Nevedel by mi niekto poradiť, prečo mi po bootovani windowsu
trvá nabehnutie úvodnej obrázovky asi 2-3 minúty?
Aj som formatoval disky, prvé štarty po reinštalácii idú normálne, asi tak po troch - piatich to blbne.
mmmm1 napísal: Nevedel by mi niekto poradiť, prečo mi po bootovani windowsu
trvá nabehnutie úvodnej obrázovky asi 2-3 minúty?
Aj som formatoval disky, prvé štarty po reinštalácii idú normálne, asi tak po troch - piatich to blbne.
žeby tým že tam máš milion vecí ? akú máš zostavu ?
hmm no moze to byt tym ze mas zle ide drivre... popripade tie win mu nesedia alebo opacne... skus ich iba odstranit a pak reset system si ich nahodi nanovo
podla mna to bude tym ze tam instalujes nieco co to brzdi, napr style XP, alebo nieco podobne. skus reinstall a nainstaluj iba zakl veci, ktore ti bude treba
Na 99% je to MB a konkretne chipseton nForce4. Ze ju mas? Ak nie, tak to je to jedno percento . Ak ano, tak napis presne svoju zostavu a co si tesne pred zmenou robil. Probem bude pravdepodobne v konflikte chipset HDD (mozno postaci prejumprovat na CABLE SELECT - pri ATA HDD). Tieto neprijemne veci sa stavaju s tymto chypsetom a kombinaciou viacerych HDD (spomynas, ze si formatoval disky ), alebo S-ATA diskov. Najcastejsi problem mali disky MAXTOR S-ATA2 250 GB.
spust si v strate\spustit\msconfig a v zalozke po spusteni vypni vsetko, okrem AV, rundll32, pripadne inych dolezitych aplikacii, a nepouzivas nahodou Kerio Firewall???
vytvor si BAT subor ktory bude obsahovat jeden riadok a tam napis toto del c:\windows\prefetch\*.* /q uloz ho niekde kde ho nevymazes
potom si daj spustit gpedit.msc
konfiguracia pocitaca
nastavenie systemu windows
skripty
skripty pri vypnuti a tam si prirad ten ulozeny *.bat subor
dalej chod do spravcu zaraideni (device manager) a vypni vsetky ide zariadenie ktore nepouzivas. myslim tym ze na jednom ide kably mozes mat az 2 zariadenia (hdd , cd-rom) a mas tam len hdd tak to druhe vypni.
ono ide v podstate oto ze windows pri bootovani hlada nove zariadenia a tym sa spomaluje bootovanie winu. takto to vypnes.
tym padom moze aj moj starucky compik 950 duron startovat do 5 sekund
patricius: zaujimave...vyskusam
ale...nemyslim, ze by windows tak dlho hladal nove zariadenia. ved o HDD a CD dostane spravu z biosu a co nove ma hladat
a dalsie: to ti tak idu xp-cka...mimochodom MMMM1 vobec nenapisal, ze aky win mu tak dlho nabieha...lebo ak ma nejaky NT, Server...tak...
ADD: inak mam najradsej, ked tu niekto napise problem...ti, co mu chcu poradit, len tapaju s nepresnymi a neuplnymi informaciami a on sa uz neozve
Mne sa startuje aj dlhsie ako 3 minuty
MA to nieco spolocne s netom, ip mi totiz priraduje server, ked odpojim modem od kompu, tak trva startup len chvilku co s tym?
DexterZA napísal:Mne sa startuje aj dlhsie ako 3 minuty
MA to nieco spolocne s netom, ip mi totiz priraduje server, ked odpojim modem od kompu, tak trva startup len chvilku co s tym?
len tak zo srandy kukni ci ti HDD pracuje v UDMA alebo PIO mode
Netusim ci bezi pod UDMA ci PIO modom, moc sa v tom nevyznam ale s nicim takym som sa nebabral, tak ak po instalnuti winu je defaultny pio, tak bezi pod pio, kde to hladat?
Pokial viem, tak ked nestavim ip na sietovom pripojeni, kde mam modem, tak by nemal bezat net, ci sa myslim? (ISP je chello)
Ja mam dosku ASUS M2N-MX a HDD je Western Digital(sata 2), vravis, ze tu dosku si vymenil a slo to? Ja mam v plane robit reinstal, tak som zvedavy ako to pojde, lebo zozaciatku to slapalo dost rychlo, ten ccleaner vyskusam...