cislu 0,5 prislucha hodnota 30
cislu 1,0 prislucha hodnota 26
aka hodnota bude prisluchať cislu 0,7?
..graficky to viem znazornit.. ale ide mi o akesi logicke vysvetlenie..
..graficky tu narychlo mi vysla hodnota 28,4..
Dakujem za pomoc..
lol. akoze pouzivat lagrangeov polynom na tabulku s dvoma hodnotami je ine zverstvo. ty si tu funkciu zaproximoval na linearnu funkciu. teda ak povodna funkcia nebola linearna vysla by ti velka chyba. preto radsej uviest do predpokladu ze je linearna a spojita a pouzit "trojclenku" ako pouzit langrangeov polynom bez akychkolvek podmienok... to len tak na okrajPAT napísal:Je na to vela metod tato sa vola Lagrangeov polynom
Diq.. inaq zabudol som podotknut, ze to je linearne..mastermind napísal:za predpokladu ze je to vyjadrenie nejakej spojitej a linearnej zavislosti, tak je vysledok taky ako hovoris a dovod? konstanta umernosti je (4/5) na 0.1 a teda: f(0.5) - 2*4/5 to je 30 - 1.6 a to je 28.4
Super.. asi toto ukazem sefovi..PAT napísal:Je na to vela metod tato sa vola Lagrangeov polynom
jj to som urobil ja. ale tak to mozes pocitat len za predpokladu ze je to spojite a linearne.marosko1991 napísal:nedalo by sa to ratat nejakou zlozenou trojclenkou ? ak som povedal blbost tak ma ospravedlnte..nie som moc dobry v matike![]()
Graficky si to robil superpoziciou, ci ako?brm napísal:Vedel by niekto helfnut s jednym problemom z matematiky?Takze:
cislu 0,5 prislucha hodnota 30
cislu 1,0 prislucha hodnota 26
aka hodnota bude prisluchať cislu 0,7?
..graficky to viem znazornit.. ale ide mi o akesi logicke vysvetlenie..
..graficky tu narychlo mi vysla hodnota 28,4..ako to dokazat?
Dakujem za pomoc..