Tak ja si nemyslím, že to bol "Boh"..jednoducho to nejak vzniklo...a poučovať ma o tom nemusíš..také ja nemusímMistr.Bombastik...1x napísal:Ok nechcem ťa nič poučovať alebo presvedčovať ale povedz ako vzniklo všetko okolo nás?
Viera
-
ANONYMKA17
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
to mám veriť že Boh stvoril svet? ... tak ako už bolo napísane verím v pravduViera nahrádza pravdu - a sama si sadá na jej trón.
Viera nenávidí pravdu. Pretože pravda vytláča vieru od koryta moci.
Pretože ide o trón, o bohatstvo a o moc nad bezduchými zúfalcami, ktorí ich tvoria!
Viera má šancu len tam, kde je nevedomosť.
Nevedomosť je prejavom hlúposti.
Tam, kde je vedomosť, tam viera nemá zmysel.
Tam, kde je vedomosť, tam má zmysel veda a hľadanie pravdy.
Kobida Alojz
zdroj : prop.sk / http://prop.sk/teoria_paralel.html
-
uelektronik
Star
ja som veriaci, klikol som na verim v Boha, cirkvi verim ciastocne, ale to je nadlho ze preco... Ak tu niekto tvrdi ze neveri v Boha, tak pise ze to preto ze mu to nikto nedokazal. Ja si o vas co tu tvrdite ze Boh nie je myslim ze ste lenivi. Precital niekto z vas Bibliu? Ved ked chcem o niecom prehlasit ze to neexistuje tak si nastudujem svetky materiali, kde sa tym zaoberaju a ked mam o tom rohlad tak vyhlasim svoje stanovisko. A to ste vy neurobili. Ja viem ze precitat Bibliu nie je sranda ja to velka a narocna kniha na citanie, ale vsak sa tu nebavime o lizatku ale o vaznych veciach.
sorry ale poznáš nejaký vedcom podložený fakt že Boh existoval? ja nie som proti ľudom ktorý veria v Boha, len ja osobne viac, ako niektorí hovoria tomu výrazu - racionálnejšie rozmýšľam. Čo sa týka Biblie - prečítal som si niečo z nej, presnejšie stvorenie sveta (lebo to ma zaujíma) - tomuto mám veriť? Ty si asi Bibliu čítal keďže prehlasuješ že Boh existuje, prosím napíš časť Biblie ktorá ma podľa teba zaujme a budem rozmýšľať o viere...balkymotor napísal: Ja si o vas co tu tvrdite ze Boh nie je myslim ze ste lenivi. Precital niekto z vas Bibliu? Ved ked chcem o niecom prehlasit ze to neexistuje tak si nastudujem svetky materiali, kde sa tym zaoberaju a ked mam o tom rohlad tak vyhlasim svoje stanovisko.
http://biblia.sk/sk/1/biblia/sev/index.html
http://pismo.christ-net.sk/pismo/index.php
-
SIX
Medium Star
verim v boha a
satana vsetko na pol jeden bez druheho neexistuje.
a pri poslednom sude to budem mat vyrovnane aj ked pojdem do pekla budem zadobre so satanom alebo do neba za dobre s bohom.
ale ono to o tomto nieje zaklad je to co je v cloveku nevravim ze musi byt nejaky svetuskar ale vsetkeho zmierov.
ale moj nazor : verit v cirkev znamena verit cisto len v diabla
satana vsetko na pol jeden bez druheho neexistuje.
a pri poslednom sude to budem mat vyrovnane aj ked pojdem do pekla budem zadobre so satanom alebo do neba za dobre s bohom.
ale ono to o tomto nieje zaklad je to co je v cloveku nevravim ze musi byt nejaky svetuskar ale vsetkeho zmierov.
ale moj nazor : verit v cirkev znamena verit cisto len v diabla
-
cORP.
Addict
ja verim v reinkarnaciu a v osudove stretnutia alebo proste take ze niekto ma stastie a zasa niekto smolu ale v boha neverim a nikdy ani nebudem ked som ho potreboval nepomohol a v cirkev tak k tej sa nevyjadrym pretoze ty co v nu veria by ma zabili pre moj nazor . a netrepte na moj nazor nic nezmenim ho a viem co hovorim
jj, mam verit tomu ze eva vznikla z adamovho rebra?to je relevatny dokaz?Stilo napísal:sorry ale poznáš nejaký vedcom podložený fakt že Boh existoval? ja nie som proti ľudom ktorý veria v Boha, len ja osobne viac, ako niektorí hovoria tomu výrazu - racionálnejšie rozmýšľam. Čo sa týka Biblie - prečítal som si niečo z nej, presnejšie stvorenie sveta (lebo to ma zaujíma) - tomuto mám veriť? Ty si asi Bibliu čítal keďže prehlasuješ že Boh existuje, prosím napíš časť Biblie ktorá ma podľa teba zaujme a budem rozmýšľať o viere...
http://biblia.sk/sk/1/biblia/sev/index.html
http://pismo.christ-net.sk/pismo/index.php
som ateista
-
Stoporko
VIP
takato "viera" mi silno pripomina viru katolikov z cias Temna (nic proti vam, Katolici, mam vas velmo radStilo napísal: to mám veriť že Boh stvoril svet? ... tak ako už bolo napísane verím v pravdu
prajem ti vela stastia v hladani a modlim sa, aby si raz aj ty nasiel tu spravnu Pravdu
v tomto mas pravdu, vela najma tvrdych kritikov viery sa pri skumani ako to v skutocnosti je stava veriacimiStoporko napísal:Zaujimave, ze coraz viac VEDCOV sa stava KRESTANMI, su to uznavani fyzikovia, astronomovia, biologovia... a tvoja pravda? Ked dnesna veda odobrila Biblicke stvorenie sveta (pokial ho nechapeme ako doslovny opis 1 den=24 hodin...)
prajem ti vela stastia v hladani a modlim sa, aby si raz aj ty nasiel tu spravnu Pravdu
k stvoreniu sveta, vychadza to asi takto: 1. den prvohory, 2. druhohory a dalsie dni si uz kazdy moze domysliet
velmi dobre knihy aj s argumentami ktorym pochopi aj laik su Kauza viera, Kauza Kristus, a myslim ze je este tretia ale na nazov si nespomeniem
vies ja ti mozem dat x vedcov , ktori ti vyvratia, prednedavnim(par mesiacov dozadu) bolo v spravach teoria jedneho americkeho vedca o vyvrateni, ze boh chodil po vode a takto by sa dalo pokracovatStoporko napísal:takato "viera" mi silno pripomina viru katolikov z cias Temna (nic proti vam, Katolici, mam vas velmo rad). Zaujimave, ze Jezis povedal: Ja som cesta, PRAVDA a zivot. Zaujimave, ze coraz viac VEDCOV sa stava KRESTANMI, su to uznavani fyzikovia, astronomovia, biologovia... a tvoja pravda? Ked dnesna veda odobrila Biblicke stvorenie sveta (pokial ho nechapeme ako doslovny opis 1 den=24 hodin...)
-
uelektronik
Star
nikdy nazabudaj na to ze vedci vedia len tolko kolko zatial objavili a pochopili. o par rokov mozno objavia nieco co vysvetli tento jav a mozno to objavia neskor. vedci vidia len tak daleko ako im to dovoli to co vedia. ked budes vediet ze uz sa neda nic objavit a ked bude uz vsetko zname a objasnene, potom mozes zacat vyvracat Boha. ak to budes robit predtym tak robis hlupost lebo este nemas dostatok informacii, a na tvojich slovach sa mozno o par rokov bude niekto smiat.abstraktt napísal:vies ja ti mozem dat x vedcov , ktori ti vyvratia, prednedavnim(par mesiacov dozadu) bolo v spravach teoria jedneho americkeho vedca o vyvrateni, ze boh chodil po vode a takto by sa dalo pokracovat
hovori sa tomu tusim gula poznania ci ako, vnutro gule poznas a co je na povrchu to su otazky na ktore sa hladaju odpovede, ked sa vsetko dozvies gula sa zvacsi a zaroven pribudnu dalsie otazky na ktore treba najst odpoved a takto to ide stale dookola, na nieco sa pride, ale na zaklade novych poznatkov sa objavia dalsie otazkybalkymotor napísal:nikdy nazabudaj na to ze vedci vedia len tolko kolko zatial objavili a pochopili. o par rokov mozno objavia nieco co vysvetli tento jav a mozno to objavia neskor. vedci vidia len tak daleko ako im to dovoli to co vedia. ked budes vediet ze uz sa neda nic objavit a ked bude uz vsetko zname a objasnene, potom mozes zacat vyvracat Boha. ak to budes robit predtym tak robis hlupost lebo este nemas dostatok informacii, a na tvojich slovach sa mozno o par rokov bude niekto smiat.