Československo

Diskusie na politické témy...

Vnímate rozpad Československa pozitívne?

Áno
119
36%
Nie
137
41%
Neviem posúdiť
79
24%

Celkom hlasov: 335

p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

kinjeril napísal:Amen ... :roll:
Ak to bolo myslene ironicky, zabudol si vyznacit, ze JA OSOBNE si myslim, ze je skoda, ze ste sa rozhodli.
Rastaman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rastaman »

Super, ze sme sa rozdelili... pretoze my sme Slovaci a oni Cesi a tak to vzdy aj bude... my si vystacime aj sami, pretoze sme pracovity narod (aj ked sa to mozno niekomu nezda)... ja som bol vtedy este babo, ale vnimam to pozitivne. aspon mozme ukazat, ze aj my sami vieme nieco urobit a nepotrebujeme k tomu Prahu a spol. Cechov extra nepoznam, ale ako narod si myslim, ze su viac namysleni ako nie a voci nam sa spravaju pohrdavo... a na to mam velke nervy... rrr

Aspon ich mozme barskedy vybuchat v hokeji... heh
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

m3thod-man, brm > nejde o osobny styk ci uz s priatelmi alebo na uradoch. Tam to pocitit osobne nedaju. Skor ked sa bavime na nejaku temu kde hraju ulohu narody. Vtedy niet lepsich ako Cechov... A pre kazdeho z nich je Slovensko vzdy VYCHODNE od nich a aj vzdy bude. (Ako od nas Ukrajina)
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

ja som si sice tiez v ceskoslovensku velmi dlho nepozil cca 3,5 roka ale moj nazor na toto je taky ze sme mali pekne ostat spolu... nase rozdelenie dopadlo napokon asi tak ze cechom ostalo vsetko ceskoslovenske a slovensko bolo novym statom :? ... myslim ze este v 60tych rokoch bolo ceskoslovensko jednym z bohatsich statov europy... nase rozdelenie bolo jednoznacne vyhodnejsie pre cechov ktori to dokonca chceli menej ako my (dakujeme vlado)... myslim ze sme sa ich mali drzat ako to slo a nie sa od nich tahat prec, vsak my sme jedny z najpodobnejsich narodov vobec (spolonca historia, veeelmi podobny jazyk) :roll: ...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Vesper napísal:ja som si sice tiez v ceskoslovensku velmi dlho nepozil cca 3,5 roka ale moj nazor na toto je taky ze sme mali pekne ostat spolu... nase rozdelenie dopadlo napokon asi tak ze cechom ostalo vsetko ceskoslovenske a slovensko bolo novym statom :? ... myslim ze este v 60tych rokoch bolo ceskoslovensko jednym z bohatsich statov europy... nase rozdelenie bolo jednoznacne vyhodnejsie pre cechov ktori to dokonca chceli menej ako my (dakujeme vlado)... myslim ze sme sa ich mali drzat ako to slo a nie sa od nich tahat prec, vsak my sme jedny z najpodobnejsich narodov vobec (spolonca historia, veeelmi podobny jazyk) :roll: ...
ta spolocna historia je diskutabilna kedze sa jedna o par storoci a Velkej Moravy (co tiez bola len Morava nie Cechy) a potom od '18 do '39 a od '45 do '93. Medzi tymito casovymi obdobiami sa nase narody rozvyjali uplne odlisne. Kym Cesi si az do biky na Bilej hore vladli fakticky sami, mi sme boli pod nadvadou Madarov...az do 1918... a ani obdobie po Rakusko-Madarskom vyrovnani sa neda nazyvat spolocnym,kedze Cesko bolo sucastou Predlitavska a Uhorsko (teda aj Slovensko) Zalitavska. Predlitavsko bolo kontrolovane Viednou a Zalitavsko Pestou...
takze mi sme boli fakticky stale v pci,a CSR nam po 1918 len pomohla sa spamatat...aj ked sme v nej boli znevyhodeni aj tak... :?
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:ta spolocna historia je diskutabilna kedze sa jedna o par storoci a Velkej Moravy (co tiez bola len Morava nie Cechy) a potom od '18 do '39 a od '45 do '93. Medzi tymito casovymi obdobiami sa nase narody rozvyjali uplne odlisne. Kym Cesi si az do biky na Bilej hore vladli fakticky sami, mi sme boli pod nadvadou Madarov...az do 1918... a ani obdobie po Rakusko-Madarskom vyrovnani sa neda nazyvat spolocnym,kedze Cesko bolo sucastou Predlitavska a Uhorsko (teda aj Slovensko) Zalitavska. Predlitavsko bolo kontrolovane Viednou a Zalitavsko Pestou...
takze mi sme boli fakticky stale v pci,a CSR nam po 1918 len pomohla sa spamatat...aj ked sme v nej boli znevyhodeni aj tak... :?
OMG 8) ja som to nemyslel tak podrobne ale proste ze sme sa vyvijali casto ako jeden narod, rozdelovali sa a znova spajali atd...
jackb
Redeemer
Redeemer

Vesper napísal:OMG 8) ja som to nemyslel tak podrobne ale proste ze sme sa vyvijali casto ako jeden narod, rozdelovali sa a znova spajali atd...
njn...ked sa na to clovek tak detailne nepozera ta kmas pravdu :wink:
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

tiež si myslím že keby sa prehodnotila politika a rovnomerne by sa delili investície aj tam aj tam mohlo byť dobre keby sme boli československo

všetko je len otázka zmeny vládnutia
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

tak podla mna by bolo lepsie keby sme teraz este stale boli ceskoslovenskom... a myslim si ze keby rezim v 1989 nepadol tak by sme boli jednym z najvyspelejsich statov v Europe (vsak sme aj boli) 8)
Jhonyfire
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jhonyfire »

ta cosi!
Cele mesto bolo napchate v Tuzexe a kupovalo bony od vekslakov aby si kupili novy vysnivany gramofon Toshiba(priklad Moj Otec ale to neni podstatne)
Kazdy isiel do strany bo si myslel ze dostane vysie postavenie(akurat by dostal rad prace keby dany clovek vydrzal v strane do 60tky)
A ked dakto isiel do kostola na svadbu zo strany ta uz ho poslali STBaci na kobercek(priklad moj dedo)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Vesper napísal:a myslim si ze keby rezim v 1989 nepadol tak by sme boli jednym z najvyspelejsich statov v Europe (vsak sme aj boli) 8)
Snívajte s nami. :) Československo patrilo k najvyspelejším štátom sveta v medzivojnovom období.. od 1918 do rozpadu ČSR na Český protektorát a Tisov štát. Po 1948 a nástupe komunistov to šlo dolu vodou.. som za Československo.. ale ak by podmienkou spoločného štátu mal byť komunizmus, tak to už naozaj radšej samostatné slovensko.. :roll:
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Neviem si predstavit, kde by sme teraz boli, keby v ceskoslovensku vladli socialny demokrati tak, ako to bolo donedavna v cechach. Asi by sa opakovala historia zo 48 ked slovaci volili pravazne demokratov, cesi komunistov a kezde cechov je 2x viacej, tak vyhrali komunisti.. :roll:
-Asi by sme sa teraz topili v "ceskych" dlhoch :!:

Ops! Trocha som ta predbehol, Tomasito. Reagujem na zamknutu temu "Malo sa podla vas rozpadnut Ceskoslovensko?" :smt042
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Spojene temy "Československo" a "Malo sa podla vas rozpadnut Ceskoslovensko?"
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Vesper napísal:tak podla mna by bolo lepsie keby sme teraz este stale boli ceskoslovenskom... a myslim si ze keby rezim v 1989 nepadol tak by sme boli jednym z najvyspelejsich statov v Europe (vsak sme aj boli) 8)
nuze boli by sme,aj sme boli ale len v ramci statov Varsavskej zmluvy.CSR bola jednym z najvyspelejsich statov vtedajsieho sveta. aj ked nie najbohatsim.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Snívajte s nami. :) Československo patrilo k najvyspelejším štátom sveta v medzivojnovom období.. od 1918 do rozpadu ČSR na Český protektorát a Tisov štát. Po 1948 a nástupe komunistov to šlo dolu vodou.. som za Československo.. ale ak by podmienkou spoločného štátu mal byť komunizmus, tak to už naozaj radšej samostatné slovensko.. :roll:
jasne ze to malo svoje nevyhody (zelezna opona, obmedzenia vo viere a politike...) ale to zase v 70-80 rokoch uz nebola doba ako po druhej svetovej vojne ked pre rezim nepohodlni ludia isli rovno na sud pripadne boli bez sudu popraveni atd... zober si uz iba to ze skandinavske krajiny (v sucasnosti jedny z najvyspelejsich na svete) chceli od nas prebrat socialny system... to podla mna o niecom hovori
jackb
Redeemer
Redeemer

Slovensku a Slovakom nikdy spoluzitie s inym narodom nepriniesla nic dobre, preto som proti oslavam 28.10. na SVK.
brm
Darca
Darca

Vesper.. možno už tak nepopravovali, ale každopádne osoby nepohodlné režimu boli posúvané na okraj spoločnosti. Napríklad pokiaľ Tvoji rodičia neboli v strane, mal si veľké problémy vyštudovať VŠ (ak si sa tam vôbec dostal). Ale to už je pokec do tejto témy: http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=16238

jackb.. takže lepšie by bolo, keby nebol 28.10.1918 a ďalej by sme ostali Horným Uhorskom? :) Oslavuj ten deň, pretože vtedy sme boli uznaní ako rovnocenný národ!
jackb
Redeemer
Redeemer

brm napísal:jackbOslavuj ten deň, pretože vtedy sme boli uznaní ako rovnocenný národ!
ano, a to ze Slovensko po hospodarskej stranke upadalo, ze vsade boli Cesi: na uradoch,skolach v nemocniciach, bolo OK a ze v 1928 Cesi odmietli prerokovat vzajomnu dohodu o dalsom spoluziti bolo tiez OK vsak?! :roll:
brm
Darca
Darca

jackb napísal:ano, a to ze Slovensko po hospodarskej stranke upadalo, ze vsade boli Cesi: na uradoch,skolach v nemocniciach, bolo OK a ze v 1928 Cesi odmietli prerokovat vzajomnu dohodu o dalsom spoluziti bolo tiez OK vsak?! :roll:
No keď pred r. 1918 boli všade vo vysokoých funkciách maďari a slováci nemali nikoho? :) Radšej tam mali nechať maďarov? :)
jackb
Redeemer
Redeemer

brm napísal:No keď pred r. 1918 boli všade vo vysokoých funkciách maďari a slováci nemali nikoho? :) Radšej tam mali nechať maďarov? :)
tak je na mieste opytat sa kto bol vacsia svina: Cesi alebo madari?
Napísať odpoveď