Trest smrti
-
Vigor
King
- Kontaktovať používateľa:
Ja osobne som za trest smrti. Niekto sice spominal, ze sme kultivovana spolocnost a podobne a tak sa mame chovat. No ak chcem do takej spolocnosti patrit a ak chcem, aby ma podla toho ludia sudili musim sa tak aj nalezite spravat. Ak niekto niekoho umyselne zabije, dajme tomu ze mu to dokonca robi potesenie je to clovek hodny toho, aby sme mu este davali nejake vyhody? Podla mna teda nie. Clovek sa sice narodi ako clovek, no svojim spravanim sa moze zmenit na zver. A toto je nanestastie jav, ktory nie je ani zdaleka ojedinely. Samozrejme, je tu moznost justicnych omylov...a hovorite, ze preto je lepsie dozivotie. A preto sa pytam, pri dozivoti akoze nie je moznost takehoto omylu? Samozrejme, ze je. A ak napr. odsudia 19 rocneho cloveka na dozivotie, a po 20 rokoch zisita, ze je nevinny...neznici mu to zivot? Podla mna ano. Ak by vysiel z vazenia ako 40 rocny bez vysokej skoly, navzdy poznaceny tym co sa mu nepravom stalo. Ved nejeden z Vas tu pisal, ze dozivotie je horsie ako trest smrti. Je potom aj justicny omyl v pripade dozivotia horsi ako takyto omyl v pripade trestu smrti?
-
soviet666
Star
rozhodne ANO, ako pre koho, ale potom riadne zlepsit sudnictvo > koli tym "nevinnym obetiam"
napr.: do vezenia pride "clovek" co vedome zabil manzelku a z vezenia sa dostane inzinier eh (dost zvelicujem ale pointu mas jasnu)
nejake aktivity hej ale toto nie
ehmmfranta101 napísal:nesúhlasím s trestom smrti, je to nanajvýš neľudské v tomto storočí. ale vo väzeniach by mali byť nejaké vzdelávacie aktivity, aby neboli úplne stratení keď ich prípadne pustia.
napr.: do vezenia pride "clovek" co vedome zabil manzelku a z vezenia sa dostane inzinier eh (dost zvelicujem ale pointu mas jasnu)
nejake aktivity hej ale toto nie
-
*Barborka*
Medium Expert
Trest smrti?NIE aspon co sa tyka mna. Myslim ze zlovek nema pravo zobrat druhemu cloveku zivot. Tak isto ako vrah nema pravo zabit obet nema ani sud pravo zabit vraha a ked to uz vrah spravil, sice je to ohavne, ale neznamena to ze to musi urobit aj sud. Som za dozivotie aj ked ma dost zlosti ze ten vezen sa tam len tak naje a aj v zime ma teply noclah. Mal by si to nejak odpracovat...
-
miro.fisman
Medium Expert
-
soviet666
Star
o to prave ide, ostatny by uz boli "opatrnejsi"*Barborka* napísal:Ja by som skor nepovolila trest smrti ... uz len pre to ze vlastne by to mal za sebou ... ale kebyze sa da dozivotie tak urcite bude premyslat o tom co spravil a uvedomi si to ... podla mna je urcite horsie cely zivot byt v base ako nieco spravit a hned dostanem smrt ... urcite PROTI !
inak v tom vazani sa bud obesi, zblbne alebo ujde
-
miro.fisman
Medium Expert
aha...ked sa obesi,tak bude mrtvi,lebo bol psychycky labilny clovek a proste to nevydrzal......ked zblbne,tak zas je psychycky labilny a u mu nic nepomoze,tak ze je to ako keby bol mrtvy a ked ujde,tak bud ho najdu,alebo nie , ale od strachu a toho,ze ho uz nebavi sa vzdy len skryvat a nevydrzi to,tak sa zabyje,alebo bude cely zivot v strachu a bude sa skryvat,cize asi tiez nie najvatsia vyhra.. 
-
pancuska26
Expert
-
miro.fisman
Medium Expert
-
alcatraz16
Medium Expert
-
miro.fisman
Medium Expert