neviem ci si zachytil tu ironiu ze ma tu osocujes o tom ze ja nieco "trdim" a pritom citujes moj prispevok ktory zacina "ja nic netvrdim"mLuks napísal: 24 sep 2026, 7:05 a ty mas nejake dokazy, ze to tak nie je? Mas nejake dokazy o tom, ze chaty z whatsapp sa ukladaju na serveroch Mety a ta k nim ma plny pristup? Mas nejake dokazy o tom, ze spravy nie su sifrovane end-to-end?
To co ty tvrdis o Mete mozam ja tvrdit o ludoch vo stoja za Signalom, atd. Ved predsa aj vyvojari Signalu ti len mozu tvrdit ze je to end-to-end a bez stop na serveroch a pritom v relaite nozu mat pristup k tvojich chatom a informacie z nich predavat tretim stranam napr Mete na reklamne ucely. Preco by to nerobili?
Chapem ak mas averziu voci Mete, ale to nieje zaklad na racionalnu diskusiu.
ja mam averziu voci mete kvoli ich historii, ak nevies, pouzi google alebo akukolvek AI lebo Meta veru ma uz nie malo skandalov za sebou ohladom sukromia ich uzivatelov.
ty si maj averziu voci comu chces, mna do toho nic. kludne aj Signalu, co je open source projekt a teda ako bude pristupovat k tvojim datam a co s nimi bude robit si vie ktokolvek (kto vie precitat kod alebo pozna niekoho/nieco co vie precitat kod) overit sam.
pokial budes radsej verit nadnarodnej korporacii ktora nema zrovna cisty stit ohladom sukromia jeho uzivatelov a zaroven neumoznuje vierohodne overit ich tvrdenia, znova, tvoja vec.
ale inak mas pravdu v tom ze napriek tomu ze signal je opensource tak je tam stale centralny server cez ktore vsetky spravy tecu a ten je pod kontrolou "niekoho"... preto nepouzivam ani signal, snazim sa pouzivat matrix, kde aj ten server mam selfhostovany u seba takze mam slusnu istotu ze moje spravy su len moje a nikoho ineho.
ano, fiddlerom si vies overit ci su spravy sifrovane ale ako dokazes overit ze sifrovacie kluce mas ozaj len ty na svojom zariadeni a nema ich aj meta na svojich serveroch?harrison314 napísal: 24 sep 2026, 7:51 Takto o tom, ci su spravy sifrovane a ake metadata z komunikatora lezu ide zistit velmi lahko, pomocou debugovacej proxy ako je Fiddler alebo Burp Proxy.