emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa jackb »

Tak si vedies tu statistiku, ze pravidelne klames o mojej etnicite aj o zamestnani. Strasne si trapnucky. Potom places, ked ti to odplatim, tak ako pozicias.

Je tam cislo 23. Podla toho co pises, tak ich musia byt aspon 10 miliard.

Tak premyslam. Ak by v krajine EU zili daki cudzinci, z Anglicka ci USA a pachali by nasilie na zenach, financne podvody, kupliarstvo ci vyrobu obsahu pre dospelych s detmi, tak to by im stacilo zrusit viza a deportovat ich "domov". Daka krajina EU by ich nemusela sudit, stacilo by ich vyhnat, ak by tam neboli doma...

Hlavne "nasilie voci cudzincov vyriesime tak, ze budeme kazdy sirit lzive informacie o nich". To skutocne internetovo zranitelni vyhodnotia tak, ze uz cudzincom nie je potrebne ublizovat a prestanu s tym. :smt006

Napriklad vedome lzive informacie o kriminalite Afgancov v Nemecku:
449 780
https://genesis.destatis.de/datenbank/o ... aXN0YW4%3D

(23/449780)*100 = 0,005% Afgancov v Nemecku spachalo trestny cin, pre ktory boli vyhosteni. Blastbit: vsetci su zlocinci, tak ako vsetci migranti. Len nam ich sem tahaju!

Inak, toto skusal beardie, ked ukazal, ze viac ako 10 tisic Nemcov sa dopustilo pedofilie, jednotky Afgancov a z toho mu vyslo: Afganci su uchylne prasata. Ten ma na matiku doktorat, nemozeme spochybnovat ako dospel k zaveru.

Slovna uloha: ak je tazka kriminalita Afgancov v Nemecku 0,005%, kolko tazky zlocincov moze mat Slovensko, aby sa vyrovnali? Ma ich tolko?

Autoeditácia príspevku po 15 hod 3 min 24 sek:
Tomáš Hudák: stvrte, v ktorych zili Slovaci v Severnej Amerike pred 100 a viac rokmi boli podla miestnych novin "no go zony"
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Španielsko chce návrat pre tisíce migrantov do Maroka https://www.aktuality.sk/clanok/N1vWMZU ... do-maroka/
"Španielska vláda v utorok prijala opatrenia na urýchlenie návratu tisícov migrantov, ktorí po príchode z Maroka,..."
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

80 percent žiadateľov o azyl z Maghrebu je zapojených do trestného konania
https://www.blick.ch/politik/blick-zeig ... 94802.html
jackb
Redeemer
Redeemer

https://www.bbc.co.uk/news/articles/cn458wx1w0eo
Vrazda novorodenca v Anglicku. Je jasne, ktora krajina obvinenym vydala doklady, podla priezvisk mozu uzivatelia spekulovat, podla fotiek by jeden uzivatel spominal kocura Mikeša. No do statistik pojdu podozrivi ako Slovaci.
Tiez sa da vypocitat kolko zo Slovakov v Britanii bolo niekedy zadrzanych a ci aj pri takom pocte je na mieste pisat o vsetkych Slovakoch ako o "vrahoch malych deti", ako sa to deje pri inych narodnostiach

\\uzivatelia tu dokola zdielaju "novinky.cz" ako zdroj informacii. pisali o zavrazdeni Britky Nemcom v Bavorsku? alebo o nozoch pisu, len ked si to velvyslanectvo RF zaplati?
https://www.bbc.co.uk/news/articles/cx2zy118q7ko
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Vo Viedni je na zakladnych skolach uz viacej ziakov Moslimov ako Krestanov
https://www.krone.at/4282341
jackb
Redeemer
Redeemer

Nacisticki retardi napadli pakistanskych sportovcov
https://www.theguardian.com/sport/2026/ ... SApp_Other

"cudzinci nemaju co vyliezat zo svojich krajin. jasne, ze dostanu na p**u"

\\nielen na Zapade. aj v Polsku: 22 rocny Slovak vo Varsave zabil svoju 26 rocnu, tiez slovensku, partnerku. Sam na seba zavolal policajtov
https://warszawa.eska.pl/sam-zadzwonil- ... -fDJB.html
jackb
Redeemer
Redeemer

fasisti sa v tej teme vysmievali vzdelaniu ludi z MENA, dokonca sirili lzi o ich intelekete a vedome zdrojovali farmaceutickym magazinom (!)
Francuzi zvrejnili video o tom, co sa stane ked sa naplnia sny Naculienky a "pojdu domov":
https://bsky.app/profile/majorityquiet. ... a757ewmk2j
jackb
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 26 sep 2026, 17:43 migrácia nie bezpečná.
Blastbit napísal: 07 nov 2023, 18:59 jackb
Dobre tak ti ja z prvej ruky poviem ohladom mna : z otcovej strany - Polsko(dedo),Slovensko-CR(babka), mamina strana korene - Chorvatsko blizko hraníc so Slovinskom(dedo),Rakusko(babka). Migrácie za čias Rakusko-Uhorska, pracovné prilezitosti, bezpečnejšie oblasti RU aj počas vojen.
Dalšie korene po ich dávnejších prapredkoch neviem, či tam prebehlo nejaké dalšie miešanie národností či nie.
No plnohodnotne sa hlásam k slovenskej národnosti. Takze mám predstavu čím p4ra prešiel.
Sice si neviem predstavit ako sa mozes hlasit ku slovenskej narodnosti a zaroven byt na strane ludi, ktori za "cudzincov" povazuju ludi, ktori uz tri generacie ziju v inej krajine ako ich predkovia, ale trapi ma ine.
Toto o sebe napises, zaroven fanaticky zdielas kazdy jeden vymysleny zlocin a kriminalizujes ludi, ktori sa ako tvoji predkovia niekam stahovali za lepsim.
Necitis vnutorny rozpor? Nepride ti divne teraz vykrikovat o cudzich ludoch to iste, co vykrikovali o tvojich predkoch?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Naši prišli legálne, nie ilegálne.
jackb
Redeemer
Redeemer

vid prva citacia. svojich predkov oznacujes za nebezpecnych.
vojnovych utecencov oznacujes za nebezcnych.
legalnych zamestnancov na Slovensku oznacujes za nebezpecnych a volas po odpieranim prav, ktore im zarujuce Ustava.

Necitis vnutorny rozpor? Rozumies tomu, ze rovnake reci a vyhrazky viedli domaci proti tvojim vlastnym predkom?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ilegálna migrácia nie je bezpečná aj pre samotných ilegálnych migrantov, napr. prípad Ceuta aj aktuálne.
jackb
Redeemer
Redeemer

Neposuvaj branku.
Napisal si "migracia nie je bezpecna". Nie si Sulik, aby ti niekto pisal sukromny mail, aby si spatne objasnoval co si napisal ci povedal.
Preco fanaticky vytvaras obraz o imigrantoch ako o zlocincoch, ked sam pises, ze tvoji predkovia boli imigranti a teda to iste ini robili im?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Roky opakované : Pre ilegálnych migrantov nie je bezpečná = na člnoch, bez povolení, prevádzači migrantov, zlé zaobchádzanie s migrantmi. Nie.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ale ty si pisal o migracii. Neposuvaj tu branku. O tvojich predkoch tiez na trhu, pred kostolom a v krcme hovorili ako nebezpecnych. Preco to pouzivas stale dookola, ked je to pripad tvojich predkov?
Mechanický pohyb (prostorová mobilita) obyvatelstva zahrnuje tedy všechny typy „přemísťování“ (prostorových pohybů) člověka. Rozlišujeme přitom jeho čtyři zá- kladní typy:
• migrace (stěhování) obyvatelstva: při změně trvalého (nebo faktického) pobytu
• dočasné změny pobytu (např. sezónní migrace): změna bydliště na určitý vymezený čas
• pravidelné pohyby (periodické): např. pracovní migrace (českou statistikou označovaná jako dojížďka do zaměstnání, která může být nedenní nebo ne-denní – pendlerství), studijní migrace (dojížďka do škol) apod.
• nepravidelné dočasné pohyby (turbulence): nejčastěji za cestovním ruchem a rekreací, službami, nákupy, sportem, obchodní a služební cesty apod.
https://geography.upol.cz/soubory/studi ... -DOBY1.pdf

Skripta, z ktorych som sa ucil ja sa nedaju najst digitalne (som lenivy tomu venovat viac casu), tak z Olomouca.

Migracia nie je nic ilegalne, nebezpecne a odsudeniahodne.
A ano, preto, ze ty bazirujes na pouzivani slov a spojeni, ktore si vymyslis, tak sa budeme rozpravat o migracii tak, ako ju definuju humanni geografi a demografovia. Nie ako to prekrucaju politici typu Sulik.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ak budeš pokračovať v takomto spôsobe písania, je dosť možné, že sa to aj z mojej strany zaobíde bez toho,
aby som ťa mal nejako uraziť, takže aby sa neopakoval včerajšok. Možnosť vysvetlenia viacerích situácii medzi nami :

Už pred rokmi (aj v 2023) som písal o migrácii, ktorá ak sa robí ilegálne (to je nebezpečné aj pre migrantov) je problém.
Išiel si do UK je to legálna migrácia, je to v poriadku. Ak by si šiel ilegálne je tam hrozba napr zo strany prevádzačov, vtedy je
migrácia nebezpečná. Hoci už samotný nelegálny vstup v migrácii je tiež nebezpečný, pre migranta všeobecne.
Rozumiem situáciám Afriky a MENA, keď nemajú často ani pitnú vodu a potravu, ak nemajú podmienky pre život s rodinami.
Môžu prísť ale legálne = požiadať úrady krajín do ktorých chcú ísť, mať pri sebe doklady, register trestov, dôvody, rodinu a pod.
Úplne iná situácia je vojna - Ukrajina, Syria a iné. jedná sa o vojnových utečencov - tam nie je čas na takéto vybavovačky, odfotené v mobile (napr doklady), na čo rakúska polícia odpovedala tým, že to neuznávajú a otáčali migrantov späť. Celkovo je tá migrácia od situácii a od prípadu k prípadu. A štáty k tomu aj tak pristupujú. Najnovšie to má prísne Švédsko.
Inak toho A. Sharu stojím si za tým, že je putinovec, keďže s Putinom mal stretnutie, link s fotkou som ti tiež dával na fórum (žiadna retuš).
jackb
Redeemer
Redeemer

To prve je loz. Lebo ja som sa mohol dostat do UK legalne - s pasom, cez pasovku. No padol by som do ruk novodobych otrokarov. To sa stalo nasim krajanom aj v v krajinach Schengenu. Menovite v Holandsku. Ludom je sum a fuk, ako sem kto prisiel, ako dlho tu zije a ako dlho ma narok na obcianstvo. Xenofobia funguje inak. Odporucam si to vyskusat na vlastnej kozi.
Ak chces pisat o ilegalnej imigracii, tak najma ty, ktory bazirujes na slovickach, to pis tak ako to je. Migracie je aj to ked "Vychod ide v nedelu vecer na Zapad do roboty". To je fakt.
Zase, pri MENA, cista ignoracia. Ja by som pochopil, ze priemerny Anglican si mysli, ze cely svet odvekov funguje tak ako jeho krajina: urobis si selfie, online vyplnis ziadost o pas a ten ti pride postou. Potom na inom webe vybavis viza a ides. No kedze na Slovensku sme mali rezim, pre ktory bolo podozrive a trestne ziadat pas a vsetko potrebne pre cestu na slobodu na Zapade, je uplne z cesty si mysliet, ze ludia zijuci v opresivnych diktaturach maju moznost si vybavit pas, viza, najst pracu v Europe. Kto z ich krajin dostava viza su ludia, ktorych Europa nemoze chciet: rozni fanaticki kazatelia a iny ludsky odpad. No byrokraticka logika: ma doklady, ma viza, tak je lepsi ako ludia, ktori riskuju zivot, aby takym magorom usli.
Otacali ti Rakusania Bratislavcanov pracujich vo Viedni? :)
No a sme pri konci: Shara rozkopal Rusakom gule v Syrii tak, ze sem po nasrani si do pysku prestal chodit ustredny rusofil eMPiko. Jeho by si mal nosit ako pozadie na mobile. Lebo Shara ukoncil obciansku vojnu, Syrcania nemaju narok na statut utecencov. Ani v Turecku, ani v Jordansk, ani v Nemecku. Ti, ktorym sa neodarilo integrovat Europe sa musia vratit. Z toho sa niekto ako ty ma tesit. Nie vypisovat nezmysly.

A teda: ak je xenofobia hlboko zakorenena v ludoch a tvoji predkovia ju dostavali - mozno ich aj napadli ako Poliaci Ukrajincov - kde je logika v tom, ze si za obmedzovanie ludskych prav ludi, ktori su v Europe legalne - na pracovne viza? Mas istotu, ze tvojich predkov nevyhanal, aby sa mohli modlit ci mat pristup ku uradom tam kde sa narodili?

Ked vies, ze som imigrant, preco odo mna pozadujes, aby som sa spraval ako Anglo-Ir, ci rozni Poliaci, ale aj Tamilovia ci Indovia vo fasistickych stranach, ktori su za potlacanie prav inych imigrantov? Ono to, ako vidime v USA, nikdy nie je ani nebolo o "ilegalnych". Velmi rychlo sa siahne po pravach ludi, ktori maju doklady v poriadku, len si dovolili narodit sa v inej krajine. Pritom nemusia robit zlobu ako taki Rusi v Berline, ktori ignoruju nariadenia policie...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Nejak nesúhlasím s obsahom, ale tak tvoj názor na migráciu všeobecne.
Hm tak nedávno https://www.aktuality.sk/clanok/8GpGGiV ... e-v-ceute/
"Masový pochod v Madride obvinil vládu z nedostatočnej ochrany hraníc po
príchode desaťtisícov migrantov do Ceuty. Demonštranti tlačia na pád kabinetu."
Napísať odpoveď