Privatizacia Slovenskych Elektrarni

Diskusie na politické témy...

Ste za priwatizaciu Slowenskyx Elektrarni?

Hlasovanie ukončené 09 sep 2006, 10:51

áno
3
14%
nie
18
86%

Celkom hlasov: 21

canopus
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Privatizacia Slovenskych Elektrarni

Príspevok od používateľa canopus »

Ste za priwatizaciu Slowenskyx Elektrarni?

Je wam to jedno ze si predawame zlate wajicko?
Pomozu predcasne wolby k zastaweniu priwatizacie Enel-u?
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

pravidla citas? uprav si prispevok - oprav si gramaticke a syntakticke chyby, prestan pouzivat "x" namiesto "ch".
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Canopus tato tema je absolutne zbytocna, lebo SE je uz v rukach Enelu, a volby ju nezastavia. A su tu ine "zlate vajcia", ktore sa zvezu popri tejto privatizacii :wink: o ktorych verejnost nevie. Ale mozno Robertko zas trepne uplne scestnu hovadinu na nejakej svojej tlacovke :)
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

asi malo o tom wies ale este nie je podpisana zmluwa
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

a komu ich predat? statny podnik je vzdy riadeny neefektivne, neviem sice kolko percent idu privatizovat ale ak 51 tak preco nie, pravdou ale je ze cena elektriny pojde potom hore.aj ked neviem naco sa budu tito vyhovarat.
killa_bee
Star
Star

Canopus urcite neviem o tom nic, kedze tu zmluvu ( a ako aj ine pridruzene) mam tuna na stole, omg. Uz sa len zapracovavaju posledne detaily :wink: a podpis je otazkou par sekund, nezvratny proces :wink:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Takze.V ankete som dal nie ale to preto, ze ta privatizacia proste je zle urobena, ale keby sa to troska pomenilo tak by som suhlasil.
Ide o to ze Tie Elektrarne sa idu predavat Talianom.No to je vsak jedno.Jedno vsak nie je ze aj to je statny podnik ako u nas su zapadoslovenske elektrarne tak u nich su tito.Cize Uplna ahovadina.
Po druhe, blbost co je mozne porobit je ze sa to rozpredava viacerim. A to tak ze rozvody-teda vedenia elektrickeho prudu jednym a elektrarne samotne druhym..cize Oni sa nam kludne mozu pohadat a nakonec my z toho budeme mat velku pixu.
Mno a ako obvykle si zopar ludi vzdy na privatizacii nabali na dochodok...
killa_bee
Star
Star

No skus porozmyslat, co by sa stalo, leby to vsetko bolo v jednych rukach...ono sa to odborne nazyva monopol a vsetci vieme, co je nasledkom toho...stupanie cien. Takto ako to je, je momentalne najlepsie riesenie.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

killa_bee napísal:No skus porozmyslat, co by sa stalo, leby to vsetko bolo v jednych rukach...ono sa to odborne nazyva monopol a vsetci vieme, co je nasledkom toho...stupanie cien. Takto ako to je, je momentalne najlepsie riesenie.
TO je riadna volovina co si tresol....
Aj ked predavas auto tak nepredas zvlast pneumatiky a zvysok auta...
killa_bee
Star
Star

ach jaj, preco nejdes pracovat na protimonopolny urad, ked o tom tak vela vies?

Takze podla teba by bolo v maximalnom poriadku, keby MOLka okrem Slovnaftu dostala aj Transpetrol? Vies kolko by stal beznim v tom pripade? Hovori ti pojem "opravnene naklady" nieco? Ono papier znesie vsetko a kto im to v tom pripade dokaze?
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Na teba vhodneho slova nenajdem...Si myslis ze daky transpetrol tu urcuje ceny? :lol:
To mas ako ste sa tu hadali o Slovak telecom, mozno ze je tu aj slovanet a ine ale Telecom ich ma v pixi....
To iste mas aj S tymito elektrarnami...A to s tymi tozvodmi mam pravdu truto...Si predstav ze sa nedohodnu tie dve firmy a jaky bordel v tom bude.... Si myslis ze ked si pocul slovo monopol tak ze neviem co....
Robis zo seba moc mudreho...Radsej makaj nech mam rano cerstve rozky :lol:
killa_bee
Star
Star

OMFG :D

porovnavat ST & Slovanet s SE & SEPS??? Mooj, ST a Slovanet su 2 konkurencne firmy :wink: SE & SEPS NIE SU konkurencne firmy, SEPS je "subdodavatelom", resp poskytovatelom sluzieb pre SE. A aby sa nedohodli? :D Je v zaujme obidvoch subjektov, aby sa vzdy dohodli a ver tomu, ze oni sa VZDY dohodnu, pretoze jeden bez druheho nemozu vykonavat svoju cinnost :wink: Ono to chce trosku sedliackeho rozumu zapojit.

Dalsia vec, predstav si, ze Slovnaft plati Transpetrolu za kazdy liter co pretecie cez Druzbu do rafinerky a predstav si dalsiu vec, ze Slovnaft to prenasa do svojich nakladov, a predstav si dalsiu neuveritelnu vec, tie naklady sa naozaj premietaju do ceny benzinu. Takze Transpetrol sa svojou cinnostou (aj ked len malo, ale predsa) podiela na cenotvorbe benzinu. Snad uz pochopis aj tuto vec.

A pre tvoju info, pracujem v energetickom priemysle uz x rokov a okrem "full IT maintanance-u" mam momentalne na starosti v ramci tejto privatizacie , prevod komplet energetickeho "hardwaru" a riadiacich systemov istej vodnej elektrarne pod subjekt, pod ktory to patri - detaily su tajne - sorry.

Takze tvoj "argument", ze sa robim mudym, je irelevantny (slabe slovo).

PS rozky nepapaj, biela muka nie je zdrava :wink:

Modi a adm - pls nemazat za OT
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ooo pan zapojil mozog 8)
Tak ti poviem ze ot porovnavat mozem pretoze ak si isto raad precitas tiez sme sa hadali o St a slovanet a nakoniec z toho vyplynulo ze slovanet nie je tak celkom konkurencia....
A to ze robis nejaku sekretarku mne je lautr fuk :)
A ten tvoj transpetrol sice trosku meni cenu....ale to mozeme zanedbat pri dnesnych cenach :wink:
Keby si sa radsej nerobil moc dolezity...tak by ti to tuklo. :roll:

// 2 dni basa za porusenie pravidla 6 (urazanie uzivatela killa_bee). Tomasito
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

Martin44: nie si ty nejaky ded vseved? bud taky laskavy prestan sa robit najmudrejsi a snazit sa o invektivy voci ostatnym uzivatelom.
killa_bee
Star
Star

No snazim sa ho zapajat vzdy ked to ide...

Kde sme sa my 2 hadali o ST a Slovanete? Kde vyplynul fakt, ze Slovanet nie je tak celkom konkurencia ST? Ukaz mi temu, lebo v tejto to nebolo.
Ty ocividne nerozumies pojmom ako konkurencia a subdodavatel, ale to uz nie je moj problem, nastuduj si zaklady ekonomie, prospeje ti to.
Jedine co v tom vztahu ma charakter subdodavky, je to, ze Slovanet je poskytovatelom ADSLka, ktore "kupuje" od ST, ale to sa tyka len tohto jedineho produktu. Teda este mozno voice, ale o Slovanetackych produktoch a na zaklade coho to poskytuju viem <>, a ani to nesuvisi s temou, takze o tomto dost.

Sekretarka?? Takze takto sa po novom hovori ITckarom? Hmm, ok, asi dam zajtra mojej sekretarke vypoved, skoda. Ale naco zivit 2 sekretarky.

Transpetrol - bingo, super, aspon tuna si pochopil nieco z ekonomiky.

Dolezity? No rozdiel medzi nami je taky, ze ja pisem fakty a ty miesas jablka s hruskami (predaj auta, ST, Slovanet...)
A co mi ma tuknut? No vies, nam sekretarkam to musis narovinu povedat, my sme take jednoduchsie.

Staci ked mi na toto odpovies:

Preco si myslis, ze vies o tomto viac nez ja? Ja som zucastneny v procese privatizacie SEcka, co sa na zaklade tvojich prispevkov o tebe povedat neda.

Edit:
Mastermind dik :)
//mastermind: naozaj nemas za co :)
canopus
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ako tak citam wase prispewky (dufam ze mi zase trizzo napise howadinu nex normalne pisem ale kaslem nato) jaaaaj uwediem jeden jediny priklad ČEZ statna firma a ako sa jej dari

killa bee - priwatizacia SE je dlhodoba priprawa rozkradnutia statu,dufam ze so mnou suhladis a tiez nie si za priwatizaciu A asi nemas co robit ked si na internete ze?a zato idu moje dane aby si ty surfowal po nete,hned by som ta z fleku prepustil,krista :evil: taky ako ty tam nemaju co robit obycajny flakaci a to ze je tam cca 90 riaditelow len w blawe to je uz len hospodarenie juuuj tie nerwy co do mna idu, plno ludi tam nema co hladat spolu s tebou wid hore omfg,tot wso na teba a was
killa_bee
Star
Star

moj posledny prispevok v tejto teme:

pre tvoj kludny spanok ta mozem ubezpecit, ze napriek tomu, ze pracujem v istom statnom podniku, tak tato organizacia NIE JE naviazana na statny rozpocet, hospodari len a len so svojimi financnymi prostriedkami a tym padom nie je moja malickost platena z tvojich (vlastne aj mojich) dani. A k tomu flakacovi etc...to je tvoj nazor, ktory mne zily netrha, len staci si pozriet casy mojich prispevkov :wink: a celkovy pocet mojich prispevkov.
Kazda privatizacia je svojim sposobom "rozkradanie majetku", ale my dvaja s tym nic nespravime. A lepsie nech to je v rukach talianov ako v rukach isteho Robertka F., ktory si musi splatit obrovske dlhy za tych par poslednych nepodarenych volebnych kampani :wink:
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

Hmm privatizácia, podľa mna by Slovenské elektrárne sa sprivatizovať nemali ale malo by tu dojsť k istej konkurencieschopnosti ... aby neboli Slovenské elektrárne monopol a aby bol priestor k vzniku sukromnym elektrarnam. Co sa tyka elektrickych kablov co patria SL.Elektrarnam myslim ze by mohli byt objektom dohody o "prenajme elektrickych drôtov" proste kazda sukromna elektr. spolocnost by povedzme rocne platila nejaky poplatok elektrarnam za vyuzivanie ich drôtov resp. ale nemalo by to byt nejaka zavratna suma ktora by polozila sukromne elektr. spolocnosti na kolena.

Potom by konkurencia tlacila ceny elektriny dole.
Čisto teoreticky vzaté
Magic
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Magic »

Ja celkom chápem, že Taliani privatizujú naše elektrárne. Však komu by sa nepáčilo získať lacnú energiu a to hlavne v tejto dobe keď majú Taliani zo zabezpečením dostatku elektrickej energie pre seba problémy (hlavne cez leto)...
Napísať odpoveď