Ktoru politicku stranu by ste volili? + Povolebna diskusia!

Diskusie na politické témy...

Ktorú politickú stranu by ste volili v nasledujúcich parlamentných voľbách?

ANO
17
3%
HZDS
26
5%
KDH
16
3%
KSS
17
3%
SDKU
140
27%
SF
11
2%
SMER
84
16%
SMK
13
2%
SNS
97
19%
inú - ziadnu
102
20%

Celkom hlasov: 523

tomexx
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Cievka napísal:Chceš tým povedať, že ľudia, ktorí nám každodenne zachranujú životy by mali robiť takmer zadarmo? Aby plat zdravotníka v Slovenskej republike bol 88% priemernej mzdy, je podľa mňa dosť na zaplakanie. Tiež niekoľko rokov nevalorizované platy zdravotníkov, to spôsobili Zajacove reformy. A tie ich dvadsaťkorunáčky ich z biedy nevytrhnú.
Ty si vazne mimo.. Len tak na porovnanie si mozes zistit, ze ake platy maju napr. hasici a to im nikto nedava ani tie dvadsatkorunacky...

Btw: Ty si myslis, ze do zahranicia chodia len sestricky? Houby, kazdy kto si chce lepsie zarobit a ma moznost, tak pojde do zahranicia. A takych 10-15 rokov to tak bude aj nadalej, az kym to prestane byt vyhodne pre Slovakov. Aj ja sa chystam von, ved aj to je vyhodou EU, nie? Zarobim si a vratim sa, ved je to uplne normalne..
Cievka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Cievka »

sundevil napísal:lenze oni ich robia DOBROVOLNE a maju ich dobre zaplatene...
65 Sk/hod. je dobre zaplatené? Na človeka s vysokoškolským vzdelaním je to podľa mňa veľmi málo.(to bol konkrétny príklad z Piešťanskej nemocnice)
sundevil napísal:...vies ako sa predhanaju, aby mali co najviac sluzieb a pod?
Videl si už niekoho predháňať sa do práce? Tá almužna čo dostanú, je asi nedostačujúca.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

moj stryko bol nedavno na vysetreni v nemocnici, a vravel ze tam bolo tolko zbytocnych sestier ze az
mame rodinu, doktorka na internom, chodi do roboty co najviac uz niekolko rokov a za almuznu urcite nerobi
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

sundevil napísal:moj stryko bol nedavno na vysetreni v nemocnici, a vravel ze tam bolo tolko zbytocnych sestier ze az
mame rodinu, doktorka na internom, chodi do roboty co najviac uz niekolko rokov a za almuznu urcite nerobi
ako to nazvať? všimné... a ja viem koľko výrazov sa ešte používa :idea: . ty si ani nevieš predstaviť koľko sú pacienti a ich príbuzní ochotní vložiť doktorovi do vačku :arrow: nezdanených /aj posledné úspory/
sundevil
VIP
VIP

krija napísal:ako to nazvať? všimné... a ja viem koľko výrazov sa ešte používa :idea: . ty si ani nevieš predstaviť koľko sú pacienti a ich príbuzní ochotní vložiť doktorovi do vačku :arrow: nezdanených /aj posledné úspory/
toto im akoze zavidis? tak si mal ist na medicinu, ale na druhej strane ked ti nejaky pacient zomrie tiez ti to nebude vsetko jedno
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

sundevil napísal:toto im akoze zavidis? tak si mal ist na medicinu, ale na druhej strane ked ti nejaky pacient zomrie tiez ti to nebude vsetko jedno
prosím ťa nebuď OT. nikdy som nič nikomu nezávidel. mám medzi nimi tiež dosť známych+priateliek.

tú prácu si vybrali, tak ako ja tu svoju. pracujem v automobilovom priemysle, ale nejdem osobitne za každým zákazníkom, a nevravím mu, že na tomto aute som robil ja, tak mi šupni nejaké drobné do vačku.
podľa teba to je charakterné?
platiť poistné, 20 or 50,-, všimné a výsledok aj tak necítiš, alebo nevidíš!
sundevil
VIP
VIP

tych 20 korun u lekara treba zrusit o tom niet pochyb, dokonca niekde vydavaju potvrdenia o prijme tychto 20 SK na papier vytrhnuty zo zosita, to je uz vrchol, ale na druhej som za 50 Sk/den v nemocnici
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

pani, zaujimava diskusia na temu zdravotnictvo, pre mna dost aktualna (mam v plane ist na medicinu :D ), no dovolim si tvrdit, ze pristup nasej krainy ku zdravotnictvu ako takemu - lekari, zachranari, sestricky... je na ****, spominate EU - vo Finsku vlada zacala prejavovat zaujem o zdravotny sektor, platy lekarom (aj sestram...) zdvihla na maximum, snazi sa motivovat ludi na lekarsku drahu. Priemerny plat lekara je tam 800 euro - cirka 30 000 sk - nepolemizujme o relativite cien, no pointa je: u nich je zdravotnictvo priorita cislo jeden. U nas? Hehehehehehe... mal som rozhovor s jednym zachranarom... ani nechcite pocut ako nadaval...
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Stoporko napísal:pani, zaujimava diskusia na temu zdravotnictvo, pre mna dost aktualna (mam v plane ist na medicinu :D ), no dovolim si tvrdit, ze pristup nasej krainy ku zdravotnictvu ako takemu - lekari, zachranari, sestricky... je na ****, spominate EU - vo Finsku vlada zacala prejavovat zaujem o zdravotny sektor, platy lekarom (aj sestram...) zdvihla na maximum, snazi sa motivovat ludi na lekarsku drahu. Priemerny plat lekara je tam 800 euro - cirka 30 000 sk - nepolemizujme o relativite cien, no pointa je: u nich je zdravotnictvo priorita cislo jeden. U nas? Hehehehehehe... mal som rozhovor s jednym zachranarom... ani nechcite pocut ako nadaval...
Ok, ale si zisti aku mieru danoveho zatazenia maju vo Finsku..
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

tomexx napísal:Ty si vadny? Co to splietas dokopy..? A okrem toho strajk je maximalna hlupost v dnesnej civilizovanej dobe. Si predstav, ze by kazdy zacal strajkovat - hasici, policajti, statna sprava... :roll:
Strajkom sa nic neriesi a ma strasne zle dopady na chod celej krajiny a jedini ktori na nom tazia su odborarsi populisticki bossovia.
Jasne, ze kazdy chce mat co najviac penazi, ale to sa neda takto dosiahnut, je treba zvysit efektivitu prace atd a nie strajk... :!:
jeden z najdebilnejsich prispevkov aky som tu cital :)
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

800 EURO ma byt akoze nejaky extra vysoky plat? Ved len najomne + energie vyjdu na cca 400 euro mesacne vonku :wink:
dan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dan »

25% SDKU tak preco je to tak na hovno ked na forere vyhrava sdku ste zle volili
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

dan napísal:25% SDKU tak preco je to tak na hovno ked na forere vyhrava sdku ste zle volili
vies.. smer/hzds/sns volili prevazne chudobnejsi ludia, ktori si nemozu dovolit internet.. :)
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

brm napísal:vies.. smer/hzds/sns volili prevazne chudobnejsi ludia, ktori si nemozu dovolit internet.. :)
.... a ty si "kerý" mládenček? keby ťa tak mama počula...
sundevil
VIP
VIP

brm napísal:vies.. smer/hzds/sns volili prevazne chudobnejsi ludia, ktori si nemozu dovolit internet.. :)
zial toto nie je celkom pravda :? asi tretina vysokoskolsky vzdelanych ludi volila smer/sns :x
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

sundevil napísal:zial toto nie je celkom pravda :? asi tretina vysokoskolsky vzdelanych ludi volila smer/sns :x
prečo ten smutný smail? veď mne to prináša radosť - konečne 100 x opakovaná lož sa nestáva pravdou (začali používať svoj rozum).....
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

sdku vyhralo len v bratislavskom kraji, a ako je známe tu je najvyšší ekonomický potenciál obyvateľstva v SR. tak čo tu riešite?
sundevil
VIP
VIP

stans napísal:prečo ten smutný smail? veď mne to prináša radosť - konečne 100 x opakovaná lož sa nestáva pravdou (začali používať svoj rozum).....
ono to odzrkadluje uroven celeho vysokeho skolstva, VS by mala cloveka naucit rozhodovat sa sam za seba, a byt za to patricne zodpovedny, vybrat si z mnostva informacii tie ktore potrebujem, ale zaroven mat prehlad nielen o tom co studujem
napr pochybujem ze by student co vystudoval ekonomiku bol za zvysenie dani ludom co viac zarabaju, ved by isiel sam proti sebe a takto podobne mozme pokracovat, ale teraz nejde ani tak o nejake konkretne postoje smeru, alebo sns, ale ich dokazali presvedcit ludia co presvedcivostou neoplyvaju, populista fico a narodniar co nic nedokazal slota
pochopim ze meciar, zhypnotizoval babky zvysovanim dochodkov, ale ze prazdne slova a nenavist voci spoluobcanom dokaze ziskat tolko % ma udivuje
XilleR
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa XilleR »

ja myslim, ze to aj odzrkadluje vyssia zivotna uroven a mensia nezamestnanost ...ludia v BA az tak moc nepocitili ten utlm rastu miezd ako v ostatnych krajoch Slovenska
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

sundevil napísal:ono to odzrkadluje uroven celeho vysokeho skolstva, VS by mala cloveka naucit rozhodovat sa sam za seba, a byt za to patricne zodpovedny, vybrat si z mnostva informacii tie ktore potrebujem, ale zaroven mat prehlad nielen o tom co studujem
napr pochybujem ze by student co vystudoval ekonomiku bol za zvysenie dani ludom co viac zarabaju, ved by isiel sam proti sebe a takto podobne mozme pokracovat, ale teraz nejde ani tak o nejake konkretne postoje smeru, alebo sns, ale ich dokazali presvedcit ludia co presvedcivostou neoplyvaju, populista fico a narodniar co nic nedokazal slota
pochopim ze meciar, zhypnotizoval babky zvysovanim dochodkov, ale ze prazdne slova a nenavist voci spoluobcanom dokaze ziskat tolko % ma udivuje
njn, ked to cloveku vyhovuje, odvolava sa na vzdelanostnu uroven tohoktoreho volica, ked nie, spochybnuje sa uroven tohto vzdelania (toto neber osobne). Potom sa dostavame do zaujimavej polohy, kedy tak isto vysokoskolsky vzdelani su nepriamo vykreslovani ako ti vzdelanejsi a ti menej vzdelanejsi... samozrejme podla toho, ci volili podla mojich predstav. Akokolvek, pricin toho ako dopadli doterajsie volby je viacero a kazdy ich mozme vnimat inak, vysledky uplynulych volieb su vsak take ake su...

BTW. ako sa daju vyhrat volby na nenavisti, populizme o "dvojnasobnych platoch" etc. nam priam ucebnicovym sposobom ukazali volby 98.
Zamknuté