Opera 9 Final

Informácie o software, ankety...
gwixt
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa gwixt »

p4ra napísal:Tuto to je:

Napr. kliknem na nieco na ankete:

A zobrazi sa mi toto:
no ved ti tam pise ze to mas nastavit v Nastaveniach :D ... ja osobne som takuto hlasku v zivote nevidel
p4ra napísal:www.macromedia.com - Get Macromedia Flash Player - nainstaluj si ho a on sa automaticky integruje do vsetkych prehliadacov v tvojom PC. Posledna verzia je 8.0
jj toto bude fungovat ked je flash vlozeny ako <object> ... pre spravne zobrazovanie priamych odkazov na .swf treba este nastavit: Tools->Preferences->Advanced->Download (odskrtnut Hide file types opend with opera) ... najst swf ->Edit a zvolit Use Plugin (Shockwave-Flash , ten co si nainstaloval)
krija: No poviem ti, ze si uz pomaly zacinam zvykat. Najma tie skratky s mysou ma potesili. Som zvedavy, co ma este prekvapi. Teraz skusam Hlasovy modul.
Viete mi niekto povedat, ci sa da prerobit ten anglicky hlas na slovensky? Cize ci to mozem ja nahovorit? A ci mozem doplnit nejake prikazy (napr. ak poviem hojko, tak sa mi otvori www.hojko.sk).
myslim ze sa to neda .. teda aspon naposledy co som to pouzil sa to zrejme nedalo (8.0)

a btw mysacie gesta rulezzz .. bez nich si uz neviem surovanie predstavit ... ked musim pustit IE tak sa citim ako bez ruky a vkuse robim gesta :lol:

a este ma napadlo ... ak sa chcete vyhrat z nastaveniami tak zadajte adresu

Kód: Vybrať všetko

opera:config
su tam aj nastavenie ktore nie su dostupne beznym sposobom .... napr User Prefs -> Use Thumbnails in Window Cycle ... budete mat nahlady aj ked sa budete prepinat medzi tabmi pomocou Ctrl+Tab :wink: (resp mysacie gesto: Prave mysitko+koliesko mysi)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

qwixt: Neviem to lokalizovat, aj ked je mi jasne, ze kde to treba nastavit. :) Proste to neviem najst, uz som z toho zufaly. :?

A dik za ten tip na Flash, na to sa pozriem dnes.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

p4ra napísal:Vsimli ste si jednu vychytavku? Alebo mozno som to ja prehliadol predtym, lebo som Opera panic stale (cca. pol roka), ale ked najdete na novy tab, tak sa vam otvori male okienko s nahladom na stranku. Inak 9.0 oproti 8.54 presla roznymi zmenami. Podareny kusok. :smt023
Jasne.. to je jedna z mnohych vylepsenin v novej Opere 9. :)

Inak mnoho nastaveni sa da najst aj ked do address baru napisete opera:config ..v starej opere to myslim nebolo. :(
(//EDIT: asi som kustiq dlhsie pisal post)

Inak co sa tyka Flashka v Opere. Tu v praci sa mi podarilo nainstalovat Operu 9 aj bez administratorskych prav, ale Flash mi uz instalnut nechcelo. Tak som jednoducho skopiroval z Opera@USB 8.54 jeden plugin subor NPSWF32.dll a hodil do pluginov k Opere 9 a po restarte programu flashko funguje.. :D
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Paci sa mi ze mi v RSS ukazuje aj obrazky a nahlady
taky tak, konečne som upgadoval z 8.50 na 9.00 a zatiaľvšetko funguje :)
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Napiste, ake sluzby naviac v Opere pouzivate (v porovnani napr. s IE), aby sme sa mohli trosku poucit.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

No tak ma chlapci od Opery sklamali. Pekne obslehnuta ikonka RSS feedov od firefoxu. Inak zmeny iba kozmeticke, rozumej ziadne. A s PDFkami ma stale problem - crash.
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

t0m4s3 napísal:A s PDFkami ma stale problem - crash.
zatial som na problem nenarazil s pdf subormi....;-)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

trizzo napísal:zatial som na problem nenarazil s pdf subormi....;-)
Napodobne, vsetko funkcne na 101%.
gwixt
Addict
Addict

t0m4s3 napísal:No tak ma chlapci od Opery sklamali. Pekne obslehnuta ikonka RSS feedov od firefoxu. Inak zmeny iba kozmeticke, rozumej ziadne. A s PDFkami ma stale problem - crash.
zmien tam je dost ... prichadzam na ne postupne ale nejaky zasadny vplyv na moje fungovanie oproti v8.54 nemaju .... ved nie je dovod menit to ked to je dobre ... btw pdf ide v pohode
Napiste, ake sluzby naviac v Opere pouzivate (v porovnani napr. s IE), aby sme sa mohli trosku poucit.
mouse gestures, mail klient, vysuvaci panel nalavo (bookmarks a spol), taby :wink: , vstavany vyhladavac (google a spol), kos, rychle mazanie citlivych dat ....

a vlastne vsetko ... kedze som to porovnaval s cistym IE bez toolbarov a pluginov a nebral som do uvahy ani ostatne prehliadace postavene na jeho jadre

a este jedna otazka: trochu ma vylakalo to ze ked dam ulozit obrazok (Prave mysitko + Save Image) tak to stahuje cez Transfers (= interny download manager) .... da sa to nejak vypnut???? toto dost posrali myslim, naco to zobrazovat cez Transfers ked to uz je ulozene v cache???
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

trizzo napísal:zatial som na problem nenarazil s pdf subormi....;-)
tak to si stastny clovek, u mna v 100% pripadov Opera lahne pri otvoreni PDF "inside" opera. O verziach 8.5x to bolo zname, cakal som, ze to konecne opravia.

a pekny vopruz v novej verzii je zmena shortcutov

CTRL+D => CTRL+B
ALT+D => ALT+S

da sa to sice zmenit, ale nechapem dovod preco meni zazitu vec, pridaju tak zbytocnu robotu s nastavovanim
gwixt
Addict
Addict

t0m4s3 napísal:tak to si stastny clovek, u mna v 100% pripadov Opera lahne pri otvoreni PDF "inside" opera. O verziach 8.5x to bolo zname, cakal som, ze to konecne opravia.
tu by som skor videl problem v Acrobat readeri a jeho integracii do opery ..... s problemom s pdf som sa v opere este nestretol
paracentesis
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa paracentesis »

Par lamerskych dotazu:
1) Jde nejak vypnout ten klient na torrenty?
2) Kdyz se chci vratit o stranku zpet tak mi to vzdy znova nacita obsah a tim zdrzuje. U 8.54 tomu tak nebylo.
3) Jde z listy odstranit panel "Pomucky"?

Prozatim mi vic vyhovuje predchozi verze.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ja mam skor iny problem. Napr. editnem nejaky prispevok, tam Odoslat, ale nevidim ho stale editnuty, musim sa vratit do Temy a potom do Topicu. Divne..
paracentesis
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Reload?
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

t0m4s3 napísal:tak to si stastny clovek, u mna v 100% pripadov Opera lahne pri otvoreni PDF "inside" opera. O verziach 8.5x to bolo zname, cakal som, ze to konecne opravia.

a pekny vopruz v novej verzii je zmena shortcutov

CTRL+D => CTRL+B
ALT+D => ALT+S

da sa to sice zmenit, ale nechapem dovod preco meni zazitu vec, pridaju tak zbytocnu robotu s nastavovanim
o tych shortcutoch mi cosi hovor.......ked som sa dostal k prvej verejnej "snapshot" verzii, tak som bohoval, kym som si na to zvykol....:lol:
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

2 paracentesis: BitTorrent skus Nastroje/Nastaveni/Stahovani/ odskrtni Skryt typy suboru otevirane v Opere, najdi priponu torrent, Editovat a v Akce vyber Ulozit na disk :)
gwixt
Addict
Addict

trizzo napísal:o tych shortcutoch mi cosi hovor.......ked som sa dostal k prvej verejnej "snapshot" verzii, tak som bohoval, kym som si na to zvykol....:lol:
oni to zmenili na obraz FF ... zeveraj taky je standard alebo co .. :roll:
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

ppt napísal:Napiste, ake sluzby naviac v Opere pouzivate (v porovnani napr. s IE), aby sme sa mohli trosku poucit.
To ti neviem momentalne povedat, lebo IE nepouzivam naozaj dost dlho :D
Ale tam niet co porovnavat...
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

will.i.am napísal:To ti neviem momentalne povedat, lebo IE nepouzivam naozaj dost dlho :D
Ale tam niet co porovnavat...
Tak to provnaj s "nicim" :lol: . Co najviac pouzivas?
paracentesis
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Toy M@ch!n3 napísal:2 paracentesis: BitTorrent skus Nastroje/Nastaveni/Stahovani/ odskrtni Skryt typy suboru otevirane v Opere, najdi priponu torrent, Editovat a v Akce vyber Ulozit na disk :)
Diky. Pomohls mi :)
Napísať odpoveď