pre porovnanie g80 ich ma oproti nasilnejsej atine 1950XTX takmer 2 x viac a vykonnostny rozdiel tychto kariet nieje v rovnakom pomere... takze skor to vidim na dotiahnutie sa + 10 az 15 percent v prospech atiny
Hmmm ja to vidim dako takto... R600 ma byt 512bit + ma mat 64 shader jednotiek a kazdy dokaze 4 operacie naraz to znamena ze vlastne ma 256 shader jednotiek ale G80 ma 128 shader jednotiek a kazda dokaze len 1 operaciu za takt. R600 bude mat GDDR4 a G80 ma GDDR3. Ale zasa je pravda ze G80 ma dvakrat take takty takze... . Ale skorej to vidim na R600 ktora bude tak okolo 10 percent lepsia. PS: A to som zatial vzdy kupoval graficku od Nvidie takze nejde o to ze preferujem ATI.
mystique napísal:co je iba o 39 mil viac ako u G80
pre porovnanie g80 ich ma oproti nasilnejsej atine 1950XTX takmer 2 x viac a vykonnostny rozdiel tychto kariet nieje v rovnakom pomere... takze skor to vidim na dotiahnutie sa + 10 az 15 percent v prospech atiny
predbezne info - R600 da cca 10800 v 3d06 na najlepsom AMD procaku (FX-62?)
uz aj pisu, ci bude v baleni elektraren?
200W karta, to mate za 5 hodin behu kilowat, co je cca 5 korun.
povedzme 20 dni do mesiaca, stovku mesacne len graficka karta... no krasa.
no podla mna to v tranzistoroch nebude. pozri tabulku predoslej generácie graf. kariet.
rozdiel vo vykone v prospech ATI uz ale nebol tak markantný. no ak sa potvrdí tých cca 10800 tak ATi je v prd*l*.
ze 8800 ma unifikovane shadery.....LOL ked uz tak tak polounifikovane tak co klamu....a tie geometri shadery niesu este dobre nadstavene...takze nic ine nepoviem ako R600...
MP4-20 napísal:ze 8800 ma unifikovane shadery.....LOL ked uz tak tak polounifikovane tak co klamu....a tie geometri shadery niesu este dobre nadstavene...takze nic ine nepoviem ako R600...
to znemena ze medzi sebou spolupracuju a vyvazuju sa tak ako je potrebne....ale u 8800 je to tak ze ich je 128 ci kolko a sa delia v pomere...a unifikovane znamena teda to ze ked napr je obrazok 3D tak potrebuje viac Geometri shader tak procesy sa presmeruju na vypocty toho daneho shaderu-algoritmu....cize ten cip nie je tak inteligentny....teda ta 8800 je dobra hej to sa nezaprie ale trochu by mali aj popracovat na architekture toho cipu...v tomto je ATI lepsia...a nVidia ma zase pod palcom marketingovy trh...ale jej je to mapr platne lebo to vykon nedodava...
to mas odkial ze ten pomer je nastaveny??? ano cital som v nejakych recenziach ze MOZNO je nejaky pevny pomer nastaveny v ovladacoch ... ale ak to aj tak je tak jedine v ovladacoch .... tie shadery su plne unifikovane
gwixt napísal:to mas odkial ze ten pomer je nastaveny??? ano cital som v nejakych recenziach ze MOZNO je nejaky pevny pomer nastaveny v ovladacoch ... ale ak to aj tak je tak jedine v ovladacoch .... tie shadery su plne unifikovane
ked sa dostanes ku obrazkom architekturi tak to pochopis to je tazko na vysvetlenie...
(R600)
zatial sú všetky tieto informácie iba neofiaciálne, teda to nemusí byt pravda.
-512bitová pamätová zbernica (2x512 ringbus)
-80nm proces
- 64 komplexnejších unifikovaných shaderov (nvidia má síce 128, ale tieto sú komplexnejšie), 4D oproti 1D nVidia
-rýchle pamäte GDDR4 (tuším že pripustnost bude až nad 100GB/s)