Lietanie...

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
SRneC
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Lietanie...

Príspevok od používateľa SRneC »

onedlho by som mal letiet do egypta no netusim ten priebeh letu, co sa bude diat s batozinou atd...
prosim niekoho keby mi tento postup objasnil...
pls. :?
gfru
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gfru »

chces vediet co mas robit po prichode na letisko?

ked som bol ja, vo vsetkych pripadoch to bolo takto:
prides tam, batozinu si das na taky vozik, skontroluju ti passport, prides k nejakym beziacim pasom > tam das batozinu (je tam detektor kovov), pojdes dalej a budes cakat na lietadlo. :D Ak pojdes s cestovnou agenturou, zavedie vas k lietadlu vyslany zastupca z cestovky. Prides so lietadla (po schodoch :-) ), najdes si svoje miesto a cakas. Asi po 10 minutach cakania (to uz vsetci cakaju) sa ozve kapitan/letuska v rozhlase :D Bude tam nieco kecat a blablabla vitajte, blabla, ak lietadlo bude padat, potiahnite za snurku nad vamui a blablabla, prestudujte si noviny pred vami, nerozlejte kavu a prestante uz fajcit a blablabla kapitan primar Weiss povedal, ze avokado mu nechuti a blablabla... Priputas sa, a mali by ste vzlietnut. Bude to taky zvlastny pocit (asi minutu) a potom bude vsetko OK. Donesu ti rychle obcerstvenie. Zachody su vzadu, kto chce zomriet, dvere su vpredu (nestrazene :D ). Budes letiet, nuidit sa, nebudes mat signal na mobil :cry: . Pred pristavanim sa ozve primar Weiss, oznami ze idete konecnce pristavat a okrem avokada mu nechuti ani mango. Opat zvlastny pocit (minutu) a vystupuje sa. Prides na letisko, tam ti daju batozinu, a odides. :P

Rady:
- neuschovavaj si v taske ostre predmety (mam s tym skusenosti :lol: )
- neuschovavaj si v taske krehke predmety (inak bude z toho krystalovy cukor)
- nefajci (nedonesu ti kavu :( )
- maj polhodinu pred letom v ustach zuvacku, ked pristanete, vyber ju a odhod (nebude ti 7 hodin zvonit v usiach)
- nekupuj si popcorn
- nikam neodbiehaj pocas letu, sed pekne priputany v tvojom kresle (bezpecnost)
- nejedz v lietadle take vlhke hnede suchare co ti daju (budes grcat 3 hodiny)
- k ochranke na letisku sa spravaj slusne (ak nie, skoncis v nemocnici)
- nejedz pred letom ryby a ine morske priserky (vid radu o vlhkych sucharoch)

TO je vsetko, pisal som to 20 minut, no co uz. :D

edit:// ten detektor som doplnil
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

gfru napísal:......
pekne popisane.. :) Suhlas.. akurat dodam, ze je tam aj kontrola - detektor kovov. Takze je asi vhodne si dopredu pozriet, co mas na sebe kovove. Aj ked mne to vobec nepomaha, kolkokrat som letel a siel cez detektor kovov (alebo v budovach sudov atd).. tolkokrat som pistal a to som vsetko dal prec (hodinky, okuliare, kluce, opasok, doklady, gombicky boli umelohmotne, nausnice nemam).. musim dakedy zajst za daktorom, nech mi spravi rtg, ci som ako maly nezjedol nieco kovove.. :lol:
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

k tym ostrym predmetom ani pilnik alebo pribor tam nemaj :wink:

ak beres napr daky alkohol ci dake "maskrty" tak si to daj radsej medzi veci
aby to za a)nenasli nezhabali za b) neroztrepalo,nepolamalo a v prirucnej taske to taktiez nemaj :wink:
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

viac sa k tomu dodat neda akurat to ze ak pilot zahlasi ze je ocakavana mensia turbulencia priprav si zaludok a vrecko na zvratky ak ti nahodou byva zle pretoze je to dost neprijemny pocit. Samozrejem ta zuvacka alebo cukriky ktore ti myslim prinesu su dobra vec pretoze inak by si mal stale zalahnute v usiach. Najvacsia sranda je ak je vzdusna zapcha vtedy lietadlo kruzi dookola letiska a caka kym sa uvolni runway. Nevedel som ze aj vo vzduchu moze byt zapcha :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

brm napísal:pekne popisane.. :) Suhlas.. akurat dodam, ze je tam aj kontrola - detektor kovov. Takze je asi vhodne si dopredu pozriet, co mas na sebe kovove. Aj ked mne to vobec nepomaha, kolkokrat som letel a siel cez detektor kovov (alebo v budovach sudov atd).. tolkokrat som pistal a to som vsetko dal prec (hodinky, okuliare, kluce, opasok, doklady, gombicky boli umelohmotne, nausnice nemam).. musim dakedy zajst za daktorom, nech mi spravi rtg, ci som ako maly nezjedol nieco kovove.. :lol:
ked mala kamoska letiet do Irska pred rokom chcela si dat na seba tanga,ktore maju obidva diely spojene kovovymi kruzkami,lebo bola zvedava ze ci by ju colnici donutili vyzliect sa :lol: ale tusim to potom radsej neurobila...
by ma zaujimalo ci na detektore piska aj opiercingovany clovek,alebo punker/nacko v botach s ocelovou spicou...
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:ked mala kamoska letiet do Irska pred rokom chcela si dat na seba tanga,ktore maju obidva diely spojene kovovymi kruzkami,lebo bola zvedava ze ci by ju colnici donutili vyzliect sa :lol: ale tusim to potom radsej neurobila...
by ma zaujimalo ci na detektore piska aj opiercingovany clovek,alebo punker/nacko v botach s ocelovou spicou...
urcite ano sak je to kov ako kov....len v pripade bot je ten kov v tych topankach tj nei na povrchu...
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

a este by som dodal

- nevykrikuj , nespravaj sa hlucne
- dufam ze niesi moc pri sebe lebo taki ludia u niektorych cestovkach musia platit za dvoch
- nepoži alkohol pred cestou
- netvar sa na letisku ze mas zbran
- neobliekaj si turban a ani podobne veci
- zober si do priručnej batožiny krížovky, veľa krížoviek :)
gfru
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Linkman napísal:a este by som dodal

- nevykrikuj , nespravaj sa hlucne
- nepoži pred cestou alkoholicke napoje
- dufam ze niesi moc pri sebe lebo taki ludia u niektorych cestovkach musia platit za dvoch
- nepoži alkohol pred cestou
- netvar sa na letisku ze mas zbran
- neobliekaj si turban a ani podobne veci
To co si napisal by nerobil ani Mr. Bean :lol:

Info: mas tam 2x nepouzivaj alkohol
Bohdan12
Light Star
Light Star

dcdc

Príspevok od používateľa Bohdan12 »

prinajhorsiom ti ju ukradnu
pinco
Darca
Darca

linkman: par hodin pred odletom domov som bol opity ako hovado, sice som trochu pospal ale aj tak ma krutilo, tak neviem preco by nemohol alkohol, ved napokon aj v lietadle sa podava bez problemov a na letisku pokial viem tak fukat nedavaju. Jedine ak si to myslel tak ze by mu mohlo byt zle :wink:

btw. batozina vacsinou vychadza na pasoch a moja vzdy isla ako posledna a naposledy som cakal asi 20 minut a stale nic. Vsetci uz mali svoju batozinu len ja som stale cakal na svoju cestovku. Uz som mal chut ist sa niekoho spytat ked zrazu sa objavila :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

prosex napísal:linkman: par hodin pred odletom domov som bol opity ako hovado, sice som trochu pospal ale aj tak ma krutilo, tak neviem preco by nemohol alkohol, ved napokon aj v lietadle sa podava bez problemov a na letisku pokial viem tak fukat nedavaju. Jedine ak si to myslel tak ze by mu mohlo byt zle :wink:
nj,pit by nemal iba v tom pripade ze je clenom Al-Kaijdy a bude musiet prevziat kontrolu nad lietadlom :lol:
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

prosex napísal:linkman: par hodin pred odletom domov som bol opity ako hovado, sice som trochu pospal ale aj tak ma krutilo, tak neviem preco by nemohol alkohol, ved napokon aj v lietadle sa podava bez problemov a na letisku pokial viem tak fukat nedavaju. Jedine ak si to myslel tak ze by mu mohlo byt zle :wink:

btw. batozina vacsinou vychadza na pasoch a moja vzdy isla ako posledna a naposledy som cakal asi 20 minut a stale nic. Vsetci uz mali svoju batozinu len ja som stale cakal na svoju cestovku. Uz som mal chut ist sa niekoho spytat ked zrazu sa objavila :D
daco mi hovor ja som cakal na svoju raz 35min lenze to bolo v Dominikanskej Republike kde mas pristavacie haly zo slamy+drevo a miestnost tak isto :D resp skoro cele letisko drevo+slava a z vnutra podoprete dakou zeleznou konstrukciou(aby to neodfuklo asi) :D
pinco
Darca
Darca

Dead_Warrior napísal:daco mi hovor ja som cakal na svoju raz 35min lenze to bolo v Dominikanskej Republike kde mas pristavacie haly zo slamy+drevo a miestnost tak isto :D resp skoro cele letisko drevo+slava a z vnutra podoprete dakou zeleznou konstrukciou(aby to neodfuklo asi) :D
preboha to si sa kam dostal? nemas nejake foto nahodou?
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

prosex napísal:preboha to si sa kam dostal? nemas nejake foto nahodou?
bol som tam na dovolenke, takto vyzera letisko kde sme pristali z vonka:
Obrázok
Obrázok
Obrázok
pinco
Darca
Darca

Dead_Warrior: prekrasny je ten kontrast na druhej fotke kde vidno slamennu halu a moderny vozik na batozinu. Chcel by som vidiet interier. Normalne pristavali na takomto letisku aj velke lietadla?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

jackb napísal:by ma zaujimalo ci na detektore piska aj opiercingovany clovek,alebo punker/nacko v botach s ocelovou spicou...
ked boli MS v hokeji v ostrave tak kazali vsetky kovy dat prec a ujo presiel cez detektor s plnym vreckom drobnych minci a nic
metthal
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa metthal »

a ked budete pristavat taq sa priprav na poriadny naraz a ked mas slaby zaludok taq sa priprav pri vzlietani ze tvoje ranajky zaradia spiatocku :D
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Thangz chlapci...
nakoniec to vyzera ako celkom fajn haluz... :D
gfru
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

KARNEL32 napísal:a ked budete pristavat taq sa priprav na poriadny naraz a ked mas slaby zaludok taq sa priprav pri vzlietani ze tvoje ranajky zaradia spiatocku :D
toto sa mi nikdy nestalo, vzdy ked som letel sme isli pekne, bez narazu
Napísať odpoveď