Aky Lcd monitor???

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uNreal_saTch^
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

omg sak to je logicke...
mas napr. 10.000 je iba na tebe ci si kupis kvalitnu 17" alebo chces mat co najvacsi monitor, pri ktorom si akurat pokazis oci, a budes sa snim nervacit...
kazdy si je sam strojcom svojho osudu a stastia...
vyber je na len a len na vas...
ja osobne som zvolil prvu variantu a som nad mieru spokojny...
ONdr3j
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ONdr3j »

skura3 napísal:lebo vo vela pripadoch maju klasicke lepsi...a ked uz kupujes sirokouhli tak samsung 940bw
no neviem ale budis a to vysoke rozlisenie nieje az take vysoke aj ked sa blizi k 1600 ale napr narast narocnosti oproti 1280 je cca 6% (to cislo nieje odomna)

to SatchBoogie: takze pri 19" monitore si budem kazit oci ? :shock: fiiiiha, to som nevedel, cize teraz na mojom crt do ktoreho teraz cumim si nekazim oci? vsak si kupujem LCD aby som si uz tolko nekazil oci
a ktore su kvalitne 17" monitory podla teba? ja si kupim 19" lebo to je uz dneska taky standart
a ked si ho kupim tak ti dam vediet ci ti aj ja poviem ze som nadmieru spokojny, lebo som si vybral tu druhu variantu
ale ako si povedal kazdy sa sam rozhodne co si kupi, vsak su to jeho peniaze ;) 8)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

http://www.sofos.sk/default.aspx?nid=8& ... od_id;6913
tento som ja kupil...
mno vidim ze je zbytocna sa hadat...
ak myslis ze 19" je normal...tak si kup 19" no problem pre mna :D
ak si myslis ze lcd ti nemoze pokazit oci tak potom neni o com s tebou a ak si myslis ze kvalita monitoru sa zaklada na velkosti...ok berem tvoj nazor... :?

/edit nemam rad ironicke poznamky...
ONdr3j
Professional
Professional

SatchBoogie napísal:http://www.sofos.sk/default.aspx?nid=8& ... od_id;6913
tento som ja kupil...
mno vidim ze je zbytocna sa hadat...
ak myslis ze 19" je normal...tak si kup 19" no problem pre mna :D
ak si myslis ze lcd ti nemoze pokazit oci tak potom neni o com s tebou a ak si myslis ze kvalita monitoru sa zaklada na velkosti...ok berem tvoj nazor... :?

/edit nemam rad ironicke poznamky...
jaaaj chlaapeee, porovnavas s neporovnatelnym, vsak EIZO je znacka sama o sebe, ta hadam ani konkurenta nema
no dneska je standartna uhlopriecka 19" o niekolko mesiacov bude zas standartna uhlopriecka vacsia (20" a viac)
no LCD urcite kazi menej oci ako CRT a aj tvoj EIZO kazi oci alebo zeby ich tebe zlepsoval? nakoniec budes vidiet ako superman? 8)
nikde som nepovedal ze kvalita monitoru sa zaklada na velkosti uhlopriecky, napisal som len ze dneska je standart 19 "

P.S. ten EIZO je na grafiku a taky ja nepotrebujem ;)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

ONdr3j napísal:jaaaj chlaapeee, porovnavas s neporovnatelnym, vsak EIZO je znacka sama o sebe, ta hadam ani konkurenta nema
to mas pravdu ze nema... ;-)
ale to je uz vsetko co dodam do tejto temy, lebo to aj tak nema vyznam
:roll:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nazor ze lacne lcd 19wd su na tom kvalitativne horsie je na dost dlhu diskusiu.Priklad:tuna v uk sa v casopisoch sem tam uverejnuje kvalitativny rebricek lcd podla vyrobcov.Minuly rok v aprili sa stal maly zazrak.Na anglicky trh vstupila neznama znacka HannsG.Nikto nevedel co to je,zacali sa prebijat svojimi cenami lcd na trh,ceny mali a maju nepomerne nizsi ako konkurencia.Clovek by si myslel,ze ak ponukaju monitor 19 o 100 libier lacnejsi ako ostatne znacky,ze to bude automaticky shit.Cuduj sa svete,v decembri uverejnili casaky rebricky a co sa nestalo?Po dlhodobych testoch HannsG kvalitativne predbehlo takych vyrobcov akn LG,Dell,Neovo,Sony atd.Z nuly vyskocili na 5. miesto hned za Samsungom.Vsetci boli z toho dost mimo,pretoze viacero casopisov uverejnilo v kratkej dobe nezavisle testy a vsade sa HannsG riadne vysplhal.V januarovom cisle MicroMart o tom vysiel dokonca clanok,ze za tak kratky cas sa dokazali takto vysvihnut a maju momentalne 23% podiel na trhu.Ja som od nich kupil 19 inch WD s 5ms odozvou za 140 libier,co je 7300sk.Takze casy vysoka cena-super kvalita a nizka cena-na faka kvalita su uz za nami.

Zdroje z magazinov MicroMart,PC Advisor a Computer Shopper.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

myslim ze tie casy su tu a stale aj budu...
sam hovoris ze to je novy vyrobca...takze nejako na seba musi natahat ludi, potom pojdu ceny takisto hore...
ak sa predvedu kvalitou, ceny zacnu u nich tiez stupat...
je to len akesi uputanie na seba...neviem, je to iba nazor...
ONdr3j
Professional
Professional

HannsG ? o nich som este nepocul ale pozeral som ich stranku a nemaju zle monitory (apson podla parametrov), no uvidime ci aj k nam dojdu ;)
Mr.Jack
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mr.Jack »

ja si idem dnes objednať LG L194WT-SF 19 LCD Silver/Black čo ňan poviete? :wink:
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

skura3 napísal:.a inac uz len kvoli tomu rozliseniu 1440x900....je to dost vysoke rozlisenie a v narocnych hrach ti to proste pc neutiahne.
ehm .. 1280*1024 je viac ako 1440*900 :wink:
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

A co poviete na tento? Tiez bych rad obnovil vozovy park :)
gwixt
Addict
Addict

kinjeril napísal:A co poviete na tento? Tiez bych rad obnovil vozovy park :)
nic lepsie na hry neexistuje :) ... ale ma to nevyhody TN panelov (nie prave super farby ale to ta pri hrach netrapi) a neda sa vyskovo nastavit
kinjeril
Moderátor
Moderátor

gwixt napísal:nic lepsie na hry neexistuje :) ... ale ma to nevyhody TN panelov (nie prave super farby ale to ta pri hrach netrapi) a neda sa vyskovo nastavit
Proud user? :)
Ono to az tak celkom na hry nebude, skor taky na domace pouzitie. Neaky ten office, neaka ta grafika. Ale celkovo, dostal som na monitori tejto znacky dobre referencie (CRT/LCD), takze v znacke mam jasno. A co to s tymi TN panelmi?
gwixt
Addict
Addict

kinjeril napísal:Proud user? :)
Ono to az tak celkom na hry nebude, skor taky na domace pouzitie. Neaky ten office, neaka ta grafika. Ale celkovo, dostal som na monitori tejto znacky dobre referencie (CRT/LCD), takze v znacke mam jasno. A co to s tymi TN panelmi?
z recenzie
http://www.svethardware.cz/art_doc-0182 ... 76220.html
Model VX922 je výjimečný svou 2ms odezvou. V praktických testech se tato deklarovaná odezva potvrdila a stal se tak nejrychlejším panelem v testu. Pokud někdo hledá monitor pro hraní her, je tento jako stvořený právě pro něj. Barevné podání je pouze průměrné a vzhledem k ostatním TN panelům v testu je lehce lepší, ale žádný zázrak to není. Podsvícení je vcelku obstojné, při běžné práci si nerovnoměrnosti ani nevšimnete. Pozorovací úhly jsou i na technologii TN celkem malé (vertikální). Monitor však zaostává v ergonomii, a tak si dejte pozor na to, jestli váš stůl poskytne dostatečný konfort pro vaše záda. Celkově je tedy monitor lehce nadprůměrný, avšak v odezvě nemá konkurenci (snad jen LG L1970HR je o kousek rychlejší).
TN panely (asi najstarsia vyrobna technologia) su sice rychle ale maju relativne male pozorovacie uhly a zobrazenie farieb nebyva najkvalitnejsie .. oproti MVA, Prem.MVA, S-IPS panelom (ktore su ale samozrejme drahsie a maju zase pomalsiu odozvu)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Jo, dikes za tvoj postreh. Tak teda, ze by si mi helfol s vyberom? :)
gwixt
Addict
Addict

kinjeril napísal:Jo, dikes za tvoj postreh. Tak teda, ze by si mi helfol s vyberom? :)
moj osobny favorit je v sucasnosti prave ViewSonic VX922 :)

ale pri monitoroch zastavam nazor ze by som to musel vidiet za behu aby som to mohol ohodnotit .. a kedze tato podmienka sa tazko splna tak sa musim spolahnut na referencie tretich stran .. recenzie a tak
ONdr3j
Professional
Professional

a moj favorit ktory si kupim je LG L194WT-SF ;)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

gwixt napísal:moj osobny favorit je v sucasnosti prave ViewSonic VX922 :)

ale pri monitoroch zastavam nazor ze by som to musel vidiet za behu aby som to mohol ohodnotit .. a kedze tato podmienka sa tazko splna tak sa musim spolahnut na referencie tretich stran .. recenzie a tak
ViewSonic VX922 ... :licklips:
Dalsi chrobak v hlave ...:)
funThomasik
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa funThomasik »

dobre ludia diky moc.... bol som v nayi pocheckovat a uz som si zuzil vyber na ten LG19" a Benq22" medzi nimi sa bude rozhodovat
Napísať odpoveď