Ste proti konzumacii mäsa?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

jasne ze nie som proti... masko mnaaaaam :mnaminky: :licklips:
na vsetky sposoby...
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ETieNne »

Finalway, precitaj si moj dlhsi prispevok na predchadzajucej strane najma druhu cast a zamysli sa, ci zijes tak vo vsetkych oblastiach nielen mase... :roll:
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Finalway napísal:si prečítaj čo-to o chromozónoch..
No IMO je chromozom bielkovina a hlavna deviza masa su bielkoviny ... :?
nech zjem aj susen, no netusim ako by mohli bielkoviny skodit bielkovinam :roll:
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa nosooo »

vegetariani su chori ludia.nejedenim masa prichadzaju o tolko vitaminov co im ziadny umelo vyrobeny hnoj nedoda.mali by sa nad sebou zamysliet.maso je zaklad stravy a navzdy nim aj bude
Cicatrix
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cicatrix »

nosooo napísal:vegetariani su chori ludia.nejedenim masa prichadzaju o tolko vitaminov co im ziadny umelo vyrobeny hnoj nedoda.mali by sa nad sebou zamysliet.maso je zaklad stravy a navzdy nim aj bude
Presne tak....vegeetariani tvrdia, že zeleninou a ovocím nahradia maso, čo je blbosť...
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

Maso milujem (hlavne grilovane a pecene) ale niekedy sa mi absolutne zhnusi a vtu chvilu do seba nedam ani hlt. Zabijacky u mna: 0 bodov, keby som videl ako to zviera zabiju a potom to mam jest tak neviem ako by to dopadlo... Preto na zabijacky nechodievam a ani na nete nemusim pozerat ziadne videa ako zabili svinu a pod.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Ten kto tak uvazuje, ze nejest maso... Si mysli, ze budeme miesto psov vodit na voditkach prasce a maznat sa doma so slipekami? No nech mi povie ten mudry na co su tu take zvierata? No aby sme ich zjedli predsa, kolobeh, priroda, nie je o com :) A strava musi byt taktiez vyvazena, aj maso, ale aj zelenina, aj slane, aj sladke... Proste z kazdeho rozka troska :oops:
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

ETieNne napísal:Finalway, precitaj si moj dlhsi prispevok na predchadzajucej strane najma druhu cast a zamysli sa, ci zijes tak vo vsetkych oblastiach nielen mase... :roll:
Na tento prispevok reakcia nepride? :roll:
Grosay
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grosay »

Nie som vegetarian. Maso oblubujem. Ved z coho mam naberat?! A je chutneeeeeee. A ked sa niekto rozhorsuje nad zabijanim "polnohospodarskych" zvierat, tak nech nechodi do "sikmookych" krajin. Tam v zahradach na tento ucel chovaju psov. Pravdaze, to by som ja nemohol.
barbie
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa barbie »

Cicatrix napísal:Presne tak....vegeetariani tvrdia, že zeleninou a ovocím nahradia maso, čo je blbosť...
nie som sice expert na vyzivu ale bielkoviny si tusim nahradzuju orieskami :wink:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ja som proti urcite neni... mäso mam moc rad :oops:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ja mäso nejedávam už asi dva a pol roka a ani raz som neoľutovala. Už asi v 13 - 14 som vedela, že keď budem staršia, tak to jesť nebudem, ale mali sme dohodu, že budem musieť byť dospelá, nakoniec som však prestala jesť mäso v 16 rokoch. Nemám pocit, žeby mi niečo chýbalo, dosť sa o vegetariánstvo a iné spôsoby zaujímam a aj som čo - to prečítala, takže viem, aké riziká aj aké výhody toto stravovanie prináša. Samozrejme, nie je to o tom, že si dáte vypražený syr s hranolkami a čokoládu... Môžete si dať aj to, ale základ je veľa ovocia, zeleniny, strukoviny a sója. Vadia mi obmedzenci, ktorí mi vravia, že neviem, čo so sebou a že si škodím a že raz budem ľutovať a že chcem byť zaujímavá. Ja sa tým nejako extra nechválim, je to každého osobná vec, čo konzumuje a neposudzujem podľa toho ľudí. Len mne to prišlo nepochopiteľné, že musím jesť niečo, čo doma chováme odmalička a musela som sa pozerať na to, ako sme to zabíjali. Možno keby som nikdy nevidela, ako taký "chutný" rezník vzniká, tak ich jem doteraz, teraz to viem, tak preto ich nejem. :)
"J"
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa "J" »

maso je na to aby sme ho jedli 8)
papillonbubu
Expert
Expert

Príspevok od používateľa papillonbubu »

som proti konzumácií masa
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

papillonbubu napísal:som proti konzumácií masa
a dovod?
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

kazdy ma rad nieco, ale ja by som bez masa nemohol existovat. ani si neviem predstavit, ze by som nemal aspon kusok snicle, alebo aspon salam. neda sa
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Nemozem si dovolit nejest maso uz len preto ze keby som jedol len zeleninu a ovocie tak by som velmo rychlo schudol.
Taktiez mi to strasne moc chuti a nevidim dovod to nejest vzhladom na to ze je to tak v celej prirode ci uz lev v afrike alebo lastovicka ktora zere cervy.
Nikoho vsak neodsudzujem ked maso neje aj ked si osobne jedalnicek bez toho predstavit neviem.
Ale najradsej by som dal lopatou po ksichte tomu co mi povie ze fuj maso ako to mozes do seba dat ved to je zo ziveho zvieratka.... no a nie je azda rastlinka tiez ziva? to ze ju priroda neobdarila pohybom a mozgom znamena ze je nieco menej? tak ked je nieco tak malo tak reku sak ani kyslik ktory nie je dolezity a preto navrhujem nejedzme nic. :wink: azda ste pochopili co som tym scel povedat :)
LSDr.J.Behm
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa LSDr.J.Behm »

Hm, vďaka mäsu sa u hominidov vyvinuli väčšie mozgy. Ale dnes sa už toho mäsa je priveľa (súvisí s tým fúra civilizačných chorôb), dve tretiny rastlinnej výroby idú len na výkrm a podmienky vo veľkochovoch nie sú pre zvieratá o nič lepšie než tie čo boli v koncentrákoch. Bolo by treba to zmeniť.
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

jem všetko, čo sa jesť dá. Som gurmán, a keď zavítam do cudzej krajiny rád vyskúšam jej špeciality, nech už su to vyprážané kobry, kačice, slimáky...
čo sa týka zabíjačiek bývam na nich odmalička a aj na nich pomáham. A? uporimne to so mnou nikdy nič nerobilo ani nerobí, pristupujem k tomu logicky, čo si mám snáď zakrývať oči a myslieť si, že jaternice rastú na strome?
Ale jem samozrejme aj zeleninu, ovocie atď.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Na jedenie travin a burin a podobneho tu mame hospodarske zvierata, ktore potom prejdu procesom, ktory ich pripravi do formy akceptovatelnej nasim zaludkom a chutovymi bunkami ... mame teda z toho dvojity uzitok, napapame sa a este si aj pomaskrtime ... tak preco by sme mali pre boha jest samu zeleninu, soju a ine prefabrikaty? ... nvm. soju som mal osobne asi dva krat v zivote .. prvy krat pripravenu na sposob guma na pero a druhy krat este gurmanskejsi pokrm ktory chutil (teda spon mi to tak prislo ze by to tak asi mohlo chutiti :-)) ako PVC (usudil som aj podla specifickej aromy :-)) ...

... takze? Trávu ee, maso, to mám ja rád :-) ...
LSDr.J.Behm napísal: Ale dnes sa už toho mäsa je priveľa (súvisí s tým fúra civilizačných chorôb), dve tretiny rastlinnej výroby idú len na výkrm a podmienky vo veľkochovoch nie sú pre zvieratá o nič lepšie než tie čo boli v koncentrákoch. Bolo by treba to zmeniť.
Hm a ako to zmenis ? ved velkochovateli teraz ledvy prezivaju, ked sa im pokazi traktor, tak to rovno mozu zavesit na klinec ... ked niesu dotacie tak sa nedivme ze maso je drahe, ze to nikto nehce chovat, ze sa vykrmuje roznymi bordelmi a podobne ... momentalen je asi iba u teba v hlave mozne nieco s tym spravit, aby sa chovne kravicky mohli spokojne opasat na zelenej travicke svojho velkeho vybehu, alebo aby mali vepříci vo svojich "boxoch" sprchy a nevim co :-) ... no offence, ale kym sa neuvedomi politici tak s tym nikto nic nespravi :-)
Napísať odpoveď