miranda ukazuje interne ip adresy
miranda ukazuje interne ip adresy
Zdravim,
vedel by mi niekto objasnit na zaklade coho ziskavaju IM programy IP adresu ludi v contact liste? Napr konkretne miranda ak ukaze externu a clovek je na sieti za NATom ukaze aj internu.. Doteraz som si myslel ze internu ip mi nikto nezisti bez toho aby sa moc snazil..
vedel by mi niekto objasnit na zaklade coho ziskavaju IM programy IP adresu ludi v contact liste? Napr konkretne miranda ak ukaze externu a clovek je na sieti za NATom ukaze aj internu.. Doteraz som si myslel ze internu ip mi nikto nezisti bez toho aby sa moc snazil..
-
igynko
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Ano, v Mirande to ide vypnut naozaj velmi lahko.... "Options - ICQ - zalozka Privacy - Allow direct connections only when I authorize or initiate them"mademan napísal:sounds reasonable, naozaj mali vsetci mirandu...
no, slo to vypnut celkom lahko
A ukazuje to IP nie na zaklade klienta, ale od tohoto nastavenia v klientovi. Klasicke ICQ, alebo QIP to ma nastavene default, takze preto Ti pri nom neukazuje IP. SIM, napriklad pri default nastaveni, IP prezradi (vyskusane).
Niektoré IM programy umožňujú aj priamu komunikáciu (ale neviem, či to vedia aj štandardné programy od ICQ) (napr. to vie aj Gaim).mademan napísal:hmm tie p2p konekcie to na nieco okrem posielania suborov pouziva? myslel som ze bezny traffic ako pisanie ide cez server iba... musim nakopnut ethereal ..
Mno, ICQ messaging ide cez server... ICQ file transfer mi siel tiez len cez server..
Miranda, pri ladovani contact listu pri ludoch s mirandou priamo posielala ich IP v obsahu. File transfery dostali remote ip pred zacatim, aj v pripade ked je znama uz od zaciatku.. Posiela hodnoty externej aj internej, transfer bol p2p.
este sa pohram mozno zajtra ked rozbalim 2. komp, zatial testovane na spoluziakoch

Miranda, pri ladovani contact listu pri ludoch s mirandou priamo posielala ich IP v obsahu. File transfery dostali remote ip pred zacatim, aj v pripade ked je znama uz od zaciatku.. Posiela hodnoty externej aj internej, transfer bol p2p.
este sa pohram mozno zajtra ked rozbalim 2. komp, zatial testovane na spoluziakoch