Cawte, mam taky mensi problem. Situacia sa ma takto: Mam zosietovane 3 PCs. 2ks s WinXP tu problem nie je ziadny, no treti kus ma Win98SE a na nom mam pripojenu tlaciaren (zdielana). Problem je, ze z XPcka nenajdem PC s 98 (zdielanie diskov aj tlaciarni je povolene aj tlaciaren je zdielana) a tym padom ani zdielanu tlaciaren. Ako sa dostanem ku tlaciarni bez reinstalacie windowsu?
P.S. Na mojom PC s XP mam tiez pripojenu tlaciaren, sestra sa z druheho PC s XP dostane na nu v pohode, no tiez na 98 ani nahodou.
P.S. 2.: z tej 98 nevidim ani jeden PC s XP. Pingy sice idu no PC nevidno a to je zdielanie nastavene
zdielanie tlaciarne win98
Ak mas vsade nastavene shary, tak by som skusil cez IPC. Skus namapovat tlaciaren na lpt port cez net use, cez command line. Malo by ju najst, aj ked pocitac nevidi. Priklad :
"net use lpt1 \\PCXP\tlaciaren\ /persistent:yes" - kde "PCXP" je nazov pocitaca so zdielanou tlaciarnou a "tlaciaren" je nazov zdielanej tlaciarne a "lpt1" je LPT port, mozes dat aj iny.
Potom uz len klasicky instaluj danu tlaciaren ako LPT1 s pouzitim ovladacov.
Pripadne skus "ping PCXP", ci ho vobec najde, PCXP samozrejme nahrad nazvom pocitaca v sieti, kde je nasharovana tlacka.
Este ma napada, ci nemas sekle shary, tak to sa da cez command line prikazmi "net share", tym skontrolujes stav abo priamo "net share IPC$" na premapovanie.
"net use lpt1 \\PCXP\tlaciaren\ /persistent:yes" - kde "PCXP" je nazov pocitaca so zdielanou tlaciarnou a "tlaciaren" je nazov zdielanej tlaciarne a "lpt1" je LPT port, mozes dat aj iny.
Potom uz len klasicky instaluj danu tlaciaren ako LPT1 s pouzitim ovladacov.
Pripadne skus "ping PCXP", ci ho vobec najde, PCXP samozrejme nahrad nazvom pocitaca v sieti, kde je nasharovana tlacka.
Este ma napada, ci nemas sekle shary, tak to sa da cez command line prikazmi "net share", tym skontrolujes stav abo priamo "net share IPC$" na premapovanie.