ohrievanie mysi
ohrievanie mysi
tak ludia videl so mna nete schemu aj navod na to ako si do mysky dam 30odporov aby to hrialo preto prosim vasu pomoc nech mi tuto linku poskytnite.mam ventilator chcem aj ohrievanie
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
fikus-kukis
Guru wannabe

Všimni si piny číslo 3 a 4. Naskôr vypátraš Ohmmetrom, o ktoré konkrétne dva vodiče v myši ide (nameriaš medzi pinom v DIN-e a druhým koncom káblika končiacom v myši odpor najbližší 0 Ohm). Medzi tieto dva konce potom za behu počítača pichneš voltmeter a uistíš sa, že tam nameriaš približne jednosmerných 5V (alebo -5V ak prehodíš vývody Voltmetra). Následne pri odpojenej myši medzi ne pripojíš rezistory (odhadol som približne 6ks 100 Ohmových rezistorov paralelne spojených navzájom).
Za výsledok absolútne neručím
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Pár detailov na doplnenie:
- podotýkam, že aktuálne vodiče nie sú stavané na danú prúdovú hustotu, takže pre dlhodobejšiu prevádzku doporučujem používať dráty väčšieho prierezu
- ďalšia vec je, ako dlho Ti bude ochotný počítač dávať 300 mA + spotreba myši z jedného PS/2 portu (ale tu by som až taký problém nevidel)
- plošné spoje a integrované obvody nemajú rady teplo
- viac paralelne zapojených rezistorov by som nezapájal, pretože by sa zvýšil odber prúdu a PS/2 by to nemusel zniesť (mimochodom - neviem či znesie mnou navrhnutých 300 mA
)
- rezistory s menšou Ohmickou hodnotou by som tam výhradne nezapájal pretože:
značne sa zvýši prúd odoberajúci z portu (chudáka)
hrozí prekročenie výkonovej straty rezistoru vplyvom vysokého prúdu a rezistor zhorí (a tu môže dôjsť k skratu)
- podotýkam, že aktuálne vodiče nie sú stavané na danú prúdovú hustotu, takže pre dlhodobejšiu prevádzku doporučujem používať dráty väčšieho prierezu
- ďalšia vec je, ako dlho Ti bude ochotný počítač dávať 300 mA + spotreba myši z jedného PS/2 portu (ale tu by som až taký problém nevidel)
- plošné spoje a integrované obvody nemajú rady teplo
- viac paralelne zapojených rezistorov by som nezapájal, pretože by sa zvýšil odber prúdu a PS/2 by to nemusel zniesť (mimochodom - neviem či znesie mnou navrhnutých 300 mA
- rezistory s menšou Ohmickou hodnotou by som tam výhradne nezapájal pretože:
značne sa zvýši prúd odoberajúci z portu (chudáka)
hrozí prekročenie výkonovej straty rezistoru vplyvom vysokého prúdu a rezistor zhorí (a tu môže dôjsť k skratu)
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
Inac, podla mna nezalezi na veku .... zalezi na skusenostiach a inteligenciit0m4s3 napísal:Hlavne 13-rocnemu IMImu tu davajte taketo navody. O tyzden bude zalozena tema, ze aku si ma kupit novu dosku a novu mys, pretoze stare mu zhoreli. Nech sa hra s drevenymi kockami a nie s vecami co mu nepatria do ruk.
-
dudinko
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: ohrievanie mysi
Stale mi neak unika myslienka co chces vlastne docielit... Je ti zima? Zdvihni sa od CS a padaj si urobit caj. Mna by drblo keby som mal mat vyhrivanu mys.IMI napísal:tak ludia videl so mna nete schemu aj navod na to ako si do mysky dam 30odporov aby to hrialo preto prosim vasu pomoc nech mi tuto linku poskytnite.mam ventilator chcem aj ohrievanie
-
uNreal_saTch^
Professional
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
-
xH4wK