Gitary

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Aka gitara vám vyhovuje?

Elektrická gitarka
74
62%
Akustická gitarka
30
25%
Elektroakustická
16
13%

Celkom hlasov: 120

Riuška:-)
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Riuška:-) »

no dala by som obrazok ale newem ako sa to robi :oops: hram na akustike,je krasna...ale este sa len ucim....
magnum
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa magnum »

ROKI49 napísal:len na elektriku to uz musis vediet hrat a hlavne cisto lebo na tom pocut pomaly kazde zle chytenie struny a tak
diky za radu to kupim len ak sa to poriadne naučim už o tom dačo viem ked že kamoš hra na obe a uči aj mna ale zatial sa mi to zda až nemožne kamoš však tvrdi že to je na začiatku normalne a že to pride same treningom :D
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

to tu nikto nehra na klasike :o

no newa neviete o coprichadzate ale mrknite si co predava moj ucitel gitary vo svojom "malom" obchodiku

Kód: Vybrať všetko

hanika.eurokomerz.sk
 www.furch.cz
 www.lakewood.de
ak by ste mali zaujem o tieto doslova majstrovske diela tak sa ozvite

BTW ja mam gitu Hanika 58PF stala asi 49 litrov-rucna robota, vsetko vzacne dreviny... :wink:
Prílohy
moja gitka...
moja gitka...
Hanika-58PF.jpg (14.95 KiB) 841 zobrazení
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

prirodzene ze tu su aj taki co hraju na klasike. :)
pri vsetkej ucte, povedat po piatich rokoch hrania na gitary ze patris k slovenskej spicke... prepac ale ee.
SRneC
Addict
Addict

mastermind napísal:prirodzene ze tu su aj taki co hraju na klasike. :)
pri vsetkej ucte, povedat po piatich rokoch hrania na gitary ze patris k slovenskej spicke... prepac ale ee.
po prve mam na mysli vo svojej vekovej kategorii(na sutaziach je to do 15 rokov) a po druhe nieje pat rokov ako pat rokov ak makas min 2 hodiny za den a mas dobreho ucitela ktory je znamy v slovenskych gitarovych kruhoch trochu aj rakuskych a ceskych pretoze ten moj chodi na vysku do Viedne tak to nieje az taky nonsens co povies?? :?
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

aha tak takto, kategoria do 15 rokov. potom je to v poriadku. ja uz som sa cudoval s kym tu mam tu cest a myslel som ze ta aj mozno poznam :)
SRneC
Addict
Addict

a ty akoze tiez takto po sutaziach??? :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Nuz mam doma supernu spanielku ,aj ked na nej neviem hrat, obcas si len tak brnkam. Je asi skoda, ze na nej nemoze hrat niekto lepsi, lebo ta gitara ma neuveritelny potencial, no nemienim ju predat. BTW: Je to dedictvo a v roku 1980 stala 35000(!)
Dawn
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dawn »

Matej18 napísal:viem hrať nie celkom dobre al mám kombo-fender 25 wat,gitaru mám český lespol gibson robená podla originálu a šlapku teda kvákadlo ako ja prepínací pedál medzi zvukmi dá sa tam nastaviť hocičo je to fakt pecka a hrať na tom je to sila:)
Silne pochybujem, že s fenderom 25w a napodobeninou Gibsona vytiahneš hocičo.
Netvrdím, že to nieje kvalita, lebo ani ja nemam žiadnu slávu Marshal 50w, gitara squier stratocaster... :)
Ale až mi to zadok stiahlo keď som videl.
Matej18 napísal:dá sa tam nastaviť hocičo
Týmto som ťa nechcel uraziť, alebo niečo podobné. Ide len o moj postreh.
Ja sa gitare venujem pomerne dlho a v kapele som ešte dlhšie...
:wink:
Tak preto ma to tak vzalo... :smt006:peace...
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

ja mam gitaru Mensfeld (viem ze neznama ale tvar stratocaster a kvalita celkom :) ), kombo Behringer V-Ampire (100W rack + 70W jensen repro) a onedlho budem mat multiefekt Boss GT-8... samozrejme ako kazdy som zacinalo na akustickej, tu povodnu mam na chate (aj ked je rozpadnuta a neda sa naladit tak mam k nej vztah :wink: ) a potom mam este jednu novsiu cesku 12-strunku... u mna je to podla nalady ci skor elekrina alebo akusticka ale si myslim ze elektrika je predsa viac flexibilna lebo ked chcem hrat tvrdsie veci s driveom alebo aj modulacnymi efektami tak to je jasne ale podla mna aj skladby ktore su pisane pre akusticke gitary sa daju zahrat na elektrickej v dost kvalitnom prevedeni (zalezi od typu gitary, pripadne efektu)... takze tak kazda je dobra :)

EDIT: dawo vyhlasovat o sebe ze si spicka to sa mi nezda aj ked vyhras par sutazi a mas dobreho ucitela tak si skor myslim ze by sa dalo povedat ze si mozno spicka v nejakom style ale taka ozajsna spicka musi vediet zo vsetkeho nieco a nie iba klasiku vybrnkavat... takze okrem sebavedomia treba este aj zdravy usudok o sebe a mozno trochu skromnosti :P
noldor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa noldor »

vies co, takto ti to poviem: spanielka je na ucenie. ked vies hrat na spanielke, nieje pre teba problem hrat na eletrike, ked zacnes eletrikou, bude pre teba problem hrat na spanielke. hawk
Geralt77
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Geralt77 »

ja som zacal na elektrike a na spanielke nemam problms.. ale mam radsej akustiku s kovovymi strunami ako ni/ylonky..

inak jasna elektrika a do toho BOSS DS-2 aaaach :oops:
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Geralt77 napísal:ja som zacal na elektrike a na spanielke nemam problms.. ale mam radsej akustiku s kovovymi strunami ako ni/ylonky..

inak jasna elektrika a do toho BOSS DS-2 aaaach :oops:
jj ni/ylonky maju az prehnane spanielsky sound a na moj vkus kratky sustain :wink:
SRneC
Addict
Addict

juro145 napísal:vies co, takto ti to poviem: spanielka je na ucenie. ked vies hrat na spanielke, nieje pre teba problem hrat na eletrike, ked zacnes eletrikou, bude pre teba problem hrat na spanielke. hawk
...hovadina... :?
fifaman456
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa fifaman456 »

ja hram na akustickej doma...zn.JOHNSON a na koncertoch hram na ciernej el.gitare FENDER.Ak by niekto vedel vybavit koncert hard-rockovej kapele na styl metallica a rammmstein nech napise na : [email protected]
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

španielske vypalovacky zneju najlepsie na klasickej spanielke s nilonkami (na to bola vyrobena), nadsenci na nu natiahnu kovove a hraju folk (Nedved, Kryl...), do zanra ludovej a cundrackej hudby patri i strunka, ak chces hrat na koncertoch a nebavi ta hrat sa s mikrofonom, zober elektroakustiku (vcelku dobry kompromis), na cokolvek "tvrdsie" si zober elektriku a mas to. Nevyhoda elektriky - bez komba/aparatury si velmi nezahras (netvrd ze jej zvuk bez zosiku je velka slava :? ) a dobre kombo stoji dalsich par tisic...
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

elektrika so kovovimy strunami (6)
info:

Kód: Vybrať všetko

http://www.madamusic.sk/sindex.php?idvyrb=10&akc=detail
funThomasik
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa funThomasik »

Stoporko napísal:španielske vypalovacky zneju najlepsie na klasickej spanielke s nilonkami (na to bola vyrobena), nadsenci na nu natiahnu kovove a hraju folk (Nedved, Kryl...), do zanra ludovej a cundrackej hudby patri i strunka, ak chces hrat na koncertoch a nebavi ta hrat sa s mikrofonom, zober elektroakustiku (vcelku dobry kompromis), na cokolvek "tvrdsie" si zober elektriku a mas to. Nevyhoda elektriky - bez komba/aparatury si velmi nezahras (netvrd ze jej zvuk bez zosiku je velka slava :? ) a dobre kombo stoji dalsich par tisic...
da sa pekne zahrat na takej lubovke aj bez aparatury inac s tebou v podstate suhlasim

elektrika a akustika su 2 uplne ine nastroje...elektroakustika je v podstate iba akustika s mikrofonom(raz som si ju aj naboostroval a bolo to sice o nicom ale pre srandu :D ) na koncerty taze pre norm. cloveka na nic

btw telecaster rullez (len skoda preskoda ze tam neni aplikovatelna tremolo packa)
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

funThomasik napísal:btw telecaster rullez (len skoda preskoda ze tam neni aplikovatelna tremolo packa)
No, mne páka vibráta na nej nechýba, keďže na nej zvyknem zahrať (keď ju dostanem k obsluhe) snáď jedine Funkové veci od RHChP (tie prvšie, keď to bola Funky kapela).
A keď niektorí tu machrujete, muzikanti, koľkí z Vás by vedeli bez prípravy zahrať z nôt nejaku uplneneznamu skladbu? :) Ja som voľačo z ňot vedel (pol roka v hudobnej robí svoje), ale akosi som sa zmieril stým, že tabulatúra je pre gitaristu praktickejšia, avšak s notovými prvkami rytmiky (viď Guitar Pro). 8)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

fikus-kukis napísal:No, mne páka vibráta na nej nechýba, keďže na nej zvyknem zahrať (keď ju dostanem k obsluhe) snáď jedine Funkové veci od RHChP (tie prvšie, keď to bola Funky kapela).
A keď niektorí tu machrujete, muzikanti, koľkí z Vás by vedeli bez prípravy zahrať z nôt nejaku uplneneznamu skladbu? :) Ja som voľačo z ňot vedel (pol roka v hudobnej robí svoje), ale akosi som sa zmieril stým, že tabulatúra je pre gitaristu praktickejšia, avšak s notovými prvkami rytmiky (viď Guitar Pro). 8)
zavyselo by na obtiaznosti skladby, ale 6.5 roka hudobnej urobi svoje... :oops:
Napísať odpoveď