F1 2009
krija, lol, odkial mas, ze by mu to nestacilo? Na co tam je podla teba potom ten priestor- unikova zona (priestor vlavo, v rohu- z pohladu jazdca)? Ked neblokoval trat a vsetko bolo podla teba OK, preco vlastne dostal trest? Preco bola kvali vobec prerusena? Mam dojem, ze vsetci- vratane komisarov posudzujucich tento incident- su mimo, len ty si vzducholod. Je to bezna unikova zona, ktora tam je aj preto, aby v pripade problemov dany monopost neblokoval inak komplikovanu zakrutu Rasscase. A tvrdit, ze nestal v idealnej stope a preto nikomu nezavadzal? Vidiet, ze o F1 v skutocnosti nemas ani paru... pozri sa na sirku zakruty Rasscase- chcem vidiet kompetentneho komisara, ktory by napriek takto blokovanej zakrute tuto kvali neprerusil a riskoval by tym bezpecnost pilotov. Schumak jednoducho konal absolutne nepochopitelne a mne neostava nic ine, ako uviest posledny argument pochadzajuci priamo od jedneho z komisarov, ktori o tomto incidente v danom case rozhodovali...
BTW. zabudol si mi odpovedat na poslednu otazku... Dozvedel som sa len to, ze unikova zona podla teba meria 5 metrov a ze vlastne neviem co to je, LOL
Po zhliadnuti uvedeneho videa a precitani si vyjadreni kompetentnych, ktori na zaklade veskerych relevantnych informacii rozhodli ako rozhodli mi neostava nic ine, iba ta poprosit, aby si sa uz dalej podobnymi vyrokmi nestrapnoval.Schumacher ztratil kontrolu nad vozem při 16 km/h
Jeden ze tří komisařů, kteří rozhodovali o penalizaci Michaela Schumachera a jeho následné diskvalifikaci z kvalifikace na Velkou cenu Monaka, prozradil, že jejich rozhodnutí bylo pro ně "bolestivé".
Nebylo ale podle jeho slov jiné volby v situaci, kdy Schumacher ztratil kontrolu nad vozem při 16 km/h.
Viceprezident španělské automobilové federace Joaquin Verdegay, jeden z komisařů, řekl, že všechny důkazy poukazovaly na to, že Michael Schumacher zastavil záměrně.
"Bylo to bolestivé rozhodnutí, nesměli jsme si dovolit chybu a znevážit tak reputaci jezdce samotného," řekl Verdegay. "Nevíme, jestli byl celý manévr proveden záměrně, ale v konkrétním místě udělal něco, co se mu nestalo za celý víkend: brzdil silou o více jak 50 % větší než ve kterémkoli jiném kole.
Potom provedl nějaké zbytečné a patetické proti-pohyby volantem, v délce pěti metrů, až nebyla šance, aby tu zatáčku projel normálně.
Ztratil kontrolu nad vozem, když jel rychlostí 16 km/h! To se nedá ospravedlnit. Motor pak zhasl jen proto, že to sám chtěl, protože dostatečně dlouho neaktivoval spojku. Výmluva, že nezařadil zpátečku, aby neohrozil ostatní, nedává smysl."
Podle Verdegaye, kdyby Schumacher narazil do bariéry z pneumatik, komisaři by se pravděpodobně přiklonili k presumpci neviny.
"Využili jsme článku 116: pokud ovlivníte časy jiného jezdce tím, že uděláte chybu, můžeme smazat všechny jeho časy," řekl Verdegay.
Zdroj: formule.cz
BTW. zabudol si mi odpovedat na poslednu otazku... Dozvedel som sa len to, ze unikova zona podla teba meria 5 metrov a ze vlastne neviem co to je, LOL
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
1. všimol si si národnosť toho komisára?
2. budem ho ale citovať:
čo som ja tvrdil v predošlých mojich príspevkoch o tom brzdení? a to ste si vy ani nevšimli. vraj historka podľa hojka. keby nebrzdil tak rozbije ten spomínaný čumák o bariéru.
3. ja nemám ani paru
sledoval som F1 ešte za totalitného režimu, na ČB televízore, kanál MTV
maďarská tv, aby si to nepoplietol potom aj ORF + magazín F1 racing + diskusie s fanatickým kolegom v práci /mclaren/.
pamätám také mená ako Piquet, Prost, Mansel, Senna a tuším aj Laudu ak ma pamäť neklame-v najlepších ich rokoch okrem Laudu-on už mal zenit za sebou. hlavne prost so sennom v mclarene, to boli bitvy, také už dnes nevidíte.
Ty si bol v tedy prinajlepšom ešte len v kočíku
páni to musela byť jazda
4. a naposledy píšem, Fishichela dostal aký trest, v porovnaní s MS?
5. čudujem sa sám sebe ako môžem o tejto téme diskutovať s vami, keď napr. taký hojko celý čas sledovania prenosov F1 na tv Markíza registroval čo trepú za p*č*v*n* tí dvaja naši "experti" čambor a malchárek. pochybujem, že ty si na tom lepšie.
LOLOVIA
PS: cez rascasse sa ide na 2. prevodovom stupni, maximálnou rýchlosťou ako sa dá prejť je 80kmh tesne pred zákrutou je rýchlosť okolo 140kmh.
a ten kto nemá o tom ani paru, tak má pre teba ešte jednu pikošku.
vieš koľkokrát pilot na okruhu v monacu mení rýchlostný stupeň počas celého závodu?
3600 x
Kód: Vybrať všetko
"bolestivé"2. budem ho ale citovať:
"Nevíme, jestli byl celý manévr proveden záměrně, ale v konkrétním místě udělal něco, co se mu nestalo za celý víkend: brzdil silou o více jak 50 % větší než ve kterémkoli jiném kole.3. ja nemám ani paru
pamätám také mená ako Piquet, Prost, Mansel, Senna a tuším aj Laudu ak ma pamäť neklame-v najlepších ich rokoch okrem Laudu-on už mal zenit za sebou. hlavne prost so sennom v mclarene, to boli bitvy, také už dnes nevidíte.
Ty si bol v tedy prinajlepšom ešte len v kočíku
4. a naposledy píšem, Fishichela dostal aký trest, v porovnaní s MS?
5. čudujem sa sám sebe ako môžem o tejto téme diskutovať s vami, keď napr. taký hojko celý čas sledovania prenosov F1 na tv Markíza registroval čo trepú za p*č*v*n* tí dvaja naši "experti" čambor a malchárek. pochybujem, že ty si na tom lepšie.
PS: cez rascasse sa ide na 2. prevodovom stupni, maximálnou rýchlosťou ako sa dá prejť je 80kmh tesne pred zákrutou je rýchlosť okolo 140kmh.
a ten kto nemá o tom ani paru, tak má pre teba ešte jednu pikošku.
vieš koľkokrát pilot na okruhu v monacu mení rýchlostný stupeň počas celého závodu?
-
t0m4s3
Admin
krija > aspon nerob zo seba hlupaka. Hojko tie hluposti nespisoval, je to prevzate z ineho webu. Ale je pekne sledovat ako sa uchylujes k invektivam, ked uz dochadzaju argumenty. Schumacher dostal trest aky dostal a dostal ho od komisarov, takze plati. Neviem co tu mienite riesit. Nesmrtelnost chrusta?
-
krija
VIP
nerobím zo seba hlupáka t0m4se, lebo oni stále iba potvrdzujú moje slová k téme a ešte to potvrdia aj vyjadreniami kompetentných. tu je ďalšie:
tak ja naozaj neviem o čom to je, asi fakt o tom chrústovi.
je zaujímavé sledovať, že si si všimol len moje invektiva. v pravidlách fóra, ale nie je ani zmienka o tom, že to môžu robiť len site admin a moderátor.
PS: hojko, viem aj to čo znamená napr. žltá s červenými pruhmi
Nevíme, jestli byl celý manévr proveden záměrněje zaujímavé sledovať, že si si všimol len moje invektiva. v pravidlách fóra, ale nie je ani zmienka o tom, že to môžu robiť len site admin a moderátor.
PS: hojko, viem aj to čo znamená napr. žltá s červenými pruhmi
krija, vacsina tvojho prispevku spociva v smiesnom chvastani sa aky si F1 guru (skoda, ze vseobecnymi infos, ktore si aj male dieta vycita na IT, alebo v ktoromkolvek F1 Racingu- vid. zakruty/prevodove stupne/rychlost...), pritom sa vyhybas otazkam, propri inych nezmysloch obranujes Schumaka tym, ze nestal v idealnej stope ako keby to v tak uzkej zakrute malo nieco ospravedlnovat, nehovoriac o tom ako sa vyhybas samotnej podstate diskusie. Dalej sa tu ako topiaci slamky chytas z kontextu vytrhnutych vyrokov... Iste, ti komisari nemohli vediet, ci bolo Schumakovo konanie umyselne, kedze nie su telepati ako ty, ale ten komisar zaroven dodal: "všechny důkazy poukazovaly na to, že Michael Schumacher zastavil záměrně.", t.j. miesto citania myslienok posudzovali konkr. dokazy, ktore vyhodnotili ako vyhodnotili- clanok 116 reguli FIA je jasny a zrozumitelny (vid. citat). Skoda, ze rovnako huzevnato nebazirujes aj na zvysku citovanych vyrokov, a to v celom kontexte v akom odzneli...
PS: Zaujimave je aj to, ako sa chytas este narodnosti daneho komisara, ako keby o Schumakovom treste rozhodoval sam
PS: Zaujimave je aj to, ako sa chytas este narodnosti daneho komisara, ako keby o Schumakovom treste rozhodoval sam
hojko, hm, myslis, ze niekto kto tu o.i. "argumentuje" tym, ze Schumak "nestál v ideálnej stope, nikomu nezavadzal" + ignoruje vsetky doteraz uvedene fakty bude brat ohlad na to, ze Jacques sa kvoli Schumakovmu pocinaniu v Monaku odmieta nechat zastupovat takymto chrapunom v GPDA (ktora ma dohliadat prave na bezpecnost jazdcov)? Skoda dalej plytvat casom. Howg.
-
krija
VIP
1. nechvastám sa, to nemám v povahe
2. nie som žiadny F1 guru, a to čo som uviedol nie je z IT, ani F1 racingu /ten vychádza raz mesačne, a v niektorých prípadoch sú aj 3 VC za mesiac/ takže nie je dvakrát aktuálny.
3. ty ešte vieš čo je podstata našej diskusie?
4. komisári boli traja a hádali sa o tom osem hodín. vy ste ich nazvali kompetentní. ale nehnevaj sa, kompetentným so všetkými podkladmi tak dlho
ak by ste boli vy kompetentní rozhodli by ste to za 8 minút
5.
Na fishichelu sa v ten deň nevzťahoval článok 116? škoda
už som to tu raz spomenul v F1 nemajú rovnaký meter, ale ani vy nie.
všeobecne nemám rád nemcov, to znamená, že ani MS. obdivujem ho ako jazdca. na druhej strane som za objektivitu, rovnosť, pravdu a spravodlivosť. v tomto sa odlišujem od vás.
2. nie som žiadny F1 guru, a to čo som uviedol nie je z IT, ani F1 racingu /ten vychádza raz mesačne, a v niektorých prípadoch sú aj 3 VC za mesiac/ takže nie je dvakrát aktuálny.
3. ty ešte vieš čo je podstata našej diskusie?
4. komisári boli traja a hádali sa o tom osem hodín. vy ste ich nazvali kompetentní. ale nehnevaj sa, kompetentným so všetkými podkladmi tak dlho
5.
"Využili jsme článku 116: pokud ovlivníte časy jiného jezdce tím, že uděláte chybu, můžeme smazat všechny jeho časy."už som to tu raz spomenul v F1 nemajú rovnaký meter, ale ani vy nie.
všeobecne nemám rád nemcov, to znamená, že ani MS. obdivujem ho ako jazdca. na druhej strane som za objektivitu, rovnosť, pravdu a spravodlivosť. v tomto sa odlišujem od vás.
-
krija
VIP
všetci okrem kimiho sa vyjadrili, že to v monaku urobil úmyselne.hojko napísal:Krija co hovoris na to, ze J.Villeneuve vystupil z asociacie na ktorej cele je Schumacher??? Myslis, ze odisiel len tak alebo to bola reakcia na Monaco a reakcie niektorych exkolegov z asociacie???
JV a MS: nemali sa v láske už ani predtým a všetci vieme prečo. pre GPDA bude J.Villeneuve obrovská strata.
-
krija
VIP
Tomasito napísal:hojko, hm, myslis, ze niekto kto tu o.i. "argumentuje" tym, ze Schumak "nestál v ideálnej stope, nikomu nezavadzal" + ignoruje vsetky doteraz uvedene fakty bude brat ohlad na to, ze Jacques sa kvoli Schumakovmu pocinaniu v Monaku odmieta nechat zastupovat takymto chrapunom v GPDA (ktora ma dohliadat prave na bezpecnost jazdcov)? Skoda dalej plytvat casom. Howg.
od spriaznenej duše napísal:Úmysl nemůžeš ani vyvrátit ani potvrdit. Za pouhou domněnku ??? Navíc, když se na to podívám logicky, tak MS tímto manévrem (pokud by byl úmyslný) riskoval mnoho a získat nemohl prakticky nic, max. jedno místo, navíc když už by to udělal záměrně, tak by zablokoval trať a nezmizel by z ideální stopy, protože např. u Alíka to nemělo žádný vliv, ten jel pořád na plno, jeho brzdil Knoflík a ne zaparkovaný Schumi, prostě celý to je logický nesmysl, byla to opravdu blbá chyba, která ale dramatickým způsobem ovlivnila průběh šampionátu. Navíc komunikace mezi Ferrari a MS v daném kole žádná nebyla,takže MS ani o Alíkově čase nevěděl a důkazy proti? K smíchu, že brzdil více než je obvyklé,ono většinou pilot, když udělá chybu, tak právě proto,že ve snaze dosáhnout lepšího času udělá něco jinak než obvykle, přidá více plynu, více zatočí volantem, brzdu déle podrží a tak pod. a druhý rádoby důkaz, korekce volantem v 16 km/h, toto je naprosto irelevantní, chyba se stala dříve a při větší rychlosti, toto už byl důsledek, zde možná mohl MS to zvládnout lépe, ale dovedu si představit, když udělal chybu tak byl nasranej a už se nesnažil vrátit zpět do kola a odstavil auto mimo ideální stopu, aby ostatní mohli projet, nejvíc mě baví to, že když někdo celé kolo brzdí jezdce za sebou, což je výborná taktika, jak někomu znemožnit dobré kolo, tak se posune tak max. o pět míst a někdy ani to ne a když někdo udělá chybu a pak auto odstaví mimo ideální stopu, navíc se pak prokáže, že tím prakticky nikomu nezkazil čas a když tak max. jednomu pilotu, tak ho šoupnout do zadu a chtít po něm milionkrát vysvětlení ...Ať žije dvojí metr. Reakce určitých lidí mě ani nepřekvapují, MS byl vždycky trnem v oku, takovej Keke už při vyslovení jeho jména zvrací, ale vzhledem k Tvé formulce chápu, že takhle mluvíš, já zase tvrdím (a nikdo mi to nemůže vyvrátit), že největší podvod za posledních pár let byla VC Japonska 03 v podání McLarenu, jejich zadělaná týmová strategie tehdy mohla ovlivnit vítěze šampionátu, proti tomu bylo rakousko 02,01 úplné nic (z hlediska šampionátu), udělat tohle Ferrari, tak už je oheň na střeše.
-
t0m4s3
Admin
Krija, ano predstav si ti traja ludia su kompetentni. Takisto ja som kompetentni za svoju pracu, tak aj oni za svoju. A ked oni rozhodnu, ze to spravil umyselne, tak to spravil umyselne. TO mas to iste ako rozhodca vo futbale, hokeji alebo akomkolvek inom sporte - pokial rozhodca zapiska faul, tak to proste faul bol aj keby sa toho hrac hraca ani nedotkol.
krija, lol, vediet, ze to co tu prezentujes vlastne ani nie je tvoj nazor, ale nazor nejakeho ceskeho fana, ani by som sa na tie nezmysli neunuval reagovat. To ti vobec nie je trapne citovat prispevky z inej diskusie? A to miesto toho, aby si odpovedal na otazky k tomu, co si tu doteraz prezentoval za "argumenty". Uz to, ze sa k takemuto niecomu uchylujes hovori za seba...
Akokolvek, najviac ma pobavilo, ze tym pocinanim vlastne Schumak nemal co ziskat, max. jedno miesto. Ono kazdy, kto F1 uz sleduje nejaky ten cas vie, co v Monaku znamena PP (pole position, pre niekoho len "o jedno miesto viac"). Pokial totiz v Monaku startujes z PP, prakticky mas na 90% vitazstvo vo vrecku. Naviac dobre vieme, ze statistiky poctu PP a poctu vitazstiev v Monaku su jedine (!) statistiky, v ktorych Schumak nedokazal porazit ovela kratsie jazdiaceho Ayrtona Sennu + Schumaka buduci rok v kokpite mozno uz neuvidime. Darmo sa tu bude niekto OT chvastat tym odkedy sleduje F1, dokazovat to tym na akom prevedovom stupni a v akej rychlosti sa prechadza zakruta Rasscase etc., pokial popri inom zadre taky meganezmysel, ze Schumacher tym vlastne nemal co ziskat (motivaciu ziskat PP mal pritom mozno vacsiu ako kedykolvek predtym). Ignorujes tu vsak ine fakty, dokonca uz nie si schopny ponukut ani vlastny nazor, a tak ma to vlastne ani neprekvapuje... That´s all
Akokolvek, najviac ma pobavilo, ze tym pocinanim vlastne Schumak nemal co ziskat, max. jedno miesto. Ono kazdy, kto F1 uz sleduje nejaky ten cas vie, co v Monaku znamena PP (pole position, pre niekoho len "o jedno miesto viac"). Pokial totiz v Monaku startujes z PP, prakticky mas na 90% vitazstvo vo vrecku. Naviac dobre vieme, ze statistiky poctu PP a poctu vitazstiev v Monaku su jedine (!) statistiky, v ktorych Schumak nedokazal porazit ovela kratsie jazdiaceho Ayrtona Sennu + Schumaka buduci rok v kokpite mozno uz neuvidime. Darmo sa tu bude niekto OT chvastat tym odkedy sleduje F1, dokazovat to tym na akom prevedovom stupni a v akej rychlosti sa prechadza zakruta Rasscase etc., pokial popri inom zadre taky meganezmysel, ze Schumacher tym vlastne nemal co ziskat (motivaciu ziskat PP mal pritom mozno vacsiu ako kedykolvek predtym). Ignorujes tu vsak ine fakty, dokonca uz nie si schopny ponukut ani vlastny nazor, a tak ma to vlastne ani neprekvapuje... That´s all
-
krija
VIP
prezentujem svoj názor, vždy a za každých okolnolstí. ten príspevok sem bol daný len preto, aby ste vedeli, že to nie je len môj názor. a čo to tu splietaš o monaku Tomasito. vraj nie je možné predbiehať. MS dal dole 3 v prvom kole a následne dvoch v druhom. a ak by neboli safety car a yellow flagy tak by aj kimi dal dole alonsa, lebo bol rýchlejší. kto len trochu sleduje F1..... s tými prevodovými stupňami musíš automaticky citovať niekoho, lebo ani ty, ani ja sme v monoposte F1 nejazdili. vo vašich príspevkoch sú len 2 fakty: komisári a vaša až fanatická nenávisť k osobe MS a stajni ferrari. a stakými sa fakt nedá diskutovať.
ak s niekym súhlasíš tak automaticky nevyjadruješ svoj názor? daj do toho trochu logiky!
a teraz moje fakty:
1.brzdenie - o tom ste nemali ani paru
2.ani komisári nepreukázali úmysel /španiel, francúz a jediný nezaujatý brit/
3.neprimeraný, alebo nezhodný trest pre MS a GF
4.iba Alonso
5.MS nestál v ideálnej stope
t0m4s3 máš pravdu
skoro vo všetkom
PS Prehrali ste na body
ak s niekym súhlasíš tak automaticky nevyjadruješ svoj názor? daj do toho trochu logiky!
a teraz moje fakty:
1.brzdenie - o tom ste nemali ani paru
2.ani komisári nepreukázali úmysel /španiel, francúz a jediný nezaujatý brit/
3.neprimeraný, alebo nezhodný trest pre MS a GF
4.iba Alonso
5.MS nestál v ideálnej stope
t0m4s3 máš pravdu
PS Prehrali ste na body
hilla taky tam bolhojko napísal:Naaaaa, videli sme zebraka Schumachera ako zase predviedol svoje genlemanske gesto v priedbiehani s Heidfeldom. Taketo jeho kusky mam rad, najma ked potom smuti. Inak svoje kvality uz ukazal pred par rokmi pri predbiehani Hilla a potom aj Villeneuva. Snad sa mu budu tieto kolizie stavat castejsie ako aj jeho timovemu kolegovi!!!
Renault a Alonso su vitazi.
Ale dufam ze buducu sezonu najdu nahradu za Alonsa a ze sa Fisico zlepsi.
A vsimli ste si toto.
Prva tojica Alonso Schumacher a Raikonen (cize Renault, Ferrari, Mercedes)
Druha trojica Fisichella, Massa, Montoya (cize zase Renault, Ferrari, Mercedes).
To je ale nahoda timove dvojky su presne o tri miesta dozadu.
Ale dufam ze buducu sezonu najdu nahradu za Alonsa a ze sa Fisico zlepsi.
A vsimli ste si toto.
Prva tojica Alonso Schumacher a Raikonen (cize Renault, Ferrari, Mercedes)
Druha trojica Fisichella, Massa, Montoya (cize zase Renault, Ferrari, Mercedes).
To je ale nahoda timove dvojky su presne o tri miesta dozadu.
-
konipasek88
Expert