corel alebo photoshop?

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Frikso
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Frikso »

Z pomedzi tychto dvoch programov by som na tvorbu webovej grafiky pouzil rasej psd ale preco neskusit aj paintshop? Pocul som od par ludi, ze je to na upravovanie cervenych oci na fotke, ale vermi, ze ked niekto toto povie, tak vie o tom programe a celkovo grafike hovno. :wink:
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Frikso napísal:Z pomedzi tychto dvoch programov by som na tvorbu webovej grafiky pouzil rasej psd ale preco neskusit aj paintshop? Pocul som od par ludi, ze je to na upravovanie cervenych oci na fotke, ale vermi, ze ked niekto toto povie, tak vie o tom programe a celkovo grafike hovno. :wink:
Paint Shop Pro je v poho program, taky lacnejsi Photoshop. Oplati sa ked zacinas a nemas dost penazi na Photoshop. Neskor je prechod na PS velmi jednoduchy, pretoze pouzivatelske rozhranie je velmi podobne. Sam som v nom robil asi rok. Ale dnes je uz asi vyhodnejsie pouzit Gimp, ktory je zadarmo a podla mna je o dost lepsi ako PSP. Je to taky medzistupen medzi PSP a PS...
LLucia
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LLucia »

Som "team PHOTOSHOP" :oops:
Samuell
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Samuell »

Takze takto, Pre kazdeho je lepsie to v com vies lepsie robit.
davidman
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa davidman »

a co chces v tom robit :)
dood
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa dood »

myslim ze na tuto otazku nie je jednoznacna odpoved co je lepsie... kazdemu vyhovuje nieco ine sto ludi sto chuti ale skus najprv pracovat v psd napriklad 2 tyzdne ak mas zaujem o bitmap a ak sa ti nebude pacit z roznych dvovodov siahni po inej alternative ktore su dostupne na internete to plati aj pre Corel
MrTriska
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MrTriska »

asi bych take doporucil Photoshop a nebo Gimp :wink:
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Ja fičím na Coreli. Ale v buducnosti by som chcel vyskusat nieco ine, napr aj Photoshop.
sanyika
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa sanyika »

Na upravu foteciek pouzivam Photoshop a na vlastnu grafiku zas Corel..... :smt036
Nosferatu
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Nosferatu »

keď je corel vectorový a photoshop bitmapový tak je to jasné, nie? Zostaň pri corele a začni s photoshopom ako bitmapovým editorom
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

no ak robis web tak to su same bitmapy popripade flash
takze photoshop (najlepsie 7)
cs a vyssie sa oplati iba pri celom baliku popripade pre maniakov ktory vyuziju tych par funkcii naviac (najlepsie boli v cs2)
ale ako to tu tusim bolo spomenute tak dala by sa aj kombinacia obidvoch ale to zalezi od charakteru vytvorv v tom pripade by som pouzil asi ten corel pretoze ak si sa naucil v nom tak pravdepodobne nebudes mat rad Illustrator
(sam som to zazil som corelak teraz uz aj prinuteny Illustratorak ale furt ho nemusim, sice cs2 sa mi uz pozdava dost)
o kompatibilitu sa bat nemusis existuju formaty s ktorymi skoro, ak ne uplne, vyrovnas kompatibiltu photoshop/illustrator (napriklad eps, pdf...)
Napísať odpoveď