voci mete kvoli ich historii, ak nevies, pouzi google alebo akukolvek AI lebo Meta veru ma uz nie malo skandalov za sebou ohladom sukromia ich uzivatelov.

ty si maj averziu voci comu chces, mna do toho nic. kludne aj Signalu, co je open source projekt a teda ako bude pristupovat k tvojim datam a co s nimi bude robit si vie ktokolvek (kto vie precitat kod alebo pozna niekoho/nieco co vie precitat kod) overit sam.
pokial budes radsej verit nadnarodnej korporacii ktora nema zrovna cisty stit ohladom sukromia jeho uzivatelov a zaroven neumoznuje vierohodne overit ich tvrdenia, znova, tvoja vec.

ale inak mas pravdu v tom ze napriek tomu ze signal je opensource tak je tam stale centralny server cez ktore vsetky spravy tecu a ten je pod kontrolou "niekoho"... preto nepouzivam ani signal, snazim sa pouzivat matrix, kde aj ten server mam selfhostovany u seba takze mam slusnu istotu ze moje spravy su len moje a nikoho ineho.
nikde ta neosocujem a je uplne jedno či to tvrdíš, či si to myslíš, či je to tvoj názor, alebo čokoľvek iné, podstatné je, že bez dôkazov spochybňuješ aplikáciu. To, že má Meta nejaké škandály neznamená, že aj aplikácia WA ich má.

Podstatné je, že si nepreukázal únik informácií z WA, resp. to že používaním WA "odovzdávaš všetky svoje správy jednej z najväčších korporácií na svete, aby na tebe zarábali"
Napísať odpoveď