jedna teoria hovori ze aj spendlikova hlavicka moze obsahovat myriady vesmirov fungujucich v inych dimenziach... ale to je vsetko len teoria
tym padom to co existovalo pred vesmirom existuje aj teraz...
paci sa mi tvoj nazor avsak po cast: ,realne existujucich veci...kvint3 napísal:Je teoria, ze pred tymto vesmirom bol taky isty, ktory sa tiez rozpinal a rozpinal...po urcitej dobe sa zastavil rozpinat a znovu sa zacal zmrstovat az sa zmrstil tak uplne, ze neskor sa v malom priestore znovu nakumulovala velmi silna energia a prisiel druhy velky tresk atd...ale to sa dokazat samozrejme nikdy neda a clovek to nikdy nepochopi.
Podla mna, uvazovanie o tom, co bolo pred vesmirom je pre cloveka nad jeho chapanie. Pretoze clovek, ktory vie a ktory ma v sebe zakodovane, ze sa narodil a vie ze zomrie, cize je ohraniceny, nedokaze vstrebat a logicky vysvetlit a pochopit informaciu, ze nieco moze byt vecne alebo si rovnako nevie predstavit ako moze vyzerat "NIC" a podobne, lebo takmer 100 percent vsetkeho v jeho zivote sa sklada z materialnych, realne existujucich veci...
a rovnako je to aj s myslienkou, ze "velky tresk" a cely vznik vesmiru sposobil boh, resp. vyssia sila, co sa mne osobne v tomto pripade zda byt najschodnejsia cesta...
tiez sa ktomu priklanam - ale mam problem to pochopitLord 3D napísal:Ja si myslim že bol priestor kde neexistoval čas...a postupne sa nahromadila obrovská enegia a vznikol vesmir
ale niekedy vesmir musel z niecoho vzniknut.halfend napísal:ne ja si myslim ze vesmir je odjakziva...
Hmm je to velmi zaujimava tema ... povedal by som ze az filozofickaLord_3D napísal:Niekto by si povedal že nič...Ale to nič nikde byť musí....![]()
Biblia napísal:NA počiatku bolo slovo a to slovo bolo u Boha a to slovo bol Boh...
ale ty to nechapes to bolo tak...boh sedel doma pri telke a fest sa nudil a povedal si ze "teraz to zacne" a to bolo to slovo no vlastne veta.....ako v tom filme MIB 2 co tie male bytosti zili v tej skrini...to iste je aj nas vesmir boh ma tiez doma taku skrinukane napísal:dobre a ako vznikol boh?a ten priestor kde boh povedal slovo?
1. Precitaj si to od znova ... kde je napisane ze to slovo povedal Boh ?kane napísal:dobre a ako vznikol boh?a ten priestor kde boh povedal slovo?
Sorry ale toto je trapne a nie smiesne a vobec nesi zaujimavy. Ak si chcel ukazat svoju inteligenciu tak si sa predviesdol... Nikomu tu nevnucujem vieru, ale jedno je iste aj s neveriacim sa da hovorit o Biblii a vo viere na urovni, ale toto co tu ty predvadzas je fakt ubohe. Nabuduce si rozmysli co napises.skura3 napísal:ale ty to nechapes to bolo tak...boh sedel doma pri telke a fest sa nudil a povedal si ze "teraz to zacne" a to bolo to slovo no vlastne veta.....ako v tom filme MIB 2 co tie male bytosti zili v tej skrini...to iste je aj nas vesmir boh ma tiez doma taku skrinu
si si istý správnostou pomeru ktorý si udal?->slavo<- napísal:pred vesimirom nebolo nic pretoze mi sme nic tato planeta je iba 1/1000000000000000000000000000000000000000000000000000000
z celeho vesmiru
napr.->slavo<- napísal:a verim ze su 100x krajsie miesta ako je zem.