Myslite, ze ten zakon je len na papieryi, ci je to fakt, lebo zatial akoze prejavit sa v nasom staaate nedaaa normalne!!! Iba ak mate lowa na uuuplatky a podobneeee!!!
podla toho aky rozdiel mas na mysli... sak vyskusaj vyst na namestie a zacat tam vyblakovat nejake narodne veci... mozno pride police a zhabe ta, alebo dostanes niecim po kecke za narusanie nocneho kludu... bohvie...
psycho napísal:spoznas ten rozdiel? a co je podla teba ilegalna propaganda?
Osobne si myslim, ze cela Slovenska Pospolitost je jedna skupina fasistov, kt. sa to len snazi maskovat tym, ze sa legalizuju. A ich slodoba prejavu mi nepride celkom normalna.
Sloboda prejavu je podla mna len nieco bajne co neexistuje, pretoze kebyze bola skutocna sloboda prejavu tak si pre priklad mozem robit na namesti SNP v BB nacisticku propagandu bez nasledkov(je to len priklad, nic ine tym nemyslim). Ale tym ze my to zakazu tak my moj slobodny nazor beru a tym padom nemam moznost slobodne sa vyjadrit, pretoze to aktualnemu rezimu nevyhovuje. Je to akoby som v ZSSR v roku 1950 zacal propagovat kapitalizmus.
Sloboda prejavu tu je(na papiery) a asi v takej forme ze ked by som vysiel na SNP a zakrical daco co sa niekomu nepaci tak uz yb som sedal na polic.stanici....
Sloboda prejavu je dobra vec,ale ked je to proti nejakej inej skupine..?
Napr. minule som krical antifasacke hesla vedla nackov.. Nastastie som bol na bicykli.. Inak by som asi po svojich neodkracal.. Strasni ko...ti..
Dead_Warrior napísal:Sloboda prejavu tu je(na papiery) a asi v takej forme ze ked by som vysiel na SNP a zakrical daco co sa niekomu nepaci tak uz yb som sedal na polic.stanici....
lenze si uvedomte co je sloboda v demokratickom ponimani .... mas slobodu vo svojom konani len pokial tym konanim nenarusujes slobodu druheho cloveka ... taq je to aj so slobodou prejavu ..... podla tohto tu teda sloboda prejavu skutocne je
gwixt : povies mi ako narusim slobodu niekomu inemu ked by som napr zakrical na SNP ze Hitler bol dobry clovek, ze chcel ludom len dobre len to nemal v hlave vsetkov poriadku (btw. to som uviedol LEN ako priklad) [/b]
Dead_Warrior napísal:gwixt : povies mi ako narusim slobodu niekomu inemu ked by som napr zakrical na SNP ze Hitler bol dobry clovek, ze chcel ludom len dobre len to nemal v hlave vsetkov poriadku (btw. to som uviedol LEN ako priklad) [/b]
no.. mozno sa to nezda na prvy pohlad.. ale podla zakona "Kto podporuje alebo propaguje skupinu osôb, ktorá násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smeruje k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, potrestá sa..." .. no a myslim, ze Hitlera zaraduju do tej "skupiny osob"..
No, ja si myslím, že sloboda prejavu tu je. Ale vy čo vravíte, že sloboda tu nie je, tak asi nechápete pojmu sloboda. Tvoja sloboda (či už prejavu, skutkov...) konči tam, kde začína sloboda ďalšieho slobodného človeka.
no tak napríklad naša triedna učka nedáva žiadnu slobodu prejavu - sústavne od nej počujeme hlášky typu: "drž hubu" takže nám nezostáva nič iné ako na ňu nadávať cez prestávky