USA

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Vsetci si snad pamatame na teroristicku akciu v Rusku, v Moskve zo dna 26.10.2002. Ked skupinka teroristov napadla nic netusiaci nevinny dav v divadle. A ake to malo nasledky asi tiez viete, ale len nadviazem napr. na jednu z mala veci, kt. sa tykaju aj Ruska, kt. pouziva taktiez nelegalne zbrane, kt. su proti vsetkym pravam a dohodam. Utrzky su priamo z medialnej hodnotovej analyzy usporiadanej ludmi z ANO Press.
Brzy ráno vnikla do budovy divadla elitní jednotka Alfa Federální bezpečnostní služby a zadržovaná rukojmí osvobodila. Většina členů komanda, včetně jeho vůdce Movsara Barajeva, byla zabita. Osvobození divadla však nepřežilo více než 100 rukojmí, která zemřela na otravu v té době ještě neznámým plynem.

Speciální jednotka při osvobozování divadla použila neznámý omamný plyn, který všechny útočníky uspal a znemožnil jim odpálení připravených náloží. Látka měla však fatální účinky na řadu rukojmí, která kvůli celkovém oslabení organismu po 58 hodinách v zajetí látce podlehla. Rukojmí látce podlehla i přesto, že byla včas převezena do moskevských nemocnic. Lékaři totiž nebyli informováni o složení použité látky a nemohli nasadit účinné protilátky.
Na to sa objavuju informacie a ohlasy, kt. komentuju rozne denniky, noviny, televizie nezavisle od seba:
Bližší pohled však odhalí v oficiálních informacích některé protiklady. První zpráva například tvrdila, že budova divadla byla naplněna uspávacím plynem, který znemožnil teroristům obranu a odpálení připravených náloží. Obrovský objem budovy a divadelního sálu něco takového prostě vylučuje. Později tedy ruské úřady přiznaly, že použily nervově paralytický plyn.
Alebo:
Velmi elegantně to včera vyjádřil Lev Fjodorov, ruský expert na chemické zbraně. Ten řekl, že ruské ministerstvo zdravotnictví neudělalo svým vyhlášením nic jiného než to, že jen přiznalo výsledky analýz, které udělali lékaři v Německu, kam převezli dva pacienty z Moskvy a lékaři v Německu právě zjistili, že jednou z látek, které se v těle našly, byl fentanyl. Lev Fjodorov v této souvislosti ale upozorňuje na to, že v divadle nebyl použitý čistý fentanyl, ale jeho deriváty, které navíc i v lékařské praxi se nikdy nepoužívají čisté,ale smíchané s jinými plyny a právě v tom je to tajemství ruské strany,že ten fentanyl byl namíchaný v jistém poměru s jinými plyny a právě tento recept si ruská strana nechá pro sebe.
A takto by sa dalo pokracovat radom radom. Tieto spravy pochadzaju z: BBC, CTK, CT, Skynews atd.

A zase nieco povedz, ze som povedal zle. Toto je len jeden priklad a urcite sa ich da najst viac.
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

p4ra, kde sa pise o zakazanej zbrani? To, ze sa jednalo o doteraz neznamu plynovu zbran podla teba automaticky znamena, ze ide o zbran zakazanu? Zaujimave, ze tym, kto sa o zlozenie tej zbrane zaujimal najviac boli prave USA... Ked pre teba nie je problem pokracovat dalej, poprosil by som... odpovedaj vsak na otazku s ohladom na zakazane zbrane, t.j. zbrane zakazane Zenevskymi konvenciami etc. (pogoogluj, co znamena "zakazane zbrane"... na tuto temu ti tu uz vysvetlenia davat nemienim).

PS: Problem v Moskve vtedy nespocival v samotnom plyne, ale v tom, ze nebola vcas dodana ucinna protilatka (o pripadnych dovodoch mozme len spekulovat).
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Hehe, ty si vazne traged. Cize neznamy plyn nie je zakazana zbran, lebo sa o tom nevie, ale to, co ty vidis vo videu a co napise nejaky dennik je zakazane?

A problem bol PRAVE v tom plyne, ze tam bol pouzity. Lebo sa to podla vsetkych dalo riesit inak. A som presvedceny, keby sa to stalo v USA, tolko civilistov by nezomrelo, totizto oni maju kapanek vyspelejsie technologie, ako taketo nieco riesit.
Tomasito
VIP
VIP

p4ra, opakujem, skus si najst definiciu zakazanych zbrani podla prislusnych Zenevskych konvencii. Problem nebol v plyne, pretoze islo o paralizacny plyn- s okamzitym ucinkom paralizacie, z coho boli paff najma USA a GB. Smrt nenastala okamzite, ako v pride vyssie spominanehio MK77!!! Problem bol ako som uz spominal v nedodani ucinnej protilatky (zrejme pre nich bolo riziko obeti prijatelne riziku uniku informacii ohladom tejto mimoriadne ucinnej zbrane a jej protilatky- mozme len spekulovat). Skus si dat teda dokopy elementarne informacie a najma si ozrejmi definiciu zakazanych zbrani (nemam cas ti tu vysvetlovat kazdu prkotinu len preto, ze nemas paru o zakladnych informaciach, ku ktorym citis neodolatelnu potrebu sa vyjadrovat).

Ad. "KEBY sa to stalo v USA..." (skoda slov) :roll:

PS: Poprosil by som tie priklady zakazanych zbrani pouzitych Rusmi, ktore podla toho co pises mozes uvadzat "rad radom" (zatial si neuviedol ani jednu)!
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Tomasito: Dokazes vobec niekedy priznat, ze jednoducho nemas pravdu? Alebo, to je take tazke povedat, sorry, ale asi sa mylim? Je to ISTE, ked hovorime o tom plyne, ako hociktora ina zakazana zbran, je to ISTE, len je problem, ze ty to nedokazes akceptovat.

Ja ti tu nebudem zakazdym hladat informacie. Mas ruky, mas rozum, prosim. Ma to nebavi sa s tebou natahovat, ako male dieta. Tak to jednoducho skoncime, tvrd si svoje a bud presvedceny o tom svojom.

PS: Nezabudni povedat, ako som zase nepovedal nic vecne a ako som ti neodpovedal, lebo kazdy tvoj prispevok tak konci. Na temu USA s tebou koncim.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

jannndo napísal:hej, ale vzdy tu budu, boli a aj su mnohe ine krajiny v ktoryx sa zabija(mam na mysli ze vlada, diktator ...jednoduxo vedenie statu alebo narodu)
jednoduxo si si teraz vopchal do hlavy ze USA je zle lebo to bol o napisane...ja neviem napr. v novom case....skus sa pozriet aj do dejin alebo aktualneho stavu inyx krajin alebo ta bavi kritizovat a opakovat po ostatnyx???...paxaju sa mnohe svinstva na nevedomyx a bezmocnyx ludoch vsade okolo...kebyze ma SR take moznosti ako USA, myslis ze by sa nesnazilo udrzat si naj stat na zemeguli, aspon aby to tak vyzeralo???
Neviem preco sa chces pozerat do dejin, ked sa tu bavime o sucasnosti... A ake svinstva sa pachaju v inych krajinach??? Resp. ake svinstva sa pachaju v inych krajinach, ktore su organizovane a podporovane vladou???

A je rozdiel udrziavat si veduce postavenie vo svete a rozdiel ignorovat vsetky dohody a medzinarodne zmluvy za ucelom obohatenia sa a zastrasovania... Takze nie, Slovensko, byt svetovym lidrom, nerobilo by to, aspon v to dufam... (dokazuje sa to tazko...)
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

p4ra napísal:Tomasito: Ja ti tu nebudem zakazdym hladat informacie. Mas ruky, mas rozum, prosim. Ma to nebavi sa s tebou natahovat, ako male dieta. Tak to jednoducho skoncime, tvrd si svoje a bud presvedceny o tom svojom.
Zakazdym, este ani raz si nic nenasiel o co ta poziadal, tak nehovor ze zakazdym...

Nie som si 100% isty, ale mam taky pocit, ze chemicke zbrane vzhladom na svoj priebeh ucinku su zakazane... Maju byt do roku 2011 celosvetovo zlikvidovane. Mali byt uz o par rokov skor, ale koli Rusku sa ich likvidacia posunula... Ale teraz si fakt nie som isty, ci islo o chemicke zbrane... Ked sa mi bude chciet, zistim si to, teraz sa mi nechce...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Retsko napísal:Zakazdym, este ani raz si nic nenasiel o co ta poziadal, tak nehovor ze zakazdym...
Ale nasiel. To divadlo bol zivy priklad, len proste aj ty si ten, kt. to nerad prizna.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

p4ra napísal:Ale nasiel. To divadlo bol zivy priklad, len proste aj ty si ten, kt. to nerad prizna.
jj
Tomasito
VIP
VIP

p4ra napísal:Tomasito: Dokazes vobec niekedy priznat, ze jednoducho nemas pravdu? Alebo, to je take tazke povedat, sorry, ale asi sa mylim? Je to ISTE, ked hovorime o tom plyne, ako hociktora ina zakazana zbran, je to ISTE, len je problem, ze ty to nedokazes akceptovat.

Ja ti tu nebudem zakazdym hladat informacie. Mas ruky, mas rozum, prosim. Ma to nebavi sa s tebou natahovat, ako male dieta. Tak to jednoducho skoncime, tvrd si svoje a bud presvedceny o tom svojom.

PS: Nezabudni povedat, ako som zase nepovedal nic vecne a ako som ti neodpovedal, lebo kazdy tvoj prispevok tak konci. Na temu USA s tebou koncim.
A co ine mam povedat, ked si mi doteraz neodpovedal (zato o zaujem rozoberat moju osobu zjavne nudzu nemas)?!
Co sa tyka zvysku, nenechaj sa vysmiat... Skoda, ze si "rad radom" neuviedol tie zakazane zbrane pouzivane Rusmi.

PS: Kym nezmenis svoj pristup k diskusii, naozaj bude lepsie, ked sa prestanes vyjadrovat (konecne nieco rozumne).
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

Retsko napísal:Neviem preco sa chces pozerat do dejin, ked sa tu bavime o sucasnosti... A ake svinstva sa pachaju v inych krajinach??? Resp. ake svinstva sa pachaju v inych krajinach, ktore su organizovane a podporovane vladou???

A je rozdiel udrziavat si veduce postavenie vo svete a rozdiel ignorovat vsetky dohody a medzinarodne zmluvy za ucelom obohatenia sa a zastrasovania... Takze nie, Slovensko, byt svetovym lidrom, nerobilo by to, aspon v to dufam... (dokazuje sa to tazko...)
napisal som ze sa mozes pozriet do dejin alebo aktualneho stavu inyx krajin...
v podstate mas pravdu, ale myslis ze by si nejaka krajina dokazala udrzat veduce postavenie bez kontroli nad napriklad velkeho mnozstva nerastnyx surovin, globalna politika a podobne??...myslim ze nie celkom...a k tomu aby si udrzala tuto kontrolu vyuzivaju to ze maju love a su sucastnou velmocou ...jednoduxo: myslel som tym ze nielen USA je zla a ze USA nie je len zla, lebo ju tu opisujete ako totalnyx zvhrlikov...stale zatahujete a konkretizujete nespravne alebo len take veci ktore xcete vidiet...hadzete ix vsetkyx do jedneho vreca..o USA sa da aj v pozitivnom slova zmysle diskutovat....nevies co by robilo SR kebyze je velmocou, ale z dejin(preto som xcel aby si sa pozrel do dejin) vieme ze kazda velmoc v historii robila svinstva, a preto si myslim ze je jedno ci by to bolo SR alebo Madarsko, proste by sa to zvrhlo a mozno by sme boli este horsi ako USA ....a este v jednom s tebou uplne suhlasim: tazko sa to dokazuje....
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Mas pravdu, je samozrejme ze kazda velmoc sa snazi dosiahnut veduce postavenia a nasledne si ho udrzat, ale za aku cenu...??? Za taku ako to robi USA? Ze si vytvara fiktivnych nepriatelov, ktorych ide mierovo zbombardovat? Myslim ze by sa to dalo udrziavat aj nejak inak... Ved sa staci pozriet na ine velmoci, s ktorymi nie su ziadne problemy...
jannndo
Light Star
Light Star

hej....za vsetkym su praxy+paky=moc...taky priklad: na blizkom vyxode su velke naleziska ropy, zemneho plynu a aj inyx nerastnyx surovin, ktore v podstate hybu svetom...si predstav ze by dosla ropa(v sucastnosti sa radikalne znizuje mnozstvo ropy)-ktora velmoc by nexcela ziskat toto vsetko???.....a akoby nahodou im pride vhod terorizmus, proti ktoremu treba bojovat... a skade su to ti nasi teroristi??? z blizkeho vyxodu...takze mozu zbohatnut a este aj pomoct svetu, nie?? nadherne jedno druhe prekryva, kto by to nevyuzil???...

a k tym fiktivnym nepriatelom: mas pravdu...sam do vsetkeho nevidim, do USA a jej politiky mozme vidiet len vdaka tomu ze je popularna resp "popularna"..to vsak neznamena ze ine krajiny nezneuzivaju svoju moc....zneuzivaju ju v ramci svojix moznosti....

// Pokus sa drzat pravidla 23. Tomasito
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

No vidis, sam si si odpovedal... Sam si na to prisiel, preco je tu v podstate tema o USA a preco su tu na nu negativne ohlasy...
jannndo
Light Star
Light Star

mno...ani mna to uz nebavi sa stale hadat dookola o tom istom.....myslim ze to som pisal stale .....ale asi si nepochopil ze sa nemusime bavit len o negativach kedze to je zivotny styl a cestovanie.....stale len politika a aka je amerika zla....a tak...
na nic ine som nenarazal....
america rulez
america suxx(ess) :P
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

v skratke je to iba chudoba na vyssej urovni
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Za poslednych par dni som sa docital tusim o dvoch pripadoch, ked sa v USA strielalo. Mam na mysli strelbu v skole atd...
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

hojko napísal:Za poslednych par dni som sa docital tusim o dvoch pripadoch, ked sa v USA strielalo. Mam na mysli strelbu v skole atd...
nie cosi to nie je pravda. to sa ti len zda lebo ich je v USA viac ako nas tu na SVK. ono je to normalne :wink:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

mastermind napísal:nie cosi to nie je pravda. to sa ti len zda lebo ich je v USA viac ako nas tu na SVK. ono je to normalne :wink:
nj, u nas si strielame jeden z druheho, u nich jeden na druheho :)
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

a uz ked sa tam striela na skolach, co keby sa u nas zacalo v takom parlamente? kto je za? :D
Napísať odpoveď