Poradte mi script do menu: Problem s Previous-Next

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Poradte mi script do menu: Problem s Previous-Next

Príspevok od používateľa ThunderBoy »

Potrebujem pomoc

Na web stranke mam obrazkove odkazove menu.
Vsetky odkazy z menu su odosielane do urceneho okna (iframe).
Pri kliknuti na odkaz sa mi otvori zadana adresa a dotycny aktivny obrazok sa prekryje inym obrazkom. Ked kliknem na dalsi odkaz v menu (obrazok), tento sa zmeni a ten predchadajuci sa obnovi. Toto je klasika. Problem je ale v tom, ze ked kliknem v prehliadaci na Previous alebo Next, obrazky v menu sa neobnovuju podla skutocne otvorenych stranok. Vzdy ostava aktivny obrazok ten, ktory bol naposledy v menu stlaceny. Nebnovuje sa menu, ale iba okno s iframe. Ako by som tento problem vyriesil?

Uz som zopar scriptov skusal, ale bez uspechu. Vsetky funguju na pridanie odkazov priamo na stranku a tam klikat na odkazy. To nepotrebujem!

Potrebujem script, ktory by detekoval prave otvoreny odkaz v menu cez (Previous, Next), a zaroven nastavil aktivny obrazok v menu.

Thx
jurko.info
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurko.info »

Tlačítka PREV a NEXT v browsery načítavajú stránku z TEMPu a nekomunikujú so serverom, z ktorého stránka pochádza a preto je v praxi nemožné takýmto spôsobom skryptom čokoľvek kontrolovať. Rôzne browseri však majú rôzne nastavenia.

Pokiaľ ja viem a ak som dobre pochopil otázku.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

možno by sa to dalo timerom v javascripte vyriešiť, ktorý bude sledovať url a podľa nej zobrazí obrázky. Ale neviem či som ťa správne pochopil
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert

Myslim, ze ste to pochopili spravne.
audiotrack napísal:možno by sa to dalo timerom v javascripte vyriešiť,
ktorý bude sledovať url a podľa nej zobrazí obrázky. Ale neviem či som ťa správne pochopil
Toto by bolo mozne. Len neviem si to predstavit v praxi, pretoze aby som bol uplne presny s obrazkami v menu. Este raz upresnujem.

Mam tam script, ktory pri nabehu na obrazkove odkazy, preklopi prvy obrazok na druhy cez (onMouseOver a onMouseOut). Pri kliknuti (onClick) sa zmeni na dalsi obrazok a ten ostava aktivny az do stlacenia dalsieho odkazu v menu (onClick). Aktivne je tiez aj (onMouseOver a onMouseOut). Takze celkovo sa na jednom odkaze zmenia 3 obrazky.
No a pri tom Previous a Next ostava aktivny stale posledny obrazok (onClick) a s tymto (onClick) je problem. Ide o odkazy volane do iframe.

Najlepsie asi bude to menu spravit vo flashi, ale myslim ze tam vznikne ten isty problem. No a s flashom som este nerobil. Kuwa, ako to vyriesit.
ThunderBoy
Light Expert
Light Expert

To vazne nikto nevie ako by sa to dalo vyriesit?
Napísať odpoveď