corel alebo photoshop?
-
tomexx
King
- Kontaktovať používateľa:
Paint Shop Pro je v poho program, taky lacnejsi Photoshop. Oplati sa ked zacinas a nemas dost penazi na Photoshop. Neskor je prechod na PS velmi jednoduchy, pretoze pouzivatelske rozhranie je velmi podobne. Sam som v nom robil asi rok. Ale dnes je uz asi vyhodnejsie pouzit Gimp, ktory je zadarmo a podla mna je o dost lepsi ako PSP. Je to taky medzistupen medzi PSP a PS...Frikso napísal:Z pomedzi tychto dvoch programov by som na tvorbu webovej grafiky pouzil rasej psd ale preco neskusit aj paintshop? Pocul som od par ludi, ze je to na upravovanie cervenych oci na fotke, ale vermi, ze ked niekto toto povie, tak vie o tom programe a celkovo grafike hovno.
myslim ze na tuto otazku nie je jednoznacna odpoved co je lepsie... kazdemu vyhovuje nieco ine sto ludi sto chuti ale skus najprv pracovat v psd napriklad 2 tyzdne ak mas zaujem o bitmap a ak sa ti nebude pacit z roznych dvovodov siahni po inej alternative ktore su dostupne na internete to plati aj pre Corel
-
prask
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
no ak robis web tak to su same bitmapy popripade flash
takze photoshop (najlepsie 7)
cs a vyssie sa oplati iba pri celom baliku popripade pre maniakov ktory vyuziju tych par funkcii naviac (najlepsie boli v cs2)
ale ako to tu tusim bolo spomenute tak dala by sa aj kombinacia obidvoch ale to zalezi od charakteru vytvorv v tom pripade by som pouzil asi ten corel pretoze ak si sa naucil v nom tak pravdepodobne nebudes mat rad Illustrator
(sam som to zazil som corelak teraz uz aj prinuteny Illustratorak ale furt ho nemusim, sice cs2 sa mi uz pozdava dost)
o kompatibilitu sa bat nemusis existuju formaty s ktorymi skoro, ak ne uplne, vyrovnas kompatibiltu photoshop/illustrator (napriklad eps, pdf...)
takze photoshop (najlepsie 7)
cs a vyssie sa oplati iba pri celom baliku popripade pre maniakov ktory vyuziju tych par funkcii naviac (najlepsie boli v cs2)
ale ako to tu tusim bolo spomenute tak dala by sa aj kombinacia obidvoch ale to zalezi od charakteru vytvorv v tom pripade by som pouzil asi ten corel pretoze ak si sa naucil v nom tak pravdepodobne nebudes mat rad Illustrator
(sam som to zazil som corelak teraz uz aj prinuteny Illustratorak ale furt ho nemusim, sice cs2 sa mi uz pozdava dost)
o kompatibilitu sa bat nemusis existuju formaty s ktorymi skoro, ak ne uplne, vyrovnas kompatibiltu photoshop/illustrator (napriklad eps, pdf...)