Piste len ak zbierate mince ! a odpoved na otazku...
Odpovede ineho typu su povazovane za OT a POSTHUNT a budu bez oznamenia zmazane a uzivatel dostane BASU popripade BAN ak sa to bude opakovat ...
mam rozne od bankoviek po mince z roznych rokof najstarsiu mam tusim z 1925 ci tak neako... (to mi kedisi foter daroval jeho teraz je to moja zbierka) mozno budem za 20 rokov milionar ze tie stare mnce a bankovky budu mat nevicislitelnu hodnotu nikdo nikdy nevie
Moj dedo ked utekal z koncentraku, mal so sebou 2 velke kufre plne penazi... Cestou mu dost vadili tak ich zahodil niekde v lese udajne... Sice to boli falosne marky tlacene v taboroch, ale dnes by z toho mohol byt celkom dobry biznis...
ja nince uz nezbieram, ale volakedy bratranec zbieral a ten minejake dal...
boli medzi nimi napr mince zo zlata, s priemerom 0,5 cm...
mam aj nejake z roku cca 1600 alebo tak nejak..
ale ja osobne nezbieram...
No ja som kedysi zbieral... Okolo 5-7 triedy s kamaratom sme si povedali ze budeme zbierat mince stare, on mal dedka ktory predtym zbieral tez, nam "dodaval zasoby" ,.. Som mal peknu zbierku (ale pochybujem ze neco "cenne" ) a jako som sa prestahoval sa niekte stratili a uz dobre 2 rocki som ich nevidel...(neva prestalo ma to bavit ku koncu )
The Devil napísal:Hoci niesom numizmatik, ale doma som našiel dvadsaťkorunovú mincu Slovenskej republiky z roku 1941.
Neviete, či to náhodou nie je historický kus?
Ta dvadsatkorunacka je strieborna s prvej Slovenskej republiky a da sa zohnat v dobrom stave za 100 Sk.
Ja zbieram mince aj bankovky. Nezalezi aka je minca stara ale kolko ich bolo vydanich.
elesuc napísal:Ta dvadsatkorunacka je strieborna s prvej Slovenskej republiky a da sa zohnat v dobrom stave za 100 Sk.
Ja zbieram mince aj bankovky. Nezalezi aka je minca stara ale kolko ich bolo vydanich.
Su try druhy a neviem ktory mas prave ty. Ale bolo ich vela lebo to bolo v tej dobe bezne platidlo. Takze ich mal kazdy Slovak. Nieje to pamatna minca. Pamatnych minci bolo razenych urcite mnozstvo, su vzacnejsie.