mehovor o mojom plate,si myslis ze sukromnici zvysuju platy?mastermind napísal:nas trh je v zadku? chces popriet ze sa kupy-schopnost zvysila? iba sa ti zvysili poplatky? chces povedat, ze za 8 rokov sa ti nijak nezvysil plat?
a neviem preco sem stale pleties privatizaciu statnych podnikov. bavili sme sa o vysokych cenach potravin.
ANTIFICO
-
canopus
Addict
- Kontaktovať používateľa:
-
mastermind
VIP
a ako ma stat ovplyvnit to ci ti sukromnik zvysi plat alebo nie. Suhlasim s tym, ze treba znizit odvodove zatazenie a podporovat malych a strednych podnikatelov, ale inym sposobom stat nemoze zabezpecit aby sukromnik zvysil niekomu plat.canopus napísal:mehovor o mojom plate,si myslis ze sukromnici zvysuju platy?![]()
![]()
,pekne sa zasmejme,u vsetkcyh sukromnikov mas kolektivne zmluvy?
![]()
![]()
,pomer ceny vsetkeho voci zvyseniu platov je pekna bieda
hovoris o nejakom pomere zvysenia cien a platov, mas na to nejaku statistiku?
S Canopusom sme tu uz vojnu viedli viacery. Chvilkami to vyzeralo, ze si aj zacina uvedomovat fakty ... ale zrejme to bolo iba zdanie
(ale co uz, kazdy ma pravo na svoj nazor ... nech je akykolvek)
Pri sledovani vyvoja v poslednych dnoch, ma ale zacina strasit horsia vec ako je to ze by vyhral Fico. A to moznost koalicie SMER + HZDS (+SNS). Viete si predstavit horsiu moznost ???

Pri sledovani vyvoja v poslednych dnoch, ma ale zacina strasit horsia vec ako je to ze by vyhral Fico. A to moznost koalicie SMER + HZDS (+SNS). Viete si predstavit horsiu moznost ???
Napriek tomu, ze v prieskumoch si vacsina ludi zela prave takuto koaliciu, osobne ju povazujem za nerealnu- neobavam sa jej.AppleBred napísal:Pri sledovani vyvoja v poslednych dnoch, ma ale zacina strasit horsia vec ako je to ze by vyhral Fico. A to moznost koalicie SMER + HZDS (+SNS). Viete si predstavit horsiu moznost ???![]()
![]()
-
Ali N
Medium Star
Pochop jedno - stat NEMOZE priamo ovplyvnit platy v sukromnej sfere. Da sa to len nepriamo:canopus napísal:mehovor o mojom plate,si myslis ze sukromnici zvysuju platy?![]()
![]()
,pekne sa zasmejme,u vsetkcyh sukromnikov mas kolektivne zmluvy?
![]()
![]()
,pomer ceny vsetkeho voci zvyseniu platov je pekna bieda
1. Znizenim dani a odvodov (to maju v programe pravicove strany)
2. Zvysenim konkurencie na trhu prace, a to sa da len ak tu vytvorime vhodne podmienky pre vznik pracovnych prilezitosti, o co sa tato vlada snazila (a myslim ze celkom uspesne).
To by bola fakt najhorsia moznost, ale v poslednom case ma potesilo ked Meciar povedal ze nepojde do vlady so Slotom. SMER+HZDS imho nebudu mat dost hlasov. Len dufam ze Meciar svoj nazor po volbach nezmeniAppleBred napísal:Pri sledovani vyvoja v poslednych dnoch, ma ale zacina strasit horsia vec ako je to ze by vyhral Fico. A to moznost koalicie SMER + HZDS (+SNS). Viete si predstavit horsiu moznost ???
Velmi dufam, ze mas pravdu. Jeden z dovodov, ktory by mohol zabranit vzniku takejto koalicie je podla mna fakt, ze obidvaja predsedovia (vladko aj robertko) tuzia po moci skutocne extremne a maju tendencie k despotizmu. Takze si neviem predstavit, ze by spolu fungovali. Dufam...Tomasito napísal:Napriek tomu, ze v prieskumoch si vacsina ludi zela prave takuto koaliciu, osobne ju povazujem za nerealnu- neobavam sa jej.
-
canopus
Addict
chran radsej seba,zatial si este v zivote nic nedosiahol, lebo ta zivia rodicia,tak velky prd vies o plateni,ked budes raz vsetko platit, tak ti budu oci gulat jedna radostt0m4s3 napísal:Boh nas ochranuj od takych ludi ako canopus. Kydat kydat a rozpravat dristy ako Fico - to mu ide. Dufam, ze tych 30% SMERu su len vymyslene cisla, pretoze ak sa naplnia tak az potom zistime co je chudoba a co znamena slovne spojenie "byt v prdeli"
uz len ty si mi tu chybal,pan mudrlant,radsej sa uckaj v brne a tisko prezivaj,tvoje prve voby?tie teda dopadnu
sa radsej pozri co mas nad avatarom a pomlc
-
mastermind
VIP
to je presne to na co fiko stavil. stavil na "solitdaritu". najlahsie sa hovori o tych co nic nemaju. No toto je tvrdy kapitalizmus. v kazdej krajine su taki co maju viac a taki co maju menej.
No preco len kritizujete? dajte nejaky navrh, ako to urobit a hlavne kde na to zobrat. Jednoducho chce to vsetko cas.
Od fika som ziaden navrh nepocul, iba kritiku a to, ze treba byt solidarny. Ale co si pod tym mam predstavovat to neviem.
No preco len kritizujete? dajte nejaky navrh, ako to urobit a hlavne kde na to zobrat. Jednoducho chce to vsetko cas.
Od fika som ziaden navrh nepocul, iba kritiku a to, ze treba byt solidarny. Ale co si pod tym mam predstavovat to neviem.
-
tomexx
King
Podla tvojich prispevkov odhadujem tvoj vek tak na 15 rokov, takze teba tie prve volby zrejme este len pockaju...canopus napísal:chran radsej seba,zatial si este v zivote nic nedosiahol, lebo ta zivia rodicia,tak velky prd vies o plateni,ked budes raz vsetko platit, tak ti budu oci gulat jedna radost
uz len ty si mi tu chybal,pan mudrlant,radsej sa uckaj v brne a tisko prezivaj,tvoje prve voby?tie teda dopadnu
Btw. ja som tiez prvovolic a s radostou do urny vhodim hlasovaci listok, ktory Ficovi uberie z kolaca.
Ak chces rozdavat prachy musis mat z coho. Fico chce rozdavat a nema z coho. Je jednoduche povedat ze ked bude pri moci on tak sa budu mat ty chudobny dobre (a hlavne sa to ludom dobre pocuva). Ale z coho chce tie peniaze zobrat ??? Milionarska dan ? Tomu snad nikto neveri. A ak zacne viac zdanovat podniky, banky atd, tak tie jednoducho prevedu svoje majetky inam a nebude z penazi nic. Odnesu si to stredny a maly podnikatelia a nakoniec uplne kazdy obcan SK.
Samozrejme fica to zaujimat nemusi. Ved bude mat dost casu aby sa zaopatril a splnil dlhy ktore ma voci svojim stranickym "akcionarom"
Samozrejme fica to zaujimat nemusi. Ved bude mat dost casu aby sa zaopatril a splnil dlhy ktore ma voci svojim stranickym "akcionarom"
Keby sa napokon dohodol Smer s HZDS, to by ma neprekvapilo... za nerealne skor povazujem to, ze by koaliciu Smer + HZDS doplnovala SNS. Dlho to vyzeralo tak, ze SDKU sa s HZDS zacina mat az prilis k sebe (najma v NRSR, rovnako absentovali medialne konflikty atd.), no Mickey napokon vsadil na zapacenie sa KDH, ktore HZDS odmieta a priori, o HZDS sa vyjadruje ako o strane, ktora moze pripadnu pravicovu koaliciu akurat parlamentne podporovat, co Vlada logicky rozosmialo. Bude zaujimave sledovat zostavenie vlady po sobotnajsich volbach... osobne tipujem najpravdepodobnejsiu koaliciu Smer, HZDS + XY (s prip. "tichou" podporou SNS). Toto plati za predpokladu, ze sa vysledky dlhodobych preferencii nejak zasadne nezmenia (uvidime).AppleBred napísal:Velmi dufam, ze mas pravdu. Jeden z dovodov, ktory by mohol zabranit vzniku takejto koalicie je podla mna fakt, ze obidvaja predsedovia (vladko aj robertko) tuzia po moci skutocne extremne a maju tendencie k despotizmu. Takze si neviem predstavit, ze by spolu fungovali. Dufam...
// Bez HZDS-LS pravdepodobne aj tak nebude mozne zostavit koaliciu (ak sa do NRSR nedostane SF, som si tym takmer isty).
-
t0m4s3
Admin
mno zaujimave citat takyto nazor, kedze uz rok nestudujem a zivim sa samcanopus napísal:chran radsej seba,zatial si este v zivote nic nedosiahol, lebo ta zivia rodicia,tak velky prd vies o plateni,ked budes raz vsetko platit, tak ti budu oci gulat jedna radost
-
canopus
Addict
jeee a cvo asom napisal,vsak nad avatarom,mozno si to videla,le napisal a hned zmenil este pred tvojim,prispevkom,a co uz nestudujes?vsak si chodil na vysku ci nie?a ten co chodi na vysku,som usudzoval,ze nie je sanca aby stihal vsetko platit,mne nemusi nikto zavidiet,len usudzujem,ze vsetci si pamatate 90 roky velmi dobre,vsak ste boli este male deckat0m4s3 napísal:mno zaujimave citat takyto nazor, kedze uz rok nestudujem a zivim sa samAko vidim moc to nedavas, ze niekto moze mat aj iny nazor ako ty, ze? Dufam, ze ty si toho dosiahol strasne vela a kazdy by ti mal zavidiet. Inak pisem si dalsiu ciarku (uz asi styridsiatupiatu) za tu vetu o avatare - vzdy ma to nesmierne pobavi a ak by nahodou vas cteny zrak nevidel, tak je to NAD avatarom
to tomexx:hmh,moje prve volby,