aky 250gb hdd ?
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
aky 250gb hdd ?
mam problem chcem si kupit hdd mam dosku na sata lenze sata kable nemam dalej je problem ze nemam disketovku tak ako nahram pri instalacii tie ovladace na sata ? cez usb to ide ? alebo ked mam instalacku win xp sp 2 tak to uz netreba ? dakujem a aku znacku mam volit ? ed maxtor hitachi alebo seagate resp samsung vase skusenosti a rady dakujem 
-
hojko
Site Admin
Mal by si si kupit aj novu klavesnicu, lebo ako vidim, tak tlacitka kde su bodky a ciarky mas pokazene.
Ja by som volil WD alebo Seagate (7200.10), najlepsie 16MB cache. Osobne sa skor priklanam ku WD, pretoze ho preferujem uz dlhe roky a je aj tichsi. Cena je vsak o malo vyssia.
Disk je mozne v biose prepnut do legacy modu, takze sa bude spravat ako normalny IDE disk a ziadne ovladace z diskety nepotrebujes. Staci ho naformatovat a to je vsetko. To, ze nemas kabel SATA je mi divne, pretoze ku doske ich davaju, najma pokial ide o Asus, tak je tam kablov ako nasratych. U MSI je to bieda, daju ti tam dva kable a hotovo. SATA kabel si mozes kupit, bude stat mozno 50 korun, viac asi nie. Staci ho zapojit a potom vo Windowse naformatovat.
Ja by som volil WD alebo Seagate (7200.10), najlepsie 16MB cache. Osobne sa skor priklanam ku WD, pretoze ho preferujem uz dlhe roky a je aj tichsi. Cena je vsak o malo vyssia.
Disk je mozne v biose prepnut do legacy modu, takze sa bude spravat ako normalny IDE disk a ziadne ovladace z diskety nepotrebujes. Staci ho naformatovat a to je vsetko. To, ze nemas kabel SATA je mi divne, pretoze ku doske ich davaju, najma pokial ide o Asus, tak je tam kablov ako nasratych. U MSI je to bieda, daju ti tam dva kable a hotovo. SATA kabel si mozes kupit, bude stat mozno 50 korun, viac asi nie. Staci ho zapojit a potom vo Windowse naformatovat.
Dá sa to aj bez disketovky, ale je s tým trochu viac práce.. 
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?AR ... 5&CAI=2107
http://www.zive.cz/h/Uzivatel/AR.asp?AR ... 5&CAI=2107
-
t0m4s3
Admin
Skoda to nie je vobec ziadna. Je s tym menej starosti pri instalacii a neprinasa to ziadne prevratne vyhody. Pristupova doba (jeden z najdolezitejsich parametrov) je stale rovnaka a rychlost sekvencneho citania je len o nieco malo vyssia.skura3 napísal:uz si kup aj tu disketovku lebo je skoda mat sata disk nastaveny na ide namiesto asci
-
cORP.
Addict
takze povedzme ze si kupim wd 250gb 8mb cachce sata2 . mam dosku intel d865gsa ktora ma sata radic zapojim ho s kablom ktory si prikupim a zacnem bootovat z cedecka windowsu . ak nedam tie drivre tak ho vobec nenajde ? prepacte ale s diskmi sata skusenost vobec nemam to preto okoloty kamarati maju len ata vratane mna .a este jedna otazocka je markantny rozdiel medzi 8 a 16mb cachce na hdd ? pretoze sa mi zda ze ta 8 je postacujuca ? 
no podla mna je skoda ked novy disk nevyuzijem naplno aj ked sa jedna iba o maly rozdiel ...to uz ide iba o ten principt0m4s3 napísal:Skoda to nie je vobec ziadna. Je s tym menej starosti pri instalacii a neprinasa to ziadne prevratne vyhody. Pristupova doba (jeden z najdolezitejsich parametrov) je stale rovnaka a rychlost sekvencneho citania je len o nieco malo vyssia.
je to len o tom, mat nie build instalacky win z roku 2001, ale modernejsi, teda realne s integrovanym SP1 a vyssim. Toto riesi 99,9 problemov aj s raid radicmi, aj so sata.INDIGOcorp. napísal:...
Sata hlavne odstranuje komplikacie typu primary/slave, pri zapojeni dvoch zariadeni na jeden radic priorizaciu a teda spomalovanie, dalej predsa len je lepsi 2 cm siroky kabel ako ten pri pata atd... Je to pokrok, a ten sa zastavit neda.
-
cORP.
Addict
toto som potreboval vediet velmi pekne dakujem karmicka +enter00 napísal:je to len o tom, mat nie build instalacky win z roku 2001, ale modernejsi, teda realne s integrovanym SP1 a vyssim. Toto riesi 99,9 problemov aj s raid radicmi, aj so sata.
Sata hlavne odstranuje komplikacie typu primary/slave, pri zapojeni dvoch zariadeni na jeden radic priorizaciu a teda spomalovanie, dalej predsa len je lepsi 2 cm siroky kabel ako ten pri pata atd... Je to pokrok, a ten sa zastavit neda.