Server - dedicated server na hry

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Server - dedicated server na hry

Príspevok od používateľa hojko »

Najskor upozornenie pre tych, ktori by sa radi spytali, preco je tato tema dolezita. Odpoved je jednoducha: lebo mam moznost dat temu ako dolezitu a tak ju vyuzijem!!!

Ma niekto skusenost s hardware, aky by mal byt pouzity na game server. Malo by tam bezat CS 1.6, CoD 2, BF1942+DC alebo BF2 a este Apache (PHP)+MySQL pre statistiky. Pobezi to zrejme na Linuxe, alternativa je este Win Server 2003, ale skor ten Linux (Debian). Bude to urcene pre lan siet, cize tam bude hrat CS tak 20 ludi, CoD tak 32 a BF tiez tak 32, pripadne aj 64. Grafiku som lacnejsiu na PCX nenasiel...

Co hovorite na tuto zostavu pre game server???:
Doska: MSI 915P COMBO2 F
Procak: Intel PentiumD 805 2.6GHz 533M BOX LGA775 2MB dual
Grafika: GAINWARD 7432 GF6200TC 128MB TD PCX
Disk: Western Digital 80GB 7200rpm 8MB SATA WD800JD
Ram: 2x CORSAIR DDR2 1GB 533MHz
Zdroj: nejaky midi tower a do neho Fortron FSP400-60THN-P
+case, klavesnica, kable...

//cena tejto zostavy je priblizne 14 tisic bez DPH zo skladu

Edit: Na ICQ mi uz niekto pisal, ze by to chcelo lepsi procak, dalsi pisal, ze zbytocne drahe zelezo...
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

Chcelo by to trosku upravit

Príspevok od používateľa WildDuck »

Ahoj, kedze dlhsiu dobu robim s hardware tak si myslim, ze tam na tom hardware nie je viacej veci v poriadku. A to napriklad software!!!!!
Ako tam chces tolko toho napraskat, ked mas len 80Gb HDD????
Inac je to celkom vyladena zostava.....zalezi vsak, ake pouzijes prislusenstvo, lebo napriklad pod Debianom ti nemusi bezat mys Genius...ale asi to je len vec ovladacov...
Ale ked to spustis v "stav nouze" tak by to mohlo ist aj s plug and play ovladacom od Debianu.
S tou grafikou moc skusenosti nemam, ale asi bude dobra, ked ide do servera....
Kazdopadne treba kupit dobru skrinu, aby sa to neprehrievalo!!!!
Napriklad ThermalTake alebo take nieco drahsie....ale neviem ci sa to vojde do 14.000Sk
Procesor je kvalitka a malo by to slapat, celkovo to vyzera byt dost vyladena masinka....uz len na to treba dobry connect.....napriklad ST-Online DSL maju nejaky program flat, ale neviem aky presne je, lebo v sobotu mali zavrete!!!
Inac som celkom spokojny. Som rad, ze som mohol konecne niekomu poradit.
PS: Ak by v tom nebol problem, mohol by som sa zapojit do sietovacky??? Strasne rad by som sa zapojil, ak budete chciet, mohol by som vam tam robit spravcu siete alebo hardwaroveho technika (ked sa nieco pokazi, alebo tak)

Za kladne vybavenie vopred dakujem. S pozdravom WildDuck
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

LOL, no tak len tak strucne. Kazda hra nebude mat viac ako giga, ked k tomu vezmem 10gb logov a par stoviek megovy Debian, tak polovica disku ostane nevyuzita. Mys pre konzolovy server je dolezita asi ako slepcovi nove 19 palcove LCD. Grafika bola najlacnejsia co som na PCX nasiel. Bude to cislo lan, takze nejake DSL ani nemusis spominat.
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa WildDuck »

Ty si lol ty debil jeden zasrany....
sa zobud laskavo!!!!! Ten disk bola len rezerva do buducna...vsak je vysoky predpoklad, ze hry budu casom este narocnejsie ako su teraz!!!!
Moj ujo mi kedysi hovoril, ze tato hra ma najlepsiu grafiku aku kedy zazil a to hovoril o tej hre Perestrojka a mal pravdu onedlho zomrel...ale potom visiel Doom a bol som z toho v riri!!!! Tak sa zobud!!!! Bohvie ake maju teraz hry v Nasa!!!! A nevidim v tom problem doplatit par stoviek na SATA disk 120GB!!!! Co sa tyka toho DSL, si pekny hlupak...to som len myslel na dopisovanie, aby sme si mohli so spoluhracmi dopisovat cez ICQ, ale vidno, ze si este na poriadnej sietovacke nebol, lebo by si vedel, ze sa tam dopisuje. Aj minule som s kamaratom hral po sieti DUKE NUKEM 3D a tiez sme si dopisovali, len to moc neslo, lebo sme mali pomaly kabel!!! Mali sme nejeky LPT a ma sa pouzivat nejaky Ethernet kabel. Moc nam to nevadilo, lebo Nuke Dukem nam moc nesekal, ale Grand Heft Auto nam festik sekalo, tak sme to ani moc nehrali. :(
Ale sa este uvidi kto ma pravdu!!!
Ludia napiste mu, ze je to tak a kto ma pravdu!!!!
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Si myslim, ze WildDuck ma pravdu s tym HDD.
Preco nedoplatit par korun za vacsi HDD?
A tiez by som do toho kupil aj lepsiu grafiku, aby sa aj server dal pouzivat ako pracovna stanica na hry...ako to mame my v robote 8)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

:smt046 WildDuck ty si brutalny odbornik :lol: :hehe:
AppleBred
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AppleBred »

WildDuck : si skvely ... :D :D :D
Kolko mas rokov ??? podla spravania tak 12
Preco tolko agresivity ???

Ak sa snazi minimalizovat cenu a ak bude server iba dedicated tak 80 GB a dana grafika staci bohato. A prikupit v buducnosti jeden dalsi to zas taky problem nieje.
Mali sme nejeky LPT a ma sa pouzivat nejaky Ethernet kabel
LOL kludne pouzivajte aj nadalej LPT ... na ten ethernetovy sa vykaslite... je to skoro to iste :D :D :D LOL
Ako chces robit hardwaroveho technika ked ani poriadne nevies co to je ethernetovy kabel. :D :D :D
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

hojko toto je tiež dôležité, hlavne pre teba.
Tá základná doska nepodporuje :!: Intel Pentium D805

http://www.msi.com.tw/program/products/ ... 677&kind=1

PS1: BF2 a CoD2 majú viac ako 1GB :wink: , ale disk bude stačiť.
PS2: pozdravuj toho s tým lepší procák, to je fakt :lol:
PS3: každý potrebuje občas poradiť :idea:
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

SCSi...experti. Na velkosti nezalezi, ale na rychlosti.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

S so serverom na hry nemam skusenosti. Ale tu su dake poznatky, mozno ma este daco napadne a dopisem.
Potrebujes inu zakladnu dosku, min. i945 chipset, kvoli Dckovemu Pentiu. Ak chces zostat u MSI, tak potom MSI 945PL NEO-F (cpu support nema vysledok na D805, ale ostatne ok, nie je dovod aby to neslo), ani moc nepreplatis oproti povodnemu planu.
Podla tej grafickej som si domyslel, ze to bude asi z Agemu, takze tam mas este jednu lacnejsiu, SAPPHIRE Radeon X300SE 128MB PCX, je to tiez s pasivnym chladicom, co je NUTNOST v serveri.
Disk nie je zly, netreba to prehanat, ale mohlo by sa preinvestovat do dakeho s vacsou vydrzou. Kapacita je nepodstatna. Dva tyzdne dozadu sa dostal na trh aj novy Raptor 35GB s 16MB cache (GD seria mala len 8MB). V Ageme ho zatial nemaju, v BGS je uz v cenniku, ale nie skladom :( Akurat na tie Raptory cakam :( MTBF je 1,2mil. hodin, je to stavka na istotu.
Doporucim najviac upriamit pozornost na vyber dobre konstruovanej skrine, na tej sa neoplati setrit.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Yo, pozeral som to podla Agemu, kupovat sa to urcite nebude z Agemu, takze asi tak. Prave o tu dosku mi slo, nevedel som presnes vobec som si nevsimol, ze prave tato nepodporuje dany procesor, ale urcite by som volil lepsiu dosku ako je MSI. Tu graficku pozriem, urcite sa najde nieco lacnejsie... Pozeram prave disk a Western Digital 36GB 10000 8MB SATA WD360GD RAPTOR vyzera celkom zaujimavo, ani cena nie je taka hrozna, avsak neviem, ci tam je nutne nieco take ako je Raptor... A co procka, vziat nieco lepsie a ak ano, tak co konkretne???
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

v tej cene asi lepší nezoženieš. myslím ten procesor.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Yo, pozeral som to podla Agemu, kupovat sa to urcite nebude z Agemu, takze asi tak. Prave o tu dosku mi slo, nevedel som presnes vobec som si nevsimol, ze prave tato nepodporuje dany procesor, ale urcite by som volil lepsiu dosku ako je MSI. Tu graficku pozriem, urcite sa najde nieco lacnejsie... Pozeram prave disk a Western Digital 36GB 10000 8MB SATA WD360GD RAPTOR vyzera celkom zaujimavo, ani cena nie je taka hrozna, avsak neviem, ci tam je nutne nieco take ako je Raptor... A co procka, vziat nieco lepsie a ak ano, tak co konkretne???
Praveze ten WD360GD by som nebral, skor si zavolaj do Agemu, kedy budu mat WD360ADFD. Rozdiel ceny su max 2 stovky. Myslim, ze ten disk vyuzijes, ked si pozries uz len testy stareho GDckoveho, tak sa s nim neda porovnat ziaden iny SATA disk, co sa tyka seek time, co je velmi dolezite pri takom serveri.
Ak nemas zalusk priamo na MSI dosku, tak urcite ber ASUS.
Procak je na ten pomer/cena vykon vyborny. Nic lepsie nezozenies. Ak mozes preinvestovat viac, tak samozrejme mozes zobrat aj daco lepsie. Len ci treba, to je otazne. Podla mna ani nie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak som poskladal na Alzasofte asi toto (24 900 Skk):
Prílohy
server.jpg
server.jpg (78.19 KiB) 1320 zobrazení
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

celkom zaujimave ale musim ta upozornit ze dana doska MSI MS945P NEO2 F podporuje iba DDR2 pamate.

takze tie Kingston 2x1gb DDR 333 Mhz co si vybral budu nefunkcne na tej doske :wink:
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

AppleBred napísal:WildDuck : si skvely ... :D :D :D
Kolko mas rokov ??? podla spravania tak 12
Preco tolko agresivity ???

Ak sa snazi minimalizovat cenu a ak bude server iba dedicated tak 80 GB a dana grafika staci bohato. A prikupit v buducnosti jeden dalsi to zas taky problem nieje. LOL kludne pouzivajte aj nadalej LPT ... na ten ethernetovy sa vykaslite... je to skoro to iste :D :D :D LOL
Ako chces robit hardwaroveho technika ked ani poriadne nevies co to je ethernetovy kabel. :D :D :D
To si dobre zatal :
Wildduck pracuje v Opea systems MT a predava PC a hardware teda ma obchod s PC so spolocnikmi .. :lol:

Kua same lamy tu vypisuju vecer to napravim ..aky by bol cenovy strop ?
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Presne tak ako bolo spominane, treba ti tam DDR2, podla procaku asi 533kove. Nevyslo to v tom Ageme lacnejsie ?
jjj napísal: Kua same lamy tu vypisuju vecer to napravim ..aky by bol cenovy strop ?
Hej ? Asi ani nie ...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jjj napísal:Kua same lamy tu vypisuju vecer to napravim ..aky by bol cenovy strop ?
si mimo :wink:

chyby WildDucka:
1.

Kód: Vybrať všetko

tak si myslim, ze tam na tom hardware nie je viacej veci v poriadku. A to napriklad software!!!!! 
Ako tam chces tolko toho napraskat, ked mas len 80Gb HDD???? 
celkovo skomolené vety+to čo tam chce hojko tam vojde v pohode. a ak ich niektorá hra omrzí, tak ju jednoducho uninstall.

Procesor je kvalitka a malo by to slapat
nemám obchod, ale hneď ako som to videl som vedel, že D805 v tej pôvodnej MoBo nepôjde. už to stačilo len overiť na WEBe. ako predajca HW to musí vedieť, alebo keď skladá PC, tak je to v jeho podaní pokus-omyl?

uz len na to treba dobry connect.....napriklad ST-Online DSL maju nejaky program flat, ale neviem aky presne je, lebo v sobotu mali zavrete!!! 
hojko písal jednoznačne "iba LAN"

PS: z niektorých tvojich postov je vidno, že volačo vieš, ale si namyslený a asi si myslíš, že si jediný. :?
mmmmmmmmmm nie si :idea:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hmm, Hitman, nevsimol som si, bud tam pojde Corsair alebo Kingston, ale v pripade tejto dosky asi Corsair. Ak pojde Asus doska, tak ramky Kingston.
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

nemas zaco. :wink:

a co sa tyka Asus tak ten by som skor bral ako MSI a ram jednoznacne Kingston :D
Napísať odpoveď